35066
  • repvez
    Ez ugy hangzik mintha jövö héten lenne a megjelenés és már nincs rá idő.Pedig a megjelenés jővő évre lesz és a tesztelés még ugy is most kezdödik.
    DE ha minden más az elvárható szinten kerül megoldásra az alapjátékban akkor azért meg tudok majd lenni nélküle egy darabig. :)
  • HRS Tboy
    Köszi!
    Akkor is ha csak az online része érdekel? Ezt elfelejtettem az előbb írni.
  • koschwarz
    combined operations: benne van az alapjáték és az operation arrowhead kieg. meg talán érdemes a reinforcements-et is megvenni, ami még 2 kieget tartalmaz (british armed forces és a private military company).
  • HRS Tboy
    Sziasztok!
    Kipróbáltam az Arma2 demoját és szeretném megvenni a játékot. Láttam Steam-en, hogy több verziója is van. Melyiket érdemes megvenni?
  • denevérember
    Nem tudja valaki megmondani mitől lehet az,hogy indítok 1 szervert játékon belül,viszont ha valaki akar csatlakozni rám nem tud,és 2500pinget mutat... Minden nap indítottam eddig szervert,semmilyen probléma nem volt eddig. 80/40 a netem,bőven elbírtam eddig 12-15 főt/szerver... De ez a 2500-as ping nem tudom honnan,vagy mitől jött... Előre is köszi a válaszokat!

Üdv. D
  • DancZer
    Damu(BIS) fejlesztő azt mondta, hogy ők is szeretnék beletenni a deferred lightning (dinamikus fények, árnyékok) , de sajnos az A3 megjelenéséig már nem tudják megcsinált, mert nem egyszerű és sok tesztelést igényel. Lehet majd A3 kiegészítővel, de előbb utóbb megkapjuk. :-D
  • wardogzombie
    Köszi közben elintéztem a clippivel minden okés csak nem volt cfg-m.Azárt köszi
  • tpM
    ArmA 2\@ACE\store\userconfig.tar-ból (winrarral megnyitható) áthúzol mindent az ArmA 2\userconfig\ace mappába.
  • wardogzombie
    Include file userconfig/ace/ace_clientside_config.hpp valakinek valami ötlet? Rajta vagyok egyébként de ha tudtok bármi megoldást annak örülnék.
  • denevérember
    Srácok! CD Galaxisban 1990Ft az OA! Érdemes most ráugrani,ennyiért tényleg megéri! :)
  • lammaer
    Speciel engem is érdekelne megvételre egy neten használható serial CO-hoz (Day Z miatt).

Cserébe tudok adni Battlefield 2-t, Battlefield 2142-t esetleg Crysis warst, természetesen neten játszhatót. Barter is érdekelne.
  • V43 1105
    Van itt valaki akinek esetleg van egy digitálisan megvásárolt, kihasználatlan, megunt példánya?
  • DancZer
    Tisztában vagyok vele. Alfa lényegében belső tesztelés aminél fontosak a pontos visszajelzések, így nem csoda, hogy csak bizonyos emberek lesznek tesztelhető.
  • lammaer
    Srácok,

Egy ARMA2-s kérdés: elkezdtem tologatni, annó az OFP-t meg az OFP2-t nagyon csíptem, mondom azok emlékére megpróbálom ezt is.

Lehet elszállt fölöttem az idő, de egyszerűen irritál az, hogy nem látom az ellenséget. Megyek előre, majd bemondja a karakterem hogy 100 méterre előttem ellenfél. Meresztem a szemem előre, sehol semmi. Aztán vagy kapok egy sorozatot és annyi, vagy a platoontársaim szedik le az ellent.

Ez így nem szórakoztató.

Kérdés: van esetleg valami mod/kapcsoló amivel a felderített ellenfelek valahogy látványosabban vannak jelölve? Mondjuk kis piros rombusz (úgy ahogy a friendlyk meg kis zölddel vannak jelölve).
    (bekapcsoltam az enemy TAG opciót is a nehézség beállításánál, de ettől se lett jobb).

Megértem hogy harcszimuláció meg minden, de ha van vmi mód erre...
  • Amery
    Kösz Feró!

Még nem is láttam.
    Nagyon f@sza!!!
  • repvez
    Valahogy biztos meg lehetne oldani, hogy mindenből engedni egy kicsit.
    De igy megint olyan sterilnek fog hatni az egész dinamikus árnyékok nélkül .
    Én megelégednék egy kisebb szigettel is, hiszen ugysem használja ki semmi sem egyszerre az egész területet.
    Remélem mindenkinek engedik az alfát kiprobálni és küldeni a reportot a hibákról.Akkor talán bizhatunk abba hogy kevesebb bug és játszhatóg játék lesz a kész termék
  • tpM
    Ezt az alfát amúgy egy szűk kör fogja csak megkapni.
  • DancZer
    Ha minden fényre szeretnénk árnyékot, akkor valahol máshol kéne visszavenni. Az árnyék tényleg nagyon sokat eszik. A VBS2-őt másik csapat készíti, semmi köze az A3-hoz. Nem lehet összehasonlítani a kettőt.

Jövő héten E3, utána meg Alpha. Biztos vagyok benne, hogy játékmenetet érintő dolgokról is szó lesz és demóznak csomó mindent amit eddig még nem, mert nem volt olyan állapotban. Láthatunk majd karakter animációkat, ragdolt, járműfizikát az új gear rendszert, vízalatti környezetet, 3D editort meg szerintem addigra már a hangokból is több lesz. Szóval nem kell attól tartani hogy csak grafikai tuning lesz. :)
    Szerintem a textúrákra és a fényekre meg már ráfér a ráncfelvarrás, ha már DirectX-et váltanak, nem?

Ami a VBS 2 videóban tetszett az a mellény védelme. A3-ban a különböző sisakok különböző lövedék ellen védenek, remélem ezt a mellényeknél is megcsinálták.
  • wardogzombie
    óóóóó ezer hála de ez nekem kínai nekem olyan kéne aki hajlandó megcsinálni
  • Petko
    #27388-ra ment, bocs
  • Petko
    http://community.bistudio.com/wiki/squad.xml
  • tpM
    Aj nem tudom. Már annyit csúszik, hogy kínos... 1 hónapja nekiálltunk valami olyannal kísérletezni, ami tényleg forradalmi húzás lesz, ha működni fog (egyelőre úgytűnik, hogy igen, de a többieknek nincs sok ideje sajnos ilyenekkel izélni). Nem kiabálok el semmit, majd szólok, ha lesz valami fejlemény.
  • Feró Flex
    Igen tudom egyértelmű és Ace a király:O)

Tempi mester,mikó lesz meg a szupermindenvivőhangrendszer???

köszi
  • tpM
    Ennek a 90%-ka bentvan ACE-ben. :D
  • Solt
    Tegyél egy próbát a steam-s demóval... hátha... de szerintem gyakorlatilag esélytelen! :)
  • wardogzombie
    Na igen a szmájli lemaradt az én mondatom végéről is.Hog a multkor persze azonnal vágta a poént mivel régóta ismer.
  • Feró Flex
    Nem is vettem annak bajtárs,köszönöm:O)))
  • kifli
    tudom, olvastam nem is kötekedés képp írtam. Csak korábban is ígyjárt valaki, és baszogatták szegényt egy kicsit (persze az sem volt komoly )

Hogy hogyan került oda ez a link, azt az előző hozzászólásom zárójeles részében leírtam. Ez van alapértelmezettként berakva, ha videó beszúrására kattint valaki.

Ez a videó pedig kurvajó :D
  • Muttley
    éreztem én, h a min követelmény sok helyen jó még
    ArmA2-nél nem :)
    kááár :(
  • wardogzombie
    Squad xml készítésben ki van otthon illetve ki tudna segíteni az enyém elkészítésében?
  • Feró Flex
    Köszönöm Wardog.:O)))
  • Solt
    Utóbbi! :D

Egy négymagos cpu, egy GTX560, HD7870, és 4GB ram azért elkél, ha új gépben gondolkozol. A jelenlegi konfigod minden téren karcsú ehhez...
  • wardogzombie
  • Muttley
    newbie to ArmA :)
    most jó árban van az Arma2

3 GB RAM, 8800 GT VGA, IP4 3.0 GHz konfigra meg merjem-e venni?
    vagy
    szaladjak el hardware upgrade-re, mert kib.szott sz.rul van optimalizálva a játék
    és fingatja a high-end config-ot is, nemhogy ezt? :)
  • Solt
  • Feró Flex
    Kedves Wardog és kifli.

Mint írtam lejebb órásí tévedés történt,nem tudom hogy jött képbe az a link de engem is meglepett.Szereket pedig nem szedek.

Viszont ezen a videón ott táncolok,nekem ez a "szer".:

Természetesen harag az nincs:O)))
  • repvez
    Én nem reménykedek tulságosan nagy változásban.Elég ha a blogbejegyzést elolvassa az ember. Ott is irják, hogy szép és jó a fényrendszer,de vetett árnyékot továbbra is csak a nap és a hold fog generálni,de egy zseblámpa vagy a fényszóró nem. az optimalizáciora hivatkozva.
    A másik, ha a VBS2-nél mégcsak most került bele a mozgás közbeni tárcsere akkor az is el mond valamit.
    Itt megint lesz egy területbövités néhány grafikai tuninggal,de a játékmenetet érintő dolgokrol nagyon hallgatnak.Amit eddig megmutattak abból azt látni, hhogy a célzás és a fegyverkezelés semmit nem változik, sztem ugyan ugy fog hadonászni a csávó tárcsere közben mint eddig és egyszercsak a semmiböl megjelenik a fegyverbe a tár.
    Az AI-ra sem számitok nagy fejlödést, hogy folyamatosabb és változatosabb mozgásokat fog végrehajtani.
  • kifli
    szerintem tuti.

(vagy csak az alapértelmezett videó helyére nem tették be a saját linkjüket a videó beszúrása gombnál)
  • wardogzombie
    Ugyanazt a szert nyomjátok Hoggal? A multkor ő is ezzel ámitott minket.
  • Feró Flex
    :O)))