35066
  • Hogthar
    Szép zöld a fű és szép zöldek a levelek, de pálya mégis csak ugyanaz, a Cseh egységek szerintem ocsmányak, jobbat összehozok/tam armához, úgyhogy csak ha Cseh lennék venném meg esetleg.
  • DancZer
    Szép zöld a fű.
  • denevérember
    Ez az új kiegészítőben lesz?
  • Gascan #27774
    amúgy elég jól fest az új terep

• Gascan #27773
    Q2nek még csak most lett vége :)
  • tpM
    Q3, tehát igazából már bármelyik nap Szeptemberig. :)
  • Gascan #27771
    nem tudja veletlenul valaki mikor jon ez az uj cseh DLC?
  • DancZer
    A kettőre együtt, multiban. :-D
  • tutituti
    bár én bf3 sdk-t vártam hátha lesz egy project reality 2 ami tényleg tartalmaz csapatmunkát de abból se lett semmi.
    Úgyhogy nálam is az arma3 maradt.
    Néga egy kis graw1-2,de hát új ghost recon is olyan lett, hogy inkább bököm ki a szemem, mint elindítsam még egyszer!
  • [NST]Cifu
    No és ez a nagy bajom.

Igen, hozzáteszem, hogy egy ideje fent sincs az ArmA2 a gépemen, szóval nem vagyok naprakész e téren de...

Már az OFP óta az a probléma, hogy az addonok / addonpack-ok, illetve a küldetések összeharmonizálása megöli az egészet.

Vannak, akik iszonyú jó addonokat csinálnak, ám vagy nekiállsz te gyártani hozzá self-made küldetéseket, vagy nekiállhatsz egy meglévő küldetést kibontani, átszabni az új addonra, visszacsomagolni... Macera-macera hátán. Anno az OFP-ben csináltam én is, aztán meguntan, hogy 4 óra munka után van egy küldetés, ami 10-15 percig lefoglal, ráadásul mindig újabb és újabb bugok, problémák merültek fel.

Ugyanakkor vannak küldetések, amelyekhez viszont adott addonpack-ok kellenek, és ugye bejön az, hogy már a verziószámok is bejátszottak... szóval ismét macera és macera...

Amikor az ArmA2-ben még mindig ugyanitt tartottunk, akkor sokaltam be. A modderek viszik el a hátán a játékot, de bakker, a motor alatta olyan vérlázító, hogy nagyon. Komolyan azt vártam, hogy a Crysis alá kijön végre valami ütős full-conversion, amit hülyére veri. Sajnos ez a vágyam nem teljesült... :\

Marad az ArmA3-ban való bizakodás...
  • tutituti
    *mint itt a többiek
  • kifli
    azért lehet hasonló, mert ugyanaz a fejlesztő :)
  • tutituti
    Bár én nem vagyok szakértő mint itt a fórumon,de nekem is az a véleményem, hogy ez a megoldás jól használható lesz.De még nem veszek rá mérget.Ha félig lesz jó akkor majd a modderek megoldják maximum a többit a mi örömünkre.
  • [NST]Cifu
    Anno az AmrA első részében azt hiszem a Finn addon-packban láttam először normálisan használható tüzérséget. Nagyon sokat nyom a latba, hiszen tüzérség nélkül nincs normális haderő (tetcik figyelni ott a HM-ben? :D).

Minden esetre ez az első olyan dolog, ami valóban előrelépés az ArmA3-ban (a vanilla OFP/Arma1/Arma2-höz képest).
  • tutituti
  • DrRadon
    Danczi Repvez autós linkjére válaszolt, bár kissé túlzásba esett :)
  • Nohab
    Ismered a Rigs of Rodsot? Ingyenes pár megás "játék". Ott van hasonló sérülésmodell. Pár videó.
  • [NST]Cifu
    Bocs, de ez nem igaz, ám ezt is már kitárgyaltuk / kitárgyaltátok ezerszer. Ha megnézed a belinkelt videó 2008-as. Akkor tudta ezt a WWIIO. Sorolni lehetne azokat a játékokat, amelyek akár online, akár single player jobbat nyújtanak, mint az OFP/ArmA szintű HP sérülés.

Tovább ne menjünk, a Crysis sokkal jobb fizikával bírt anno, mint az ArmA2, és ahogy kinéz, az ArmAIII-at is még mindig alázza sok téren. Szomorú...
  • DancZer
    És ilyen számítógép kellene hozzá:

Az autós sérülésmodel pöpec, de azért még vannak benne hibák. Karosszéria egymásbamegy elég sok helyen.
  • tpM
    Én ilyennel is megelégednék, azthiszem volt már róla szó régebben:

• repvez
    Egy ilyen jármüfizika nem ártana A3-ba is . a sérülések legalább jol láthatóak lennének nem egy elöre gyártott sérült modell lene minden helyzetben.
  • tpM
    Gyakorlok a politikai karrieremhez...
  • Hogthar
    Majdnem ezt mondtad fél évvel ez előtt is
  • tpM
    *"hogy legyen valami eltérés attól függően, hogy az elsütött fegyver melyik végén helyezkedsz el"
  • tpM
    Már több mint egy éve izélünk ezzel, legalábbis a BI fórumon a topikját tavaly Július 6.-án nyitottam. Akkor még "nyár" meg "Szeptember vége", majd "még idén" volt a kiadási dátum. Már nem mondok semmit. :D

Igyekszem. A kód az úgy-ahogy jó, az első kiadásba még mindenképp meg szeretném valósítani a fegyverváltás hangokat, illetve azt, hogy legyen valami eltérés aközött, hogy az elsótütt fegyver melyik végén helyezkedsz el. Az a tervem, hogy 200m-en belül, ha valaki az irányodba tüzel (olyan 20°-os szögön belül) akkor élesebb, hangosabb hangja legyen, mint mondjuk, ha mögötte lennél.

A hangok külön vannak meg, már a fejemben összeállt, hogy mit hova, mennyire fogok keverni, hogyan fog hangzani, meg az egésznek milyen lesz a felépítése, szóval márcsak a cselekvési fázis van hátra. :D

Remélem, hogy a héten tudok mutatni egy videót egy kisebb tűzharcról.
  • Feró Flex
    Mikó?

Szuper köszi:O)
  • oneal1
    köszi!
  • Gascan #27750
    approved :)
  • tpM
  • wardogzombie
    Például ez a topik
  • oneal1
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, nem játszottam még a programmal, viszont most egy videó miatt kedvet kaptam hozzá, egészen pontosan a Dayz módhoz.

Mi szükséges, hogy fusson a dolog?
    Gondolok itt arra, hogy meg kell, hogy vegyem a játékot vagy törtel is megy a mód.

játszik esetleg vele valaki?

köszönöm!
  • Amery
    Na most meg Te előztél be. Kvittek vagyunk :)

Egyébként én is vagy fél óráig írtam, hogy meglegyen a lényeg is, meg érthető is maradjon.
  • [NST]Cifu
    A legtöbb modern gépkarabély esetében a zár hátul marad az utolsó lövés után (zárakasztó). Ez amúgy a félautomata és automata pisztolyok esetében is így van.
  • Petko
    Mert az AK-nál visszaugrik mellső helyzetbe a zár az utolsó lőszer elsütése után is. De ha most azt nézzük, hogy mechanikai folyamatok miatt máshogy csattognak az alkatrészek, akkor mindenhol van differencia. Az AK-nál se fog ekkor a következő töltény a csőnek és zárnak ütközni, szóval ennyivel kevesebb hallatszik. De ezek marginális eltérések.
    Az M16-osnál megakad a zárszerkezet és nem ugrik mellső helyzetbe (és nem csattan). (Meg a tölténykivetőt fedő lemezke se csapódik vissza). Ez kicsit jobban észrevehető, de magához a lőporgázok által keltett hangokhoz képest - amelyek nem változnak - ezeket emberi fül nem tudom hogy észreveszi e. (Hangtompító esetén biztos észlelhető).
  • tpM
    Csakmert eddig csakis M16/M4 esetében hallottam erről.
  • tpM
    De hogyha AK meg G36 stb is ilyen, akkor náluk is kéne lennie ennek a hangbéli eltérésnek?
  • [NST]Cifu
    No, gépeltem egy órát, erre Amery perfektül leírta a lényeget. :D

Szóval az M16 esetén a hátul maradt zár miatt más a hang, mint a normális működéskor (amikor az előre mozgó zárszerkezet "ráüt" a csőfarra).

A nyitott zárszerkezet más, ott minden lövés után hátul marad a zárszerkezet, ez inkább géppuskák, vagy az említett tömegzáras géppisztolyok esetén fordul elő, mert a nyitott zárszerkezetnél jobban tud hűlni a csőfar (és a cső) illetve maga a zár is, hiszen tud szellőzni. Hátránya, hogy viszont por, kosz, víz kerülhet bele, ami meg nem mindig hasznos dolog.
  • Feró Flex
    A fegyvermester:O)
  • Amery
    Sziasztok!

Akkor én is ide böfögnék.
    Tudtommal gépkarabélyoknál(AK,M16,G36,stb...) nem létezik szabad tömegzáras. A karabély lőszernek ahhoz túl nagy az energiálya, hogy a zár tömegének tehetetlenségével a lövés idelyére a hüvelyt a csőfarban tartsa.
    Ezért a zárszerkezetet erre az időre reteszelni kell a csőfarba. Ezt meg lehet oldani forgó zárfejjel, pl. AK,M16 stb.., vagy akár a tokba bebillenő reteszelő fülekkel, mint pl vz-58. Szóval, a lőszert a zárszerkezet betolja a csőfarba és reteszeli. Ez után következhet a lövés, ha meghúzzuk az elsütő billentyűt, a kakas(belső kakas) ráüt az ütőszegre, lövés, zár megindul hátra, felhúzza a kakast, hátsó pozícióban nem áll meg, megindul előre és betölti az újabb lőszert. Tehát a fegyver csukott zárpozícióból tüzel.
    Nyitott zárpozíciós fegyver pl a PPS. Ez ráadásul tömegzáras is. Ez ugye géppisztoly, vagyis pisztoly lőszert tüzel. A tömegzár azt jelenti, hogy nincs mechanikus reteszelés a csőfarba, vagy a tokba, hanem a zár tömegének tehetetlenségét használják ki a lövés idelyére.
    A nyitott zárpozícióból való tüzelés pedig azt, hogy a zár akkor indul meg előre, amikor meghúzzuk az elsütő billentyűt. A zár megindul előre, betolja a lőszert a csőfarba, elsüti a lőszert(ezt is lehet több féle képen), zár indul hátra és hátul megakad, tehát nyitott marad a zár.
    Aztán persze létezik nyitott zárpozícióból tüzelő csőfarba reteszelő fegyver is. Ilyen pl a PKM. Mivel meg kell oldani a hevederből való adogatást is, na mind1 ebbe már ne menjünk bele. Szóval zár hátul. Elsütőbillentyű meghúz, zár megindul előre, tolja maga előtt a lőszert be a csőfarba, zárfej reteszel, kakas lecsap az ütőszegre, lővés, zár megy hátra, majd hátul felakad.
    No kb ennyi. De hosszú lett. Ha vhol hibáztam - ez szinte biztos :) majd Cifu kijavít :)
  • marja
    TPM! Amikor fegyverhangról írtál a lövés hangjára gondoltam nem a zár hangjára, amit mellesleg mondjuk egy AK esetében a negyedik lővés után már nem nagyon hallasz még közelről sem. Igaz mást sem nagyon. :)
    "A PPS szabad tömegzáras, pisztolytöltényt lövő fegyver, mely nyitott zárpozícióból tüzel (open bolt)." Ez a fegyver valószínűleg bezárt zárpozícióból tölt, tehát fordítva ül a lovon. :))))
    Létezik nyitott csőfar melletti lövés, ezt hívják tokrobbanásnak ami nem éppen üzemszerű állapot. Olyankor az jobban jár aki a cső előtt tartózkodik, annak legalább van esélye. A tömegzár (szinte minden maroklőfegyver ide tartozik) nevében is benne van a zár vajon mit zár, ha nem a csőfart?