35066
  • DancZer
    A működési elve ettől függetlenül Hp alapú mindegyiknek. Arma sok tekintetben rosszul konfigurált. AI, sebzés, stb. Finomhangolást igényel, hogy ne lehessen szétlőni gépkarabélyal egy nap folytonos lövés után sem.
  • tpM
    Miért ne lenne? ACE örök és elpusztíthatatlan.

Cifu köszi az infót. Amúgy Armában a 2A42-nek át lehet váltani a tűzgyorsaságát 600 RPM-re.
  • Hogthar
    Azt hittem nem lesz több ACE arma 2 höz!?
  • [NST]Cifu
    Egy lövésből az sem üti át. APFSDS lövedék 1000 méterről 55mm RHA @ 60° (a 14,5mm-es 30mm-es értéke 90°-os és 500m), szóval ha sikerül ugyanoda találni, akkor 3-5 találat után az alap (nem a felpáncélozott) Bradley-t átütheti már. 500 méterről mondjuk 2-3 találat (hasracsapás FTW). Viszont a 2A42 tűzgyorsasága a BMP-2-őn alacsony (~250 lövés/perc) ahhoz, hogy ez reális legyen.

Felpáncélozott Bradley esetében azt mondhatjuk, hogy eléggé biztonságban van, nem túl életszerű, hogy mondjuk 10 lövés menjen ugyanoda...
  • tpM
    És egy BMP-2-nek a 30 mm-es páncéltörő lövedéke? A modban az sem üti át. :>
  • [NST]Cifu
    Bradley esetében még némi ráció lenne benne, mivel ~120mm RHA KE a frontális védelmi értéke a páncélzatának. A 2003-as iraki invázióra megerősítették, ekkor már elviekben közel 200mm RHA KE/CE körülit tudott.

Egy 14,5mm-es orosz nehézgéppuska API lőszerrel 500 méterről olyan 30mm RHA értéket tud átütni, szóval ha sikerül egy szűk területre kiküldeni mondjuk 20-30 lövedéket... hát, nem lennék annak a Bradley-nak a páncélzata mögött. Ezzel együtt ez egy eléggé esetleges szituáció, és nem hiszem, hogy erre kellene rákészülni első sorban egy ACE pack jellegű addon esetében. Már az is valami, ha a páncélzat szimulálva van bizonyos szintig.
  • tpM
    Hát Bradley frontpáncél esetében volt ez gond, meg azthiszem T72-nél is.
  • [NST]Cifu
    hogy a való életben egy nehézgéppuskával vagy gépágyú lövedékével lyukat lehetne ütni egy harckocsi páncélján, ha azon egy adott ponton csapódik be több lövedék.

Az adott páncélzattípustól függ. Igen, például a Leopard 2A6 (és folyományai) esetében a torony két előrenyúló "doboza" ha átlövik jópár helyen nehézgéppuskával vagy gépágyúval, akkor kevesebb vagy semmi plusz védelmet nem jelent, ha oda csapódna be egy ágyú APFSDS lövedéke.

Viszont az Abrams M1A1HA (és utódai) vagy a Challenger 2 torony frontját lőheted napestig nehézgéppuskával, komolyabb eredménye nem lesz...
  • tpM
    Amúgy ez ACE-ben ki lett küszöbölve, de ott meg úgy van megoldva, hogy az adott lövedék vagy átüti az adott páncélrészt, vagy nem (persze a legénység megsérülhet HEAT-től pl), de olyan kritikák érték ezt a rendszert, hogy a való életben egy nehézgéppuskával vagy gépágyú lövedékével lyukat lehetne ütni egy harckocsi páncélján, ha azon egy adott ponton csapódik be több lövedék.

Úgyhogy tényleg jó lenne, ha BIS engine szinten megcsinálná rendesen.
  • tpM
    #27729 :P
  • [NST]Cifu
    TPM megelőzött...

A képen is látható, hol a nagy különbség. Az OFP/ArmA egész egyszerűen nem ismeri a páncélzat és a páncélátütés fogalmát. Nem az a gond, hogy 6 részre van csak bontva a harckocsi, hanem az, hogy amíg a Steel Beast-ben szemből lőheted akár 12,7mm-es géppuskával is az ellenséges harckocsit, nem fog sérülni, addig az ArmA-ban igen. Ez pedig qrva nagy probléma az OFP óta, de a BiS kb. lesz@rja...
  • tpM
    Mikor az Armás HP rendszer szóbajön, akkor az a problémánk, hogy egy gépkarabéllyal szétlőheted egy harckocsi egyes részeit, mivel csupán az számít, hogy HP-t vegyen le belőle.

Szóval a hangsúly nem csak a sebezhető területek számán van, hanem azon is, hogy az adott részek milyen lövedékek ellen nyújtanak védelmet, és mennyit.
  • DancZer
    Ismerem a Steel Beast-et, de mint minden játéknál ott is HP alapú a sebzés, mivel nem tudod másképp megoldani. Valahogy tárolni kell, hogy az adott járműrész milyen állapotban van. Még akkor is ha atomi szinten le lehetne modellezni egy tankot a voxeleknek is volna egy "HP" tulajdonsága. Ahogy radnon is íra az Invader-ben is kell.

A lényeg, hogy mennyi darabra bontod fel a járművet. A steel beast pl. így néz ki:

Itt is minden egyes résznek van HP-ja. Arma-ban ez a modell sokkal szerényebb.
    Pl.: OA-ban ha jól emlékszem a bal felső sarokban van egy kis modell ami mutatja az egyes részek állapotát.

A hangsúlyt inkább a járművek sebezhető részeinek számán van, mint sem a HP alapú rendszer nélkülözése.
  • [NST]Cifu
    Ennek semmi köze a konzolosodáshoz. A konzolokra is lehet(ne) reális szimulátorokat készíteni, csak egyszerűen a konzolos vásárlói piac nem kiváncsi rájuk. Hozzáteszem, a PC-s társadalomban is szűk rétegeket érdekelnek csak az olyan játékok, mint az X-Plane vagy az Orbital, és mára szinte eltüntek az olyan játékok, mint a Harpoon-sorozat vagy a Dangerous Waters. Szomorú, de ugyanez a helyzet az ArmA-nál is. Mivel nincs olyan nagy piaci igény, ezért bőven elvan a BiS a szörnyű, HP alapú sebzésrendszerrel. Ilyenkor a Tom Clancy Rainbow Six-et szoktam felhozni példának. Anno az is egy reálisabb megközelítésű taktikai FPS-sorozatnak indult, aztán lett belőle egy tucat lövöldözös arcade FPS...

Hogy DancZef-et cáfoljam, nézze meg a Steel Beast Pro PE-t például. :)
  • lee56
    Azért nagyon remélem hogy egyszer majd valaki rádcáfol :)
    De félek ez majd csak akkor lesz amikorra "elkonzolosodik" a PC, vagyis APU-only világ lesz :)
  • DrRadon
    Dehogynem! Pl Invader :D Bár ott is van HP, csak értéke 0 és 1 lehet :)
  • tpM
    Készül ACE-be a kigyulladt harckocsik lőszerkészletének eldurrogása feature. :D
  • DancZer
    Hp nélkül nem lehet sebesülésrendszert csinálni számítógépes játékoknál. :-)
  • lee56
    Persze vannak jobbak az igaz, de ha azt veszed hogy a pályanagyságuk és felépítésük és a játékban használható tárgyak/járművek/fegyverek száma valahogy mindíg az armák felé billenti a mérleget, na itt jön a képba amit DancZer írt kis túlzással hogy NASA gép kéne hozzá minden egyes játékosnak kb :)

Azt már 2004-ben is tudta (multiban! (igaz moddal, de legalább szinte mindenki csak 1-2 moddal multizott :) (kevesebb macaera :) ) a soldiers - heroes of ww2, hogy ha lánctalponlőtték a tankot leszakadt azon az oldalon, ha nem ütötte át a páncélt akkor meg lepattant a lövedék, ha úgy találta el és átütötte volt hogy felrobbant, volt hogy csak a legénység szenvedte meg, igaz, az felülnézetes taktikai stratégia..

De tényleg ha Arma3 is HP alapú sebzésrendszerrel fog rendelkezni 2013-ban, az már azért eléggé elrettentő.
  • Gascan #27798
    az RC még nem a hivatalos patch? és amúgy a normális cseh DLC mikor jön? most vagy csak igy előre lebutitották a textúrákat? :)
  • tpM
    Itt arról van szó, hogy voltak használható cseh egységek, amelyek aztán most undorító, elmosott textúrával "tündökölnek". Ennyi. Örülök neki, hogy "felújították" őket, de a lényeg az az, hogy valami, ami előtte jó volt, most nem az, hacsak meg nem veszed. Amit természetesen nem fogok, de nekem tetszettek azok az egységek, és egyszerűen ezt egy faszságnak tartom.

Ez nem hőbörgés, csak kritika.
  • mlacix
    tmp: Ha nem tetszik ne vedd meg, de ne "hőbörögj" már ennyit. Azért itt nem arról van szó, hogy egy az egyben lebutítják a régit a DLC lite verziója miatt, hanem előtte felújították őket, ebből adódóan nem is lehetnek ugyan azok. Amúgy nem ez az első alkalom, hogy ilyent csinál a BIS, a PMC miatt le lett butítva az XM8 széria. De egyik egység, vagy fegyver sem olyan, hogy azzal kelsz és fekszel minden nap. Ha valaki nem akarja megvenni, ne tegye, én sem fogom, de erről függetlenül igenis van rá igény.

Az Alpha dologról meg szerintem ez nem az amit ők még régebben bejelentettek, hanem egy azt megelőző kis valami. Úgy hallottam utoljára, hogy a pub-alpharól majd a kölni show után kapunk részleteket, ami még jóval odébb van.
  • tpM
    Szóval adva van egy bizonyos katonai kis csoport, ami alapjátékkal jön és minden rendben. Aztán később pedig lebutítják a textúrákat rajtuk, és vedd meg a DLC-t, hogy újra a régi legyen. Azért ez már tényleg sok.
  • tpM
    Kijött az 1.61-es (RC) patch, aminek része a Cseh DLC ugye butított textúrákkal, és azt olvasom, hogy az Operation Arrowhead-es Cseh egységeknek is le lett butítva. Gondolom ugyanazt a textúrát használhatja valamelyik DLC-s katona is. Nem akarom feltenni egyelőre ezt a patchet, de nem is akarom elhinni...
  • tpM
    Ja, és utazgassak Prágába...

Amúgy mindig is "public alpha"-ról volt szó, tehát nem ilyen zárt ajtók mögötti fanboy gyűlésről, ezért ez igenis fura.
  • Hogthar
    Jelenleg annyi ez a DLC mint az OA, vagy maga az arma 2 elképesztő....
  • Anonymusx
    Az Arma 2 csak 1.09-ig magyar, az 1.10-es patchtól már angol lenne, ugye?
  • DancZer
    Jelentkezz! Angolul tudsz nem? Itt a lehetőség, hogy beleszólj a fejlesztésbe. Meg kell próbálni. Persze elég kicsi az esély, hogy téged választanaj mert szerintem rengetegen jelentkeznek a DayZ modnak köszönhetően. Meg kell próbálni. :-)
  • DancZer
    Mondták valahol, hogy mindenki számára elérhető lesz? Alfa az belső tesztelés. Reménykedtünk, hogy publikus lesz vagy esetleg vásárláshoz kötik, de nem így történt. Én nem lepődtem meg, de ahogy látom ti igen! :-D
  • tpM
    DancZi koma, mondj valamit. :D
  • tpM
    Ugye ugye...
  • repvez
    Nem erről volt sz kérem szépen ! itt megint a mézesmadzag tipikus esete forog fenn :(
  • tpM
    Úgy néz ki, hogy az alfa bizony arról fog szólni, hogy a szerencséseknek el kell mennie a BIS-hez és ott szépen játszogatni vele.
  • Gascan #27784
    7 euró körül még 2 napig.. aztán egy 10es

https://store.bistudio.com/
  • denevérember
    És mennyibe fog ez fájni amúgy? Ha ennyire semmitmondó?
  • Hogthar
    Vagy lehet nem mindent.
    Egyébként elég trének néz ki, a modellek arma 1 esek, Az előző DlCknél legalább vették a fáradságot és új modelleket csináltak, új szigetekkel, most meg fogtak egy arma 1 es modelt(pláne hogy nem is arma 2 es), textúra csere a modelre és a pályára is és eladják mint DLC, pofám leszakad.
  • Hogthar
    még nincs videó róla, de itt megtalálsz róla minden infót, ha lesz videó itt találod azt is : link
  • tpM
    Csak ez, de elég ütős!
  • denevérember
    Erről a cseh republikos kiegről még semmiféle videó nincsen? Youtubon nézelődtem,de lehet én vagyok a vaksi... :)
  • tpM
    Én személy szerint jobban örültem volna annak a japán haderős DLC-nek, amit április 1.-én harangoztak be.