35066
  • tpM
    Én arra gondoltam, hogy ha egy olyan "nagy" felülettel tépi át magát az egészen (keresztbeállva, mert oké, hogy átfordul, de egy ideig úgy halad), akkor valahogy sokkal nagyobb sebcsatornát kéne vájnia, szerintem legalább 2x ekkora területen kéne roncsolódnia (szétszakadnia) a szövetnek. Ez a ballisztikai zselatin mennyire adja vissza az emberi szövet viselkedését?
  • [NST]Cifu
    Ha megnézed, a sima 5.56-osok és a 6.8-as az, ami "robban", mégpedig azért, mert konkrétan szétszakad a testbe érve, és a darabok szépen egyenként új sebcsatornákat vágnak. Az AP 5.56-os viszont "csak" megfordul a testben, de végig egy darabban marad.
  • tpM
    Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy azért így keresztülfordulva szerintem jóval nagyobb roncsolást kéne végeznie, mint ami az ábrán látható. Az rendben van, hogy a lövedék hegyes, meg áramvonalas, és azért csinál ilyen "szép" vájatot, de keresztbeállva már sokkal nagyobbat kéne roncsolnia, hasonlót mint a 6.8-asnak.
  • [NST]Cifu
    Ha megnézed mindkét 7.62x39mm-es lövedék keresztülment a célponton. Csak közben megfordult...
  • tpM
    Pedig arról meg úgy tudtam (ilyen legendák szólnak róla), hogy simán keresztülmegy az emberen és kész, és ezáltal kisebb a megállítóereje, mint az 5.56-os lövedékeknek.
  • [NST]Cifu
    Igen, de érdemes megfigyelni, a 7.62x39mm M43 is így viselkedik...
  • tpM
    Itt jól látom, hogy még a "páncéltörő" lövedék is keresztbefordul, és háttal megy kifele? :S
  • [NST]Cifu
    Kétlem, hogy ilyen szintű szimuláció egyhamar lenne. Szvsz az induló kérdést tekintve jogos a nagyobb sebzés. De ahogy itt is látható, ezt elég körültekintően kell megállapítani. :D
  • Amery
    Értem, Hosszú csővel csak dagadtakra lövünk :)
  • [NST]Cifu
    Ez így leírva mondjuk tényleg jelentős...

Persze a kérdés mindig az, hogy a testbe csapódva mennyi energiát tud átadni. Ha keresztül repül rajta, akkor keveset, ugyebár ezért gombásodnak a vadászfegyverekben használt lőszerek, illetve az önvédelmi és rendőri célú lőszerek a világ más országaiban (itthon a rendőrségnél továbbra is csak FMJ-ről tudok...).

Hát tudja fene. Lehet benne valami, mert ugyebár az M855 hajlamos az erős szilánkosodásra, és ha megáll a testben, akkor az energiát átadta...

A jól ismert képen látható, hogy az M855 rövid csőből kilőve előbb esik szét. Ha vékonydongájú a célpont, hosszabb csőből kilőve lehet, hogy átrepül rajta, mielőtt átadná az energiát...
  • Amery
    Egy kicsit én is bele vau-vau.
    Utána számoltam, mennyi lehet a különbség 800m/s ill. 900m/s esetén.
    Kiszámoltam a lövedék torkolati energiáját mindkét esetben 4g-os 5.56-os nato acéllövedék(wikipedia) esetén.
    800-nál 1280 joule, 900-nál 1620 joule.
    26% növekedés, ez nálam jelentős különbség.
    Szerintem - ez persze szubjektív vélemény - jelentős lehet a sebesülés mértéke, főleg nagyobb távolságon.
  • [NST]Cifu
    Nem akarok nagyon szakmai szintű lenni, de a sebzés mértéke nem a torkolati sebességtől függ, vagy legalábbis nem így. Nem hiszem, hogy látványos különbség lenne egy 800m/s torkolati sebességgel induló lövedék, és egy 900m/s torkolati sebességgel induló azonos típusú lövedék között FMJ lőszernél. Igen, az M883 szétesik becsapódáskor, de nem gombásodik.

Az átütés mértékét befolyásolhatja a torkolati sebesség, illetve értelemszerűen a cél eléréséhez szükséges időben.

Ahol a csőhossz számít(hat), az a pontosság, hosszabb cső -> pontosabb (kisebb szórású) fegyver.
  • tpM
    Technikai szempontból ez egyáltalán nem ördöngősség, de ne menjünk ebbe bele megint.
  • tpM
    ACE-ben érdekes módon meg van oldva.

Cifu: Nem értek annyira a fizikához, csak logikusabb, hogy mondjuk egy M16 által kiköpött ~900m/seccel kezdő lövedék nagyobbat sebez, mint egy G36C-ből kiköpött ugyanolyan lövedék, amely mondjuk <800m/seccel indul.
  • [NST]Cifu
    Nem olyan rég témáztunk ezen. Ha más játékokban meg tudták oldani ezelőtt már évekkel, az akkori hardvereken, akkor esetleg nem lehet, hogy mégis a BiS-nél van a kutya elásva? Elég csak az Armerica's Army-ra gondolni...
  • Gascan #28002
    szerinted ha mindent szimulalna amit kene es lehet akkor milyen gep es mennyi extra eroforras kene nekik hozza?
  • Hogthar
    5.56 os, azért nem az mk17 esel mértem össze az erejét.
  • [NST]Cifu
    Nem esélyes az eltérő csőtorkolati sebesség, lévén kemény 5mm-es eltérés van a csőhossz terén. Ez annyira kicsi, hogy a lőszerek közötti szórás is belefér.
  • tpM
    "Bár nem tudom mennyire valós hogy a CZ 805 BREN el jobban tudok lőni mint egy mk16 ossal, de ha a BIS csinálta nyilván igaz ugye?"

[hőbörgés]Aha, épp nemrég beszéltük itt, hogy BI mennyire szarik a különféle fegyverek jellemzőire. Ennek a CZ 805-nek amúgy van 5.56-os, 7.62(x39)-os és 6.5 kísérleti változata is, nem tudom a játékban melyikkel lőttél. Az Mk.16 5.56-os, egyenlő erőt kéne képviselniük. Az kis eltérést ami etéren adódhatna, azt esetleg az eltérő csőtorkolati sebesség adhatná, de ilyet BIS nem szimulál, mert ugye minek. Khöhhhmmh...[/hőbörgés]
  • Hogthar
    Kimaradtak a járművek.

Van benne egy új repülő és pár új teherautó.
    A többi újnak nevezett volt eddig is, csak át textúrázták a színét a hadseregnek megfelelőére.
  • Hogthar
    Bevallom őszintén szkeptikusan álltam az új DLChez, mivel az egységek melyek a Cseheket takarják, elég gyengének tűntek, de az új szigetek felkeltették az érdeklődésem, úgyhogy bele is lestem a butított változatba.

szóval mit is takar a DLC.
    3 új szigetet, amiből 1 takisztán egy kivágott kicsinyített részét takarja.
    A másik 2 sziget Chernarusból kivágott kicsinyített részei.
    Az első az északon lévő reptér, a 2. a déli kikötő város, bár ez kicsit módosított változata, ugyanis délen nem tenger van hanem csak egy folyó és Elektrozavodskból egy híd át is vezet a túlsó szigetre.
    Itt már kezdtem megörülni végre valami újdonság, egy új sziget rész ami kivan dolgozva. Hát nem, a híd átvezet a nagy semmibe, nincs település csak kisebb erdős terület.

Na már most a Lite verzióban a az újnak nevezett szigeteken a textúrák butítottak, hiába látszik hogy ezek az alap sziget részei.

kaptunk még új fegyvereket, ami elismerésem csúnya textúrával is elég jól néznek ki, hihetetlen pontosak és erősnek bizonyultak. Bár nem tudom mennyire valós hogy a CZ 805 BREN el jobban tudok lőni mint egy mk16 ossal, de ha a BIS csinálta nyilván igaz ugye?

Az egységekkel igazam volt, egyszerű arma 1 es modellek áttextúrázva, pár felszerelés felcserélve, de semmi komoly.

Összefoglalva, szerintem ezzel a DLCvel nem foglalkoztak túl sokat, kevesebb értéke van mint az előzőeknek, ott legalább jöttek új modellel rendelkező egységek és új pálya tervezés.
    Ez így esetleg a Cseheknek érheti meg.
  • V43 1105
    Mióta van lemodellezve a sérülés futómű szinten repülőkön ?

• Feró Flex
    [URL=http://www.armaholic.com/page.php?id=17321]Lehet "lájtólni"![/URL]
  • V43 1105
    Fogalmam sincs miről beszélsz
  • Hecker007
    ki is esett bele a vízbe vele? :P xD
  • DrRadon
    Naa, a repmodel szerintem elég korrekt. Az repgépekbe ki-be ugráló supersoldiereknek semmi köze a repmodellhez. Azoknak inkább a marvel univerzumhoz :)
  • [NST]Cifu
    Nem, az OFP/ArmA repmodelje vicc, a BF3-é kabaré... :)
  • V43 1105
    A legszebb, hogy ott voltam :D Kiakartuk próbálni a USS NIMITZ-re le lehet-e szállni az AC-vel .. aztán neki nem sikerült
  • tpM
    És akkor még az Arma repmodellje a vicc?
  • Papa01 #27988
    Ez de gáz...
  • Hogthar
    még mindig jobb mint bf 3 ban a tehetséges:

Tudom már volt, de én azóta visítok rajta, sőt 2. videóhoz kevesebb tehetség kell mint kiugrani lelőni a pilótát és beugrani a másik gépébe, de valahogy mégis jobban tetszik, valahogy jobban összeáll főleg az A-team zenével...
  • V43 1105
    Tehetségtelen XD
  • Hecker007
    Egy csodálatos leszállás a C-130al:

A gépet az oszlop állította meg xD
  • zmok
    Köszi!
  • Gascan #27983
    Link

en itt vettem meg 7 euroert
  • zmok

Szia!
    Ahol én néztem, ott még "pre order".Hol kapható?
  • Gascan #27981
    egyenlőre dolgozom úgyhogy még semmit.. de képekről tetszik :)
  • tpM
    És mit szólsz az új "szigetekhez" amiket a már létező tájakból vágtak ki? :D
  • Gascan #27979
    kiadtat a cseh katonas DLCt.. ma kaptam mailt rola
  • V43 1105
    Köszi :)