35066
  • alma2
    Hasonlo gondolatok vannak a fejemben nekem is, ha ez megnyugtat.
    egyszeruen verciki dolgokkal van tele, ami 10 eve is minden mas jatekban megoldott volt, vagy legalabb nem volt ilyen botranyos. De minden mas jatekban meg pont az nincs ami itt megvan oldva, szoval ilyenkor becsukom a szemem, vagy csak masfele nezek :)
    Bar a csodakban nem hiszek, ha egyszer valaki felvasarolna oket, kirugna a fel bandat, vagy csak ujra irnak a felet, akkor lenne itt erezheto valtozas.
  • Feró Flex
    Szerintem igen...
  • repvez
    Nemm akartam fikázni ,mert tisztába vagyok hogy ez egy alfa verzió és azt tényleg nem vettem figyelembe, hogy milyen beállitáson lehet a játék.

Csak az a furcsa számomra, hogy a grafikai tuningot leszámitva még nem igazán vettem észre a phisix és ragdoll hatásokat még alfa stádiumba sem.
    Az én olvasatomban egy alfa stádium az ugy néz ki hogy nagyvonalakban benne van minden olyan opció ami a végleges fog tudni csak bugosan és sok rendszer összeomlással füszerezve.De mivel nem irták teljesen ujra a rendszert ezért a rendszer osszeomlástól most annyira nem kell tartani, de a phisix által minimálisan elvárható rombolásokat nem nagyon látom vagy a katonákkal történö interakciókat .
    Mert lehet hogy be lehet löni mostmár az üveget,de mondjuk egy mellette felrobbano gránát már nem biztos hogy ugyan ugy betörné vagy bármilyen kisebb tárgyat odébbdobna.
    A katonák animációja már nagyon tetszik , kivéve azt , hogy ragdoll ide vagy oda ugyan ugy hallnak mint A2ben és nem érdekli hogy 2 lövés érte a lábát áll tovább mig a hit értéke le nem nullázódik,semmi érzelmi reakció, hogy elesne jajgatna vagy csak elkapná a lábát ha találat éri ,de akár a társai sem reagálnak a lövésre vagy hogy a társon segitsenek maguktól fedezékbe vinni.

Tudom, hogy nem éppen jó példák itt a régebbi FPS-ek,de ott is jobban meg volt csinálva phisix és ragdol nélkül a találattól megsérült katona vagy éppen egy felrobbanó gránát hatása a környezetre.
    Egyenlöre mégcsak a feltöltött videokból tudok levonni következtetéseket, gy ha valaki meg tud cáfolni, nyugodtan megteheti elfogadom és én őrülnék legjobban ha nem lenne igazam a végére.
  • Gascan #29214
    26-ik percnel mikor kilovik a tankot.. jol lattam h az emberke a tankbol menetkult?
  • [UNQL]Echo
    Szerintem ebben a verzioban semmi vagy csak minimalis hardware optimalizaltsag van.Ultra/very high beallitasoknal (ezeket magatol allitotta be) a 4 cpu magbol mind max 50%-on megy a 2 vga-bol (crossfire) pedig kartyankent 40% a kihasznaltsag.Szoval mind cpu mind gpu oldalon van meg mit finomhangolni.Persze gondolom az Ati reszerol is varhato driver oldalrol support mert eddig annak sincs nyoma.
  • Feró Flex
  • macleody
    Nincs, úgy kb. 30% a GPU is meg a CPU is.
  • DancZer
    Értem. A rossz programozás ellen, mint programozó mondom, nem lehet a végtelenségig párhuzamosítani a dolgokat. Vannak olyan részek amiknek mindenképpen egymás után kell történnie. Ha sok ilyen van az nem jó. Ezek szerint DCS-ben és Armában is sok az ilyen jellegű dolog. Persze az sem kizárt, hogy bénák, de 10 év tapasztalattal túl bénának nem nevezném a BIS-t. CPU-t és GPU-t könnyű leterhelni, de az nem azt jelenti hogy jó a kód.
  • Solt
    Nem, dehogy... a GPU-t kéne olyankor maxon tekernie.

Az a fura, hogy sok esetben nincs kihajtva rendesen a GPU... ezt onnan venni észre, hogy mondjuk ráteszed a 8x élsimítást, és nem, vagy csak minimálisan csökken az FPS. Ez elvileg CPU limitet jelent, vagyis a CPU nem képes kihajtani a VGA-t... Ezt okozhatja gyenge CPU, vagy rossz programozás. ( mint a DCS-ben )
  • JanáJ
    Nekem is ilyen érzésem van. Pl heli tiszta arma 2, de nem hiszem el, hogy nem tudnák beletenni a TOH motorját.
  • DancZer
    Mit értesz 100% kihasználtság alatt? Azt, hogy CPU-t pörgesse 100%-on?
  • Amery
    Én még kitartok, helyetted is :)
  • Solt
    Ha a hétvégéig tudsz várni, akkor szerintem már várd meg a lite verziót, és az alapján döntsd el, hogy adsz-e érte pénzt jelen állapotában! :)

Egyelőre ez egy öszvér, sok még benne az ArmA2... kíváncsi leszek mihez nyúlnak még hozzá. Jó lenne, ha lenne valami road map, vagy valami, hogy mégis mik a terveik... :)
  • Solt
    Most délután teszteltem kicsit, valami nem kerek... irdatlanul fogja valami a cpu-t... ha leveszed 500 méterre a látótávot, akkor sincs meg a 100% kihasználtság ultrán?
  • Solt
    Tudod, hogy én elég kritikus szemmel tekintek rájuk, de egyelőre nincs igazad. A linkelt videón látszik, hogy nem elite beállításon van a játék... nem lepődnék meg, ha ez lenne az oka annak, hogy egy fejlövésbe nem döglik bele... Nálam ilyen gond nincs, ha arcon lövöm, fekszik... azonnal...

A többi kritikánál pedig vedd figyelembe, hogy ez egy alfa állapot, és ehhez képest mérlegelj. Ha végig ilyen marad, akkor teljes mértékben igazad lesz, de addig szerintem nincs.
  • Gascan #29202
    Solt, megéri megvenni? mert akkor a hétvégére már én is beszerzem :)
  • JanáJ
    Arma 2 kampánya egy halom fos szerintem. Az OA-nek már jó, az kb egy tech demo, hogy mit tettek a játékba.
    Az OA-es pályák jobban fognak futni, mert minimális a növényzet. Ugye ez lenne Afganisztán.
    Ha SP kampányt akarsz játszani, akkor pl a Bárdosi (?) félét javallom armaholicról. (De az AI itt is hülye lesz.)
  • simon7108
    Kipróbáltam a 2. rész demóját.
    Hát, szerintem egész jól ment. Jobban mint a tört verzió megjelenéskor.
    Az első pályát ami a demóban kipróbálható(helikopterrel érkezünk és be kell venni a repteret) simán ment akadásmentesen közepes beállításokkal, viszont a második pálya már nem volt olyan jó, és hiába vettem le mindent minimumra ugyan úgy futott mint normalon.
    Elgondolkodom rajta szerintem, hogy megveszem e. Még van pár nap az akcióból.
  • macleody
    Feltoltam ultrára, első pálya tűrhető, 25-30fps. Utolsó pálya /helis/ katasztrófa, 15-25fps. GPU kihasználtság 20%.

Aida log.
    Aida stat.

• repvez
    ezzel tisztában vagyok, csak ez igy eddig nem előre lépés. ezt ugyan így tudta az A2 is.
  • Bucser
    Ha megnezed 0.51-nel jar a verzioszam.
  • Nesu
    Ha valami orr nehéz ....

• DancZer
    Na ezt nem tudtam. Köszi!

Ugyan azon a pályán, lecseréltem a palackot egy másik övre(elfelejtettem). Később úszok a víz alatt, sötétedik a kép és egyre homályosabb minden. Leesett, hogy emberem palack nélkül úszik visszatartva a levegőt. :D
    Sietek a felszínre, kibukik a fejem és akkora levegőt vett az ember, hogy én is megkönnyebbültem. :D
    Talpnak köszönhetően azért elég jól tudtam haladni így is, hogy néha fel kellet mennem. Azt viszont nem tudom, hogy megsérülhet-e a palack(mondjuk ha belelőnek).
  • Solt
    Milyen beállításokon? Tedd fel ultrára, kapcsold ki a vsync-t, és úgy próbáld...

Ha valamire nem lehet panasz, akkor az a cpu és gpu kihasználtság...

A fejlövést úgy nézzétek, hogy arcon lövitek szemből. A kereket én ki tudtam lőni. A sokadik találattól eltűnik a gumi, csak a felni marad ott. Elég gáz, de gondolom ezek azért javítva lesznek..

• Scottt
    Írja a briefingben vagy a hintekben azt hiszem, hogy csak 40méterig hatásos,de ha újratöltöd a szárazföldön akkor utána normál karabélyként funkcionál.Vagy Valami ilyesmi csak gameplay videobolokoskodok :D
  • DancZer
    Megnézem ma délután.

Ne felejtsétek el, hogy ez egy alfa. Fikázni majd a megjelenés után ráértek. Inkább jelentsétek le a hibákat.

Nekem olyan volt már párszor, hogy beragadt egy animáció és a végtelenségig szaladt az ember, vagy épp kúszott oldalazva és nem tudtam leállítani. :D

Nekem az volt a legszembetűnőbb, hogy alig akart meghalni az ellen. A SCUBA-s küldetésben a víz alatti fegyverrel szárazföldön nem tudtam lelőni senkit, csak ha nagyon közelre mentem és adtam egy tárat az arcába. Testre lőve szinte hatástalan volt. Nem tudom, hogy a mellény miatt vagy mi miatt. Majd még ma ezt is megvizsgálom. Kíváncsi vagyok mennyit védenek a mellények, sisakok.

Én ki tudtam lőni az autó kerekék. Jobban mondva lerobbantani egy gránáttal, lőni csak az ellen lőtte és sziszegett.
  • macleody
    Arról nem beszélve, hogy szarul fut a gépemen. Most néztem Aida-val CPU és GPU használatot, ami kb. úgy fest, hogy CPU 30%, GPU 40%. Az utolsó pályán ahol a heli van kb. 20 fps volt, de volt hogy csak 10.
  • tpM
    :D
  • Hogthar
    Nos élvezzétek ki az alfa előnyeit jelentsétek le ezeket a hibákat és jobb esetben javítani fogják
  • alma2
    Mondanam milyen profi a ragdoll epp a hasuk alatt robbant egy granat, de az az igazsag ezek igy idefagytak, pedig nyari meleg volt :)
    ragdoll
  • alma2
    A letrara maszas se kulonb :)
  • alma2
    komolyan orakon at kerestem egy szervert amin lehet normalisan jatszani, normalis emberekkel. Igy most sikerult tobb mint 1 oras kort osszehozni az elso jatekot ami elvezheto volt. sima coop - headhunters - normalis squad leaderrel, mikrofonnal stb. a szerver neve eleg fantazia dus mentes: "COOP - Veteran - Headhunters - Using COMMS"
  • repvez
    Elszomoritott a DCS topicban a videod. 2 fejlővés kell közelről, hogy meghaljon a katona és 3 ember pont ugyan ugy hallt meg, ennyit a ragdollról.Mikor annak pont az a lényege, hogy ahogy esik ugy puffan szinte nincs 2 egyforma halál pozició. Nem lehetett kilóni a kereket az autón , megintcsak phisix :(
    Az AT robbanástól a katona meg sem tántorodott 3 métere tőle ,de egy kézigránáttól TE megsérülsz, mikor te dobod el.Járműbeszállás ugyan olyan mint volt, semmi animáció vagy ajtónyitás
  • Scottt
    A2, hogy futott?
  • alma2
    A multit elnezve viszont ezt nem az ARMA nev adja el, es nem is azoknak akik az operation flashpointon nottek fel. Hanem ezek a surviver modok, kb csak azok a szerverek is vannak tele. wasteland pl. Szoval kb egy embernek koszonhetik ezt az eladast, aki anno elkezdte ezt a day z vagy hogy is hivjakot fejleszteni, ami ugy tudom belsos emberke volt.
    Ez az alpha szoveg eroltetes meg nem kellene, hogy ez meg csak az, hiszen kb 1x eve fejlesztik foltozzak toldozzak, nincs itt semmi alapokrol ujrairva. Ami igen jot tenne neki.
  • alma2
    Ezt mar megallapitottam tegnap is, hogy ocska fos maradt a heli egyelore :)
  • Solt
    Mégis milyen?
  • Fehercsoki
    Régi, de nem az a lényeg, hanem hogy szar grafikán is szarul fut...
  • Solt
    Nem, ArmA2-ben nem volt ilyen.

@Fehercsoki: Milyen géped van?
  • V43 1105