35066
-
Solt #29257 Ez is bazzeg... csinál egy ilyen videót célkereszttel... ilyen-olyan katonai szim, és ott virít az a szar... Mondjuk ennek a palinak már a nevétől is kivagyok... diszlekxia... eszem faszom megáll. -
jaj mar, azt a topikot meg akar te is szerkeztheted, ne dolj be neki :)
Gondolom directx9-es kartyan is megy, vagy tevedek? -
en csak a felet kernem ennek a 2011-ben bemutatott videonak :)
-
Solt #29254 Nem lettem nyugodtab... -
Solt #29253 Igazából engem az nyugtatna meg, ha a fizikai része nem lenne VGA gyártó függő, ha belekerülne a ToH repmodelje, és ha a megjelenésre eltűnnének belőle az ArmA2-s "látvány" elemek... :) -
tpM #29252 De ezek nagy része csak lehetőség, eszköz a moddereknek, ami persze jó, de itt most az "out of the box" állapotról van szó. -
Elég sok minden belekerült azért, amik elsőre nem derülnek ki.
Széllökés ami hatással lehet pl helikopterre, páratartalom, vérzés idő, fáradtság szintek beállítás, jármüvek rész sérülésének és anyagának (menet közben) beállítása. -
tpM #29250 Ők sosem szoktak. -
Solt #29249 Ne valamilyen szintű fizikát tegyenek bele, hanem azonos legyen a két gyártó termékén, különben húzzák a nemi szervükre! Itt arról volt szó, ha jól emlékszem, hogy nem lesz NV only, és nem fogja az AMD tulajokat negatívan érinteni a pisix...
Nagyon bízom benne, hogy nem csinálnak segget a szájukból! -
Solt #29248 Az az igazság, hogy sok mindenben egyetértek veled, én is így képzelném el ezt a dolgot, és remélem a béta verziótól ez lesz.
Nagyon nem követtem az infókat, de úgy látom, hogy konkrét ígéretek nem hangzottak el, csak ment a szellőztetés, így nem is lesznek számonkérhetőek. ,
Most kiderül majd, hogy szívügyük-e ez a széria, vagy csak a pénz érdekli őket. Optimista verzióban, ha ez a szívügyük, akkor jót tesz a sorozatnak a plusz bevétel a dayz szarság miatt, pesszimista verzióban szarnak majd rá, és egyre inkább az fogja érdekelni őket, hogy mi generál nagyobb bevételt, és abba az irányba fognak elmenni. -
Solt #29247 Én nem vagyok programozó, csupán júzer szempontból közelítem meg a kérdést. :) Én úgy tapasztaltam, hogy akkor van jól kihasználva egy VGA, ha a VGA-t terhelő effektek, beállítások csökkentésével nő az FPS, de a kihasználtság nem változik... tehát adott egy CPU órajel, ami elegendő a játék alá ahhoz, hogy a VGA folyamatosan 90% felett legyen terhelve, az FPS pedig attól függ, hogy milyen beállításokat használsz.
Közeli példának az FC3-t tudnám mondani. Bármilyen grafikai opciót állítok be, a VGA 100%-n teker, csupán az FPS változik... ergo érzem, hogy a VGA-m kivan használva, csupán, ha mindent maxra tolok, akkor kevés hozzá... Itt viszont ez nincs meg, pedig eleinte úgy nézett ki... az első pályán nagyon jó ebből a szempontból a helyzet, de az utolsón már borzalmas...
Azt hiszem ArmA2-höz volt ilyen leírás, hogy melyik opciót mit terhel... rá kéne nézni, hátha csak a beállításon múlik, hogy milyen a VGA kihasználtság. -
tpM #29246 Elméletileg a lökéshullámok szimulálva lesznek, bár nem tudom, hogy mi által.
Engem az zavar, hogy beharangozták ezt az egész moduláris felszerelés rendszert, hogy külön ballisztikai mellény meg sisak és más-más tulajdonságokkal bírnak, más védelmet jelentenek. Na most ez úgy néz ki, hogy abból áll, hogy a "jobb" sisak vagy mellény csak +HP-t ad a katonának. Szóval tök mindegy, hogy hol találnak el, nincs a testrészhez kötve az adott felszerelés védelme. -
Szerintem senki sem a katonak lobogo bajszat, es a gyurodo ruhajat szeretne latni ebben a jatekban, nem is a legujabb lara croft benan lengo hajszalait, de egy osszedolt haz, megha csak felig kamu modon (bf3) egy felrobbano jarmu lokeshullama altal keletkezett kaosz, egy normalisabban kidolo fa, azert illene mar igy 2013-ban, nem? :) -
persze igazad, van ahol tobb energiat oltek bele, hogy kamatoztassak, valahol, csak a csuszopenzt miatt tettek bele, pl maffia 2, ahol latszik gpu nelkul is tokeletesen teszi a dolgat a fizika. Arrol nem beszelve, ha egy kartyad van igy is kapkodja a levegot, hogy kiszolgalja a "mezei" grafikat, nem meg extra unalmaban ilyeneket szamol. De ugye eleg egy max payne, de hogy durvabbat mondjak nezd meg a 9 KILENC evvel ezelotti half life2-ot, mindezt az akkori hardverral, erdekes ott meg lehetett oldani, amirol 9 ev mulva meg csak almodozunk es rohogunk, milyen benak.
-
nem dicsőítem én,nehogy félre értsd!
sőt én még élőben se láttam hogy néz ki.
Csak azért linkeltem a videót hogy kb itt látszódik nagyvonalakban.
de ahogy írtad lehet még ezer és egy videót linkelni de nekem ez ragadt meg.
Lerágott csont,mégis most beszélünk róla :) -
PhysX egy termék család aminek több modulja van. Az armába a ragdol és a járművekhez szükséges(rugó,lengéscsillapító, stb.) kerültek be, nem pedig a ruha, részecskerendszer és egyéb más GPU-t igénylő dolgok. Ez már lerágott csont. -
Hozzá teszem én paraszt vagyok ebben a játékban
-
Ha játékmenet szinten befolyásolná a játékot akkor menne rá a panasz veszítenének a játékos táborból, nem is beszélve a multiról, ha egy ati kártyával rendelkező nem tud játszani nvidia szervereknél végképp felháborodást keltene.
Jó ez a fizikai motor mert tényleg nem eszi a processzort jobban, csak ugyebár így nem ér semmit az egész.
Esetleg akkor lenne haszna, ha egykét játékba a fizika terhelést átvenni az Nvidia fizika de az plusz fejlesztési idő a fejlesztőknek.
Így marad legtöbb esetben pluszként látvány parasztvakításnak. -
nem mai darab de itt látszott a különbség:
-
Hat igen, ez is a tipikus parasztvakitas, ha megnezed a kocsi szekrenye ugyanugy reagal a toltenyekre, az uveg eugaynugy torik, ugyanugy robban fel, a fal ugyanugy esik szet, egyedul egy ket "reszcske", "darab" hianyzik ami teljesen kamu szinten kiesik belole nvida kartya eseten. (ami anelkul is lehetne, de akkro mit mutogatnanak? :) Pl a tuz terjedese legalabb figyelembe venne, vagy tobb test fizikaja hatna egymasra stb, arrol csak almodozhatsz. -
Aha, igazad lehet
majd a végleges verziónál kiélvezzük rendesen
-
Gyorsan rakerestem a temara, de csak 2012-es nyari bejegyzesek vannak, ahol azt emlitik, hogy az arma ala beteszik az uj 3-as verzioju nvida physixet. Aminek pont az az egyik lenyege, ha nem irtak hulyeseget, hogy processzorokon is jol fusson sse-vel, multithreadbe, vagyis ne kelljen hozza nvidia gpu. Mondjuk furan hangzik, de ezeket irtak.
Szoval lehet, hogy a kod mar implementalva van, csak egyszeruen ki van kapcsolva, mert meg tul nagy kaoszt okozott, netan csak valami alapjaraton duborog, azert ilyen szegenyes es bena. Ha mukodne benne, mar tele lenne a net vele/nelkule videokkal abban biztos lehetsz. -
JanáJ #29235 Ilyen már a Maffia 2-nél volt. pl -
JanáJ #29234 Vagy a pk, vagy az irányzó. A többi szvsz ott maradt. :-(
Nekem fura, hogy a másik kettő nem csinál semmit. A kopasz 72-es ennyit tud. :-( A többi videó vicc, gyalogosok nélkül hk-val városba bemenni... -
Hú nem követtem a reklámokat ezeknél a játékoknál.
De pl az első ahol élveztem az a Graw 2 volt, használtam még a Batman játékoknál, a Mirror Edgenél, Maffia 2 nél és a Borderland 2 nél. Próbáltam még a Metro nál is, de ott úgy akadt tőle, hogy inkább hagytam.
Armánál is reklámozták egyébként, hogy az nvidiás fizikát akarják használni, ezért gondolom, hogyha még az nvidia nem is pénzelte őket lehet egyelőre nem tudták átrakni Ati kártyákhoz is. -
hat... pl valamelyik batman, huha repult a szemet a foldon... aztan alice aztan kb kifujt, de ezt mar megjelenes elott fel evvel reklamoztak mindenfele dologgal, legfokepp zold nvidia logoval:) Utobbinal is ment szoftveresen a dolog.
Ha nincs letiltva, szinte mindent bekapcsolhatsz, csak baromi lassu lesz.
De ha mondasz konkret jatekokat, ahol "titokban" tartottak, hogy penzelte az nvidia oket, hogy egy-ket haszntalan funkcioval bovitsek a jatekokat akkor legalabb te ne titkold :)
-
Gascan #29231 ha jobban megnezed lehet latni h amikor becsapodik a raketa rogton kinyitja - vagy kinyitodik - a tank teteje es mikozben fustol es mikor mar meggyullad kiugrik belole
volt szerencsem tankban ulni, kisebb hely van mint a koporsoban.. ugyh k*rvara nem lennek a helyukbe amikor eltalaljak a tankot
raadasul nyaron ultem benne es k*rva meleg volt, szoval nyilt teto nelkul pont 95 fok lett volna benne :D -
Majd én következő héten.
Rengeteg játéknál van olyan, hogy akinek Nvidája van az plusz tartalmat kap e végett.
Sehol sem kavart nagy port, mert ez csak plusz látványosságként funkcionál ezeknél a játékoknál és ha valamilyen szintű fizikát beletesznek az Ati számára is, akkor máris le van a gond a részükről. -
JanáJ #29229 Nem éri meg, de arma 2 free-re is tudod tenni. OA-el. -
a linkelt videonal valaki picit csunyat mond, vagyis megmondja az oszintet, eleg hamar eltunik a megjegyzese :)
"What about new particular effects or proper sound effects? What about blood effects? Its war simulator.. ;/ What about those shitty ragdolls? And all of this physics mess? I think carmageddon has better physics than this ;/ All you do mostly is just improve the graphic.. im disappointed by arma3 for now, of course alot can change until full release.. I mean cmon Bohemia its ARMA "3" ;/ using old effects from arma1 i think its not the way to create new game.. this game have so much potential.."
-
simon7108 #29227 Steamen azt írja, hogy kell hozzá mind2. Akkor ezek szerint nem.
De nem éri megvenni csak az OA-t mert +5-ért megkapom a full packet amiben benne van minden. -
Szerintem ez eleg nagy port kavarna, ha igy lenne, de nincs itt egy nvidias aki ezt meg tudna cafolni? -
tpM #29225 Mindkettő. -
Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy az physx egyelőre csak nvidia kártyákon működik jól.
Szerintem az alfában akinek ati van, csak azoknak előre meghatározott animációval halnak meg az ellenek. -
JanáJ #29223 A dayz-hez az OA kell és jó ha van BAF és PMC dlc-d. De ez csak mod, a standalonet megint meg kell venned majd... :-( -
Amugy ki ez a csoka, a hivatalos marketingesuk, vagy csak egy tul lelkes fanatikus?
A video eleg jo ettol fuggetlenul. -
na kipróbáltam( a csúnya verziót)
hát az öreg kétmagos procim3600+,2GB ram és hd4650 alatt arányaiban 20fps-t produkált.bár erősen standard beállítások alatt plusz a rengeteg effekt kikapcsolva és sp-ben nem pedig az editor résznél.
Tehát a minimum sysreq tényleg el van találva ahogy írták(alfához képest) -
tpM #29220 Íme egy nagyon jó összegzés Dslyexci-től. -
simon7108 #29219 Én igazából a DayZ végett akarom megvenni, meg egyéb modok végett. -
Feró Flex #29218 Szerintem a tank pk.lehet és a robbanás kikatapultálja szó szerint, ezért nincs rajta jóformán ruha sem mert letépi a légnyomás.Elképesztő "jelenet" de még érdekes hogy más búvónyilás nem is nyilík ki tehát nyitva lehetett az emberünknek.Oroszok Afganisztánban általában már nyitva hagyták a búvóajtókat hasonló okokból.
.png)