35066
-
GW2 nek nálam majdnem ugyanakkora gépigénye volt mint az 1. részének, kivéve ha bekapcsoltad az nvidia physx et, úgy borzalmasan képes volt akadni, ráadásul a multi nem működött vele.
Igazság szerint ebben az esetben az egész pálya más modellekből állt egykét objektumon nagyon látszódott, és hát darabokra lőhetted a fákat, néhány falat, sőt az egyik pályán még az épületeket is.
Ráadásul nem olyan olcsó módszerrel mint például bf 3 ban, hogy csak eltűnik a szétlőtt fal, az egész épület kisebb darabokból volt összerakva tehát eléggé eltúlozták a fejlesztők. -
Azért a GW2 jóval szebb mint a gw1 ha ugyan az az engine akkor nagyon jó munkát végeztek vele :) és ha a gw2 játszhatatlan ez hogy futhat? :O Nálam a Gw 2 jól fut az ARMA 3 meg standard-opciókkal néha élvezhető :D -
priluki #29775 Akkor sztm oldják meg igy..
-
Nagyon sok idő és pénz újra írni egy kész engine-t és semmi garancia nincs rá, hogy nagyságrendekkel gyorsabb lesz. Azt hiszem ezzel együtt kell élnünk.
A teljesítmény miatt is jó ha bevonnak olyan technológiákat amiket nem ők fejlesztenek. Pl. a Physx. Ha kijön a physx új verziója akkor a köv. engine verzióhoz csak módosítaniuk kell a physx interfészeket és már dübörög is alatta az új technológia. Mint autónál a motorcsere. Ugyan ez a DX-is, Arma 2 és az OA-is már nagyon a DX 9 határán volt teljesítményben, azzal hogy most váltottak DX 11-re megnő az engine FPS-is. -
Nem tudom BF3 hogy fut, sosem játszottam vele, az itt a probléma, hogy egy olyan enginet foltozgatnak ami sosem futott jól, újra kéne írni az egészet.(persze akkor kevesebb a profit...) Például nézd meg GW2-t, alig szebb mint a GW1, gépigény viszont rohadt nagy, ott is a régi enginebe próbáltak olyan dolgokat belenyomni amire nincs felkészítve.(nálam teljes mértékben játszhatatlan) -
Hát sajnos az emberek nem látnak bele a szoftverekbe, ezért el kell magyarázni, hogy mit miért nem lehet.
Egy traktor-al szemben nem várod el, hogy 200-al száguldjon az autópályán mert nem arra van kitalálva(szoftverrel ellentétben ez ránézésre megmondható). Képletesen az Arma is egy traktor, a BF3 meg egy Ferrari. Nem megy 60 FPS-el és pörgeti a CPU-d 100%-on, hanem eldöcög 1-esben alapgázon, de olyat lehet vele csinálni amit mással nem.
Olyan autós tesztet még nem láttam ahol a Ferrari egy ekét húzna. :D :D -
Na ha már magyarázkodnak hogy miért nem lehet több fps akkor biztos nem fogják megcsinálni:D -
Itt van arról bővebbn szó, hogy miért nem lehet több fps-t kihozni. Dwarden postjait olvasd el. -
Valószínűleg az FPS nem a terheléstől függ, hanem inkább az engine betegsége, hogy nehezen megy fel benne az FPS. Ez sokmindentől függhet, így még megtippelni sem tudom, hogy mitől van benne ez a lassúság. Általába olyan dolog szokott lenni, amit nem lehet párhuzamosítani és mindenképpen meg kell csinálni, mert addig nem tudsz további számításokat végezni.
Mivel nagyjából az összes armára igazak ezek a tünetek talán a script-engine-t céloznám meg, de így láthatatlanba csak találgatni lehet. Az is lehet nem véletlenül akarnak javaVM-t a mostani script motor helyett. -
De miért jó az ha nem használja ki a CPUt és úgy kevés az fps? Mert ez a 85% nekem városi harcnál van, ha városban nincs harc akkor kb 50% a cpu és 15% a VGA és kevés az fps. -
Egyetértek. Nem attól jó egy engine, hogy 100%-ban dolgoztat mindent. 100%-os terhelést nagyon könnyű elérni. Az a jó, ha jól skálázódik a terhelés és a memória használat egyaránt. Pl.: Üres térképen van 20% terhelés. 100 AI-nál mondjuk 40%, 300-nál, 80%-ra stb. Grafikuskártyát meg nagyon nehéz leterhelni játékkal, mert sokban függ a CPU-tól, hogy mennyire adja alá a lovat. -
Solt #29766 Azt tudom, hogy anno az E8400 is ilyen 50% körül ketyegett ArmA alatt, aztán amikor váltottam Q9550-re, igencsak megugrott az FPS... :) -
Persze mert túl gyorsan cseréled őket:) -
Solt #29764 Ez nekem új... :) E8400-l, és a Q9550-l sem láttam ilyet soha! :) -
De mindegy elviselem én azt is ha picit csunya lesz csak fusson jól... -
Hát persze hogy nem láttál mert i7ed van:) Skyrimnél pl. ha lerakok sok NPCt megesik a 100% is, na az CPU limit, ez még azért nem. -
Solt #29761 Attól még lehet CPU limites... ez nem egy teszt program, hogy 100%-ban dolgoztassa a CPU-t! A 85% nagyon magas szám... nem is láttam még ilyet játékban! -
13.1 -
Fox44 #29759 :)) Amúgy a 4850-hez melyik drivert használod? -
Városokon kívül amúgy játszható(pl infantry játszható), szóval ha foglalkoznak vele biztos jó lesz. -
Be tudom úgy állítani hogy nagyjából játszható legyen, csak úgy elég csunya=/ (most főleg autólopósnál szar amikor a nagyobb városba érek) -
Mind1 hát remélem megcsinálják mert nincs pénzem új gépre:D -
Nem, mostmár reagál a beállításokra:D CPUmat max 85%ban használja ki(szóval nem cpu limites), VGA-t meg 30%ban. -
Ha a grafikai beállításoktól függetlenül mindig 20 fps-ed van akkor sztem a cpu-d a gyenge. Én lecseréltem a 560 Ti-t 660 Ti-re és 5 fps-el lett több, szóval nálam is ez a helyzet. -
Amúgy az biztos hogy a játék teljesítményén/GPU használatán fognak javítani? Nem fogják elsunnyogni? Mert eddig semmi=/ (Vagy alapból megmondták hogy x ideig nem javítanak rajta?) -
Köszi, de mivel nem is használja a játék a VGAt ezért nem sok múlik rajta:D -
Fox44 #29751 próbáld -
Fox44 #29750 Én a 11.9-et használom 4850-hez. Gördülékenyebben futnak a programok. Ha gondolod probáld ki. -
Na most addig ügyeskedtem hogy infantrys "város"ban egyáltalán nem megy le az fps(meg helikopterrel ha átrepülök a repülőtér melletti város felett ott is jó), persze így meg annyira nem szép, de nekem így is megfelelne csak nagyobb harcokban se legyen majd gond. -
Nekem mindenhol maximum ennyire használja, még az E7500am is csak 70%ra megy fel, és így kevés az fps...(legalább felmenne 100%ra és rá lehetne fogni hogy proci limit) Viszont városokon kívül már jó. Hát remélem minél hamarabb nekiállnak ezt is megcsinálni mert ahogy néztem elég sokan panaszkodnak rá. Driver nekem meg úgysem fog jönni mert 4850-t már nem támogatják. -
Solt #29747 Nekem is a 7970-t! :D Egyik pályán 80-90%, a másikon meg 25-30... Szerintem megoldják majd... no meg gondolom jön majd driver igazítás is mindkét oldalról... -
De legalább már reagál a grafikai beállításokra:D Amúgy érdekes hogy a 4850emet csupán 30%on járatja max=/ (tudom ez ismert hiba és majd javítják) -
Hát nem írták hogy javítottak volna valamit:D De hátha bejön egy olyan bug hogy jól fut. -
Solt #29744 Le is fog még egy darabig... ha jól tudom, akkor jelenleg nem dolgoznak teljesítmény hibákon. Ha nem így van, akkor DancZer majd kijavít! :) -
Jött új patch, városban még mindig lemegy az fpsem=/ -
http://alpha.arma3.com/spotrep-0002 -
Amúgy még csak Alpha Liteom van, miért lehet az hogy letöltött scenariokat nem látom a játékon belül? Biztosan jó helyre vannak rakva. (esetleg litenál nem elérhetőek? pedig a menü egyértelműen ott van) -
Minden teljesen lowon 20 fps, minden teljesen maxon 20 fps random össze-vissza állítgatva meg nem tudom mennyi de teljesen játszható és sok fps. Jó lesz ez ha megcsinálják:) -
Igen, bár a kampányt nekem nem engedte, de kibontottam editorba és úgy megy.
Az egyszemélyes küldetések nagy része megy és a több játékra tervezettek is.
Viszont azok a küldetések ahol szerepelnek semleges erők azok hibásak lesznek, nincs megfelelő egység akikre kicserélhették volna. -
Ha esetleg nem is müködik lehet betölteni új küldiket bele amit esetleg mások már csináltak ?Mert ami gyárilag benne van most az egy kicsit egyszerü.
.png)