21171
LCD - Plazma
-
Borg #18081 Az enyém meg 6 éves... annyit már tud, hogy nem hagyja bekapcsolva a TV-t :) Amúgy PC-n van képernyővédő, panan meg autoshutdown timer (ami nem összekeverendő a sleep timerrel).
A kiállított ST60-on amit teszteltem látható nyoma volt már a csatornalogónak, amit futtattak rajta. Menü, fehérmosás, keresztbe mászkál fekete alapon fehér sáv. 2x ment oda vissza, a halvány logóból semmi sem maradt... -
SlickAdam #18080 monitornak en nem vettem volna plazmat. lehet hogy egy alkalommal csak par orat van kint ugyanaz a tartalom, de aztan ujra es ujra elojonnek azok az elemek (tálca pl) es akar meg be is "eghet".
1 meterrol amugyis minek 42", te jo eg!!! en azt hittem agybol akarod veretni, azert kell a nagy kepernyo... -
safigi #18079 Rendben, csak van nálunk még egy 5 éves gyerkőc. ( modnjuk a többiek sem figyelnek nagyon oda, hogy kikapcsolják a disney után....)
Szeptemberben szerintem megveszem az ST60-at, festés után. :) -
Borg #18078 ST60-at és GT60-at is teszteltem már, semmi gond nincs az állóképükkel. Még ditherzaj sincs, mint a korábbi modelleknél.
Beégéshez meg órákig kéne valamit direkt rajta tartsál... -
safigi #18077 50 colost, Sony-t szeretnék, de megfizethetetlen, ha szembe állítom a Pana 50 colosával. Max 300, amúgy. Pana csak a static kép miatt kérdéses. -
#18076 Bocs lemaradtam. Milyen tévét, mekkorát és mennyiért szeretnél venni? :D -
Borg #18075 Panashopban egy csomó TV-re most 2+1 év van. Bár kicsit drágábbak is, mint máshol. -
safigi #18074 nem akarok már tovább várni, 2 éve tv-t akarok venni. Várok még picit, lehet, hogy adnak 5 év garit is hozzá (esetleg még az ár is csökken) -
#18073 Az ilyen díjakat (semmi mást se) vajon miért nem veszem én komolyan sose? :D -
#18072 Waó! Már rohanok is pár videofalért! ;) -
#18071 Rendben. Akkor.... :)
Nem Pana. Nem Sony. Nem Samsung. -
#18070 prométeusz :)) -
#18069 hm, thx, bár az avatar az alap volt, van még több? -
#18068 akkor mégiscsak 50" ! :D -
Borg #18067 Naja, idővel nekem is lesz rajta valami nextgen kvarcjáték, azzal meg benne lenne a 2.5m is. -
Borg #18066 Ne viccelj már, a PH-nak minden TV jó, amit megkapnak tesztelésre :D
A VT60-at is úgy tesztelték, hogy ahova utánuk került, majdnem elsírták magukat a "kalibrált" kép láttán... -
#18065 Azééé... plazzzmameg :)
És egy kis lg nanoled technó :)
Annyira talán kár lenézni őket ;) -
#18064 (néha úgyérzem, h nekem a "46"-os már picit nagy - monitornak, szal a 42" neked is vszeg jobb választás... mondjuk én konzolozok is, akkor a gamepaddal hátrébb szoktam csúszni picit) -
Borg #18063 Várni mindig lehet valamire, mert mindig jön új, és mindig lesz árcsökkentés is, amíg ki nem fut az adott széria.
Csak így sosem lesz TV-d :)
Nekem 2-3 hét múlva jön a GT60 :) Egy dolgot latolgatok még addig, hogy belecsapok e az 50-esbe, de ~1méterről monitornak lehet jobb, ha maradok a 42"-nál. -
Borg #18062 Dehogynem.... az LG plazmákból bármelyik csak a Pana belépő szintet súrolja. Alulról. -
safigi #18061 Kérdőjel lemaradt, szóval érdemes még pár hónapig várni? -
safigi #18060 Direkt "elszámoltam" a fogyasztásnak a kimért 50 colos adatokat vettem, amit éves szintre megdupláztam (de az lcd-t is) a használati idővel. Nyári szünetben extrém esetben akár 10-12 órát is szaladhat, így az átlagos használati időt dupláztam. Az tuti, hogy LCD-ben csak Sony-t veszek, mert az van most is, és simán jobb mint az új ledes lg-k.
Nagyon a pana plazma felé hajlok (TX-P50ST60E), csak a gyerekek miatt emésztem még...
Amúgy édemes még pár hónapot várni fognak esni az árak. (Az új tv-k március körül jelennek meg általában, az ár görbe szerint mikor a legalacsonyabbak az árak) -
#18059 Plazma vs. Lcd fogyasztás.
A cikk már 4 éves. Azóta történt egy s más :)
Mint pl. még kevesebbet "esznek" a plazmák... :D -
#18058 LG lcd-t nem is javasolnék én sem. Plazmát (3D-set) már inkább..
Természetesen a Pana még szebb képet produkál, de drágább is.
Fogyasztást kicsit elszámoltad :) -
#18057 Lcd vonatkozásban egyet értek hogy leírod az LG-t.
Tényleg gagyi képet produkál. De természetesen ez a tény a plazmákra nem vonatkozik :) -
#18056 Egy kollégám felvett "belőlem" 1 percnyi 3D videót egy HTC 3D kamerás mobillal...kíváncsiságból megnéztük otthon a 3D-s plazmán.
Tökéletes lett, leszámítva a minimális remegést, amit a kezével produkált a kolléga miközben fogta a telót...
Ennyit a 3D-s felvételek technikai hátteréről. -
#18055 Ilyen pl. a Transformers 3 vagy az Avatar esetleg a Titanic 3D.
Ezek nagyon ott vannak 3D-ileg...de akad még azért pár újabb is.. -
#18054 Mely az a pár jó film egyébként? Már ahol a látvány eléri a lenti demo minőséget. -
r4pt0r #18053 A legtöbb 3Ds film sajnos csak konvertált, és nem rendesen felvett. Ezért nincs ilyen élmény a mozikban. -
Borg #18052 Az E6E a panasonic belépő szintű LCD-je, pont úgy nem kell csodát várni tőle, mint az LG-ktől.
LCD-ben inkább Sonyt nézegess, W8-9 ezeknek már helyre lehet rakni a színeit, mindamellett, hogy az LCD-s betegségektől ezek sem mentesek úgy, hogy közben irreálisan túl vannak árazva.
A fogyasztáshoz annyit, hogy modern, beállított 42-es plazma 110-120w-ot eszik átlagosan. Egy 50ST50-es pl 135W-ot, kalibrálva. Tehát havi szinten villanyszámlán párszáz forintokról beszélünk, egy LCD-hez képest. Ez nem indok arra, hogy plazma helyett egy túlárazott LCD-t vegyél, aminek a képe is rosszabb. -
#18051 nem is értem mit várnak el? ez lenne az alap! jó biztos, nem olcsó mulatság, de könyörgöm, nem is 5 forintokat kaszálnak
ezt egyébként valahonnan le lehet rántani? mert nem nagyon találom, még pezóért sem -
#18050 Jó a 3D az erre kihegyezett demo filmekkel, meg van pár jó film is de ez sajnos kevéske. -
#18049 konkrétan ez a ray lemez volt bent -
#18048 Ma voltam a Media Mark -ban, nézelődni, tesztelni, egy egyszerűbb LG 46" LED LCD ment valami 3D bemutató...nos attól konkrétan majd összehugyoztam magam! Eszméletlen volt az élmény, össze sem lehet hasonlítani a mozis dolgokkal, olyan gyönyörű képminőség, a tárgyak a szemem előtt úszkáltak, hátra - hátra hőköltem amikor a filmben szereplő csajszi felém dobott valami tárgyat, hibátlan volt, zseniális!
Egyszerűen nem értem a mozikat, ha ilyen minőségben prezentálnák a filmek a 3D nem lenne kérdés a léte, így meg arról beszélnek, hogy csak egy kis 'plusz', aki ezt pofázza, leültetném egy ilyen bemutató elé, garantálom, hogy térden esedezne, a bűn bocsánatért és hirdetné az új igét, hogy a 3D továbbra is a jövő! -
safigi #18047 Amúgy eredeti kérdés ez lett volna TX-L50E6E, mivel nem érdekel a 3d és a lejátszási képesség és az ára sem rossz 270k:
tx-l50e6e
Így viszont a vele egy árban lévő plazma nem biztos, hogy megérné (TX-L50ET60E) -
safigi #18046 Még egy: elsősorban Hd, fullhd, és letöltött x64-es cuccokkal néznénk, illetve gyerekek xbox-al használnák. (beegés ellen azért ott a képernyővédő plazma esetében) -
safigi #18045 Nem, én ténylegesen erre gondoltam: TX-L50E6E (panashopban az van amit írtál TX-50EM6E, de akkor a kérdés innentől erre vonatkozzon).
Amit tudni szeretnék az az, hogy nem olyan gagyi szinekkel operál, amivel pl. az LG660S sorozat, hogy az emberek arc színe, meg sem közelíti a valóságot, illetve nincs-e irreális színvilága. (LG-lgnél sehogy sem tudtam beállítani, hogy jó legyen.) Eddig csak pana,sony, jvc tv-im voltak lg-től az első 2 nap után már 2x is megszabadultam.
A plazmát az említett okok miatt mellőzöm, tudom, hogy az lenne ár/teljesítményben a legjobb, csak ne lenne az a nagy fogyasztás benne 500 kw éves fogyasztás esetén mondjuk 43*500= 21500 FT)
Ha csak az általad említett LCD hasonló képminőséget tud produkálni, akkor szívesebben venném meg azt, mert ott a fogyasztás 150 kw-ot feltételezva 43*150 = 6450
Reálisak a számok?
Mondjuk így 5 év alatt "éri" utól árban a plazma TX-L50ET60E a TX-50EM6E-t.
Ajaj, akkor már megéri a plazma egyre rosszabb... :) -
#18044 Mármint pontosabban TX-50EM6E.
Hát elvileg ez egy faxa kis fullHD-s ledes lcd. Mit akarsz tudni?
De legfőképpen: mire akarod használni?
Ezt az utolsó kérdésemet a legtöbben nem veszik komolyan. Aztán meg jönnek siránkozva, hogy mennyi pénzt kidobtak szinte feleslegesen, de legalábbis spórolhattak volna, ha rám hallgattak volna :)
Nem győzöm eleget hangsúlyozni (hisz a legtöbben úgyis csak legyintenek rá) hogy a legfontosabb tényező egy tévénél mindig a megjelenített tartalom.
Aki fullHD-s tévét választ, annak nem árt fullHD-s tartalmakat is keríteni hozzá, hiszen azon az nyújtja a legoptimálisabb és legszebb képet. De.....
Ha a tévénken JAVARÉSZT szinte csak HD tartalmakat nézünk (digitális HD tévéadás, divX HD, vagy eseleg még nincs szívünk kidobni a régebbi DVD és VHS gyűjteményünket, akkor (most mondom vagy ezredjére) elég lesz egy HD vagy HD ready képes tévé is.
Persze, ha a célunk az, hogy régi filmgyűjteményünket Blu-ray-re cseréljük (ami ugyebár már fullHD) ,akkor mindenképpen érdemes egy fullHD-s megjelenítőn gondolkozni...
Másik: "árban nem rossz".
Ez egy kicsit spórolósan hangzik. Persze érthető: nem mindenki születik milliomosnak :) ...de azért vannak dolgok, amin nem érdemes garasoskodni. Ilyenek többek közt a jó kerékpár (ha sokat tekerünk vele), a jó motor, vagy autó (ha napi vagy heti szinten sokat furikázgatunk vele) és persze a jó tévé is :) Amit meg jóesetben egy egy család legalább napi egyszer, de sokszor többször is bekapcsol pár órácskára :)
Mint két fő "vetélytárs" van ugye a plazma és van a ledes lcd.
Sosem volt vitakérdés, hogy a kettő közül melyiknek van kellemesebb képe, jobb kontrasztja és természetesebb színmegjelenítése.
Természetesen a plazmának :) Bárki aki ennek ellentmond, az vak :)
Viszont sajnos (vagy épp szerencsére) a plazma technó a kezdetekkor már elásta magát a rendkívül magas fogyasztásával. Sokan itt meg is ragadtak, és nem hajlandók elismerni, hogy a mai (Neo) plazmák már szintén ECO minősítettek (használatosak) tehát a fogyasztásukkal sincs már olyan egetverő probléma, mint a kezdetekkor...
Ha pedig tovább megyünk, azt is tapasztalhatjuk, hogy jelentősen nagy árbéli különbség sincsen ma már egy ledes lcd és egy plazma közt.
Igen. Tudunk róla: a plazma fejlesztések lezárultak, lassan árusítani sem nagyon fogják őket egyes hírek szerint. (más források ezt meg cáfolják) Szerintem meg amíg el tudják őket adni, maradnak a boltok polcain..de mindegy :)
Tehát zárásként. Nekem is, a legtöbb ismerősömnek és a távolabbi családtagjaimnak is lcd tévéi(n)k vannak. Én tettem egy kivételt és adtam egy esélyt a plazmának. Nekem nagyon bevált.
S a tartalom amit legtöbbször megjelenítek vele, a lehető legoptimálisabb és legszebb. Akiknek már van plazmájuk, tudják és értik is miről beszélek. Ja, és az "aduász" még hátra van:
A mai HD képes megjelenítők könnyedén megbírkóznak (leskálázás) a fullHD tartalmakkal is, HIBÁTLAN képminőségű HD-s megjelenítéssel.
A fullHD kijelzők viszont CSAK full HD tartalom esetén nyújtanak HIBÁTLAN képet. Sima HD esetén egy hangyányival már rosszabbat, mint HD-s társaik, és PAL (azaz DVD) vagy arról készült divX felbontás esetén még szemcsésebb és kevésbé élvezhetőbb képet.
Nagyon érdemes tehát megfontolni, mit is akarunk nézni azon a tévén legtöbbször... -
#18043 Nem tudom mit variáltál a W9-el, de ha be van állítva rendesen akkor azon nincs felhő. Semennyi se. -
safigi #18042 Sziasztok,
erről vélemény? Mert árban nem rossz: TX-L50E6E
Ettől csak a gyerekek és a fogyasztása tart vissza:
TX-P50VT60E