21171
LCD - Plazma
-
#156 vki nekem is helpeljen pls :)
SOny tvm van és ugye van ez az EPG (NexTView) na szal kikell választani egy nextview szolgaltatot a listábol és akko mutatja h meik csatoránán mi megy na szal nekem csak a tv5 van mint szolgaltato és csak a német meg francia csatornák musorait látom. van a listaban egy olyan h RTL K az meg nem mukodik... a lista tobbi része ures... szal szeretnem h lassam a magyar musorokat :)
HELP PLS -
#155 V32A10
SPECIFIKÁCIÓ
82 cm képátlójú, V-sorozatú BRAVIA LCD TV
WEGA ENGINE képjavító rendszer
Előkészített HD felbontás
HDMI bemenet
1366 x 768 pixeles felbontás
Dolby Virtual és BBE Digital
PAL 3D fésűsszűrő
Fényérzékelő
Picture in Picture (Kép a képben) képmerevítés
16:9 Képernyő
Automatikus térhatás
DSP (Digital Sound Processing - digitális hangfeldolgozás)
Kimenőteljesítmény2x10W
Virtual Dolby sorround/ hangrendszer
Miniatűr 3.5 jack-csatlakozó (fej/fülhallgató)
RCA AV bemenet
RF bemenet
5 Scart RGB
Súly(12.5kg)
Elalvási időzítő
Kép Digitális fésűsszűrő
3D fésűsszűrő
Csak fekete színben
SPECIFIKÁCIÓ
S32A11 (nincs benne magyar menu szal sztem az elozo jobb) :)
LCD televízió
32" - 80 cm képátló
S sorozat
felbontás: 1366x768 pixel
HD kompatibilis
3D-fésűszűrő
DVB-T tuner beépítve
fényerő: 480 cd
kontrasztarány: 1000:1
válaszidő: 8 msec
Virtual Dolby és BBE Digital Sound
HDMI™ bemenet
PC-, kompozitbemenet
analóg és digitális tuner
elektronikus programozás (EPG)
Magyar nyelvű menü nincs a készülékbe!!
-
#154 ITT megnézheted mi a különbség a szériák között. -
#153 ja bruttok -
#152 2. igen; lásd segítség menüpont 5. fejezet. -
#151 nah akkor 2kérdés ?
ebbe a Sony-Store.hu -n látok 82cm-s HDs LCD-ket
1. melyiket érdemesebb?
- Sony KDL-S32A11 (DVB-tuneres) 400k
- Sony KLV-V32A10 460k
....vagyis a mia különbség a V (talán felszereltebb)ill. S széria között képileg (elvileg mindkettő BRAVIA!) ??
...megasztán gondolom számit ez a DVB tuner
2. itt bruttók az árak ??
-
#150 huha, itt minden olcsobbnak tünik :)
itt az árak Bruttóban értendők ????? -
#149 jaja, mindenképp HDs kéne
de szoval akkor a 3közül SONY a befutó ??!
(különbség az S és V széria között?) -
#148 Az 540-es 107 centis plazma még nem HD-s, szóval eleve kiesik. HD-s plazma millió fölött kezdődik. -
#147 449 kapsz 94 centis plazma tvt (sztem inkabb plazma mint LCD)
540 ért kapsz egy komoly 107 centis plazmát
Nézz korul ITT
Sztem TV be csak Sonyt szabad venni :)
a Sonyk tudják az EPG -t . Hamarosan jon Magyarországon is a digitális musorsugárzás.EPGn megnézheted melyik adón épp milyen műsor megy vagy milyen musor lesz 6 nap mulva este 9kor pl. -
#146 460k kategoriában vehetsz 107 centis SOny Plazma Tvt :) -
#145 természetesen,ha van 1negyedik,ami "megeszi" ezeket,akkor mondhatjátok azt is
(olyan 380-460k árkategoriában!) -
#144 Sziasztok!
82cm-es HDs LCD TV vásárlás előtt állok és van 3 tipus melyek számításba jöhetnek csak nem tudok dönteni.
1.SAMSUNG LE-32M61B (5000:1 kontraszt)
2.Sony KLV-S32A10e (1000:1)
3.Panasonic TX-32LX500 (800:1)
A Sony-val kapcsolatban tudom már van ujabb V-seriás,csak azkemény 150k-val drágább és nem tudom mennyivel jobb (elvileg ua. a BRAVIA képcső,nem?)
sztem elég fontos lehet többek között a kontrast(ugye ez alapján Samsung),de nem ez a döntő persze,hanem a KÉP!!....viszont Pana a legdrágább
SZÓVAL kérnék kis segitséget a választáshoz (elfogultság nélkül),a kérdés adott: "Melyik képe a legtutibb?/Melyik a legjobb választás?" , s miért?
Válaszotakat előre is THX -
#143 A www.hazi-mozi.hu oldalrol masoltam ki, ott mindegyikhez ezt irjak :)
Nagyon kivancsi lennek, milyen az, amikor a 720p-t erre a felbontasra 'kicsinyitik'. -
#142 A "támogatás" az azt jelenti, hogyha ilyen jelet kap, akkor nem fog a TV "no signal" (v. hasonló) módba váltani, hanem a kapott képet a saját panelének a felbontásába konvertálja és úy jelenik meg. Csak azt nem vágom, hogy a 853x480 az hogy jött ki. "Normális" helyen az nem 848x480??? :) -
#141 Kerdes meg :)
A standard 853x480 plazma panel hogy jeleniti meg a 720p es 1080i szabvanyokat?!
Mert a TV leirasa szerint tamogatja. -
#140 Udv.
Erdekelne hogy van e vkinek tapasztalata az alabbi masinaval, esetleg tud e rola olyasmit, ami miatt erdemes/nem erdemes beruhazni ra (joval olcsobban tudok hozzajutni mint a bolti ar)
JVC PD-42B50 -
flowerpower #139 Nah csak hogy tisztazzuk a dolgokat: semmi probléma nincs es a tv-vel se az általa kezelt felbontással ill. ahogy megoldja ennek a megjelenítését.
A képe tökéletes dsub-al(monitorkábel a gyengébbek kedvéért).Sok forumon olvastam hogy a dvi-hdmi-s megoldás nem jó, egy tag is vett ilyet és póruljárt vele,állitólag átkonvetálja a nativ jelet szabvány 720p ill. 1080i re vagy esetleg 576p-re.Sokan úgy gondolják jelen pillanatban a legjobb megoldás a dvi-dvi összekötés(hamár hdmi-hdmi nem lehet) és ezutan jön a dsub.Megjegyezném hogy a crt-s monitoromnak(dell trinitron képcsővel király éles gyönyörű színek ugye a trinitron sajátja) rosszabb a képe mint a dsubon lévő lcdnek!!!Csakhát sajna nincs rajta dvi,nem is értem miért hagyták le a marhák.Nah szóval minden okés így is szuperek a hd anyagok -
koliz #138 Samsung le32t51 32 colos lcd tv -
Nonoo #137 Nem olyan rossz, bár gondolom digitális adatkábellel jobb lennem, bár ha igaz hogy járt flowerpower, remélem nem a DVI kábel miatt. Feleslegesen nem akarok kidobni 5K-t az ablakon!!
-
#136 d-sub -bal viszont nem lehet full jó a képe, mármint DVI-n vagy HDMI-n jobb lenne nem? -
Nonoo #135 Hi!!
Én egy Samsung lcd tv-t vettem, de nekem nincs ilyen problémám!
Amekkora felbontást beállítok a Tv abban is működik.
Nekem még d-sub csatlakozón van összekötve a pc-m a tv-vel, csak most gondolkozok rajta, hogy veszek egy DVI-HDMI kábelt!
Próbáld ki hogy a d-dub-os megoldással is gatyázik-e?
-
#134 Mennyi a garancia egy lcd tv-re, illetve mennyi az élettarrtama egy lcd panelnak? -
flowerpower #133 szerintem erre a célra a legtökéletesebb progi az elecard mpeg player ill. a bs player a kedvencem -
flowerpower #132 Jah köszi,azt már próbáltam,de úgy látszik figyelmen kívül hagyja a sony és túl nagy méretre hivatkozva nincs kép a tvn.Mellesleg a 1280*720 trailerek tökéletesen mennek fullban de a 1080p ill. az 1080i vel sincs gond,konvergencia pont ugy van rendben ha kihuzom fullscreenbe az 1280*768-as képet,furcsa de ugy tünik így oldották meg a sony-nál.Tehát mindegy mit állitok be akkor is 1280*786ban müxik,és ezt huzom ki.A ricegés megoldódott,ezért fel tudnék robbani de az antenna kábel volt a ludas.Már volt iylen téren tapasztalatom (lásd crt-tv s-video-nál képzaj) de most ez eszembe se jutott.Végszóként annyit,minden bajommegoldódott azt hiszem ezzel kihoztam a maximumot a tv-ből és teljesen tökéletes minden rajta.Más forumokon is érdeklődtem ,olybá tűnik ez a tv így működik jól.Azért köszi a jótanácsokat.
-
#131 Amúgy én 1280x720-at próbálnék meg beállítani, mármint, hogy a tv-n ez a felbontás jelenjen meg. Akkor a 720p-s anyagok meg kell, hogy jelenjenek teljesen jól és a tv-n állítanám be, hogy az 1280x720-as (16:9-es) képet húzza ki full screen-re. Próbáld ki, hátha... -
#130 1920x1440 = 1440p
1920x1080 = 1080p
1920x540 = 1080i (azért 540, mert ilyenkor mindig csak minden 2. sor-t jelenít meg, tehát egyszerre 540 sor látszik csak)
A TV leírásában is amúgy ezt találod:
"componens bemenet/ 1080i/720p/576p/576i/"
"Utólag a kézikönyvben is észrevettem,ezt jelölik meg maximális felbontásnak pc-re csatlakoztatás esetén.Ebböl kiindulva kérdezném hogy akkor mikor,és hogyan lehet a maximális nativ felbontást használni ?"
Hát az 1366x768-ban pont ez a szar. Hogy gyakorlatilag egy olyan felbontás, ami nem szabvány, mármint csomó ilyen panel van sajnos, de ugye a 720p-nél a felbontás nagyobb (1280x720), viszont a 1080-nál meg kisebb. Így csak akkor fogot tudni kihasználni, ha mindjuk nextgen konzol esetleg támogatja ezt a felbontást (szerintem nem fogja...).
Amúgy azt sem vágom, hogy miért pont 1280x768 a max felbontás PC-ről? Mert az megintcsak egy nem szabványos dolog. Az 1280x720 lenne az igazi, meglehet, így nemcsak a 2 szélén, hanem az alján és a tetején is lenne fekete csík, de ez van... :( -
flowerpower #129 Helló! nemrég vettem egy sony klv-s32a10e lcd tv és van egy nagy problémám!!!!!!!!!! pc-n keresztül küldöm neki a jelet és a következőket észlelem. Pc-vel összekötve van némi ,számomra érthetetlen jelenség amire szeretnék magyarázatot találni.Pc-m rendelkezik egy INNO 6800GT videókártyával amin sima dsub-on kívül van DVI, és s-video kimenet is.Elöször DVI-vga átalakítóval próbáltam összekötni a pc-t a tv-vel,sikerült is.Furcsamód a nativ felbontást nem tudtam beállítani(elméletileg 1366*768 60hz-en) ,a maximális felbontás 1280*768 60hz volt,ehhez a videókártyát 1368*768-ban kell meghajtanom.Utólag a kézikönyvben is észrevettem,ezt jelölik meg maximális felbontásnak pc-re csatlakoztatás esetén.Ebböl kiindulva kérdezném hogy akkor mikor,és hogyan lehet a maximális nativ felbontást használni ? Számomra az is érdekes volt hogy 1280*768 ban nincs fullscreen,a kép két szélén 2cm fekete csík van, ezt a vizszíntes kitöltés opcióval lehet megoldani,vagyis nem valódi 1366*768.Furcsa hogy a pc-n beállított felbontások nem azonosak a lcd megjelenővel,pl. 1280*768-ra pl 1024*768 állitódik be.Ha 1366*768 állítok be akkor túl nagy méretre hivatkozva nincs kép.Hd anyagok megjelenítése esetén dvi-n keresztül hajtva tul nagy méretre hivatkozva nem ad képet a tv(a videókártya clone módban müködik ekkor) de a sima kisfelbontásu anyagokat megjeleníti.Ezt a problémát sikerül kiküszöbölnöm azzal hogy csak a tv hajtottam meg DSUB-on keresztül ekkor már mennek a hd anyagok is.A FŐ kérdésem az lenne egyáltalán lehetséges beállítani a maximális nativ felbontást a tvn,vagy csak a fentebb leírt ál-nativ üzemmódban müködik ?mindezek mellett teljesen olyan érzésem van hogy interlaced képet nézek annyira riceg.
Az a legfurcsább hogy a 1080i ill. az 1080p trailerek egyből fullscreen-en jönnek ,ezekszerint összenyomja őket mert ugye 1920*1440(1440i) vagy 1920*1080(1080i) felbontásuak,megis tökéletesek fullscreenben.Csak nagyon ricegnek mintha interlace lenne.Ehhez hozzájön az hogy 1280*768 trailerek viszont a képernyő közepén jelennek meg kisebb képként mint a teljes képernyő! Olyan érzésem van mintha a tv egyből 1080i-ben vagy 1440i-ben menne függetlenül attol mit ír ki.De talán az a valószínübb hogy nem értek az egészhez ,és rossz következtetéseket vonok le. SEGITSETEK PLZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
NormalisEmber #128 hdmi/dvi-hoz egy kis help :
http://www.hdmi.hu/ -
#127 akkor biztos valami kodek probléma lesz -
NormalisEmber #126 nekem csak 1-2 film előzetes van meg 1080i/p-ben és azokat hiba nélkül játszotta le, a hang se akadt (amd xp1800+,768mbyte ram,9600pro) -
#125 Ja én is ezt használom, csak időnként megakad a hang 1-2 másodpercre. Pedig elégnek kéne lennie 3GHz p4+ 1GB ram, Sata vinyó kombónak.
Létezik valamilyen videókártya, ami hardveresen támogatja nagyfelbontású videók megjelenítését? -
NormalisEmber #124 Szerintem ne konvertáld át, ott a videolan, az tökéletesen lejátsza:
http://www.videolan.org/ -
#123 Tehát akkor érdemesebb mindenképpen valamilyen hdmi-s tv-t venni, hamár bírja a panel az 1280*768/1366*768-at.
Találtam én is egy 1080i-s részt a kedvenc sorozatomból, kb 40 perc 4 GB, de letöltöttem csak sajnos a monitorom nem bírja ezt a felbontást :) kisebben pedig nem olyan szép, de ezen még dolgozok. Amúgy TS (transport stream) a kiterjesztése és csak kevés player játsza. Át kell konvertálni aviba és akkor minden tökéletesen lejátsza. -
NormalisEmber #122 Amúgy szerintem műholdvevője válogatja, de előfordulhat hogy van benne dekóder, ez esetben ugye kell 6db rca kábel az erősítőbe 5.1-hez vagy sztereóhoz 2db, mivel gondolom ilyen kimenet is van rajta. ami viszont tény, hogy dvi/hdmi-s erősítő nem olcsó mulatság, tehát inkább a
1.műholdvevő =) tv hdmi-vel (KÉP)
2.műholdvevő =) erősítő optikai vagy koax kábelellel (HANG)
3.tv =) erősítő akár kompozit kábellel(legolcsóbb) hogy a beállításokat tudjad eszközölni
kompozit:
-
NormalisEmber #121 Na lássuk
1.A dvi és a hdmi közti differencia, hogy míg a dvi csak képet, a hdmi már hangot is tud közvetíteni. Én élőben még nem láttam hd-s műholdvevőt, de a józan paraszti észt követve, gondolom ezen van hdmi csatlakozó, ezt összekötöd az erősítővel, az erősítőt pedig a tv-vel. Vagy pedig külön 5.1-es erősítő híjján a mvevőt a tv-vel.
2.a komponens kábel ez:
De érdemesebb dvi/hdmi-n keresztül összekötni a jobb minőség érdekében
HD-s adásokat lehet felvenni(többek közt ezek is megtalálhatóak a neten, 1 2.5órás film úgy 10-11Gbyte), de ennek a hátterét nem ismerem, hülyeséget meg nem akarok mondani. -
#120 Ühüm hát tisztul a sötétségem, de még van hova :)
1. mit értesz azon, hogy az erősítőn is van bemenet? Vegyük az alapokat. Jön a HDTV jel a műholdról, vagy kábelről. Bemegy egy HDTV set top boxba, ahonnan hdmi csatolón keresztül eljut a tvhez, aminek a hangfalán szól, bár csak stereoban. Ha van 5.1 házimozi erősítő, akkor abba kell kötni a hangot (bár nem tudom lehet a set top box is dekódolja?)
2. Igen én is lcdket láttam
3. Milyen az a kompzit csatoló?
Más: videofelvevő fel tud venni ilyen nagyfelbontású műsorokat? Vagy dvd felvevő? Vagy majd csak a blu-ray/hd-dvd? -
NormalisEmber #119 2. nem 1080i-t hanem 1080p-t akartam írni.sorry -
NormalisEmber #118 Megpróbálok 1-2 kérdésre válaszolni :
1.hdmi nem csak képet, hanem hangot is tud továbbítani, feltéve hogy az erősítőn van ilyen bemenet
2.350ért plazma felejtős, azon inkább 400e felett érdemes elgondolkodni(720p,1080i-s plazmák ráadásul milla körül vannak, natív 1080i-s 1.5m körül)
3.olyan hogy hdtv dekódoló nincs a tv-ben, minden tv vagy komponens(YUV) vagy dvi/hdmi-n keresztül tud fogadni nagyfelbontású jeleket. A hdtv-hez hd-s műholdvevő kell
4.a 720p az ugye 1280x720, a baj hogy ha pc-ről natív felbontásban akarod meghajtani, sok gondod lesz(remélem nem minősül reklámnak, de a dvdcenter.hu fórumán van erről egy jó kis topik : itt
5.amúgy 1080p-s adás még európában sincs(tudomásom szerint az egyetlen adó 1080i-ben ad), de a kérdésedre pontosan válaszolva semmi probléma ha az 1080-as adást egy 720p-s tv-n nézed, teljes mértékben meg fogja jeleníteni.(rosszabb semmi esetre se lesz)
Tv-t mondjuk már nehezebben tudnék ajánlani, de sok helyen(mint a fórumon is) a Sony KLV-V32A10-t ajánlják -
#117 Lenne néhány kérdésem, mert kicsit kavar van a fejemben. sry, ha valami őrületesnagy hülyeséget kérdeznék.
Tehát nézegetek magamnak TV-t. Milyet érdemes? Max 350k-ig (egyetemista vagyok, tehát nem az 1-2 millás kategóriát kérném) :)
Lényeges lenne, hogy nagyfelbontású legyen. Láttam mindenféle lcd-t 1280/768 felbontásban. Ez lejátsza a 720p-t, vagy kell valami egyéb dolog hozzá. Mindegyik ilyenben van hdtv dekódoló, vagy külön set top box kell hozzá? Ha számítógépről adom neki a jelet akkor gondolom nem kell neki semmi ilyen.
Micsoda az a hdmi?
Plazma amit ebben a kategóriában láttam, annak max 8xx*480 as felbontása van, tehát ez gondolom nem jó hdtvhez.
Mi van akkor, ha a hdtv adás 1080p-s és a tv meg csak 720 attól még átméretezi magának, vagy csak egy részletét mutatja. Egyáltalán mennyivel rosszabb a minősége egy 1080-ról átkonvertált 720-nak, mint egy eredeti 720nak?