21171
LCD - Plazma
  • BártfaiB
    Volna néhány kérdésem, ha valaki nagyon ért a témához:
    Adott egy LG DVD (Hdd-s), meg egy Samsung LE27T51B HD-ready-s LCD TV. Azt már kitököltem, hogy a dvd-n be kell kapcsolni a progresszív scant-t, hogy a HDMI kimeneten lévő képet a tv DVI bermenetére kötve legyen kép (egyébként a tv azt írta, hogy nem megfelelő a formátum), de a 16:9-cel nem boldogulok.
    A DVD-n beállítom, hogy a tv 16:9-es képarányú, a tv-t is átállítom arra, de már minden beállítást kipróbáltam és mindíg csak a szélességében nyhújtott képet adja, nem pedig az arányosat. (4:3-ban fantasztikusan jó a kép, de ha már van 16:9 és elvileg mindkét készülék támogatja, akkor szeretném úgy használni.) Mit tudok tenni, hogy valóban normális képet kapjak?
    Másik gond a TV-vel, hogy hiába állítom 16:9-re a szélesvásznú filmeknél is elhagyja alul felül a csíkot, ráadásul torzít is, ezért át kell kapcsolnom nagyításra. Automatikus állásban soha nem kapcsol át magátol.
    Illetve a magyar tévéadások (T-kábel) közül van olyan, ami tényleg 16:9-es? Képes ezt érzékelni a TV?
  • Laza
    $5000 ... Kosz, boven eleg a HD Ready :)
  • t698hh3
    Sziasztok,

Merre lehet ilyen jo aron venni Samsung LCD-t?

• CSOCSO
    ilyet vett ma a szomszed

osszeraktuk.. bekapcsoltuk a HBO HD csatit es elelveztunk.... GYONYORU!!! majd valtogattuk a sima hbo es a hbo hd csati kozott es... igen.. megerte.. nagyon szep a hd adas a sony tv-n.... meg csak component kabelekkel neztuk... holnap vagy a heten vesz hdmi kabeleket es akkor azzal is meglessuk milyen...
  • Laza
    Jo ar. En meg oktober kornyeken vettem 275k-ert. Az is jo vetel volt akkor, grt.
  • Laza
    LOL, ki vesz most 40"-os LCD-t?!
    Egyebkent ugyanugy megkapod olcsobban, olyan 500k korul. En multkor meg tudtam, nem tudom van e meg.
  • Laza
    www.hazi-mozi.hu
  • Wektor
    Szoval! 1 hete vettem 1 samsung LCD-t LE32R51B 240-et fizetten érte!
    Ebben az árban ha tud valaki jobbat akkor szoljon!
    Egyépként 750 ért befizetek 1 vilákörüli utra nem a nappaliban szopok évekig!
    A TV teljesen jo ár minőség arányok figyelembe vételével.
    Sony KLV-S40A10 750e Szolj ha megvetted!
  • WOW
    Megtudná valaki mondani,hogy mi a külömbséd a plazma tv és az lcd tv között?Illetve,hogy melyik a jóbb?Melyiket érdemes venni?Illetve plazma tv-ben is van HD tv?
  • Paparazzi20
    Erről mi a vélemény:LG 42PX3RV???Cora-ban 500 bruttó,de én hozzá tudnák jutni 430-ér(bruttó)...megér annyit??láttam cora-ban,nagyon fasza a kép rajta,állítólag bevált típus...
  • cloud.strife
    Samsung LE40M61B 750e körül
    Sony KLV-S40A10 750e

8ms-es mindegyik. Sportadások elvileg okésak.
  • Bucser
    Ne keverd a chello-t az UPC directel:) a chello az UPC kábeles része a UPC direct meg egy digitális műholdas szolgáltatás:) egyébként jó csak néha nagyon szar:D

Elmegy az adás meg egyéves előfizetés esetén volt hogy az időszak felénél miért nem fizetünk a következő évért:D MOndtuk nekik, hogy kapják be:D lett újra adás:) Szal geciek:) viszont lehet váltogatni szinkront (igaz még csak pár adón de pl HBO-t csak angolul vagyok hajlandó nézni)
  • Paparazzi20
    na,akkor valaki adjon tanácsot pls,hogy lcd tv-kben mi a fasza sima tv-nézésre(nem pedig pc-s összeköttetésre),lehetőleg olyat,aminél nem gáz a sportközvetítés,gondolok itt a képlemaradásokra...bár úgy tudom ezeket a hibákat már elég jól orvosolták..Mennyit kell áldozni egy 100-105 cm átlójú lcd-re,ami tényleg középkategória,és hosszabb távra is jó választás???
  • Johnny23
    tegnap Médiában vettünk 1digitális jeleket vevő antennát 6ezerért és befogtuk vele az m1, m2, dunyatv-t digitálisan ! ....ja 1ébként KDL-V32A11 -es LCD-nek van (DVB-tuneres!)...nyamost azt kell hogy mondjam,hogy kicsit jobb volt a kép,de nem egy DVD minőség,napersze egy ilyen kis antennával,nem is várhatunk csodákra (probának jo volt)

...viszont kiváncsi lennék a Chello által hirdetett 150 digitális adóra !
  • PyRex
    Kezd ez Sony TV-k topicba átmenni...
  • cloud.strife
    Igazából azok adnak kifejezettem szép képet akár antennáról, amelyikben van igazi jóminőségű "felbontásnövelő", "képjavító" technika. Ez pl a Sony KDL-V sorozatban van.
  • Punker
    és a felbontás különbséges geb@szok?
  • cloud.strife
    Ha rossz az antenna, nagyon gáz a kép, ha nem "olyan" rossz, akkor megfelelő távolságból nézve kifejezetten szebb a kép, mint képcsövesen
  • cloud.strife
    800e-ért persze, hogy yoo!!! :))

De az term nem a 300e-es fejlettség. :))))
  • cloud.strife
    Pont ezért sztem most kell venni egy yoo tv-t (LCD), abba nem hal meg a gáz!! :))))))))) És a TV kérdés letudva jópár évre, remélhetően... :))))
  • Punker
    egy kérdés ezeken a hétköznapi tv adás normálisan bejön? mert páran panaszkodtak hogy a sim atv adás qrvasz@r rajtuk.
  • Paparazzi20
    Hát,elsősorban tv-nézés és dvd filmek nézésére,tehár semmiféleképpen nem számítógépes rácsatlakozásra..Tehát célszerű akkor min 1024-es felbontásút venni??A hdmi mér fontos??az új technológiák úgyis 2-3 éven beül terjednek majd el,gondolok itt hdtv-re,és úgyis magasabb árakon egy ideig.Utána úgyis meghal a plazmagáz a tv-ben és újat kellesz venni...A JVC-nél milyen árak vannak,és mér csak pár hétig volt neked olyan??
  • Laza
    A TH-37PA50 nem rossz plazma, de igazabol semmi extra, 'csak' egy panel :)
    Kerdes mire akarod hasznalni?! Nekem ennek a JVC valtozata volt par hetig, abban voltak + JVC featurek. De ezek ugye felbontasukbol adodoan sem tamogatjak a HDMI-t, bar fogadjak a 720p, 1080i jeleket, de azokat leskalazzak. Ha mar plazma, akkor 1024*768-as legyen. De tenyleg a felhasznalasi terulet a legmeghatarozobb.

A SlimFit-ek meg egyenlore felejtosek, ki kell nojek gyermekbetegsegeiket, az majd szvsz jo fel ev legalabb.
  • Number One
    "EISA díj meg nem több mint marketing"

na akkor most már ezt is tudom
    én tulajdonképpen azt hittem meg lehet bennük bízni

de amit emlittetem Samsung LCD azt tényleg oda basszos:)

mielőtt megkérdezed nem tudom ,hogy a Sony-hoz képes milyen:D

lényeg a lényeg aki megtudja fizetni a 300e fölötti képmegegjelítőket annak nagyon kell hibázni ha rosszat sikerül kifognia.
  • Paparazzi20
    Na,látom megy itt egy éles SONY versus többi márka háború...Én most készülök új tv-t venni,jelenleg van egy panasonic 92 cm-es síkképernyős ,még 6-7 évvel ezelőtt szereztem be(olyan áron amennyiér most jó plazmat lehetne venni,de ez nyilvánvaló) és eddig semmi bajom nem volt vele.Amikor kiválasztottuk ezt a márkát, egy csomó műszaki boltban jártunk,és összehasonlítottuk a különböző tv-ket,nyilván így látja az ember igazán a különségeket,és akkor egyértelműen a panasonic tv-ken volt legjobb a kép, a Sony-tól nem voltam elájulva,azt gondolom ott még inkább érvényesül,hogy a márkát kell jól megfizetni..
    A mai piaci helyzetről viszont már nincs sok infom,nemtom most mi a helyzet.SZóval új tv-t akarok venni,de egyenlőre nehéz a döntés.Az egyik lehetőség egy plazma:panasonic TH-37PA50,aminek most nagyon lement az ára,bruttó 300ér be tudnám szerezni,igaz,a hozzá tartozó állvány,vagy keret nagyon megdobja az árát.A paraméterek:
    94 cm képátlójú, 16:9 arányú képernyő
    852 x 480 pixeles felbontás (VGA)
    4000:1 kontrasztarány
    8,6 millirád megjeleníthető szín
    Tuner rendszer: PLL szintézeres, automatius hangolású tuner, 100 programhellyel

A másik a kivárás:a hagyomásnyosabb,síkképernyős változat,amíg nem mennek le még jobban a plazma árak,hiszen ami most olcsóbbnak tűnik,az nyilván nem a felső kategóriába tartozik..A fent említett plazma egy évvel ezelőtt kb 1.5 milla volt.Szóval ez a 40 cm széles samsunkg fit tv lenne addig megoldás,ami 120 körül van,de ez csak 72 cm sajna..Egyébként ezekből a síkképernyősöknél már abszolút nem forgalmaznak 90 cm körüli vagy nagyobb tv-ket??csak LCD és plazma mostmár???
  • Böjtös
    Én most a majdnem két éves, garanciás, 82 cm-s, Pro Logic-os, Pixel Plus-os Philips tévémet szeretném eladni. 400000 volt, nem érdekel valakit? Vagy nem ismertek valakit, akit érdekelne?
  • cloud.strife
    EISA díj meg nem több mint marketing.... Aki ért hozzá tudja miről beszélek... :)
  • cloud.strife
    Kérdem én, ha nincs az összes fontosabb tius egy tesztben, akkor hogy lehet azt kicsit is komolyan venni????

Mitha egy autós teszben ott lenne az AUDI, a BMW, de a Merci nem... LOL :))))

Elhiheted, ok nélkül nem szoktam "istenítenio" semmit.... Annak mi értelme lenne?? :)))
  • cloud.strife
    Nem m ondtam, hogy nem yoo TV!! :)))
  • Laza
    Mondom, nekem 32"-os R51-esem van, es maximalisan meg vagyok elegedve vele.
    Igaz a Plazmahoz kepest a feketeje gyengebb, de egyebkent minden tokeletesen nez ki rajta.
  • Number One
    de gondolom azért nem volt benne a Sony mivel az újság nem kapott teszt példányt a forgalmazotol;)

amúgy at idei EISA díjas LCD TV a Samsung LE40M61B lett.

szóval nem kell annyira isteniteni a Sony-t.
  • Laza
    Sony.hu-n:
    S-bol nem latok 32"-at
  • Laza
    "a teszt gyoztes a 200e-bol a Samsung LE26R51B lett."

A 32"-osat Aproneten pl megkapod 250e-ert 2ev garival 400e helyett, en is 275e-ert vettem.
  • Laza
    ?!
    HDMI DVD lejatszoval tesztelgettem.
  • cloud.strife
    Konkrétumokat légyszi, melyiket láttad, tesztelted, mi a tapasztalat????
  • PyRex
    Nem akarok nagyon belepofázni, mert egyszer már le letem szólva, de akkor is pont erról beszéltem. Számomra már világossá vált, hogy ismét egy Sony fanatikussal van dolgunk. És ha a Sony már a 7. generációs LCD-t csinálja, akkor annál szerinted persze véletlenül sem lehet jobb valami, ugye? A Panát nemcsak az az újság dícséri, hanem még sok más helyen (fórumokban, stb.) is teszik. Sony LCD-t és plazmát ennyire favorizálni eddig csak tőled hallottam. (Meg Sony márkaboltokban - természetesen.)
  • cloud.strife
    Nah ezér utálom az ilyen újságtesztes dolgokat.
    Az Ok , hogy a Samsung 200e-ért nyer, hisz annyiért csak gagyik vannak rajta kívül.
    Nah de az, hogy a nagyobb kategóriában a Pana a legjobb, LOL.
    Mikor az egész szakma tudja, hogy a Pana most kezdett csak bele az LCD fejlesztésbe, csoda lesz, ha nem mennek csődbe, annyit beleöltek a plazma fejlesztésbe, gyártásba, .. A Sony meg a 7. ismétlem HETEDIK generációs LCD tv-t csinálja. Mindez persze elmélet, a baj ott van hogy láttam, teszteltem a Sony mellett a Panát is, Samsungot is... LOL hagyjuk ...:(((
  • Number One
    egyik szorakoztatoi elektronikai ujsagban volt egy teszt

LCD tv-ket vettek szemugyre 10 db hasonlittotak ossze

volt ott minden a Loewe-tol elkezdve az LG bezarolag minden...

a teszt gyoztes a 200e-bol a Samsung LE26R51B lett.

a 350e kategoriabol pedig a Panasonic TX-26LX500P modellje,

na a samsung keszulekere gondoltam amikr irtam a 200e dolgott.

szoval aki eppen egy lcd tori a fejet es van ra 200 rongya AZT valassza;)
    persze nem lesz olyan odabasszos mint a dragabb dolgok.

viszont a celnek megfelel...talan:)
  • cloud.strife
    Inkább 300e!! :))

A jobbak meg 350-500e!!! :((((
  • cloud.strife
    Azon speciel "csak" DVI van!! :(( Ugye hang nélkül!! :(
    Azt meg azér annyira nem nevezném normális LCD-nek, max alap átlagosnak!! :)