21171
LCD - Plazma
-
Onekerub #1596 Köszönöm szépen! Ha meglesz leírom a tapasztalataimat. :O) -
#1595 majd ha lesz olyan projektor, ami halk, olcsó (persze relatív), de mégis fullHD-s és nem kell neki elsötétíteni, akkor talán, addig számomra szóba sem jöhet. -
#1594 sonyba smart, komolyabb philipsekbe panoráma funkció. ezek a 4:3-as adást relative torzításmentesen csinálják, kitöltve a 16:9-es képet. más márka abszolut nem működik így.
-
chjksdfhj #1593 Nagyon kezdő kérdésem lenne. A 4:3-os tévéadás a 16:9-es tévén nézhető két fekete csíkkal a szélén, aránytalanul felnagyítva vagy arányosan felnagyítva, de levágva a tetejét alját? Ezek közül melyik eset választható általában? Automatikus állítás esetén figyeli, hogy tartósan fekete teteje-alja esetén azt lehagyva 16:9-re nagyítja? És 4:3-os tartalom esetén mit választ? -
#1592 Ha meg mégnyagobb, akkor veszel egy durva projektort és nézed a 160"-es képátlót, mint én. Mindig van nagyobb (és jobb) megoldás. -
#1591 ha meg mégnagyobb, akkor a 70 :))))) -
#1590 Ha sokat nézel egy adót, de a fekete csík is kiütheti ( a csík szélén lesz egy erősen beégett vonal, ami inkább az egyszínű homogénebb képnél fog látszódni... :( -
#1589 De már lassan csinálhatnék... :) -
#1588 Nem tudok... :( -
#1587 SZVSZ 46X-es.
Nálunk kint van mindhárom modell (csak a Waz 40"-es), de az X minden szempontból a csúcs nálam.
Az 55A projektoros technológiája miatt inkább moziélményben űber, nem olyan túlerős, túlkontrasztos a képe. Nézd meg őket élőben, a Sony márkaboltokban sztem van kint mindegyikből és dönts a saját szemed szerint.
Nekem ha nagy lenne a nappalim és messziről tudnám nézni a tv-t akkor az 55A kellene. -
q13579 #1586 Megvettem a pana 42pv60-asát. Nagyon, nagyon szép a képe. Nem láttam még hogy egy 107 centis HD tv ennyire élesen és szépen jelenitsen meg sima antennárol fogott jelet, valamint dvd-t. Könnyen és sokrétűen kezelhető készülék, abszolut elégedett vagyiok vele.
Azt azért meg szeretném kérdzni, hogy ez a "beégés" mikor állna fel egy plazmánál???????
Pl ha a felbontás külböl adodo két fekete csikot ott tartom bekövetkezhet?? És ha igen mennyi idö után? -
#1585 Én is hasonló cipőben járok... -
Tom911 #1584 Tud nekem valaki egy olyan oldalt mondani, ahol vannak LCD TV tesztek? Szeretnék venni egyet kb 200e Ft értékben de nem találtam egy jó helyet ahol jó leírésok lennének (a gyártók oldalain mindíg csak az általuk forgalamzott márka a jó :) ). De ha ti is tudtok ajánlani valamit annak is örülnék, jelenleg azt se tudom, hogy melyik márkát érdemes egyáltalán számításba venni és azt sem, hogy mik azok a tulajdonságok egy ilyen TVnél amire figyelni kell. -
#1583 x2000 vagy a2000 - nézd meg mind2-t és dönts! -
Onekerub #1582 Hülye kérdés következik, de remélem tudtok rá meggyőző választ adni :O):
Xbox360-as játékokra, leendő ps3-as játékokra és filmnézésre (nappal is) szeretném használni a tv-t. Melyiket választanátok? (Adok a véleményetekre.......azért kérdezem... ;O) )
KDL 46X2000, KDL 46W2000, KDS 55A2000. ( Ne az árát-érték arányt nézzétek, hanem a kompromisszumok nélküli ÉLMÉNYT! Tudom, mindig van kompromisszum, de mégis ;O) ) -
#1581 Hmm... :) Amúgy ennél a 70 collosnál figyeltem meg először, hogy annyira jó az SXRD technológia, hogy nagyon közelről meg lehet számolni a képpontokat - pedig vetítve vannak! Ez hihetetlen számomra! Mármint, annyira nem különülnek el, mint az LCD-nél, de akkor is elkülöníthetőek egymástól. Egyszerűen brutális :) -
#1580 Ezek az új generációs projektoros elven működő tv-k már sokkal kifinomultabbal (még a 3LCD is sokkal jobb volt oldalról, mint a régiek).
Inkább a függőleges nézőszöggel van a baj. Fejmagasságban kell lennie, ha tudsz nézz meg egy 3LCD-t, ha a fejmagasság megvan, egészen oldalról is "jó" a kép. Inkább a világos szobákkal szokott gond lenni, ezeknél nem baj, ha az átlagosnál kisebb a fény a szobába... :(
Monnyuk ekkora tv-t leginkább az vesz, aki moziélményt szeretne a nagy képpel, a moziba meg ugye nincs felkapcsolva a világítás!!! :)))) -
#1579 PS3-al meg milyen lesz? ....... váááááááááááááá
Már veszem a magyar feliratos Blue-Ray filmeket!!!!! :)))) -
#1578 Igen ez igaz, a W adatai alapján jobb, de az X-es minden szempontból szebb képet ad (pláne sima SD adásnál, kábeltv-nél)
A kontraszt brutálerős az X-en is. Nálunk kint van mindegyik egymás mellett. -
#1577 hülyeséget mondtam: a W tényleg "csak" BRAVIA ENGINE, nem EX, legalábbis a Sony oldala szerint... -
#1576 még egy videó.. -
#1575 Na itt van videón is, a kamera nem teljesen szemből mutatja -
#1574 Szemből nézve szvsz teljes, ha tényleg szemből nézed, de oldalról sem igaz a teljes sötétség. A 70 collost meg elég nehéz oldalról nézni egy átlagos szobában :) -
Onekerub #1573 A másik kérdésem a KDS-55A2000-rel kapcsolatban az lenne, hogy ennek is megvan az a "tipikus" projektoros betegsége, miszerint még szemből nézve sem teljes a látószög, kissé oldalról nézve pedig majdhogynem csont sötétséget látunk? A 3LCD-s modellnél ezt tapasztaltam, a fent említett gyönyörűséget pedig sajnos még nem láttam, de a hétvégén szakítok rá időt... -
#1572 Ha jól tudom a W az az jobb az X-nél, de lehet, hogy hülyeséget beszélek, majd Cloud kolléga elmondja :) -
#1571 Egyszerűen hihetetlen, gyönyörű, nincs rá szó, mennyire jó képe van!
Komolyan mondom, még ilyen hatással nem volt rám egy TV sem, csak anno talán a Panasonic plazmái, de ez azokon bőven túltesz. Egyszerűen elakadt a szavam és ott álltam és néztem... LOL :)) Nagyon durva :) -
Onekerub #1570 Szisztok!
Az hogyan lehet, hogy a Sony csúcskategoriás "X" sorozatának a dinamikus kontrasztaránya 1000-rel rosszabb, mint az alatta terpeszkedő "W" sorozatáé? Asszem az egyiknek 7000:1 a másiké 8000:1 és a képernyő kontrasztaránya is jócskán alulmarad az "X"-nek (1300:1 és 1800:1) Ellenben rendelkezik a továbbfejlesztett BRAVIA ENGINE-nel (BRAVIA ENGINE EX). Ez a továbbfejlesztett képjavító rendszer kiküszöbölheti a kontrasztarányok közti különbséget vagy csak az adásvétel közben fellépő interferenciákat szünteti meg? Ha valaki vágja ezt a dolgot, dobjon meg legyen szíves egy válasszal. Köszöntem! :O) -
#1569 Igaz? Nekünk is van kirakva, leginkább ennek tetszik a képe. Ja és adnak hozzá egy pótégőt is!! Nem gyenge...
Valszeg a jövő héten kapunk egy PS3-at bemutatóra, na valszeg azt ezen fogjuk nyomatni!! 1080p tiszta tömörítetlen kép, 178cm képátlón...... vááááááááááááááááá
-
#1568 Hát nem csak a neve miatt.... pl DVB-T digitális tuner, + ha Sony márkaboltban veszed 3 év igazi garancia, amúgy 239.990.- az ára, decemberben meg megy rá a 0%THM is... :) -
#1567 Hmm ma láttam a projektoros, 70 collos új Sony TV-t, full HD 1080p és azt mondták a szalonban, hogy vga bemenetről IS megy a 1080p.... És a képe... Komolyan mondom, hogy jobban tetszett, mint a 1080p-s LCD. Annak nekem valahogy túl erősek a színei, ha meg a kontrasztot leveszi az ember, akkor az sem az igazi. ersze ízlések és pofonok, de ha most vennék valamit (ha lenne rá akármennyi lé), akkor tuti a 70 collos projektoros Sony lenne a kiválasztott. Csakhát 1,7 millió :D -
#1566 Hát az ára erősen határeset, de pl ez:LG - 32LC25R több ficsőrrel bír... Vannak sony termékeim (házimozi,kamera) csak nem tudom, hogy az a + 20-30E nem-e csak a neve miatt van. -
#1565 Sony KDL-32U2000-et nézted?
239e -
dussy #1564 Meg az sem mind1,hogy mennyiért... -
#1563 Nos nekem is kipurcant egy faja TFT moncsim és megcsinálták. Azokat is lehet javítani, csak nem egyszerű. -
#1562 Kinek van tapasztalata Magyarországon összeszerelt samsung tv-kel?
Mert egy haverom aki javit, szerinte, és az ő ismerettségében többen panaszkodtak, hogy több ilyen tv-vel is találkoztak, ami gar. után ment tönkre,nem csak sima tv, és az lcd-vel nem lehet mit csinálni!
Igazán nem nagyon hiszek nekik, de belerakták a bogarat a fülembe!
Szerintetek? -
#1561 Nem nagyon tudnék benne segíteni, de én inkáb az elsőt (Samsung - LE-32R32B)-t ajánlanám ,de hát mindneki maga dönt:D Egyébként szerintem az LG -k is jou választások lewnnének:D -
#1560 mivel ebben különálló ledek vannakeg ypanelen, így gondoldom ezért van a brutális fogyasztása. Mert ugye egy-egy ledszeletke nem fogyaszt sokat, de van belőle sokmillió és az már döfinger. A "normál" LED-es cuccoknál csak a háttérvilágítást cserélik LED-re, de nem képpontonként ugye (szerintem), így pártucat, max. párszáz LED-re van szükség egy aránylag homogénnek tűnő háttérvilágításhoz (előtte egy szórópanellel). -
#1559 Szevasztok. LCD TV-t szeretnék vásárolni, 82cm-es legyen és kb 200E +-20000Ft-om van rá. Mit ajánlanátok? Elsődleges célom vele a TV-zés, és DVD filmek nézése. Eddig ezeket néztem ki:Samsung - LE-32R32B, Samsung - LE-32T51, LG - 32LC3R, Panasonic - TX-32LE60, LG - 32LC25R. Talán eddig az utolsó versenyző fogott meg legjobban.
Légyszíves mondjatok véleményt róluk, vagy adjatok tanácsot.
Köszönöm!
-
#1558 A fogyasztása húzós nagyon, ez most a LED technológia hátránya, vagy csak egyedi eset? -
#1557 És később azt is írja, hogy a LED-ek fényerejét is állítgatja 8biten lineárisan. Az ugye már fáin, mer még hozzámegy az LCD által beállított fényességhez. ÉS csak 72kg a cucc és alig eszik csúcson többet mint 2-3 mikrosütő! Ollá!