21171
LCD - Plazma
-
#1636 akkor minek vesznek az emberek lcd-t? :) mindenki vesz mellé xbox360-t is? :D -
#1635 hm... akkor nem veszunk tv-t :D
egyébként ezt néztem ki alternativának: samsung le32r72b -
#1634 A hagyonányos tévé műsor csúnyább LCD-n, mint képcsöves tévén. -
#1633 csak a dilemma az hogy egy normalis lcd 300e, ez meg 150e, és a konzolokon kivul még nem igazán használja sermmi a HD-t...blue ray meg hd-dvd is még pár év siman mire elterjed és olcso lejátszok lesznek hozzá... persze ha tuti lesz tavasszal ps3, ami még nem is biztos, akkor talán megusznám a blue ray lejátszot....meg a hagyományos tv musorok hogy futnak lcd-n? kicsit szebben csak mint a képcsoves tv-n nem? 2012 még messsze van.... -
#1632 Nem tudja megjeleníteni a HD felbontásokat, csak leskálázva 480p-ben. Ettől megjeleníti a PS3/X360 képét, de alacsonyabb felbontásban, mint egy LCD. Én nem venném meg a helyeben. -
#1631 Mivel se nem LCD se nem plazma, nem ide tartozik :) De amőgy szerintem felejtsd el, sajnos a legtöbb csúnya képtorzulásoktól szenved, én nem ajánlom. Amúgy állítólag a 720p-t meg tudja jeleníteni natívban, de nem tudom, hogy ez a crt technológiánál hogy működik. -
#1630 lásd az előtted szólót -
#1629 hali
találtam ezt a tévét samsung ws32z308p, ez akkor most hdtv? boltban is HD ready-ként van kiirva....képes lesz megjeleniteni a PS3 v xbox360 gépek képét?? -
addor #1628 Mi a véleményetek erröl:
http://www.kieskeurig.nl/review/137457F1E42C1C15C12571E70033FA00.htm
Vagy ugy áll. a philips tévékről? -
#1627 Mégha a 32PF5331-re mondanád, hogy szebb a képe, azt mondanám ok, de erre? A létező leggagyibb a képminősége, talán a 32T51-es, vagy a 32R32-es Samsungot veri picit.
Ennél lényegesen szebb képe van még az U-s Sony-nak is.
u.i.: december 31-én befejeződik a 3 éves Sony garancia a márkaboltokban. -
#1626 Nekünk is ilyen tv-nk van :) Nagyon szép képe van és külsőleg is nagyon jól néz ki. PC-vel még nem próbáltam ki eddig, de már ideje lenne... :) Az oldalon amit írtál, látok pár árat, uhh szépen lement neki :S Megkérdezhetem, hogy te mennyiért vetted? Mi még május elején vettük.
És lenne még egy kérdésem, hogy tv adásnál időnként legfelül a legfelső sorban néha néha látszik nálunk ilyen , hmm nem is tudom, hogy hogy mondjam "fehér sáv" , ami nem feltétlen összefüggő, hanem picit olyan zavaros, és csak a legfelső sorban van, az lehet, hogy a tv adás miatt van nem? T-Kábel-nél vagyunk egyelőre analóg szolgáltatáson, de most tervezzük, hogy digitálisra váltunk. Mondjuk ez a fehér csík dolog nem olyan zavaró, meg nem is mindig van ott, csak kiváncsi vagyok mitől lehet :)
Oh és volna itt még valami, előző tv-nél is és ennél is van olyan, hogy nagyon enyhén de "áttűnik" vmlyik tv adás képe ha dvd-t nézünk és egyes részei úgy "futnak" a képernyőn nagyon halványan vagy ilyen halvány csík megy. Ez volt az előző tv-n és ennél is, de nem mindig. Próbáltuk más SCART-al is de ugyanaz volt. És az az érdekes, hogy nem mindig van ez sem. Erre tudtok valami megoldást? Vagy ne Scart-al kössem össze? :) Nem tudom, hogy mitől függ, hogy mikor jön elő, mindenesetre érdekes a dolog és azért igaz nem feltünő, de egy icipicit zavarótud lenni számomra... :)
Visszatérve a Tv-re csak pozitívumokban tudok nyilatkozni róla, még az analóg adás képe is nagyon sok adónál baromi szép, a dvd-ről nem is beszélve :) -
#1625 Csöppet sem biztos, hogy az a legjobb vétel, minek a boltban a legjobb színe van... -
#1624 Utóbbiak azért, mert mennek natív felbontáson D-Subon keresztül, illetve az LG DVI-on keresztül is (már ha van rajta). -
#1623 A Phillips (tudtommal) az egyik legszarabb választás PC-re kötés szempontjából. Ha PC-vel is akarod használni, akkor legjobb az LG vagy a Samsung. -
#1622 Sziasztok!
Egy 16 eves Philips tv-t szeretnenk lecserelni, egy LCD-re es mar ki is neztunk magunkak egyet.
Rola lenne szo: Philips 32PF3321
A boltban neki volt a legszebb kepe ebben az arkategoriaban, meg is lepodtunk asszonnyal, hogy sokkal elesebb mint egy sony, vagy samsung.
Elsosorban tv nezesre hasznalnank, de szeretnenk neha szamitogeprol filmeket is nezni rajta. Nem igazan ertek ezekhez a tv-khez ezert is fordulok hozzatok. Erdekelne, hogy mennyire alkalmas hdtv rip-ek avik meg hasonlok nezesere, talan pc-s jatekok jatszasara? A "Contrast 1:xxxx" pontosan mit jelent?
A valaszokat elore is koszonom!:)
-
#1621 Nekem eleve 4-5 méteres single DVI-D kábelem van (max 5 méter engedélyezett!), ezzel használtam a TFT monitort és most az LCD TV-t is, és igen hülyén éreztem volna magam, ha akár egy pixel is akár csak egy kicsit is elmászik a helyéről, vagy vibrál, vagy akármi.
Valószínűbb, hogy meg volt törve a kábeled, vagy DVI-I volt, és analógon ment a kép (>5m kábel, vagy bizonyos jelromlás miatt auto átvált) ... vagy ki tudja -
#1620 Azért a DUAL sok esetben azonos felbontás mellett sokkal jobb (vagy hosszabb) átvitelt is lehetővé tesz. Pl. nekem a gépem a monitortól 4 méterre van kb. (egy másik helyiségben - nulla zaj powa :) és eleinte egy single link dvi kábelem volt - az eredmény: a tft monitoron sok fura pixel villogott... Amióta dual link DVI-DVI kábelem van, sehol egy hiba. És a felbontás ugye mind2 esetben 1280x1024, szal' néha elkél a dual link szerintem. -
#1619 Hmm, lehetne dual is, báár...
"The dual link DVI pins effectively double the power of transmission and provide an increase of speed and signal quality; i.e. a DVI single link 60-Hz LCD can display a resolution of 1920 x 1080, while a DVI dual link can display a resolution of 2048 x 1536. "
szóval teljesen felesleges a duál :)
A DVI-I esetén be van kötve az analóg is (ezért is vannak olyan bugyuta kis átalakítók, amik a gép DVI-os kimenetéből VGA-t csinálnak ... lényegében csak az analóg kimenetet kell a régi aljzatra átvinni és kész).
Engem igazán az nyugtatott meg, hogy a kézikönyvét letöltöttem, és ott a hozzá adott csatlakozók között egy DVI-D csatlakozó van (és tényleg adták hozzá), és nem DVI-I
-
#1618 Tehát DVI-D single link?
Hmm, lehetne dual is, báár...
Amúgy a DVI-I -nél mit jelent az, hogy az digital és analóg is? Azt hittem, hogy a DVI lényege a digitális átvitel, erre itt a DVI-I, ami analógot is tud...? Nem tiszta... -
#1617 Talán még Hitachi-kon láttam, illetve mintha a Samsunk legújabbakon lenne, de ebben közel sem vagyok biztos
Érdemes mindig előbb a géphez adandó kézikönyvet elolvasni, én is akkor jöttem rá, hogy bár DVI-I -ként reklámozzák a csatit, lényegében single DVI-D (már csak a csatlakozója alapján is) -
#1616 Tetszik, főleg a DVI bemenet! Milyen más LCD TV-ken van még DVI? -
#1615 Most vettem egy überakciós LG 32LX2R-t, és nem csalódtam benne (a lapon elírták, nem 66, hanem 82 cm-es).
Ez most sztem a legjobb vétel. Végignéztem a Sony, Samsung, LG össz fellelhető termékét, képre nagyon ott van az LG, valamint DVI-D csatlakozása van ami a többin nincs, így nem csoda, hogy kapásból natívban megy a PC képe rá (többiből max a samsungnak) .... szóval PC-s céllal nézve alig van más választási lehetőség.
DVI-D-n natívban teszem ki a videókari képét, azaz full digitális, nem a TV-nek kell kitalálnia, hogy az a képpont most hol is legyen, no ricegés, de még csak beállítani sem lehet semmit, mivel nincs mit (hiszen digitális). Gondolom mondanom sem kell, hogy a 700 megás HDTV rip-ek iszonyat szépen néznek ki rajta, meg a H264-es codecű 4,5 Gb-os (720p) filmek is (a 9 GB-osból csak képeket tudtam megnézni rajta, mert a gépem nem bírta ). A fényereje nekem túl sok, 25%-ra le kellett vennem (meg a kontrasztot is) hogy pölö netezés közben ne égesse ki a szemem :))
TV képet is próbáltam rajta, képjavítása elég szép eredményeket képes kihozni belőle, én lényegében sokkal rosszabbra számítottam (az ATI All-in-Wounder digi kártyám nem tud az össz hardveres + szoftveres hibajavításával ilyen képet kiadni a kisebb LCD-re).
Ja és mégvalami: böszmenagy ... egyszerűen überjól néz ki (Samsung csak, amiből szebb volt talán) ... ja és rohadt nehéz (22 kg)
-
#1614 Gugli a barátunk:
A Virtual Dolby Surround két hangszórón próbálja meg érzékeltetni a teret, de jobban mint a hagyományos sztereo megoldások. A Dolby Surround Pro Logic jelet két hangszóróra osztják le. A központi csatorna hangját - egy fantom középsugárzót létrehozva - egyenlő arányban megosztja a hangszórók között, míg a surround jelet egy speciális virtualizáló eljárással teszik élőbbé, s keverik speciális módon a jobb és a bal csatornák jelébe. Ez az eljárás egész jól hallhatóan megváltoztatja egy normál sztereo hang hatását is. A tér valóban kinyílik, sokkal jobban pozícionáltak az egyes hangok. -
#1613 egy valamit nem értek...
Jo teveknel ra van írva hogy Virtual Dolby Surround hangzás.
Ez most mi?
5.1??
Vagy mi a fene ez -
#1612 Samsung HD860 dvd lejátszó.Valaki mondja már meg hogy akkor mi is ez? -
Demeter #1611 Srácok egy gyors tárgyilagos kérdés: " plasma vagy lcd " ??????? -
donmateo #1610 d-sub, dvi, hdmi, komponens. elmagyaráznátok, melyik a jobb és mire/miért? -
q13579 #1609 Hát én mi nagynehezen most vettük meg a pana 42pv60-át, és mit ne mondjak, ennél jobb vásárt sztem jelenleg elég nehéz lenne csinálni. Mondjuk mi viszonylag jo áron tudtunk hozzájutni, de a 380 körüli ár már böven megfelelö.
Nekünk jelenleg még sima mezei lepkeantennánk van hozzá, aminek a minöségéröl nem kell regélnem..., de igy is szebb képet hoz ki a plazma, mint pl barátom braviajan a kábel tv (persze lehet nála nem ok valami).
A dvd meg egyszerüen tökéletes. Abszolut nem veszed észre a felbontás különbségböl adodo hátrányt. Én 2.5 3 méterröl nézem és gyönyörü szineket és éles képet tapasztalok. És tiszta, igazi mély feketét.
Szoval minden szempontbol kielégitö. Igazi házi-mozi élményt nyujt 16:9-ben.
Ami egy pici negativum az az, hogy ha a notit rákötöm és néznék filmet, akkor egy nagyon picit huz a képen a pixelek téglalap alakja miatt, de böven elmegy. És ebben ki is merült a negativuma, legalábbis számomra.
Az xbox nem tudom milyen felbontásban müxik és miylen bemenetre kell dugni, de ha mondassz nekem konkrét infot vele kapcsolatba szivesen utánanézek. -
kakó ági #1608 Sziasztok!
Mit vegyek, ha tv-t is akarok nézni és x360-on is szeretnék játszani? Nem tudunk dönteni, hogy mi a jobb, az lcd vagy a plazma. Plazmában a Pana 42pv60-ast néztük ki, lcd-ben pedig a sony kdl-40s2000 vagy esetleg egy 107 cm-esphilips jönne szóba. Bár még nézegettük a sony kdf-50e2000 3lcd-s projektoros tv-t is.
Játszott már valaki plazmán vagy projektoros tv-n x360-nal? Légyszi írjatok, ha van valami tapasztalatotok. -
#1607 Nem mondom, hogy nézhetetlen, de egy normálisabb képcsöves után erős visszaesés. Persze az sem mindegy, hogy milyen messziről nézed. Nem igazán tudom, hogy a többin milyen, mert azokat csak boltban láttam. Ott meg mindegyik tré :) -
#1606 Akkor mondj egy olyan 32" LCD-t, amin normálisabb a kábeltévé képe. De max 250E!! Ezen az U sorozatú sony-n tényleg nézhetetlen? Van a Samsungon vagy LG-n ilyen árkategóriában vmi képjavító ficsőr? -
#1605 U sorozatból semmiképp ne vegyél, ocsmány rajta a TV képe (legalábbis a normál kábeltévé, digitális adással még nem próbáltam). Akkor már inkább olyat, amiben van valami képjavító technika (Bravia Engine a Sony-nál).
Nekem azért volt jó az U is, mert főleg PC monitornak és nextgen konzolokhoz használom. -
#1604 Hát manapság nem nagyon szokták megvárni a műszaki cikkek élettartam lejáratát szvsz... -
#1603 Na én is lcd tv ben gondolkodom, de nem lehetetlen, hogy valami jó kis képcsöves tv-t veszek...
Kérdésem, hogy egy lcd tv-nek az élettartama kevesebb, vagy több mint egy képcsöves tv-nek?
+hogyha egy számítógépet csatlakoztatok az lcd tv-re milyen minőségű kép lesz? -
#1602 Ok tudom, szimpi is lett a Sony KDL-32U2000, csak hát az ára, meg a világos keret... -
#1601 Na ettől féltem... -
#1600 Én válaszoltam... :) -
#1599 Szerintem TV és DVD filmnézésre vegyél egy minőségi képcsöves 82centis tévét, mert az LCD-nél sokkal jobb minőséget kapsz kevesebb pénzért. -
#1598 Re: Szevasztok. LCD TV-t szeretnék vásárolni, 82cm-es legyen és kb 200E +-20000Ft-om van rá. Mit ajánlanátok? Elsődleges célom vele a TV-zés, és DVD filmek nézése. Eddig ezeket néztem ki:Samsung - LE-32R32B, Samsung - LE-32T51, LG - 32LC3R, Panasonic - TX-32LE60, LG - 32LC25R. Talán eddig az utolsó versenyző fogott meg legjobban.
Légyszíves mondjatok véleményt róluk, vagy adjatok tanácsot.
Köszönöm!
-
q13579 #1597 És mégis időben ez mennyit jelent hozzávetőleg?