21171
LCD - Plazma
-
#1716 200-ért überjó LCD? ez ugye vicc?
Ugyanmá ... olvasgass vissza, leírtam mi mindent tud.
Persze nem a 1920x1080-as über felbontású, az még aranyárba van és úgysincs semmi ami kihasználná még (persze aranyár alatt, de akinek van 0,6-1 misije minderre, nosza)
a "low-res szar" nemtom mire ment, sok low-res plazmának ezerszer jobb a képe mint sok high-res LCD-nek.
A lowres szar arra ment, hogy a plazmáknak bizony harmatgynege felbontása van (főleg 852x480, de van 1024x720 is fél misi felett) a "normál" 1366x768-as LCD TVkhez képest. Éppen ezért a hasonlóan lowres tv adás, DVD film is sokkal jobban néz ki rajta. Ja, meg "mélyebb a feketéje" .... hát, akinek mélyebb fekete kell, az vegye azt, akinek meg tűéles nem lowres PC kép, az meg inkább ne
ha viszont DVD-re / filmre kell neki sokat, akkor az LCD a bűnrossz feketéivel labdáva sem rúg egyáltalán
Hát ha valaki a jövőévre is tervez, akkor nem az ősöreg DVD-t veszi alapul, végülis elég szar dolog ha a frissen megvett 1080p-s filmed felbontását majd harmadára kell kicsinyíteni, hogy megnézhesd a plazmán
.... mellesleg a DVD nézésre azért nem ajánlom az LCDTV-t, mert ott piszkosul látszanak a DVD hibái, kockásodás meg hasonlók, amiket lowres meg CRT-n nem vesz észre az ember, mert összemosódik
-
viizo #1715 200-ért überjó LCD? ez ugye vicc?
a "low-res szar" nemtom mire ment, sok low-res plazmának ezerszer jobb a képe mint sok high-res LCD-nek.
ha viszont DVD-re / filmre kell neki sokat, akkor az LCD a bűnrossz feketéivel labdáva sem rúg egyáltalán. -
#1714 Ha csak tévére kell, akkor egy plazmát javasolnék (lowres szar, mint az adás, így az nem lesz "csúnya" rajta)
Ha PC-t, konzolt, ... is akarsz rákötni, akkor csak LCD TV-t (pölö 200-ért már überjót kapsz 82 centiben), ezen viszont már piszkosul fogod látni, hogy milyen gány az adás
Ami a 4:3 -> 16:9 -et illeti, vagy nézheted eredeti aránnyal és/vagy zoomolva (és lesz keret), vagy nyújthatod, ezt a legtöbb tudja -
#1713 Nem kéne, mivel csak 1024*768-ban tudja nyomatni a PC felbontásokat. Gagyi. -
#1712 Én ennyi pénzért valószinűleg ezt venném.
Full HDs felbontás 94 cmben:) -
csakjoe #1711 Hali!
Most szeretnék venni egy plazma vagy lcd tv-t. De sajna egyik ember ezt mondja másik azt - persze egyiknek sincs semilyen. Ezért fordulok hozzátok. Namármost én amit néztem Samsung, Panasonic. 400kilót szeretnék kiadni érte, ennél nem többet. Ha lehet állvánnyal. Azt szeretném megtudni hogy ott a lentebb közölt kép, ahol fehér volt a négy sarok, az a kép valós, mármint hogy úgy teszi be a tv képet - nem nyújta ki vagy mi? Jah és digiTV-m van, nem tudom ez hátrány vagy előny? Szal inkább a plazma fele húzok, mert tán szebb a képe vmelyik tesztben olvastam. Válaszotokat előre is köszi. -
#1710 sajnos sokat nem tudtam segíteni :( -
#1709 Azért köszi a segítséget! -
#1708 nem tudom, de többen panaszkodtak, hogy a nagyon hosszú dvi kábeleknél - digitális ide vagy oda - mégis zavaró dolgok jelentkeznek. -
#1707 Miért lehet pixeles amikor azon digitális jelek futnak
nem lehet,hogy csak az az 1 kábel volt rosz? -
#1706 háát...
a 8m az elég hosszú. Én multkor vettem 10m-es elég jó minőségű (Thomson) dvi-dvi kábelt, ami 20 ezerbe került de villódzó pixelekkel volt tele a kép, amikor kipróbáltam, úgyhogy vittem is vissza. Most egy 5m-es hama dual link van, az elég jó. -
#1705 Kell valami videókártyát vennem mert csak az integrált van annak meg sajna csak 1 csatija van.
A mostani 19-es monitoromon van mindkét csati úgyhogy bármelyiket használhatom elvileg.Egy ATI9250-est veszek és akkor megoldom a gondot.
Hol tudok 8 méter körüli kábelt beszerezni olcsón? -
#1704 bal oldalon dsub, középen svideo, jobb oldalon dvi
-
#1703 Akkor - ha van a videokártyádon dsub kimenet is a dvi mellett - sima dsub-dusb kábel. ha nincs, akkor dvi-dsub kábel, vagy dvi-dvi kábel a végén egy dvi-dsub átalakítóval, de lehet még dvi-dsub átalakító és utána dsub-dsub kábel is - az olcsóbb :DD -
#1702 PC-bemenet (15 érintkezős D-Sub) + audiobemenet van rajta
az akkor analóg?
Hol találok 8 méteres dvi-hdmi kábelt? -
#1701 1. -nem ugyanaz. a dsub az a "normál" analóg vga kábel.
2. -attól függ milyen tv-hez: ha a lejjebb szóba hozott, sony-hoz, akkor kell még egy dvi-hdmi átalakító (mert ha jól látom a tv-n csak hdmi bemenet van, dvi nincs) -
#1700 a D-Sub ugyanaz mint a DVI-D ???
ezt tudom használni a pc és a tv között? -
#1699 én néztem 3m-ről 2m-es átlót és NAGY volt. A nagy képhez kell a nagyobb távolság is, ellenkező esetben gyorsan elfárad a szemed -> fejfájás. -
#1698 Próbáld ki. Amúgy ízlések és pofonok. Én szívesen néznék 1.2m átlót is 3m-ről ha megengedhetném magamnak... -
#1697 samsung ahogy hallottam 1 subpixelre cserél, LG 32" felett 4 főpixelhiba esetén... -
#1696 Ugyan miért lenne kicsi a 82-es 3 méterről?? :o
Desigo: Asszem a samsung 3 évet ad.. legalábbis amikor olvastam a papírját a tvnek, akkor az volt írva, hogy 2+1 év a gari... De amúgy más tvnek enmtudom hogy adnak rá garanciát.. -
#1695 Tudtok esetleg olyan helyet ahol 3 év gari van rá? -
#1694 kicsi a 82 cm-s lcd 3 méterrol?
hát szerintem nem sőt :)
-
#1693 Arra a 3m-re jó ez a cuccos...aztán ha majd mexokod ez is kicsi lesz... -
#1692 Üdv
Most készülök végre megvenni a Sony KDL-32U2000-es tvt.
itt egész elfogadható áron van
Esetleg mi a véleményetek,tapasztalatok róla?
3 méterről szeretném nézni.Nem lesz ez túl kicsi?
Thx -
#1691 Van olyan asztali DVD lejátszó, amely képes HD anyagok lejátszására, de kevés van belőle és mindegyik formátumot egyik sem viszi, ha jól tudom. Akkor mát inkább PC... -
ZPapp23 #1690 És a hdmis dvd lejátszóóó? :) Az viszi a azon keresztül a hd-s videókat. -
#1689 Köszi a választ, egyébként én is hülyeségnek tartottam, de azért felcsillant a szemem, hátha lehet vhogy... :D -
#1688 O_O
HD-Dvd-t, HD-s lejátszón, Blue Ray-t PS3-on vagy Blue Ray lejátszón, ennyi.
esetleg HD filmet számítógépről, képét kikötve a HD-tv-dre :) -
Sylard23 #1687 nem lehet csak blue-ray lejátszón (blue-ray cdket)de dvd n nem lehet(úgy tom) -
#1686 Hali!!
Az lenne a kérdésem, hogy nem tudja vki véletlenül, hogy hogyan lehet lejátszani asztali dvd lejátszón HD-s filmeket?
Úgy tudom, meg lehet oldani vhogy. Amennyiben mégsem lehet, ne hülyézzetek, csak kérdeztem. :D
Bocsi amiért itt tettem fel ezt a kérdést, de megfelelőbb (pl. dvd lejátszók) témát nem találtam... -
Sylard23 #1685 de ha pl nem sony... találtam 46x2000-st 4220dollárért amit sztem meg fogok venni de bizonytalan vagyok mert csak sonyt néztem -
#1684 Akkor X :)) Egyértelmű. -
Sylard23 #1683 de akár az X sorozat is szóba jöhet (term. 46méretben) -
Sylard23 #1682 lehet hogy nem kds hanem kdl -
Sylard23 #1681 Érdekelne a véleményetek ezekről a sonykról kds-46W2000 és a projektoros 55A2000 ről mert a feleségem projektorgyűölő mert azt mondja hogy a képernyő sötét... a projektoroknál ez igy is van de csak jókat irtok róla... áttérva az lcd re nektek az X sorozat teccik de az nekünk túl drága lenne... vagy ha "egyik sem teccik" akkor ajánlást is várok de lenne pár elvárásom min 106cm NEM PLAZMA (mert én meg plazmagyűölő vagyok*) lcd vagy más full HD és nagyjából ennyi... ja és megtetszett egy Sammmsung full HD-s 40es képmérettel elfelejtettem a nevét... -
#1680 igen, dieg lettem. egy szar forum miatt. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
ZPapp23 #1679 Helo Cloud!
Iptv-t láttál már esetleg vmelyik sonyn? -
#1678 OLED az fasza :) -
#1677 http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=908
izgalmas... :)