21171
LCD - Plazma
  • PyRex
    milyen bemeneten?
  • ZPapp23
    Nekünk 32s van, és azonnal ment 1360x768-ban.
  • EmThor
    hála és köszönet
  • PyRex
    asszem csak 1280x720-ban?
  • mrzed001
    Jól emlékszem, hogy nem natív teszi ki a PC-t, vagy csak 1024x768-at tud, vagy mi ?
  • Sir Quno Jedi
    Mer senki nem akar konkurenciát csinálni a saját monitorainak. AZ más kérdés, hogy a SONY nem igazán gyárt óriásmoncsikat, mint a Dell, az Apple, vagy a CSamcsung...
  • ZPapp23
    Azért ezt nemértem hogy a sonyk a legkevésbé pc barátak.
  • mrzed001
    LG 32LX2R, és páran mi innen (pcland.hu) vettük (talán a kép is jobb, bár sztem élőben sokkal jobban néz ki)

Ha visszaolvasol leírtam, hogy mit tud, mit nem
  • EmThor
    típust tudsz mondani? bevált megoldásokra utazok :) nincs kedvem szüttyögni...

köszi! jaja, 1cd, 2cd dvd rip, hdtv, hd cuccok meg lehet xbox (talán majd) menne rajta :)

fene vigye élőbe meg kéne már nézni őket. Bár pixelgariba jobb a samu...
  • mrzed001
    Hogy is van, Sony a legkevésbé PC barát, Samsung egy kissé már az, és az LG totálisan az (ezt már több ismerősöm is folyamatosan teszteli, panasz még nem volt). Jópáran monitornak használjuk a 82 cm-es LG LCD TV-t (netezés, játék, videó: lowres DVDRip, DVD, HDTV rip, H264, ...)

És már említettem, hogy
    1) el kell egyenlőre felejteni a blu-t, hiszen le kell butítani a képét a mostani LCD TV-k minőségére
    2) vagy veszel hozzá egy 1080p-s LCD TV-t aranyárért
    3) vagy veszel most egy 1366-os 720p-t, és 2-3 év múlva mire a 1080-asok ára lemegy ezt odaadod asszonynak, te meg veszel egy újat :))

Samsung ugyan nem csúnya, de ez az LG amit vettem nekem jobban tetszik (oldalsó hangfalaktól mégnagyobbnak tűnik, és a fekete-szürke színpár pedig örök nyerő)
  • EmThor
    hát ha van rá ennyid meg majd veszel egy asztali blu-ray/hddvd lejátszót és összekötöd vele hdmi-vel a tv-t, akkor pelenka lesz. csak előbb lejátszó, meg filmeket venni....
  • csakjoe
    Sony KDL-40X2000 ez jó??? TV kép miőség überfas*a legyen, meg PC-ről DVD nézés
  • EmThor
    megtorpant a plazmapiac

ja köszi az infót, lehet lcd-be vágok bele... PC-vel összekötni (filmnézés még mindig, esetleg játék, de lehet konzol, mert pc-t fejleszteni unalamas és drága; 8ms-es nagy lcd-tv-kkel már nem lesz gond remélem :)

LG-ket olvastam, hogy natívba viszik majdnem pc-ről a képet, de lg... samu jobban néz ki :) Sony S-sorozatot is gyakran olvasgattam. Asztalimat vettem edigital-ban, de ott olyan árak vannak!

na majd valamelyik nap munka után bemegyek mediamarktba oszt körbenézek jól :)
  • mrzed001
    gondolom teszt: egész kép egyszínű fehér, fekete, RGB
    Mintha beragadt pixelhibára olvastam volna hogy van javítóprogi, ami sűrű frekivel megvillogtatja és "megjavulhat" (nemtommüxike? évek óta nem láttam pixelhibát ... lekopogom :) )
  • mrzed001
    LCD-ben szinte csak DSUB/HDMI-set látni, DVI-D ami ritkaság számba megy
    Ja, plazmából a 1366-os már normál pixeles, és konzolra / HDTV(rip) / HDDVD / .. nézésre teljesen jó.

Alapból win csak 1360x768-at enged felbontának állítani, de észre sem veszed mert készülék nem széthúzza (meg ahogy írtad is win bizony megbuherálható)

Én webáruházból rendeltem LCDTV-t, szépen kihozták, kicsomagoltam, bedugtam, villámgyors pixelhibakeresés, OK átvéve :)
  • desigo
    A pixelhibákra van valami program amivel ki lehet szűrni vagy csak szabad szemmel?
    Rakjak be háttérnek piros,kék színeket és nézzem?
  • EmThor
    lcd-ben is csak elvétve láttam D-Sub-osat...

hallod, viszont az 1366-os, 16:9 arányú plazámán már nincsenek megnyújtva a képpontok 33%-al horizontálisan, ahogy az 1024-esnél, és XBOX360-nál sincs leskálázás, hisz az 1280 simán belemegy az 1366-ba :)

Jójó, plazmát konzolra ne, de állítólag a mostani panelek nem parásak. Bár addig filózgatok, amíg nekem is egy Samsung LCD lesz belőle :) nem tudom na :) /samsung egy pixelhibára cserél, LG 32" felett 4 főpixelhibára csak, viszont samsung 1360-at tud, 1366-ot nem pc-ről kitéve így 3-3 pixel oldalt fekete marad, bár nem hiszem hogy zavaró. bár powerstrip lehet megoldja../

nagy rejtély számomra, hogy az asztali 16:10-es, 1440x900-as lcd-m mellé kikötnék egy 16:9-es lcd tv-t klónba, menne-e... (dvi-dvi, dvi-dvi a 2 eszközre)... utóbbi persze 1360(6)x768-ban...

ja meg hát mekkora para, kihozatom a 25 kilós, 97 centis samu lcd-t, hogy vásárlás előtt szeretném megnézni, hogy pixelhibás-e?! (de lehet egy viewsonic talán, ha már az asztali lcd is az :)
  • mrzed001
    vagy egy lg 50 akárhányas 463k, 1366x768, lejjebb be van lineklve.
    Csakis a képarány miatt, de én inkább javasolnám ezt (tom maximalizmus, de azza pixel legyen má négyzet, és ne a téglalap miatt kelljen csalnia)

viszont én a pc-vel csak a filmek miatt kötném össze. arról netezni, akármit csináni -> akkor lcd inkább!
    Ezzel csak egyetérteni tudok.
    Ha filmezésre veszi a plazmát is fontos a képarány (és fontos, hogy natívban meg tudja jeleníteni a PC képét, mert ha bármit átszámolni kell csúnyább lesz), és mivel DVI-os plazmákat nem igazán találtam legalább D-SUB jó ha van rajta
  • mrzed001
    Akkó öregszem .... :)
    Tényleg igazad van, 6-7 éve nekem volt a letyitotyin egy szar pixelem (mondom, láttam már olyat ;) )
  • EmThor
    aha akkor marad a pv60e, 330-ért, 1024x768-al, vagy egy lg 50 akárhányas 463k, 1366x768, lejjebb be van lineklve.

viszont én a pc-vel csak a filmek miatt kötném össze. arról netezni, akármit csináni -> akkor lcd inkább!

konzolra meg ahogy nézegettem jók a plazmák is
  • chalezlopez
    az utolsóval akkor gondok lesznek...
  • csakjoe
    Hát igazából én a 42" néztem, mert a 127 cm már szvsz túlzás. Vagy nem? És ezminden lentebb irt kitélelemnek szerinted meg fog felelni?
  • EmThor
    ez a te tévéd, tapasztalatokat várjuk :)
  • csakjoe
    jah + száítógépet szeretnék még rácsatlakoztatni úgy hogy okés legyen a kép. Jah meg olyan verzió kellene ami a TV adást széltől-szélig rakja.
  • csakjoe
    Köszi a sok jó szót. De engem inkább tipusok érdekelnének ha lehet. Annyiban változott a terv, hogy egy kicsit bőlére lehet engedni még a pénztárcát: amit kinéztem Panasonic TH-42PV600E+szekrény. De 600K-ig mehetek. Estleg igy már jobbat kapok vmivel?
  • Sir Quno Jedi
    Neeem, nekem még sose volt pixelhibás cumóm, az más probléma volt anno. Lekopogom! :D
  • EmThor
    LG 50PC1R - 463.000,00- FT, 1366*768, gépről film + újgen konzol :) az ára meg csak lemegy :)
  • mrzed001
    Hát igen, pixelhiba. Az ellen nem véd. Eddig még nekem LCDTV-n nincs, ismerőseim közül sincs senkinek, de még a régi LCD moncsimon sincs, bár mintha SQJ-nak lett volna 1-2 egy régebbi monitorán ... de lehet tévedek. Szóval ez a pixelhiba dolog kb annyira rémisztő, mint az hogy a plazmába meg beleégnek a sokat fix helyen megjelenített dolgok (pl 12-es karika TV nézéskor ... hmm ... szóval azzal is lehet szívni? :P)

1366-os plazmát tudsz 2-300eFt-os áron venni? Nem? Nos mint azt te is tudod a piac iszonyat ár(és minőség)érzékeny(ami néha csak annyit jelent, hogy repdesnek a megapixelek/felbontások és a nagyobb szám nyer), nem lesz nagy sikere (még az 1024-esek is drágák). 420p-sek megfizethetők, de az nagyon lowres (és egy 100 centisnél 30 centit kell, hogy a téglásítással csaljanak, ami azért nem kevés)

Gépről filmet nézni persze már a félmisis tényleg jó, meg a 127 centi is igen impresszív, node ki a faxnak van fél misije egy tévére ??? (pláne ha dobhatod ki a faxba 2 év múlva, mert akkor már át köllene térni a 1080p-s tévére?)
    Még a 2-300eFt is húzós, sokan inkább a 66 centiseket veszik

• EmThor
    33%-al megnagyítja a pixeleket, na bumm! de legalább nem kell szívni lcd esetleges pixelhibáival! 1366-os plazmák, 127cm, meg már 500k

én gépről filmet nézni meg konzolra vennék plazmát inkább!
  • Sir Quno Jedi
    Dehá tényleg "lower-szar"! :D :DDD
  • viizo
    persze, Téged maximálisan megértelek, nálam is azért van a kisebb LCD tv mert PC van rákötve párszor a plazmának a képe játékhoz nekem túl nagy.

a jövő előttünk van, de pl. az OLED, SED és ilyen technikák kereskedelmi forgalomba 2010ig biztosan nem kerülnek, ráadásul akkor is egy ideig kiforratlan technológia lesz, emlékezzünk az első plazmákra és LCD-kre.

egyébként én a babylon5-ös kolléga hozzászólására ugrottam, hogy "lowres-szar".
  • mrzed001
    Nem, én a bótba teszteltem egymás mellett a (jól beállított, mert nem tesós) készülékeket.
    Egyébként igen, nekem a PC-re egy 82 cm-es LCDTV van kötve DVI-D-n, szóval tökéletesen digitálisan (és ha csak egy képpont ficeregne rossz helyen már dührohamot kapnék), és néztem pár DVD-t (pár magyar kimondhatatlanul lowbitrate ocsmányság volt) és HD rippet (H264, 4.5-9GB-os 720p ami azért még messze nem 1080p)
    Tényleg, a 420p-n hogy néznek ki a 720p-s filmek? Mennyire veszik el a részletesség? (merthogy azért a 1080p -> 720p-re is veszni fog LCDTV esetén, habár mire az bejáratott szabvány lesz az LCD-k ára is le fog menni egy kissé)
  • viizo
    :)

biztosan a Te lakásodban is ott figyel egy 1024-es 107-centis plazma és egy másik szobában még egy legalább 82-es LCD, és gondolom hozzám hasonlóan Te is letesztelted már párszor őket egymás mellett ;)
  • Sir Quno Jedi
    Nem arról van szó, hogy a plazma jobb technológia lenne, avagy sem, nem kéne ködösíteni. A plazma monitornak NEM alkalmas, én pedig elsősorban annak (is) használom, így máris kiesik az érdeklődési körömből ugyebár. AZ oled és hasonló technikák révén pedig az utolsó mentségvár a kontrasztarány is megbukik. Ha kihoznak valami tényleg új, tényleg forradalmi plazma techológiát az más, de erről egyelőre szó sincs.

SD TV-nek valóban jobb még ma a plazma, de mifelénk nem nézünk túl sok SD TV-t, arra meg amit mégis, az LCD is tökéletesen megfelel, a CRT meg mégjobban (pedig az aztán tisztességesen elavult).

A plazma méret/ár aránya és kontrasztja jó egyelőre, semmi más. Hogy mit hoz a jövő, azt meg úgyse mi döntjük el.
  • mrzed001
    Érdekes, azzal már nem vitatkozol, hogy lowres (pedig azért az 1024-esről beszéltünk, még csak nem is a sokkal elterjedtebb 852x480-asról)

Az hogy nem látod a pixeleket egyessével, az persze azért te is tudod hogy nem azt jelenti, hogy részletgazdag lenne amit látsz, merthogy pontosan a HD filmek részletgazdagsága ami elvész egy plazmán ... dehát kinek kell nextgeny meg köpködő Tom Cruise :P

A téglalap alakú pixelek meg véletlenül sem rontják "egy kissé" a geometriát .... tényleg, 16:9-es filmnél mit csinál? Becsalja a geometriát (azaz 1 pixelt nem 1 pixelnek vesz szélességben), vagy bevállalja hogy elrontja az arányokat? Nem is tudom melyik a szarabb....

#1721: erre most tényleg választ vársz?
    Tessék:
  • viizo
    sajnos nem először fordult elő a történelemben hogy sokan valamilyen oknál fogva egy gyengébb technológia mellett teszik le a voksukat.
  • viizo
    kevesebb képpont - nagyobb képátló - igen, nagyobb képpontok, mint az LCD-nél. De ha 2 méteresnél nagyobb távolságból látod egy ilyen TV-n a képpontokat, akkor gratulálok, mert már majdnem úgy látsz mint Superman.
    Nekem többek szerint igencsak éles a szemem (webgrafikus volnék) de nekem nem sikerült észrevennem.

nyilván azt is tudod, hogy itt téglap alakúak a pixelek, és azért jön ki a felbontás. kár hogy ezt sem lehet észrevenni..

de mindegy, biztos nektek van igazatok, vegyétek csak az LCD-t, ha nektek az a legjobb technika :D
  • mrzed001
    1024-es sorfelbontást, a különbséget egyébként úgysem látod másfél méternél távolabb.
    a képátlóról ne is beszéljünk

Elmélkedjünk el ezen egy kissé ... kevesebb képpont + nagyobb képátló = böszmenagy képpontok
    Elmélkedjünk tovább .... 1024x720 vagy 1024x768 az mióta 16:9 ? Márpedig felépítésre képméretre eléggé 16:9-esnek tűnnek (sőt egyik másiknál ki is van írva, hogy képarány: 16:9), tehát nem elég hogy böszmenagyok a képpontok, még el is vannak nyújtva, hogy hozzák a képarányt

A downsample-ben meg teljesen SQJ-nek van igaza ...
  • Sir Quno Jedi
    Az a "kivéve", az nagyon sokat számít, mert már egy kisebbfajta HD ready 1280*720-as filmet is le kell downsample-elnije. Ennyi és ez elég is. Nekem az 1360*768 is bőven kevés már, de arra legalább kicsinyítés nélkül kifér az 1280*720.
  • viizo
    egy 1024-es plazma low-resnek minősül nálad? :D

mellesleg 360 ezertől már vannak igencsak jók (gondolok itt elsősorban a Pana PV60-ra, amelyik megeszi az LCD-ket kb mindenben, kivéve az 1366 helyetti 1024-es sorfelbontást, a különbséget egyébként úgysem látod másfél méternél távolabb.
    a képátlóról ne is beszéljünk...

ha PC-re / konzolra kell neki, arra viszont persze hogy jobb egy LCD.