21171
LCD - Plazma
-
#1796 Na majd kérünk egy értékelést a Hyundai-ról, milyen extrát tud, mit hiányolsz, .... ilyesmi -
viizo #1795 bocsi, eh7 = e7h! -
viizo #1794 igen, lehet ekkora eltérés.. PAPÍRON.
gyakorlatban menj és vesd össze a két gyártó plazmáit, meg fogsz lepődni ha korábban azt gondoltad, ezek a számok érnek is valamit és összehasonlíthatók.
kezdjük ott hogy a csamcsung (eh7)az 549 milliárd színével jobban színsávosodik, mint a pana (pv60)a szerényebb 29 milliárdjával, és stb stb.
egyébként a samu is jó, volt szerencsém az eh7-hez, csak papíron nagyon nem tudja azt, amit ráírtak. -
#1793 549 milliárd lol :) -
#1792 Ja és ugye : pl. 8 bit - 256 szín, 16 bit - 65536 szín, 24 bit - ~16,7 millió szín, 32 bit > 4 milliárd szín.
Mivel érik el ezt a színhűséget ?? Interpolálással ?? vagy hogy?
Pana: 29 milliárd szín
Samsung: 68 milliárd szín vagy 549 milliárd ??!
-
#1791 Lenne még pár kérdésem: szürke szint 4096 ez mit jelent ? pl samsung plazmáknál. A pana asszem 2048 at ir a tv-ire.
Meg ezek a 29 milliárd szín, meg pl a samsungnál az 549 milliárd szín ekkora eltérés lehet egyes gyártók termékeinél?? -
de hogy mi a különbség az r71/r72 szériák között rejtély. meg hogy kell-e a beépített digi tuner, stb. stb. stb. vagy ússzuk meg olcsón 32"-al aztán majd egyszer egy jobbat? -
#1789 lehet, legalábbis rám nem szóltak a szaturnban. -
#1788 MM-ben, saturnban ilyen helyeken lehet mobillal fényképezni benn? mert körbejárnék akkor :) csak mert nem tudom fejben megjegyezni a típusokat meg árakat...
samu 40s71b színek száma 6.1 mrd, 40r72b ami jóval drágább: 12.4 mrd szín... -
#1787 pont most néztem én is! :)
érdekelne engem is, ha van valakinek tapasztalata! -
#1786 Értem, thx az infót.. -
#1785 pc használatra LCD, szigorúan! bár pcről filmnézés plazmán = nem tudom...
plazma pár pixellel, észrevehetetlenül néha arrébb rakja a képet, akkor van még, hogy a háttérben fehér szűrőt futtat körbe, meg ilyenek... -
#1784 Na lenne nekem is egy kérdésem! A plazma tv nél mit jelent az hogy beégés elleni védelem? Aki tudja hogy ezt hogy éri el a tv az mondja el legyen szives!
És PC használatra lehetne e használni a plazmát? Ezen fellül természetesen dvd meg egyéb filmezésre is menne.
-
#1783 1024nem? -
#1782 Most ez lehet hülye kérdés lesz, de a HDMI ugye csak a szabvány hd felbontásokat engedi. Namost ha van egy 1366x768-as paneled + hdmi in, akkor ha pc-t dvi-hdmi kábellel kötöd rá a tv-re, akkor a 720p felbontás elvileg kell, hogy mennjen, nem? -
#1781 plazmát soha nem vennék. de persze ízlések és pofonok, de nekem a plazmák többségétől fáj a szemem / fejem. (kb. úgy villog, mint az 50 hertzes crt) -
#1780 Hyundai-ból is láttam/próbáltam már olyan típust (asszem q321). -
#1779 nem bízol az lg-ben? ;)
egyedül a samuk támogatják még a pc-ket jobban, mint a többiek, igaz csak 1360al, azaz kapsz 3-3 pixelt, oldalt feketén... szerintem nem para!
samsung pixelpolitikája is jobb, a háttérvilágítás homogenitása, meg úgy összességében! d-sub van csak, ezt kell szeretni...
bááá bárcsak tudnék már dönteni, hogy lcd vagy plazma :D -
#1778 dvi bemenettel az LG-k egyes LCD-in kívül mik vannak még? :) -
Tom911 #1777 Enyire rossz ez a TV, hogy még csak vélemény sincs róla? :D
Azthiszem tovább kell keresgélnem :) -
#1776 ht kb 100.000ftot szerintem. Többet nem nagyon. Mivel az LG adja occsóért a 32" LCDi, a Bravia 26" 200-220 körül van. No meg az uj csamcsungok is. A kisebb nevü tvk meg ócsóbbak. Te mennyiért vetted az új TVD? -
ZPapp23 #1775 Ami tény, ha megoldható egy jó dvi kell azt annyi -
ZPapp23 #1774 Boccs, félreértés, de a dvi-d az egy más kérdés, az igaz természetesen, viszont én nem arra gondoltam, igaz ezt nem írtam. A különbséget meg legyen annyi elég értek hozzá, de a d-s és d-sub között tényleg van különbség ez teljesen igaz. Bár ezzel tudnék azért még vitatkozni egy filléres dvi meg egy igazán jó d-sub kábel között. -
#1773 Szerintetek egy csonthibátlan Samsung 26LER51B LCD Tv-ért mit lehet kérni, ha most lesz 1 éves?! -
#1772 Nem. TV-je válogatja. De általában a manualban (néha jól elrejtve) benne van, hogy milyen PC felbontásokat támogat (még sanyi projiknál is megtaláltam). -
#1771 Ha csak DSUB, akkor azon minden esetben megy a natív felbontásban a TV? -
#1770 DVI-D és D-SUB között ég és föld a különbség. Ezt úgy mondom, hogy volt/van jópár különböző típusú TFT-m és LCD TV-m is és cégnél/haveroknál is teszteltük eleget. Akinek nem tűnik fel a különbség használat közben, annak persze mind1 is...ő olcsóér megúszta... :D -
#1769 A PC bemenet az kérem általában D-SUB. Ahol nem, ott írják, hogy DVI-D. Ha csk azt írják DVI, az átbaszás többnyire, mert az csak egy HDMI csati, amire DVI-HDMI átalakítóval lehet jelforrást kötni, de szabvány PC felbontásokat term. nem.
Igazából a próba a legjobb, dehát ki mászkál DVI-D kimenetes laptoppal TV-t venni... -
#1768 Grr, ezzel a "PC bemenet"-tel nagyon fel tudnak idegelni. Ez mégis mi a lófütyit takar? DSUB? DVI? Vagy mi? Mert nagyon nem mindegy... -
Tom911 #1767 Szerintetek az LG 37LC2RR egy jó választás lenne ha szeretném Tv nézésre és Pc-hez is használni? Mi a véleményetek erről az LCD-ről? Van esetleg másik márka ami árban kb ezzel egyezik és tudja azokat amit ez tud? (a beépített vinyó mindenképpen kell :)) -
#1766 Na én meg ma vettem egy Hyundai LT3210-est a csamum mellé. De a csamut maj eladom jóakul (le26r51b). A csamunak szebb képe van és maga a TV is bazi jól néz ki (Dddizájn, vazze! :D), de a Hyundai nagyobb és nyugisabb a szemnek (1xű proli kivitel), végülis moncsinak is beválik úgy tűnik nálam. Mind1, tavaly vettem szülinapomra a csamut, most meg ezt, majd jövő szülinapomra újra uprade-elek! :D
Apropó, ha eseteleg a tisztelt urak közül valakinek kell a csamu, ajánlatokat priviben várok! :D -
#1765 átrohantam media marktban, láttam ezt a samut, nem volt csúnya :)
igazából csak méretek megnézése meg árak miatt mentem be.
tapasztalat: 32" lcd-ket kicsinek találtam 72cm-es mostani tv-mhez képest, ugye a 4:3 vs 16:9 miatt...
tehát 40" nem lenne rossz. ár/méret arányban a panasonic pv60eh b@szott oda!! tv2 ment rajta, 4:3ban, 2oldalt levágva, megnéztem zoomolva is a képet, ott viszont a tv logója mintha szellemképes lett volna, szar adás miatt gondolom. meg úgy egész kép csúnya volt. ez baj, mert normális adással megnéztem volna. viszont ez még mindig csak 1024x768.
Szépek voltak a samuk, külsőleg is és a képük is. volt fehér 32r72W asszem ez a neve, faja volt! kirakott thomson lcd simán pixelhibás volt :)
lg-ből nagy kínálat volt, láttam egy 1024-es plazmát szép képpel, lehet lg volt, az a baj siettem. amúgy általános drágaság van még :/ -
ZPapp23 #1764 Igazad van, de természetesen nem az 500ft-os kábelről beszéltem, meg nem is a 10m-esről. Viszont úgy gondolom, hogy mindezek ugyanúgy fennállnak a dvi-re is. (mármint szar kábel, meg a távolság dvi-nél le is van korlátozva ha jól tudom, vagy az a hdmi?). -
#1763 Kúúúúrva sony kúúúúrva száját! Ezek is csak 1024*768-at tudnak PC-ről, nem mennek natívban!!! Mocskok! Asszem nem lesz nekem már sonym sose, ha ezt így folytatják (egy szaros LG meg tudja csinálni, még DVI-D is). -
#1762 SONY - KDF-E50A11
SONY - KDF50E2000
SONY - KDF-50E2010
Ezek projektrorosak, de mindet meg lehet kapni 340ehuf körül?! Mi a különbség, melyiket érdemes?! (bár ahogy a sanyit ismerem PC-hez egyik sem jó igazándiból) -
#1761 SAMSUNG - LE-40S71 LCD
Vélemények?! Ez ócsóér van több helyen is. (308ehuf) -
#1760 "Meg azt tudom hogy a dsub meg dvi-dvi kábelnél kb annyi a különbség a képen hogy az égvilágon semmi."
Ezt azért nem mondanám. OK: mondjuk egy Sony TV-nél egy jó minőségű, megfelelően árnyékolt DSUB kábellel elhiszem, hogy tűéles a kép, de hidd el, hogy egy rosszabb kábellel lehetnek problémák. Tapasztalatból mondom. -
ZPapp23 #1759 Mondjuk igaz, nekem d-subról van, de sem a sonynál sem pedig a tft-n nekem nem kellett soha! utánaigazítanom. Lehet szerencse de elég régóta van már. Meg azt tudom hogy a dsub meg dvi-dvi kábelnél kb annyi a különbség a képen hogy az égvilágon semmi. Azt hogy dvi-hdmit még nem próbáltam, lehet hogy ott tényleg nemtudja. Ja és mégegy, a 26s d-subon sem tudja a natívot. De sztem sima d-sub is bőven jó, tűéles a kép, és tudom miről beszélek:) -
#1758 de komponensen meg hogy? dvi - komponens átalakító van?
meg az a bajom, hogy ha nem digitális a jel, akkor szerintem szart sem ér. olyan mint tft monitor analóg dsub lábelen -> csomószor kell auto adjust-to nyomni, mert a jelből fakadóan néha homály lesz a dolog picit itt-ott :( -
#1757 Úgytom DVI-HDMI átalakítóval nem hozható ki belőle a natív felbontás (max komponens-en ?)