21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Nálam most a 32V2500 a csúcs, irdatlan kontraszt, brutáléles kép... :)
  • cloud.strife
    Az Eisa díjas 32V2000, 2500 panelja ez, az új 40S2500-as is már ilyen tech. A 32S25.. széria nem ilyen paneles, néhol rosszul írják.
  • mrzed001
    PC-hez, LG LX32R2-t :)
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1116568841&no=1615
  • Nexxuss
    hejj Felhőőőő.
    Képtechnológia: Bravia Engine Live Color Creation.
    Emmicsoda??? A 2500as szériánál láttam csak. A WCG-CFL még nincs a S25000ban ugye???
  • cloud.strife
    www.klubmedia.hu

Itten van egy 32U2000 Sony okés 0%THM-re 10x21.999.-

180e-ért nemsokminden van jó... :(
  • EmThor
    #1826, #1824
  • R0sc0
    Sziasztok!
    Most vennék LCD tévét, milyen 82 cm-s tvt ajánlotok olyan max 180.000 forintos kategoriában.
    használnám xbox360-hoz, és a PCmet is rákötném.
  • Nexxuss
    P nem érdekel. S vagy V. valami 32"-es darab. Má edöntöttem. És ne próbájjá meg szar sózni rám jóóó??!?!?!
  • cloud.strife
    Háááá most ezzel micsinájjak????? :)

Nembaj, addígra már lesz au új Bravia P sorozat (valahol az U és az S között!)

Nomegaztán kitujja milessssz az árakkal akkortályott! :)
  • Nexxuss
    ejj felhő hát majdnem találkoztunk, csak megint elb*sztam :D "nyaralásom" alatt elbasztam a TV-m árát:P Szal most nyárig várhatok megint:P
  • EmThor
    32r72, 200k auchanban
  • cloud.strife
    Ajánlom figyelmetekbe!!

Sony Márkaboltok Bravia akció
  • EmThor
    ígyencfalat:

samu 32r71

video 2

semmi utánhúzás, megy pc-ről a gameeee :)
  • EmThor
    pva panelesnek írják ami elvileg nem rossz, de annál is van újabb bizti...

"Multi-Domain Vertical Alignment (kifejlesztője a Fujitsu 1998) panelek jellemző tulajdonságai közül pozitívumként említhetjük a kitűnő betekintési szögeket(170°~178°), mind horizontálisan, mind vertikálisan, a magas kontrasztarányt (800~1000:1), a kitűnő színmegjelenítést(24 bit=16.7M szín), a megfelelő fekete szín visszaadását, jó fényerejét (240~300cd/m2). A negatívumok közé sorolhatjuk a magas válaszidőt (tipikus, balck-white-black, b2b: 16~25ms), ezen belül egyes szürkeárnyalat váltások elérhetik a 80~90ms-t is. A PVA Patterned Vertical Alignment (kifejlesztője a Samsung), gyakorlatilag és technológiailag nem különbözik lényegesen az MVA-tól, annak egy tökéletesített változata, így tulajdonságaik is megegyeznek.
    Először ezeknél a típusoknál került sor, a legújabb fejlesztésnek az "Overdrive" technológiának a bevezetésére, amellyel sikerült a válaszidőt a szürkeátmenetek terén (gray-gray, gray to gray, g2g) jelentősen, 6~8 ms-ra csökkenteni, és ezzel a paneltípus legnagyobb hátrányát, a magas válaszidő okozta "utánhúzás" jelenséget jelentősen mérsékelni.
    Az ezzel a panellel szerelt monitorok általános otthoni használatra kifejezetten ajánlottak, beleértve a grafikai alkalmazásokat, filmnézést, Internetet, irodai alkalmazásokat. Az "Overdrive"-al szerelt változatok, ezeken kívül, a gyors képváltásokat igénylő játékokra is kitűnően alkalmasak.

Természetesen a paneltípusokon belül sem állt meg a fejlődés. A hátrányok csökkentésére újabbnál újabb technológiákat vonultatnak fel a gyártók, hogy fel tudják venni a versenyt egymással, az egyre élesedő piacon, a vevők kegyeiért. Ilyen, pl. az "Overdrive", technológia MVA/PVA, újabban a TN+Film paneleknél, sőt legújabban az IPS paneleknél is, mely a válaszidő további csökkentését hivatott elérni.
    Így jöttek létre újabb elnevezések, ez különösen az *VA panelekterületén jellemző: MVA Premium (Fujitsu), P-MVA (AUO), S-MVA (CMO), S-PVA (Samsung), de így született az S-IPS (Hitachi, LG-Philips)elnevezés is"

samu hivatalos magyar oldal 6.4 mrd színt ír csak, de vannak 12 egész akármennyi mrd színűek is, szal gyengébb panel miatt olcsóbb gondolom... attól még lehet szép :)

meg semmi digitális tuner, stb... bár arra még nincs szükség és set-top-box kiválthatja...
  • item
    ez igaz
  • item
  • Sir Quno Jedi
    AZ új 40-es samu nagyon megmozgatta a fantáziámat 308k-ért! CSak már van idehaza 2 LCD TV is, ha hozok egy harmadikat is, kinyúlnak...
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem senki sem mer FULL HD-s, óriási, PC monitornak is natívban alkalmas LCD TV-t gyártani ócsóér, mert a többi cég széttépetné a kutyákkal! Vegyél inkább 4-5kiló nettóér monitort és örüljél, nekik ez az üzlet! Rohattak...
  • EmThor
    naugye, hogy nincsen olcsóért jó :)

1080i-t tud a 42"-os 1024-es plazma is

ha most kéne választanom, kisebb fogyasztása miatt LCD-t, azon belül is egy 37-40-es samut vennék. de majd jól körbenézek saturnba is!
  • item
    "Darstellbare Auflösungen PAL / SECAM* (*nicht durch TV Tuner)
    Video = 480i/p, 576i/p, 720p, 1080i
    PC = 640 x 480 ~ 1360 x 768 "

Amúgy ez érdekes, PC nél csak 1360x768
  • item
    "DE CSAK 1080i-t tud" az is 1920x1080, csak nem progresziv.
  • EmThor
    srác írja:

"Sziasztok! 365 közösségen belül eladnám BenQ DV-3750 hd lcd tv-met (hangfalakkal együtt), 1920*1080 pixel felbontás DE CSAK 1080i-t tud, mao-n vásároltam kb nov közepén (GOW megjelenés után egy héttel egész pontosan). Számla megvan kitűnő állapotban van csak lehetőségem nyílt venni egy nagyobbat és kéne a lové. Ár: 290.000,- "

és ugyanezt linkelte be :)

• item
    A gyártó szerint az: Gyártói oldal
  • item
    Az én LG-m a 26LC2R nem foltos sehol, legalább is én nem vettem észre, pedig volt minden forrás rajta és sötét és világos részek is váltakoztak!

• EmThor
    ilyet meg egy srác árul a gamer365.hu-n asszem, és azt írja mégsem full hd az :P

nem azt mondtam, hogy minden lg foltos :P csak láttak már ilyen hibát is lcd tv-nél, hogy nem volt egyenletes a háttérvilágítás...
  • item
    És erre mit mondassz : BenQ DV3750 94cm- es, full HD felbontású LCD tv eladó. 1920x1080 felbontás, 800: 1 kontraszt, Senseye, Faroudja DCDi, PIP, DVI, 2 komponens, 2 scart, 3d fésűsszűrő, SRS TruSurround, stb.
    297 ért árulják...

De találtam már olcsóbban is!

full HD-s BenQ
  • EmThor
    hát öö azt hiszem a jobbakban (nem tudom hogy mindegyik S sorozat tagja) mva panellel van szerelve

tftpanel.hu

ez jobb, mint a tn+film panel, mert kevésbé szűrődik be a háttérvilágítás. ha beszűrődik a háttérvilágítás az a széleken szokott, a foltosodás meg gondolom akkor, ha a kép közepén vagy máshol is világosabb a cucc, hiába állítgatod a fényerőt..

samut ajánlják még, lg-t nem annyira, de utóbbi tele van ilyen olyan tunerekkel...
  • EmThor
    avx-en nem nagyon dicsérték a philips pixel akármi nevű képjavító technikáját :/ sony-k viszont nemszeretik a pc összeköttetést..
  • item
    "sony S sorozat MVA panellel: nincs foltosodás" ezt hogyan érik el ?
  • item
    Vagy ez: Philips 32PF9531 32''-os ( 82cm-es ), HD-ready LCD TV:

A paraméterei igen jónak tűnnek: Philips 32PF9531

Ára: 399.9990.-
    AKCIÓS ÁRA: 299.990.-
    itt: http://grundix.hu/
  • EmThor
    sony S sorozat MVA panellel: nincs foltosodás, megfelelő háttérvilágítás-homogenitás - nincs nagyon pixelhiba
  • Jinchuu
    Sziasztok.

LCD tv vásárlása előtt állok és szeretném ha segítenétek választani.
    300k a max amit hajlandó lennék rákölteni, lényeg hogy azért hd ready legyen ki tudja mikor cseréljük le a dvd-t na meg konzolhoz se árt.
    Márka tekintetében nincs megkötés, igazából nem is annyira vagyok otthon e tv-kben, lényeg hogy szép képe legyen, ne halljon be 2 hónap alatt és azért amennyire lehet legyen időtálló, nagyságra olyan 82 cm-re gondoltam, kb. 4 méterről nézném, szerintem ahhoz ez pont jó méret.
    Előre is köszi.
  • mrzed001
    a van nekem is (nem nyerte el a tetszésem), meg olyan is, hogy egy nagyobb kép, meg mellette egymás alatt 3 ugyanakkora
  • Sir Quno Jedi
    Node ehelyett vannak a double1-2 üzemmódok, amikben mindkettő kép azonos méretű és lehet őket váltogatni.
  • mrzed001
    "még nem jöttem rá, hogy PIP-ben hogyan lehet az alcsatornát hallgatni"
    Lehet sehogy, LG-nél nekem is kihagyták ezt a funkciót
  • item
    Értem, nagyon köszi a választ!
  • viizo
    igen, a színsávosodás a színek közötti egyenletes átmenet hiánya, azaz bizonyos színeket nem tud megjeleníteni a tv.

amit feltüntetnek szürkeskála számokat, az ugyanaz mint a megjeleníthető színskála, csak itt a szürke árnyalatok számát adják meg.

sajnos ez is kb olyan, mint a kontraszt-arány, azaz gyártója válogatja, hogy mekkora számot hazudik a tv-re. (lásd az #1794-est)
  • item
    "jobban színsávosodik" ? ez az a csúnya szinek közti átmenet ugye ? Na ez majdnem mindegyik plazma és lcd csinálja, köztük az otthoni LG26LC2R tv-m is, néha idegesítő! És pl a hd-s anyagoknál figyelhető meg igazán.

Nem ehez kapcsolódik ez a szürke skála vagy mi?? hogy minél nagyobb ez a szám annál kevésbé "sávosodik" a kép? Jó fele kapisgálok ?
  • Sir Quno Jedi
    Hyundai HLT-3210

- nincs rajta DVI-D, csak HDMI
    - kicsit beégnek rajta a dolgok, ha sokáig vannak a képernyőn, aztán persze szépen felszívódnak maguktól (lehet csak nekem van sasszemem)
    - nem olyan pipec az analog adás javítása benne, mint a csamcsungban, de elmegy (nálam tetőantennáról jön, arra ráfér a javítás)
    - nem annyira színes és életteli a kép, akármit is csinálsz, mint a samun
    - nem olyan szép külsőre, mint a csamu
    - bizonyos dolgokat nem jegyez meg a menü, amit a csamu már megjegyez
    - még nem jöttem rá, hogy PIP-ben hogyan lehet az alcsatornát hallgatni
    - PIP-ben több opciót tud, mint a csamu (még két üzemmód) és a PC-t is tudja PIP small-ba rakni
    - nagyobb, mint a csamu, így jobban lehet látni messziről
    - a pirossal jobban megbírkózik mint a csamu, így a PC kép/text lényegesen olvashatóbb
    - több PC üzemmódot bekajol, mint a csamu és magától auto beállítást nyom, ha valaméket még nem ismerte/próbálta
    - van rajta "real" üzemmód, mikor nem nagyítgatja, meg buzergálja a PC képét, hanem kivágja pixelre akkorában, amekkora
    - még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet távirányítóról PC-re váltani (PIP-es trükköt kivéve)
    - szerintem túl nagy a képmérethez képest, viszont könnyű aránylag
    - kevesebb extra fícsör van a menüben, mint samun (nagy általánosságban)
    - nem vált bekapcsoláskor PC-re, akkor sem, ha az ment, mikor kikapcsoltad

Asszem megtartom, jóak. Nyilván 1xűbb modell, mint a csamum, de cserébe nagyobb. Konzollal még nem próbáltam, majd ma talán lesz rá időm...
  • mrzed001
    Ez ami nagyon fontos, és sokan nem teszik meg. A legtöbb tipushoz letölthető a felh. útmutató (egyik másikhoz magyarul is).
    Ezt mindig érdemes vásárlás előtt letölteni és TÉTELESEN végigolvasni.
    Így eleve tudod, hogy mit is tud a kicsike, milyen tényleges funkciói vannak, mit milyen felbontásban jelenít meg (mer a reklám és marketingszarokban hazudozhatnak összevissza, itt viszont már nem szoktak vagy nem érdemes nekik), meg hasonlók