21171
LCD - Plazma
  • EmThor
    avx.hu-n rossz tapasztalatról számoltak be a pixelplus kapcsán...

samuból az R sorozat jobb elvileg. annyira kell az a digitális tuner? itthon még nincs adás. pixelhiba lcd technikából kifolyólag előfordulhat, problémásabb az lg volt állítólag, de ki lehet fogni rossz sorozatot is akármelyikből. sony-nál samunál azért nem olyan gyakori
  • Chris Lowe
    Philips LCD-vel van valakinek jó vagy rossz tapasztalata? Én konkrétan a 42PF7621-el szemezek, ebbe már van digi tuner és pixelplus áramkör.

A másik márka a Samsung azon belül 40R71 vagy a 40S71. Ezekben van DVB tuner? A hivatalos oldalon nincs feltüntetve és tény, hogy most még nincs rá szükség, de pár éven belül ez a helyzet változhat.
    Pixelhiba sűrün előfordul ezeknél a márkáknál? Úgy hallottam a sony a legmegbizhatóbb ilyen téren.
  • Sir Quno Jedi
    60hz-en használd és nézd meg, hogy nincs-e valamiféle "real" üzemmód a cuccon, mikor nem próbálja meg az adott aspect ratio-ban fullra húzni a képet, hnem csak kirakja ahogy jön, ha kicsi a felbontás, akkor kisebb a kép is. Mert az sokkal jobb eredményt adhat. Igaz csamumon nincs is ilyen, de pl. a Hyundai-omon van.

Ja és ne feledd az auto beállításokat néha lefuttatni, hátha elmászik.
  • dante3
    Na vásároltam vga kábelt,van kép,végre!!!
    1280x800-on 75hz-n gyönyörű a kép! 1366x768-on széthúzza a képet,ezen lehet még esetleg javítani?
    Hopp közben,meglett,csak át kellett rakni a tv-t 16:9-re!:D
    Köszönöm mégegyszer a segítségeket!
  • Sir Quno Jedi
    Nohát, inkább próbáld ki valakiével, mielőtt veszel, aztán ha ez a gáz (ami több, mint valószínű), akkor vegyél!
  • addor
    Ujra:
    Uj LG

Sharp

Végül Toshiba

Valamint egy képekkel tüzdelt fórum
  • addor
    1-2 érdekes oldal:

http://www.engadgethd.com/2007/02/05/lgs-f...s-with-built-i/

http://www.engadgethd.com/2007/01/07/sharp...w-aquos-lineup/

http://www.engadgethd.com/2007/01/07/toshi...olor-and-xvycc/

http://www.avforums.com/forums/forumdispla...sc&daysprune=30

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=107
  • PyRex
    Nekem is most esett le, én is erre tippelek :)
  • mrzed001
    Hát, nekem LG-hez adtak nagyobbacska D-SUB + DVI-D kábelt is ;)
    Majd írd meg, hogy müxik-e
  • dante3
    Oksa,így legyen! Sajna vennem kell akkor vga kábelt,tv-hez nem adtak csak hálózatit!Még a monitorét se tudo kihúzni,mert az meg fix-re van forrasztva gyárilag!
    Marad a vásárlás,de csak délután,mert most már aludni kellene,éjjel meló volt!
    Köszi a segítséget mindenkinek,remélem most már jó lesz!
  • mrzed001
    Megvan mi a gond :)))
    Lefogadnám, hogy DVI-D-s a DVI kábeled (azaz csak a digitális jelet viszi át), így aztán a TV-nél nincs már meg a DVI-A analóg jel (így átalakító semmit sem tud átadni TV-nek)
    Amit e helyett kell tenned:
    - átalakító OK
    - az átalakítót a sz.gép hátuljába dugod (NEM a TV-be !)
    - DVI kábel eldob, elővesz egy normál D-SUB (azaz VGA kábel, lehet adtak is LCD TV-vel) és bedug
  • dante3
    Vga drivert kipróbáltam egy csomót,pc felismeri a tv-t,szerintem valamiért nem megy át a jel,de nem értem,hogy miért!
  • EmThor
    pedig jónak tűnik... lehet átalakító a szar, vagy a tv bemenete alapból hibás, vagy nem tudod kirakni a képet. frissíts vid kártya drivert.
  • dante3
    Telefonnal készítettem képeket!

Remélem látható minde amire kíváncsi vagy.
  • Sir Quno Jedi
    Képet tudsz csinálni, hogy mit-hogy dugtál a tévébe, illetve a PC-be?!
  • dante3
    A váltott soros üzemmódot a rendszer nem támogatja.
    Nem szabványos videoformátum kiválasztása esetén az egység működése rendellenes lehet.
    A DVI nem támogatja a PC funkciót.
    Az önálló és az összetett módokat támogatja a készülék. Az SOG-módot nem támogatja.

Ezt írja a kézikönyv!
  • dante3
    Akkor pedig úgy van összedugva! :(
  • dante3
    D-sub átalakítóval van bedugva a tv-be!
  • EmThor
    samun tudtommal d-sub van azért nem értem hogyan nem sikerült kirakni a képet... dvi-dvi? az bele se megy a d-sub-ba O_O
  • mrzed001
    Nem kábel, csak egy csatlakozó/átalakító
  • dante3
    Köszi!
    Hát én nem kaptam a vga-hoh ilyen kábelt,de majd rákérdezek valamelyik pc-s boltban!
  • mrzed001
    lehet kapni (vszínűleg te is kaptál a VGA kártyádhoz!) olyan kis átalakítót, hogy egyik végét bedugod a VGA kártya egyik DVI kimenetébe, másik vége szimpla D-SUB (magyarán normál régi VGA kimenet). Na ezt egyszerű VGA kábellel kötöd a TV-re
  • dante3
    Pontosan milyen kábelt vegyek,nem igazán értek az ilyesmihez!?Nem akarok megint rosszat venni,a DVI-DVI is 7 rugó volt!
    VGA-n két dvi és egy svideo kimenet van!
    Tv-n pedig:S-Video,Komponens (Y/Pb/Pr),PC (Analóg RGB),HDMI bemenet található!
    HD filmeket szeretnék nézni rajt magas felbontásban!
    Köszi előre is!
  • Sir Quno Jedi
    Próbáld sima D-SUB kábellel összekötni a két cuccot, akkor 60hz-en mennie kell, nekem is úgy megy. A DVI-I-nak itt amúgy sincs semmi értelme, mert az analog jelet fogja használni rajta keresztül, mivel D-SUB a másik vége. Akkor lenne értelme, ha mindkét vége DVI csati lenne és akkor is csak abban az esetben, ha a DVI-D rész megy mindkét oldalon.
  • dante3
    Pc-ről nem ad képet csak a nagy fekete semmit,bekapcsológomb villog!Ennyi!
  • PyRex
    Nincs mit. Egyébként mit csinál a TV? Abszolút nem ad képet?
  • dante3
    Oksa,köszi,hogy válaszoltál!
  • PyRex
    Nem találok most én sem konkrét infót erről, de próbáld ki 70Hz-en vagy esetleg 75-ön, hátha.
  • dante3
    Nem tudom! Bátyám elvitte a leírást. Ez a tv:link
  • PyRex
    ÉS a TV mit támogat?
  • dante3
    60hz
  • PyRex
    A PC-n a második kijelzőnek (TV) a frekvenciáját hány Hz-re állítottad? Nem amiatt nem jön be a kép, mert az nem megfelelő?
  • dante3
    Sziasztok!
    Segítségre lenne szükségem,mégpedig most vásároltam egy Samsung LE32R71B LCD tv-t és szeretném összekötni pc-vel! Vettem egy DVI-DVI 5 méteres kábelt hozzá, az egyik végét csatlakoztattam a vga-hoz a másikat DSUB-al a tv-hez,de sehogy sem akrodzik bejönni a kép!
    Pc felismerte,mint secondary monitor,alapból be is állítota 1366x768-ra,mégsem jó! Klonoztam a moncsikat,de úgy sem jó,persze a tv-n átkpcsoltam PC üzemmódba!
    Amúgy próbáltam más felbontásokkal is,de csak villogott a led a tv bekapcsológombnál,és semmi nem történt!
    Mit lehet ilyenkor tenni?
    A kézikönyv ezt írja:
    Váltott soros üzemmódot a rendszer nem támogatja.
    Önálló és az összetett módokat támogatja a készülék,a SOG-módot nem támogatja.
    A tv menüjében a átálítottam pc-re,de van a beállítások menü,ott is van valami pc menüpont amire nem lehet rámenni,mert átlátszóan mutatja!Ez fontos?
    Előre is köszi a segítséget!
  • cloud.strife
    Abban az esetben melyneksorán a tér, mely a ........

Nayoovan vazze, reggel van ehhez!!! :)

Szal vedd má ki a párnábol a pénzkotegeket, irány Gyor és vidd aszta tívít!!! :)

Uff tegnap 7db tv-t kellett a falról leszerelnunk, úgynézki sikeres lett ez a mostani akció!! Csak a bolt megolyan, mint 20 éve :( Ures polcok, áruhiány!! Max majd kérek a vevoktol kenopénzt, hogy a friss áru az ové legyen (régen fater sztem ebbol vett házat)!!! :))
  • Chris Lowe
    sony bravia KDL-40U2000
    lg 42LE2R
    samsung LE-40R71/R72
    Melyiket ajánljátok?
    Esetleg ebben a kategóriában(330-360ezer)melyik márka/tipus jöhet még szóba? Lényeg, hogy minimum 100centi legyen.
  • Nexxuss
    upsz. nem cenzuráztam az első szót
  • Nexxuss
    aztakurvaéletbe:D:D mi vagy te? egy kib*aszott ügyvéd? :D:D:D:D (mint én??? :D:D:D:D)
    akkor viszont 81 centi a helyem amúgy a szekrénynél:P mert arra emlékeztem hogy alig 2 centi az eltérés :D de lényeg hogy befér :D:D:D hihihi:D Jó lenne ha jutnék előtte egy kis léhez, mert akkor megvenném már:D nálad:P hogy ne sírjon a szád :D:D no meg persze, hogy lehessen b*szogatni hogy szar :D:D:D:D
  • cloud.strife
    A 32V2500 kézi mérőszalaggal történő mérés alapján 79,2cm széles. Ezáltali következtetésem alapján komoly fejszámolási képességem teljes bevetése által arra a megálapításra jutottam, hogy alant nevezett Nexxus topictársunk kmbinációs szekrényében fellelhető 83cm-es televíziókészüléknek fenntartott űrben elhelyezhető a szintén alant, illetve eme hozzászólásomban felül is megnevezett LCD technológiás televíziókészülék.

Üdvözlettel:

cloud

:)
  • desigo
    nyugi csak 79 cm széles:)
  • Nexxuss
    persze. beszéjjá csak rá a drága dógokra:D:D:D
    amúgy V szériában gondolkodom. Ha már lúd, legyen kövér. Másban nem is gondolkodhatnák, mert 83 centi hely van a TVnek kihagyva:P
    amikor összeraktuk a szekrényem haverommal, első szava az volt:
    B*zmeg! Ez nem kicsi??? Hogy fog itt elférni a 32" Braviad???
    erre lemértük és kiderült, hogy 83 centi:D:D:D