21171
LCD - Plazma
-
#1916 philips pf 5321, 37" 250.000 electroworld-ben, viszont pc-t 1024ig támogat csak + nem látok rajta pc bemenetet, de van 2 hdmi -
Alectos #1915 Azt elhiszem, hogy a PS3 képe szebb volt a Sony-kon. Csak tudod én ebbe beleszarok, ugyanis Xbox360-om van.
És mit ad Isten??? Az Ms fejlesztői ebben a Samuban található lcd-t használták x360-as fejlesztésekre, tesztelésekre.
Asszem egyértelmű, hogy miért.
Ezért is írtam, hogy kár a Sony-t erőltetned mindenek felett. Van olyan terméke ami kiváló, van olyan, ami kalap szar, főként ha az ár-érték arányt is figyelembe vesszük. (Pl. Sony notebook.... Soha!!!!)
Na most ha olyan vagyok, hogy nekem olyan tv kell amin minden tökéletes, akkor valószínűleg kiadok egy ilyen tv-re 1,5 milkát.
De én hülye lenék ennyi pénztet tv-re áldozni, így kerestem egy nekem megfelelő típust, megfelelő árban.
No ennyi, felesleges ezt túlragozni.
Ja még egy kérdés: Neked mindenki kötekedő alak, akinek otthon nem Sony tévéje van??? Elég fura a hozzáállásod... -
#1914 Hyundai HLT-3210
- nincs rajta DVI-D, csak HDMI
- kicsit beégnek rajta a dolgok, ha sokáig vannak a képernyőn, aztán persze szépen felszívódnak maguktól (lehet csak nekem van sasszemem)
- nem olyan pipec az analog adás javítása benne, mint a csamcsungban, de elmegy (nálam tetőantennáról jön, arra ráfér a javítás)
- nem annyira színes és életteli a kép, akármit is csinálsz, mint a samun
- nem olyan szép külsőre, mint a csamu
- bizonyos dolgokat nem jegyez meg a menü, amit a csamu már megjegyez
- még nem jöttem rá, hogy PIP-ben hogyan lehet az alcsatornát hallgatni (mert nem is lehet)
- PIP-ben több opciót tud, mint a csamu (még két üzemmód) és a PC-t is tudja PIP small-ba rakni, de néha kikapcsol PIP-ben és vissza, ha valami PC felbontás éppen nem tetszik neki
- nagyobb, mint a csamu, így jobban lehet látni messziről
- a pirossal jobban megbírkózik mint a csamu, így a PC kép/text lényegesen olvashatóbb
- több PC üzemmódot bekajol, mint a csamu és magától auto beállítást nyom, ha valaméket még nem ismerte/próbálta
- van rajta "real" üzemmód, mikor nem nagyítgatja, meg buzergálja a PC képét, hanem kivágja pixelre akkorában, amekkora (kúva jó BIOS-hoz)
- még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet távirányítóról PC-re váltani (PIP-es trükköt kivéve)
- szerintem túl nagy a képmérethez képest, viszont könnyű aránylag
- kevesebb extra fícsör van a menüben, mint samun (nagy általánosságban)
- nem vált bekapcsoláskor PC-re, akkor sem, ha az ment, mikor kikapcsoltad (de arra vált, csak nem mind1, hogyan kapcsolod be)
- konzollal is tűrhető, bár a nagyítás üzemmód csak egyféle, nem lehet állítani a magaságot és eltolást, mint a samumon -
#1913 Igen, elsőre én is meglepődtem a plazma árakon (42"-os LG plazma 300e Ft alatt), de szóval 1024*768? Ehhem. Akkor már legyen 720p HD azért legalább ennyi pénzért. A mérettel kapcsolatban tisztában vagyok a fontossággal, ezért is lenne jó a 40", de legalább a 37". -
#1912 kösz, a nagyobb jobb, hidd el. viszont 72cm-es CRT után a 32"-es LCD-k kicsinek tűntek a boltban, tehát minimum 37" :)
toshiba lcd-k külföldön nagyon mennek! 330-ért láttam 37" full HD-t (bár láttam olyan tv-t is, ami full hd volt, de olcsóért csak 1080i-t tudott :)
viszont ennyiért meg 42"-os plazmát kapsz, igaz csak 1024-el -
#1911 Digitalmix.hu
Bár most azon filózom nagyon, hogy vajon várjak-e egy kicsit a vásárlással, és akkor már egy 40"-os Samsung LE-40S71 286e Ft-ért. Csak annyit nem akarok akkor már várni vele. :) -
#1910 ennyiért ajándék hol láttál ilyet ennyiért?
amúgy meg a magyar kereskedők elmehetnek a sunyiba, nagyságrendekkel drágábbak, mint a külföldiek, amikor meg van egy jó akció mondjuk egy elektroworld-ben persze örülünk, mert megbízható helyről, jó vétel, rendes garival, de külföldön meg rég annyiba került... -
#1909 Aláírom, hogy nem feltétlen kell a DVI, csak ha már gondolkodom ilyesmin, akkor próbálkozom. ;)
Egyébként anno Sir Quno Jedi említette, hogy keresgetni kell, és akkor nagyon jó áron lehet olykor cuccokat találni. Számomra most hirtelen ez lett eléggé szimpatikus. 37"-os, 236e Ft-ért. -
#1908 lg-n láttam dvi-t, de dsub is ugyanolyan jó... max szedsz egy átalakítót.. -
#1907 Megkérdezhetem milyet és mik a tapasztalatok vele?
Per pillanat én is elkezdtem gondolkodni egy jó kis HDTV-n, bár kissé abszurd módon nem is annyira a HD miatt, hanem a Wii miatt (kell hozzá a nagy képernyő :)). Ahogy nézegetem a piacot, most éppen lefele mozdultak el az árak, és már 37" LCD TV-k is beleférnének a gyors kiadásba, olyanok mint a LG 37LC2R vagy a HANNSpree XV 37". Ezekkel csak egy bajom van, hogy nincs rajtuk DVI, csak D-Sub, tehát a számítógéppel való rácsatlakozás nem lenne optimális. Alternatíva az LG 32LE2R ill. a 32" Samo-k, csakhogy az új Samokon már nem látok DVI csatit... -
#1906 Kitalálhatom? Sonykon gyönyörű volt a kép, Samsungokon szarabb :))
Ezt most spec. még el is hinném - tekintve hogy a SONY PS3-ról van ugye szó :) -
#1905 Ha győrben jársz, keress fel....
Tényleg kíváncsi lennék, milyen konkrét tesztek, tapasztalatok alapján nem hiszel nekem. Ami teljesen érthető, hisz én se hiszek neked, mivel abszolute nem ismerjük egymást.... :)
Épp most próbáltam ki a PS3-at a HD tv falunkon. Van Sony 26S, 32U, 32P, 32S25.., 40U, 40S, 40V és van Samsunk 32T, 32S, 32R a falon, mind HD-be. Pár PS3 játékkal csináltam a tesztet..... Tudod mit? Inkább nem osztom meg az eredményt.... Majd priviben válaszolok annak, aki nem kötekedni jön ide... :( :) -
#1904 lol iszonyat drágák vagytok :] -
kchris #1903 nekem ilyenem van lassan 1 honapja, sajna nativ felbontast nem tud csak 1280*768at de ahhoz kepest elesek a pontok nem esik 1 logikai keppont 2 fizikai keppontra... erdemes szerintem a subpixel élesítést (cleartype) kikapcsolni szerintem. lehet hogy ha vasarlas elott jobban korulnezek akkor samu mellett dontok, de eleg szep szinei vannak, foleg HD modban eleg utos szerintem.. szerintetek jo valasztas volt vagy nagyon gaz a samuhoz kepest? 200er vettem (KDL-32U2000)..
másik: nehogy már valaki 66cmest vegyen, az én szobám se nagy, de lemértük, és ennek a 82cmesnek a képmagassága 2-3cmel elmarad egy 72cm-es LG képcsőves TVtől!! Auchanben néztem 66ost de annak a magassága még az ezelőtt használt gagyi 52cmes kistv magasságát se éri el azaz tök 'csík' hatása van... mellesleg a 82cmeshez is eleg kozel kell ulni hogy lassa az ember a HD reszletesseget, 3mrol mar semmi ertelme mert nem eleg hozza a szem felbontokepessege h megkulonboztesse a tipust.. -
ÜberKonzol #1902 url beszúrás sose sikerül....bocsi,egyéb termékek alatt, ha vki tv-t szeretne......köszönöm uraim! :) -
ÜberKonzol #1901 ÜK -
#1900 én is megvagyok elégedve a Samsungommal (le27s71b)
használom a pc funkcióját (2. monitorként) PiP-el, nézek rajta hd-s cuccokat, ps2 is fut néha (kompoziton) szóval jópár funkciót kihasználok és teljesen jó. -
#1899 No, én meg pont egy órája adtam el a Samumat. Nem mintha nem lettem volna megelégedve vele, mert király kis cucc, de vettem nagyobbat, most éppen Hyundai-t. A döntő tényező az ár volt. -
Alectos #1898 Engem kicsit sem zavar, hogy a saját biznicednek jót teszel itt. Én is így csinálnám a helyedben!
Az már inkább zavar, hogy túlzottan hangoztatod a Sony létjogosúltságát a Samsung termékekkel szemben. És mindezt úgy teszed, hogy kritikád messze nem kritika, inkább egy ítélet.
Jómúltkor volt egy vitánk itt ha még emlékszel. Én a saját tapasztalataim alapján még mindig tartom magam ahoz amit akkor írtam és úgy néz ki a sors egyenlőre engem igazolt.
Szóval most van egy Samu LCD tévém, ami kiválóan működik és minden specifikációt hoz, amit előzetesen írtak róla.
Kamerából pedig szintén körültekintő megfontolásból, egy Sony HDR-SR1 típusú kamerát szereztem be.
Szóval ezzel azt akarom mondani, hogy minden márkának megvan a maga kiválóan sikeredett terméke.
Azzal, hogy állandóan egy bizonyos márkát súlykolsz, azzal nem segítünk az itt topikolóknak a választásban... -
#1897 Nincs bajom, csak elvben ellenkezik a fórum szabályzatával a reklám. Az még ok, hogy elmondod, hogy van akciótok meg ilyenek, de most már kb. ott tartunk, hogy bejön valaki venni egy tv-t és te erre rávágod, hogy inkább vegyen sony-t nálatok (persze gondosan belinkelve a címet). :) -
Alectos #1896 Na ez így nem állja meg a helyét.
Nekem is Samu van és az égadta semmi gondom a készülékkel.
Valószínűleg tipúsok között lehet némi eltérés, de hogy az enyémmel ilyen gond nincs az tuti.
És tesztelem rendesen: notebbok, Xbox360, DVD, HD felvételek, stb.
Szóval azért van jó Samu is, csak ki kell fogni! -
ghomby #1895 Szia! Akkor tudnál valami képet küldeni? Itt is jó, vagy mailben. Nagyon köszi, ha tudnál valamit küldeni!
Thx -
ghomby #1894 Hát akkor ha hazaértem (mert jelenleg németben dolgozom), asszem belevágok egy ilyen tv vásárlásába, de lehet, hogy én is csak a kisebbet választom, mivel a szobám nem túl nagy. sőt mondhatni kicsi, illetve mini. Tehát oda elég lenne a 66cm-es is. De még azért várom a képet, hogy mégis mire is számithatok. :-) Előre is köszi -
#1893 Vmi bajod van? :)
Amúgy még soxor, de ha vkinek nem tetszik, vagy nem lehet szóljon.... :) -
#1892 Meglátom mit tehetek... szerintem elégedett leszel vele, és monitorként is beválik - nekem bevált. -
ghomby #1891 Akkor ez azt jelenti, hogy a jelenlegi monitorom nyugodtan kidobhatom, ha vettem egy ilyen cuccost? Esetleg küldhetnél egy képet róla, kiváncsi vagyok nagyon rá! -
#1890 Köszi a választ. -
#1889 Nem akarok kötekedni, de hányszor akarod még belinkelni a boltodat? Mást már minimum 6x bannoltak volna emiatt. -
#1888 Én ennek a kisebb változatát (KDL-26U2000) használom monitornak. Hátránya, hogy DVI-on keresztül nem megy natív felbontásban. D-Sub-on keresztül igen, pontosabban 1280x768-ban, két keskeny függőleges fekete csíkot hagyva a képernyő szélein. Szerintem nem zavaró, a képminőséggel pedig nem lesz gondod. -
ghomby #1887 Nos, én kinéztem egy Sony KDL-32U2000 tipusú TV-t. Ehhez az van irva, hogy támogatott számitógépes felbontások: VGA; SVGA; XGA; SXGA; Wide XGA. Akkor ez azt jelenti, hogy ez jó lehet? -
#1886 Igen, használhatod monitorként. Azoknál a típusoknál működik ez legjobban, amik támogatják a natív felbontást a PC bemeneten keresztül. LG, Samsung javallott. -
#1885 Mindegyik Samu foltos. Sajna ez a félvezeto, meg a háttérvilágítás hibája. Csak keményenyen szembol jó... :(
-
#1884 Juteszembe!
Ajánlott a www.kisdunaelectronic.hu oldalon feliratkozni a hírlevélre, pár napon belul korbemegy egy komolyabb V.I.P ajánlat! -
#1883 www.klubmedia.hu
Itt még van 0%THM akció! :) -
ghomby #1882 Ez azért nem jó nekem, mert részletre tudom csak megvenni a cuccost, és csak az érdekelt volna, hogy mi a helyzet az előző hozzászólásban leirtakhoz -
#1881 Nékem van eladó 26"-es Samum, ha érdekel. Le is tesztelheted. -
ghomby #1880 Üdv. Most tervezem egy LCD TV vásárlását. És arra lennék kiváncsi, hogy ha van a TV-nek PC bemenete, akkor lehet a TV-t monitor helyett használni? Vagyis nyugodtan eladhatom a régi monitoromat? Lehet, hogy elég láma a kérdés, de nem vagyok otthon ebben a témában (egyenlőre). Egy LG-t néztem ki: LG 26LC2R. Ez csak egy 66cm-es tv, de nagyobb nem is nagyon kell, mert a szobám nagyon kicsi.
-
#1879 Hi! Pár napja vettem egy sam le32r72b-t. De a feketéjével nem nagyon vagyok megelégedve(a széleken elég szürke. Lehet, hogy vmi nem stimel a háttérvilágításával. Esetleg tudna vki felrakni egy képet az övéről(hamarosan én is rakok)Elöre is köszi. -
#1878 hát hivatalosan több színt tud megjeleníteni de ezt nem vágom, jobb a panel az R sorozatban (S-PVA) -
Chris Lowe #1877 Avx.hu is beírtam, láttam a választ.
Az 'R' sorozat "jobb valamivel" mire érted? Oké design jobb, bár a hangját több helyen is lehúzták és saját tapasztalataim szerint is tényleg valamivel jobban szól az 'S'.
Kontrasztkülönbséget nem nagyon vettem észre, a "fekete" nem nagyon különbözik a 2 tipus között, viszont az 'R' 50ezerrel drágább.
Ha van tapasztalatod szívesen várom!