21171
LCD - Plazma
  • [NST]Cifu
    Ennél pont az a vicc, hogy valós 1080p-ről van szó, azért is vonzó, hiszen ennyi pénzért (~360e Ft) nincs konkurense, még 37" fronton sem. 1080p-t értelemszerűen inkább számítógépről akarnék meghajtani, itt jön a képbe, hogy ezt csak valószinüleg HDMI-ről lehet viszont. :(
  • EmThor
    Te tudod én most hajlok lcd-fele...
  • Sly06
    ja igen inkább filmezni tv-zni, gépezni ott a gép ,konzolom 1enlőre nincs,de ha lesz akkor a wii-nek elég a plazma.. :)))
  • EmThor
    mindegyik sokat fogyaszt :) pana állítólag annyira nem vészes és márciusban jön a PV71-es sorozat, G10-es panellal és ez lejjebb nyomhatja a régi PV60-as széria árait is...

ja samuban is van valami, de nézd meg a samu oldalán levő flash-es plazma bemutatót, elég meggyőző. De még mindig az döntsön, hogy mire kell!

dvd-zni, sokat tv-zni = plazma
    pc-ről kolbászkodni rajta = lcd
  • Sly06
    Lg-nél láttam hogy van egy olyan téma amit minden hónapban célszerű lefuttatni 1x, beégés ellen letisztítja a képernyőt, samsungnál is van ilyen?
    Ja és akkor melyik nem fogyasz enyit?
  • EmThor
    ez jó eszik vagy 350W-ot, de jó :) persze nem egyenletesen, fehér képernyőnél többet.

lényeg hogy a samu főoldalán is el van írva. a legolcsóbb 50"-os plazma ami tudja az 1366-ot, az valami 470 és LG.

A samuból a Q7-es xar mert hátrafele sugároznak a hangszórói ezért nem szép a hangja. Amúgy nagyon szép képet adnak , nyugodtan meg lehet venni!
  • Alectos
    Ok, vettem a dolgot.
  • Sly06
    igen néztem én is, ráadásul hivatalos samsung prospektusban írták el :S
  • viizo
    a kézikönyvben elírás van, mert valójában 1024x768-as a panel!

42"-ban a plazmáknál várhatóan leghamarabb csak nyár körül lesz elérhető magasabb árkategóriákban egy-két gyártó 1366-os modellje!
  • Sly06
    Sziasztok.
    Én ezt a masinát szemeltem ki magamnak, de mielőtt megveszem kiváncsi vagyok hogy nektek mi a véleményetek. És hogy esetleg ebben az árban és felszereltségem tudtok e ajánlani mást.
    Samsung PS42E71H
    299 ezer.
    A weben 1024x768-as felbontást ír, a prosiban 1366x768 van ..:S
  • PyRex
    "70-en, 80-an"

OMG!
  • EmThor
    nem egy olcsó 37"-os 1080p-s cuccot láttam, ami csak 1080i-t tudott, ne tévesszen meg.

és egy 1080p-set meg tudsz hajtani? én maradnék egy bevált 32-37" best buy terméknél
  • [NST]Cifu
    Miközben nézegetek és számolgatok, érdekes példányra bukkantam: Mirai DTL-642E500. 42"-os képátló, full 1080p támogatás, de (na igen, a királyi DE) csak HDMI-vel, tehát valószinüleg PC-vel nem elérhető a full HD, ami számomra azért homlokráncolásra ad okot, viszont "relative" (más 1080p képes LCDTV-khez képest) olcsón - ám az olcsó annyit tesz, hogy bizony másfélszer annyi, mint a fájdalomküszöb. :)

Viszont ha már kidobok ennyi pénzt, akkor elgondolkoztató, hogy ne várjak-e tovább a vásárlással, és inkább akkor már egy eféle böszmébe gondolkozzak (egy hete úgy indultam, hogy 32", 720p, és tessék, ide jutottam :)).
  • ZPapp23
    Jah és amúgy meg én is teljesen így működök ahogy leírtad.:)
  • ZPapp23
    MIndezekben teljesen egyet is értek veled. Viszont ha észrevetted nem is neked válaszoltam, hanem úgy általánosságban, csak egy picit te voltál a csúcsa az egésznek:) eme és több fórum alapján, miszerint samu ennyi és kész. És ha mögénézel esetleg amit írtam, majdnemhogy ugyanaz van mögötte amit most te leírtál. Amit pedig most írtál az abszolút így van, de én mondom nem érzem hogy pl Cloud ezt nem így látná azzal, hogy elmondja hogy mi a jó szerinte.
  • EmThor
    csak mondtam, de mostanában hdmi-n tolják kifele a cuccost, biztos lehet másképp' is, de ha a PC-det játékon kívül felfejleszted házimozis célokra, szerintem jobban megéri.

elhiszem, hogy a 80k-s logitech hangfalrendszer nem úgy szól, mintha vennék helyette egy 70k-s erősítőt, meg még ennyiért egy sztereó rendszert, de nem érdekel :P ez meg különben sem az a topic :)

Plazmákat aki fontol, márciusban jönnek ki a G10-es panelú, PV71-es Pana plazmák, tehát a régiek árai valószínű esni fognak, de még mindig csak 1024x768, 42"-on + sokat zabál :]
  • kchris
    csak HDMIre? elvileg az S-video is tud 720p-t.. mondjuk itt is megvan az a különbség akkor ami elvileg a digit beltériknél, a 15 ezres helyett 80ezresek tudják csak...
  • EmThor
    a 70-en, 80-an ezres Denon, stb. lejátszók képesek hdmi kimenettel felskálázni a dvd jelét 720p-re... egy pár ezer forintos kábellel meg kikötöd a PC-t az LCD-re és ugyanott vagy, sőt, hd anyagokat nyomathatod neki PC-ről
  • kchris
    huhh komoly :) én is igy vagyok, asztali DVD nagyon faja csak éppen egy 15rugós asztali DivX lejatszo nem jacca le a DivXet ugy mint egy rakotott notebook Dsubon keresztül, HD-ben (vagy ki tud adni egy sima LG DVD/divx lejacco 720p jelet?)... szóval igazad van.
  • guardian hero
    optikai vagy RCA
  • EmThor
    Még nem vettem meg. Viszont mesélnék helyette :) -> szóval elegem van, hogy így az asztali dvd-k, úgy jön majd a hd-dvd, stb... pc-mhez úgyis vennék majd új optikai meghajtót => tehát a pc-ről gyakolratilag minden házimozizás megoldható! Ehhez majd veszek egy jó LCD tv-t, előbb egy hangkártyát (X-Fi) és ezt a Logi hangfalrendszert, amit később rá lehet kötni Xbox360-ra, asztalira ha mégis kell, meg bármire, szal lehet legózni!

Állítólag veszettül szól a maga 75-82k körüli áráért (82k edigitalban, kihozzák, 27kg az egész). Bár szinte mindenki jelezte, hogy ha lámpát kapcsolgat a házban, pattan egyet a hangfal. Aki szólt emiatt, a logitech ingyen kicserélte egy javított szériából (tavaly őszi gyártásúakból) ez nem tudom került-e forgalomba... De az újak csak nem rosszak?!

LCD-tv-ben meg ha olcsón akarnám megúszni, vennék egy R71-R72-es sorozatú 32" vagy 37"os samut, LG-k valamiért nem jönnek be...
  • kchris
    elég jónak tűnik spec alapján :)
  • kchris
    mennyi volt?
  • EmThor
    azt csinálod amit én, veszel egy logitech z-5500-as hangfalrendszert és azt pakolhatod gépre, xbox-ra, asztalira, amire jólesik!
  • kchris
    akkor inkább már maradjon az analóg beltéri ennek elég jó jele van szerencsére nem olyan sz.r mint a földi (sokkal érzékenyebb a nagy képernyő az analóg jelre). amin bosszankodok hogy miért nem engedi a TV2 és az RTLKlub feltenni a jelét a kiserleti digit adásra a széchenyi hegyre, pont szemben lakok, és ha kilógatok egy madzagot akkor máris kiváló jelem van de az m1 m2 dunatvt ki akarja nézni... ez pl a Sony BRAVIAk előnye hogy van benne DVB-T tuner amire előbb utóbb szükség lesz, bár ha ti addig cseréltek megint :).
  • kchris
    kérdés. mivel HDs filmek letöltögetése jelenleg nemigen gazdaságos (6-8GB egy filmért), meg alig vannak még ilyen filmek torrenten (100 seed a 3000 divxes helyett), gondoltam hogy a Pro7 meg a Sat1 HDben szokott ezt azt adni. analóg beltérim van, ezt cserélném. 15 rugó egy beltéri digitális, HDs meg vagy 80 a legolcsobb amit neztem. van olcsobb HDs digit beltéri? ennyit nem adnék még érte :)
  • R0sc0
    mind a 6 csatornának külön kimenete van.
  • Alectos
    Az a baj, hogy egy kicsit sem vagy a lényeg közelében, de legalább megpróbáltad. :o)

Azt hittem elég világosan kinyílvánítottam, hogy én nem a Sony és Samsung közötti általános verseny eldöntője óhajtok lenni a Samsung javára. Talán semmi sem bizonyítja ezt jobban, hogy majdnem 4 kilót költöttem decemberben egy SONY kamerára, nem véletlenül.
    Ha elolvasnád figyelmesen mit írtam, talán rájönnél, dehát nem teszed, mert :
    "Nem szeretnék beszállni a vitába,...."

Én innen kezdve nem óhajtok erről vitázni, csupán egy valamiben vagyok biztos és ezt viszont fennhangon ki is nyílvánítom:

Aki úgy gondolja, hogy van olyan márka ma az elektronikai eszközök piacán, ami minden kategóriában verhetetlen ár-érték arány szempontokat is figyelembe véve, az egy idióta.

Sajnos mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy az embernek vagy 2 hetet el kell töltenie vásárlás előtt azzal, hogy a termékek közül melyiket vegye meg, melyikre van szüksége és egyáltelán melyik az ezek közül, ami számára is megfizethető.

Éppen ezért az ilyen topikok résztvevőinek egy bizonyos márka erőltetése helyett inkább informatív jelleggel kellene ténykednie, mert ha nem ezt teszi, akkor a tevékenysége nem más, mint egyszerű reklámtevékenység.
  • PyRex
    xbox360-nak milyen hangkimenete van? optikai, vagy digitális? vagy mind az 5.1 csatorna külön?
  • R0sc0
    Sziasztok!
    Terbezem egy lcd tv vásárlását konzol és pc használatra. PCről filmeket, konzolrol(x360) meg értelemszeruen játszanék. Szeretném tudni hogy van e lehetőség mindegyiket 5.1ben hallani. És ha igen hogy? Merthogyha PCről játszanék le dvd-t akkor az a hangártyáról adná az 5.1-t. Ha viszont xbpxrol akkor viszont nem. Meg lehet e oldani hogy mindkét esetben tudjak 5.1 játszani, ugy hogy nem külön 5.1-t veszek?
  • Sly06
    ok thx ...
  • Sir Quno Jedi
    - TV-nek mezei plazma
    - konzolhoz, PC-hez sima LCD
  • Sly06
    bocsi mindenkitől, de én még ott tartok hogy plazma, vagy lcd? ha valaki van aki ért is hozzá, és van 1-2 konkrét ok hogy miért ez vagy az, írja le nekem plz. köszi.
  • ZPapp23
    Nem szeretnék beszállni a vitába, de egy kicsit Cloud védelmébe. Ha reklámoz, ő dolga, vkinek nem tetszik ez van. A másik pedig. Azért mert itt most sokaknak samsungja van, nyilván nem tetszik hogy vki azt mondja hogy jobb a sony. De csak azért mert drágább, meg itt pár hozzánemértő, aki látott már akár otthon vagy vmelyik boltba vagy 5-6 tv-t, azt csak bambult előtte és próbált vmi összehasonlitást kialakitani, meg az esetek többségében a szintén hozzánemtértő eladók hülyeségeire hallgatott, az nehogy azt hidje már, hogy ért hozzá aztán ez meg az a tv király és kész. És akkor egy hozzáértő, azt mondja hogy szte ez a jó, és akkor de hülye mert nekem samsung van és sokkal jobb. Biztos levettétek már, nekem is sonym van. Sztem ez a jobb, ennek is megvan az oka hogy számomra miért. Ennyi. És mégegyet szeretnék elmondani, megint csak olyanok által aki tényleg ért hozzá, a sony jobb, élesebb, és szinekkel telibb képet ad, mint egyes samsungok, és még sorolni lehetne. Viszont van amiben a samsung jobb vmivel, és az újak tényleg nagyon jók, tudom, mert nehéz volt választani köztük. Még annyit hogy a pc-jel támogatással nekem semmi bajom, tudja a nativot és kész, nincs miről beszélni, amellett tény hogy samuk dvi-vel vannak. Jah és mégegy. Ehhez meg én értek, higyje el az illető, Vaiok mindig is csúcskategóriás notebookok voltak, más kérdés az áruk természetesen. Köszönöm a figyelmet:)
  • Alectos
    "Sony Vaio-t soha? :) Ezt nem mondod komolyan? :)"

De még mennyire, hogy komolyan mondom. Ugye fogod a dologot, hogy itt az ár-minőség arányról is dumálok??? Szóval egy 1 milkás Vaio-t már használhatónak tartok magam is, az más kérdés, hogy mégegyszer nem adok ki pénzt Sony notebookra.

A lényeg, hogy 3 kilóból kihozok egy olyan notebook-ot, amit egy 6 kilós Vaio alulról szagolgat... :o))
    Nekem volt Vaio-m, Acer-em és MSI-m. Ebben a sorrendben, és ez nem véletlen.

"Szted én mindenkit lehülyéztem, akinek Samsung-ja van?"
    Igen, tulajdonképpen szó szerint. Az hogy ezt nem veszed észre nem az én üldözési mániámat bizonytja, hanem a te... khmmm... hm... hogy is mondjam szépen... bunk... akarom mondani az érzéketlenségedet a közösség más tagjainak véleményével szemben. :o)

Na de tényleg hagyjuk ezt....
  • totyi
    ez se rossz ennyi pénzért.
    http://hasznalttv.hu/hasznalt-hirdetes/show/28648
  • cloud.strife
    Na de hagyjuk ezt.....
  • cloud.strife
    Sony Vaio-t soha? :) Ezt nem mondod komolyan? :)

Szted én mindenkit lehülyéztem, akinek Samsung-ja van? Sztem kicsi üldözési mániád van. :)
  • Octopus21
    Sziasztok!

Most készülök LCD TVt venni. Kb 66 centisben gondolkozom és kb 150ezret szánnék rá. Samsungokat néztem ma, de nekem az a furcsa h nekünk mindig is képcsöves tvnk volt. És ha az LCDhez közel megyek akkor nagyon látni a pixeleket, de messziről sem találom tökéletesnek. Na mind1 szóval ha valaki irna valami segítséget vagy javaslatot megköszönném.
  • PyRex
    Hozzáteszem: Sony TV-k PC (jel) támogatása kalapszar. :(