21171
LCD - Plazma
-
#1996 Úgy tudom, az LG-k tudják az 1:1 pixeles natív meghajtást HDMI-n keresztül. Más típusról nem hallottam, ami tudná. -
#1995 Hmm, nem is tudtam, hogy van olyan, ami támogatja hdmi-n keresztül a natív felbontást... Azt httem, hogy azon csak a szabvány hd felbontások mennek. -
#1994 Értem, köszönöm a választ. -
#1993 Típusfüggő. Ha támogatja HDMI-n keresztül a panel natív felbontását, akkor a legjobb megoldás. Általában viszont nem támogatja, úgy meg szívás, jobb a D-Sub. -
#1992 Taktikai kérdés: pár helyen olvastam olyat, hogy a projectoros TV-re vagy LCD TV-re úgy csatlakoztatták a számítógépet, hogy DVI-HDMI átalakítót használtak. Van erről valakinek valami tapasztalata? Mennyire működik, érdemes-e vele foglalkozni, stb. -
#1991 Bezonyám! -
#1990 De az azért kicsit más, mint egy gagyi 640x480-as 51 centis LCD TV :D -
#1989 nemtom, én egész jól elvagyok a 19 collos (48 centis) LCD monitorommal. Jó, persze nem 3m-ről nézem :) -
#1988 Nem akarok indiszkrét lenni, de megkérdezhetem, mire kell neked 51 centis LCD? Mert sok értelmes felhasználást nem tudok elképzelni neki... Meg egyébként is, ettől is függ, hogy elég-e a 16ms. -
boomerangtv #1987 hali. szerintetek jó a 16ms válaszidejű 51cm-es LCD? ilyen kis méretűbe csak ilyen válaszidejűt találtam. ilyen van 75ért de 105ért is csak ilyen van
-
#1986 ja régen télleg ez volt... :( -
#1985 Kb. két-két és fél éve lehetett, amikor a "HD Ready" elindult az útjára, szinte minden Plazmán ott viritot ez a csodás jel. Még akkor is, ha a döntő többség csak 480p felbontásra volt képes. Mára ezek nagy része már kikopott vagy a gyártók szoktak le az átvágásról, ezt már nem tudom. -
#1984 OK, de ha megnézed az EU piacon lévő HD Ready jelzéssel elátott készülékeket, csak 1-2 olyan, ami nincs minimum 720p. -
#1983 "The fact that a product bears the label "HD ready" does not necessarily mean that it can display the full picture resolution possible from a HD source. Most HD-ready sets do not have enough pixels to give true pixel-for-pixel representation without interpolation of the higher HD resolution (1920x1080) - or even the lower HD resolution (1280x720) horizontally (CRT based sets, or the plasma based sets with 1024x768 resolution).
The term HD compatible is also being used in Europe to indicate that a display device has HDMI capability but with lower than HD-ready resolution." -
#1982 "HD ready concerns the ability of television receivers to display high-definition pictures. The term has had official use in Europe since January 2005 "
"In the USA, "HD Ready" refers to any display that is capable of accepting and displaying a high definition signal"
eu ban sajna attol hogy hd ready meg nem biztos hogy meg is tudja jeleniteni azt. egyszeruen csak le tudja jatszani leskalazva 480 avagy 520ra -
#1981 Samsung SlimFit-ről olyat is olvastam, hogy 1366x768-as - lehet kamu...
Azt elárulná valaki, hogy ki volt az a kurva értelmes, aki elkezdett először 16:9-es panelt 1024x768-as felbontással gyártani?? -
#1980 no meg van felskálázás is....amit azért nem ugyanaz mint a natív -
#1979 Samsung SlimFit CRT-re is simán rányomják a HD-Ready-t, közben meg max. 480p-t tud.
Mondjuk LCD-nél még nem láttam 720p alattit, Plazmánál pedig minimum 1024x768-ast láttam, amire HD-Ready volt írva. -
#1978 HD ready minősítést hivatalosan az kaphat, amelyik foagdni tudja a 720p és 1080i jeleket és MINIMUM 720 sorból áll. Elvileg, én így tudom. Tehát a 848x480-as 16:9-es plazma panelre elvileg nem írhatják ki, mert bár lehet, hogy képes fogadni, de nincs 720 sor.
Az 1366x768-as paneleken már mind kint van ugyi. FullHD meg egyelőre b@szott drága sajna, akkor inkább monitor, de az meg kicsi :) -
#1977 khm.. europaban pont ez a baj a hd readyval.. attol hogy hd ready nem garantalt hogy le is jatsza a HD anyagot. egyszeruen csak fogadni tudja. pont errol volt veszekedes az xboxos topikban, mer leugattak.. sztan utanna neztem a wikipedian es sajna igy van: HD ready tudja fogadni a HD jelet es ESETLEg le is tudja jatszani.szal nagyon figyeljetek oda hogy olyan HD readyt vegyetek ami meg is jeleniti a min 720p-t es nem csak lekonvertalja 420p be!!! nem viccelek.. europaban ilyen faszsagok vannak.. olvassatok utanna. amcsiba meg az HD ready ami le is jatsza.
eu ban a full hd a tuti. a tuti lejatsza mind -
#1976 mennyi pénzt szánsz rá? -
#1975 samsung 32R71/R72 :) -
#1974 jah igen és HD Ready legyen! mindenképpen fogadja a jelet... -
#1973 hi! most gondolkodom egy TV vásárlásán ami leginkább XBox360-hoz lenne használva! szal milyet ajánlotok? 60-70 centisre gondoltam és úgy hallottam az LCD a legjobb szal LCD... KÖSZI! -
#1972 Én láttam ilyet élőben.
Először is 720p aminek van előnye meg hátránya is.
De pc-re ez abszolút szar. kontrasztja szar (a másikhoz képest) és sajnos hiába a 3lcd technológia, ezt is csak szemből lehet nézni. -
#1971 akkor mar inkabb azt amit linkeltem -
#1970 otlet -
#1969 le vagyok maradva
1 a bajom, pixelhiba, ez tart vissza egyedül lcd-től. üzletben 100 cm-es felületet végigcsekkolni kicsomiztatás után nemkicsit gáz... nem? aztán meg mondom, hogy köszi nem csomagold vissza? :D -
#1968 Digitalmix.hu, itt van lehetőség személyes átvételre is.
Pixmania.com, ez csak kiszállítás.
-
#1967 ez így van, mármint a htpc része :) soha többet asztalival xarakodni :)
mondjuk nem gondoltam volna, hogy ilyen simán fog menni a képkirakás pc-ről, ez jó , ebben az LG-k jeleskednek állítólag (no meg a pixelhibákban
hol 283? neten drágábban láttam, bár neten sohasem vennék ilyet :]
ha van pc-ről hd anyag kirakva, egy közeli fotót még elfogadunk :] -
#1966 Én azt mondom, hogy ár / tulajdonságok tekintetében magasan a piac legjobbja most. Igen, vannak nála sokkal szebb meg jobb meg drágább meg kontrasztosabb (stb.) tv-k, de azoknak az ára sem 283, hanem minimum 450-nél kezdődik.
Én amúgy alapból hányok a tv műsoroktól (munkahelyi ártalom :), szóval ha én vennék egy lcd tv-t, akkor nem nagyon érdekelne, hogy a tv képe milyen rajta, de ez persze saját szempont. Sőt mivel a hd tartalmak egyre gyakoribbak, engem leginkább a natív pc mód megjelenítés érdekel. Alá tesz az ember egy halk htpc-t távirányítóval és szia dobozos ;)) -
#1965 Szintén köszi, ez az egyik LCD TV, amivel szemezek, ennyi pénzért tényleg bestbuy lesz. :) -
Chris Lowe #1964 Hello!
Én is ezt a tv-t néztem ki, lakásban milyennek találtad a tv adás képét?
Dvd-vel próbáltam MM-ben, lcd-hez képest jó volt és mivel egy 'R' sorozatú volt mellette ezért gyorsan össze is hasonlítottam. :-)
Ugyanazokkal a beállításokkal én semmi különbséget nem láttam a két készülék között. Pedig elvileg jobb a kontraszt és a szín is az 'R'-nél... A hang viszont jobb az 's' tipusnál! -
#1963 bááá, köszi :) -
#1962 Ennyiért szerintem nagyon megéri, színek ide vagy oda.
DSUB bemenet van rajta, úgyhogy olyan kábellel kötöttük össze és a windowsban be tudtuk simán állítani 1360x768-ra. És a kép tűéles - ezt azért hangsúlyozom, mert ugye nem DVI kábellel lehet összekötni.
Winamp plugin:
:)) -
#1961 de az R sorozat színmélysége állítólag jobb... Szerinted ez megéri ennyiért?
És kösz a képet, végre valaki :) jöhet még!
1. milyen kábellel kötöttétek össze a pc-vel?
2. kép kirakásához kellett valami extra program, vagy ment "magától" ? :D -
#1960 Hi!
Most próbáltunk ki egy Samsung LE-40S71 tv-t, pc-ről simán megy vele (is) az 1360x768-as felbontás és tűéles. Sajna HD tartalmakkal egyelőre még nem tudtam megnézni (nem az enyém) de majd... Egyébként hihetetlen olcsó a TV, ahhoz képest, hogy 40 collos, már lehet kapni 283-ért.
-
#1959 1080p ez esetben azt jelentené, hogy Monitorként / Játékok alatt használnám ilyen felbontásban. Ehhez tényleg kell "vas", dehát most is 1680x1050-ben játszom, csak éppen 20"-on :) -
#1958 ja, azzal az a baj, hogy iszonyat horror árat elkérnek, teljesen rablás :(
CIFU: nem tudom, valami noname-ebb lcd-nél olvastam hogy 1080p de csak i-t tudott...
pc-ről kell a vas viszont 1080p-s múvihoz nem? -
#1957 igen én is így gondoltam mikor elkeztem nézelődni..de ilyen árban nem veszek hasonló kaliberű lcd-t.. max 82-est.