21171
LCD - Plazma
-
#2036 hát 300nál többet tévére... de sok sikert
állítólag, mintha norvégok írták volna a mirai-t pc bemeneten 1080-at... de csak szervízes tudja elvileg megcsinálni, itt meg nincs hivatalos forgalmazás..
azért érdekes megnézni az új plazmákat:
képek az új 42 px 70 plazmáról, 42pv70-es lesz nemsokára itthon kapható...
pc-t én kötnék plazmára, nem netezni, hanem filmet nézni, úgy nincs állókép a képernyőn szal jó :) + konzol, hiába 1024, lesklázza és szép marad a kép
ps3
1080i demo
-
viizo #2035 "DivX-es dvd lejátszóból az ember vesz egy márkátlant, ami sokkal többet tud, mint a márkás társai" - én az ilyeneken mindig elborulok :///
lehet hogy pár plussz funkcióval többet tud egy noname playa kevésbé igényes embereknek, de hogy kép & hangminőségben, kényelemben, tartósságban, ezer módon milyen hátrányban vannak ezek a minőségiekhez képest, na az nem egészen mindegy. -
#2034 Ízlések és pofonok. Eszembe nem jutna mondjuk televízióból noname-et venni (Mirai?). Az még ok, hogy mondjuk DivX-es dvd lejátszóból az ember vesz egy márkátlant, ami sokkal többet tud, mint a márkás társai, de én egy TV-nél tuti nem játszanám el ezt. Az 530 kimondva sok, de ha megnézzük a speckókat és az ár / érték arányt a többi modellhez képest, akkor már nagyon is baráti. Minden viszonyítás kérdése :) -
#2033 Hm... érdekes, érdekes... de fél millát egy TV-ért? Khhmmm... szóval azért ez már igen erős túlzás (vagy én nem vagyok eléggé megfizetve :))
Anno már a Mirai DTL-642E500 is fel volt vetve általam, az a legalacsonyabb árú, "rendes" méretű FullHD LCD TV, de az is 350e Ft, amit még mindig sokallok, pláne, hogy az csak HDMI-n keresztül tudja az 1080p-t, és nem tudni, hogy DVI-HDMI átlaakítóval kihajtható lenne-e. :\
Szerk.: Most látom, hogy EmThor egy másik fórumon említi, hogy firmware frissitéssel D-Subon keresztül támogatja az 1080p-t... Hmm... -
#2032 Mi az hogy fél mixihez közelebb van? Most néztem meg aproneten, konkrét hirdetés van, ahol 405 ezerért adják (bár valóban: lehet, hogy az nettó ár). A 40 collos m87 igen jónak tűnik :) Az áráról tudsz valamit? :)
szerk: 530-ért már láttam egy helyen. Hmm... -
#2031 jön az új m86/87 sorozat, szal kifutó modell, persze külföldet tekintve... avplanet, euronics, elektropont talán... pixelhibára, meg garira figyelj... azért fél misihez közelebb van az a 400 :)
40w2000-es bravia nem? :) -
#2030 Hmm, aproneten garival 405-ért vesztegetik, ez érdekes :DDDD
405-ért egy 40 collos fullHD? Még ha nem is tökéletes basszus, akkor is megéri... -
#2029 lol ez már kifutó modell? :) És hol 430? :) -
#2028 430ért is kapni, kifutó modell, persze nem nálunk... -
#2027 Vagy amelyik még nagyon durva:
LE40M91B
Ez meg LED-es háttérvilágítású, 100Hz-es LCD, 10 ezres kontrasztaránnyal, viszont "csak" 1366x768 és az ára is sokkal húzósabb, olyan 750 körül van... -
#2026 Beleszerettem egy TV-be és ahhoz képest, hogy tudásban hol van, még az ára sem annyira húzós.
Samsung LE40F71B: röviden a lényege, hogy 1080p fullHD, 40", 6000:1 kontraszt és van rajta PC csatlakozó (mondjuk ezt le kellene tesztelni, hogy vajon PC-ről milyen jelet fogad, megy-e a 1080p natívban). Nekem a dizájn is bejön, mondjuk a talpa az annyira nem, de majd megszokom :)
Az ára most 599 990 Ft bruttó, de mire megvenném megy ez lejjebb is kb. 500-ig. Ja és spec. most nem érdekel, hogy a Sony Bravia TV-k ehhez képest mennyivel szebben jelenítik meg a TV adások képeit, mert egy percet nem fogok TV-zni vele (részben munkahelyi ártalom, részben meg szvsz nincs nézhető műsor a magyar csatornákon, max. természetfilmek, de azt is inkább letöltöm).
Amire használni fogom, az:
- PC (meló, internet, HD filmek) - ide kell tehát a natív 1080p PC-ről, ha ez nincs meg akkor felejtős...
- BluRay v. HD-DVD - itt meg úgysem kell képjavítás :)
-
#2025 Azt nem tudom, hogy 1080p-s jelnél mennek-e a képjavító cuccok, logikusnak hangzik, hogy ne menjenek. Viszont a 720p-s jel megkapja őket, így bizonyos képméret alatt, normális távolságból nem nagyon lehet megkülönböztetni az 1080p-s képtől. -
#2024 "A PC persze más tészta lehet."
És én éppen arról beszéltem :) De tudtommal a képjavító és egyéb funkciók csak akkor lépnek életbe, ha a tv natív felbontásánál kisebb felbontású jelet kap. Nem hiszem, hogy egy 1080p-s tv-n a 1080p-s bluray videónál szükség lenne bármilyen képjavító technológiára, vagy akár mondjuk ps3 esetén ha 1080p-ben tolod rá a tv-re, hdmi-n. Ilyenkor minden fizikai képpontra pontosan egy pixel esik. Ezen bármilyen eljárás csak rontana, legalábbis ez tűnik logikusnak. -
boomerangtv #2023 Ja. mostanában egyre olcsóbbakaz lcd tévék. amit 100 felett nézegettem az most hirtelen már csak 80-ba kerűl -
#2022 Nemolvasok! :D -
#2021 Írtam, hogy a PC más tészta. Olvass figyelmesebben. -
#2020 De mégis miről beszélsz?!! Általában mindenféle értékelhető képjavítás ki van kapcsolva ezeken, ha PC-ről nyomod, nem véletlenül, mert értékelhetetlenül szar lenne a végeredmény. -
#2019 Szerintem nem érdemes az LCD tévéket ilyen szempontból a monitorokkal összevetni, mert a tévéken a különféle képjavító áramkörök elmossák ezeket a különbségeket (főleg a jobbakon).
De ez is csak saját vélemény :).
Én is úgy gondolom hogy konzolhoz, filmhez felesleges 40" alatt az 1080p. A PC persze más tészta lehet. -
#2018 Már megbocsáss, de ez véleményem szerint hülyeség. Felbontásból soha nem lehet elég. A monitoromon (ami egy 19 collos TFT) simán látszik a különbség 2,5 méterről is, hogyha 720p-s cucc megy rajta, vagy ha csak ilyen fél-HD (HD-nél kisebb, de DVD felbontásánál nagyobb) cucc. Legalábbis én látom, hogy az utóbbi nem éles, sokal elmosottabb.
Márpedig akkor egy 82 centis tv-nél is fog látszódni. De ez csak saját vélemény.
SQJ-nek meg igaza van: 1366x768-ban monitor helyett használni meg sokszor kifejetetten idegesítő tud lenni és csomóan ahelyett is használják.
Amúgy meg van 32 collos full HD - Sharp... -
#2017 Igazad van, ha TV-nek használod, de moncsinak kevés az 1360*768 egy 32"-es csodához, ez tapasztalat. Nem véletlen vannak 2500*1900-as felbontású szörnyetegek 32"-ben moncsinak. -
#2016 példa: egy 14" moncsin a 800x600as felbontás gyönyörű szép és élvezhető. 1024x768nál kifolyik a szemed. Ergo nincs semmi értelme. Egy 17" moncsin a z 1024x768 az alap. Kb ugyanazt kapod mint 14" 800x600ban. Remélem kb érthető :-) TEhát kicsi tévéknél nincs értelme a full hdnek nagyon. Nagy TVnél viszont kell! mert egy 40" TVnél a a 720p már kicsit "darabos" lenne. -
#2015 60hzes képfrissités "lassú". Kicsit elmosódott a kép ha gyorsan vált.
Full HD?
Mert a méret számít! egy 32" LCD SOHA! ISMÉTLEM SOHA nem lesz FULL HD mert kicsi hozzá. 1080pben minden kis apró paca lenne a képen. nem technikai hiányosság vagy geciság van, hanem logika :-)
40 fölött van full hd. -
#2014 Miért mi a baj a 60-nal?
Amúgy az új modellek miért nem full HD-sek? -
A mai napon jelentette be a Sony népszerű Bravia sorozatának kilenc új modelljét. A J5000 modellek 32” és 40” változatokban lesznek kaphatóak, 129 Hz-es LCD panellal készülnek, 10 bites technológiával a tökéletes képminőség érdekében. A „Program Cast Room Link” funkció segítségével DLNA hálózaton keresztül elérhetővé válik bármilyen információ és adat, legyen szó akár fotókról, videókról, zenefájlokról vagy akár az aktuális időjárásról. És mindezt 1366x768-as felbontásban, HD minőségben! A négy J3000-es készülék szintén HD kompatibilisek és 20”-40” méretekig készülnek. Az összes modell rendelkezik a „Program Cast Room Link” funkcióval, de csak a 40”-os változat kapja meg a 10 bites technológiát. Az X2550-es sorozat teljes HD kompatibilis széria, 40”, 46” és 52” változatban. A készülékház zongora-lakkozást kapott, a belső viszont teljesen más, mint az előző szériáknál, csupán a HD képesség azonos.
na felhő ennek nézz utána! engem a J5000 érdekelne 32"ben. :-) Feltéve ha hozzánk is valami hasonpaci elnevezéssel jön. 129 hz? hogyhoy nem 100 vagy 120? Na mindegy. a lényeg hogy nem hatva :-) -
#2012 Nemtom, azt tudom hogy a Hanns LCD monitorok nagyon kínaiak... :( De hát ugye mi a rákot vár egy ilyen újabb semmilyenmárkától??????? :) -
#2011 A valódi kontraszt az egy képen belüli legsötétebb és legvilágosabb megjelenítést méri, amíg a dinamikus (az idióta kínai, kórei gyártók találmánya, számháború) az egy kép legsötétebb és egy másik kép legvilágosabb (magyarul egy tök fekete kép és egy másik tökfehér kép) értékeinek a mérése alapján méretődik le. Némelyik márkánál van egy bizonyos osztószám, bár mostanában már megadják mindkét adatot. Sajnos a Sony-nak is be kellett szállni ebbe a számháborusdiba, de alapvetően a valódi kontrasztot nézd. -
tompka #2010 Mi a külömbség a kontrasztarány és a dinamikus kontrasztarány között??
Az egyik Sony lcd-nél azt írják hogy a kontrasztarány:1500:1 a dinamikus kontrasztarány:7000:1 Miért van 2féle adat?
-
#2009 ezekről a HANNSpree LCD-kről mi a véleményetek?
pl. ezt nézegettem minap: [URL=http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/hanns-g-hannspree-xv-32-lcd-tv-p9115859.html]HANNSpree XV 32"[/URL]
új generációs konzolhoz szánnám -
#2008 Két kérdés: a Samsungoknál mit takar egész pontosan ez a game mode? És mit tudni az új S81 paneles samokról? -
#2007 Olvastam én is, elég lol :DDDDDDDDDD -
#2006 Lefagytak a tévék a Helyszínelőktől
http://origo.hu/techbazis/hightech/20070321lefagytak.html
pff -
#2005 Őőő 1280x960 felbontású LCD monitor szerintem nem nagyon van. Ha lenne, akkor az 4:3-as lenne, de általában 1280x1024-es felbontásúak, ami viszont 5:4 arányú. -
#2004 Akkor lehet, hogy egy monitorral jársz a legjobban, ha nem akarsz sokat költeni.
Azért nézd meg a 66 centis LCD-k árait is, hátha kifogsz valami jó vételt. -
boomerangtv #2003 tv tunert nem használnám mert digitális set-top-box on jön az adás
-
#2002 Hát a felbontás alapján meglepődnék, ha 16:9-es lenne :D
Nem tudom, hogy ezekbe a tévé-monitorokba milyen minőségű tunert raknak. Tévéadáshoz biztos, hogy nem a legjobb választás, de a számítógépről lejátszott sorozatokhoz mindenképp jobb, mint a 640x480-as LCD tévé. -
boomerangtv #2001 egy kérdés 1280x960 felbontású LCD Monitor ami egyben tévé is az most 4:3-as vagy 16:9-es? és ez mennyiben jobb? -
#2000 100Hz-es tévé nem roncsolja szét a szemed... Egyébként sok sorozat már HD-ban, 16:9-ben fut, szóval ha ilyen célra használod, mindenképpen 720p-s, 16:9-es LCD-t javasolnék. A 26"-os (66cm) modellek árai nagyon leestek, Samsung, LG márkákat érdemes nézegetni. -
boomerangtv #1999 72 cm-es már túl nagy. sokszor nézek dvd-t is (minden nap mert van http://sorozatok.co.nr) úgyhogy mindenképp olyan tévét szeretnék ami nem roncsolja szét a szemem -
#1998 Tévénézésre én nem vennék LCD-t. 3 méterről meg akár 107 centis plazmát is szívesen néznék :).
Viszont tévézésnél simán jó a 16ms válaszidő, hogy a kérdésedre is válaszoljak. De 100-ért (75ért) sokkal jobb választás tévézéshez egy jó 100Hz-es képcsöves 72 centis Panasonic. -
boomerangtv #1997 gagyi? az nem fontos hogy tökéletes a képe és nme fárasztja a szemet? és hogy digitális tévészolgáltatónál vagyok úgyhogy amúgyis mindig jó a kép? 82cmes tévét nézzek 3 méterről? az nem lenne kényelmes televíziózás