21171
LCD - Plazma
  • PyRex
    Mi az a Just Scan?
  • [NST]Cifu
    Közben a HDTVTest oldalára felkerült a Samo LE-40M86 teszt vége is.

Ugyan azt mondják, hogy nagyon jó a kontrasztja, a feketéje, de a színhűsége és az árnyékok megjelenítése nem az igazi, továbbá akadtak gondok a VGA-ról való táplálásnál is (nincs Just Scan opció VGA-ról).
  • [NST]Cifu
    Hmm... nekem mondjuk még mindig vannak fenntartásaim az eféle felskálázással, de ha emellett döntesz, akkor várjuk majd a képeket. ;)

Én egyenlőre a visszajelzésre várok a digitalmix-től... :\
  • EmThor
    javított link

380k a 42pv70 állítólag europark saturn-ban...
  • [NST]Cifu
    A linket javísd plz.
  • [NST]Cifu
    Izlés kérdése, én mondjuk inkább LCD párti vagyok, de plazmán se néz ki rosszul. A lényeg, hogy 720p-t natívba tudja legalább. Az 1080p sem árt, ha van rá pénz, bár állítólag valami olyasmit olvastam, hogy a PS3 (és az XBox360 is) csak felskálázza a 720p felbontású képet 1080p-re. Én nem értek hozzá, konzolok közül meg max. Wii, annak meg még 720p sem kell. :)
  • EmThor
    nem tudom azt írta srác, divx meg 720p jó, stalker is állat, stb, de olvassátok el magatok

a #1046-os post aroaro-tól + kövi oldalon a legfelső!
  • guardian hero
    Az, hogy viszi, mit jelent pontosan? Vízszintesen átskálázza, vagy levágja a kép két szélét?
  • EmThor
    megerősítették, hogy 1280*768-at viszi az 1024-es panel és elég éles a cucc, szal megnézem még boltban de ha mást nem találok esélyes a készülék megvételre :D legalább a hangzás már megvan hozzá, lásd a képet :D

• EmThor
    aszongyák 1024-es plazma viszi az 1280x768-at... rákérdeztem képminőségre remélem mondanak valami okosat :D

meg benézek westend panashopba + mm-be :D
  • Yrda
    sziasztok, lenne egy kérdésem
    ha én playstation 3-mal akarok játszani, akkor melyik tv-t érdemes választani? plazma vagy lcd?
  • PyRex
    400-ért? FullHD-s plazma? LOOOOL, na neee. Most 400-ért egy rendes 100 centis 1366-osat sem kapsz. :(
  • EmThor
    én megelégednék egy 1366os plazmával, ebből csak 50"os van, de embertelen árban :(

42pv71 képek
  • [NST]Cifu
    Tehát legalább további 3-4 hónap. :)

Aztán várhatóak az új LED háttérvilágítású LCD TV-k (a Philips 100Hz-es, LED háttérvilágításúja Június körül, az LG-é kicsivel később, a Samo is igérgeti, de valószinüleg szeptember előtt nem várható az övék), stb...

A PH!-n már említettem a szamaras hasonlatot, ha az ember mindig csak vár (hogy kijöjjön az újabb, hogy lejebb menjen az ára, stb.), akkor nem jut el sehova a végén. :)
  • EmThor
    júli-aug-ra 400 lesz ha minden jól megy a full hd, 117cm-es plazma ára
  • [NST]Cifu
    Én a plazmát azért vetettem el, mert mivel számítógépre csatlakoztatva akarom használni, ezért szeretnék full HD-set - ez sajnos Plazma esetén jelenleg a csillagos ég árban. Továbbá a plazmát senki sem ajánlotta monitorként, egyfelől a beégés, másfelől az állóképek nem ideális megjelenítéséért.

Pyro: A döntésemet és is szivesebben hoztam volna meg azután, hogy a saját szememmel láthatom a delikvenseket olyan feltételek mellett, amilyenek nálam várnának rájuk, de mivel számítógépre szeretném kötni, nekem nem sokat jelent az, hogy üzletekben hogy néz ki rajta a HD promóvideó vagy a HírTV adása. Laptopot rákötni pedig mint említettem, a boltok 99%-ban nem tudtam. Innentől kezdve sajnos a netes források maradnak a döntés meghozása tekintetében az egyedüli források.
  • PyRex
    Hát nemtom, én soha nem vennék meg egy tv-t úgy, hogy az egyetlen amit tudok róla, az pár digikép a netről. Élőben egészen más lehet. :(
  • EmThor
    az új samuk télleg nagyon drágák lettek, sony w és x sorozata ami megérné... szal árra nem éri meg :D 300 ezer alatt lcd-t ajánlanak, 300-500-ig plazmát, persze ezek átlagos célokat figyelembe vévő javallatok :)

dettó, én is 32"-nál és vagy 200k-nél kezdtem :D télleg nagy a választék, havernak meg úgy szinte senkinek nincs környezetemből ilyesmi tévéje... szal vakrepülés meg nettúrás 1000el :D üzletekkel a sok fény a baj, otthon úgyis másképpen "hat" a cucc... ez a digitalmix azért remélem megbízható valamennyire
  • [NST]Cifu
    Nekem sem kevés, őszintén szólva nincs ésszerű magyarázatom arra, mi értelme van ennyiért TV-t venni, még akkor is, ha főleg monitornak veszem (eredetileg még a 32"-osoknál kezdtem, max. olyan 250e Ft-ig), de annyira belelovaltam magam már az elmúlt 2 hónapban, hogy mostmár csak azért is. Tuti meg fogom bánni utólag, de én ilyen idióta alkat vagyok. :)

Végigrágtam magam pár fórumon, általában a Samo és az LG az, amelyekkel nem nagyon szokott gond lenni a PC-re való csatlakoztatással (nekem ez az első pont). A Sony, Toshiba, Sharp e téren kapott pár csúnya kritikát. Mivel sajnos sikertelen volt az a kisérletem, hogy laptoppal leteszteljem valahol az adott típust hogy a saját szememmel tudjam felmérni mi is a helyzet például a nem LCD TV szabvány felbontások megjelenítésénél (az első kisérletkor még az LE-37S71 környékén jártam vágyak terén, de gyakorlatilag egyedül egy Sony szalonban áltak konstruktívan a témához, ahol viszont a W2000 nem győzött meg e téren, az árról nem is szólva), ezért mindenképpen van egy vakrepülés feelingje az egésznek. A lehetőségek pro és kontra felállításval az LG maradt a legtöbb közös többszörös, így mellette tettem le a voksom. A Samo M86/M87 lett volna még a cél, de már az LG LF65 is fájdalomhatáron túl van, a samohoz szükséges még több, mint 100e pedig végképpen nem fér bele a költségvetésembe. Várni tovább meg nem akarok, mert lassan begolyózom már így is a "venni vagy nem venni" kérdéstől. ;)
  • EmThor
    37wl67-t meg megkapni 330ért, ez is toshiba, full hd ha minden igaz
  • EmThor
    megnéztem a tévét amit rendeltél, 4kiló nekem sok :/ bár tuti nem rossz :D láttam még toshiba full hd-t 410-ért digitalmixen asszem
  • EmThor
    én nem, de a svédek, meg az egész északi banda közül már sokan, most egy angol srácot próbálok rávenni lőjön a tévéről képeket amint ps3, box360 és pc megy rajta :D
  • [NST]Cifu
    Megvetted? :)
  • EmThor
    na, itt a pc képe 42" 1024-es pana plazmán: 1366x768 ha minden igaz, kicsit kilóg, kb. fél centit meg állítólag nem olyan éles mint 1024-ben, de ha ez sem para, múvira jó lesz, színekben és kontrasztban úgyis odaver

• dante3
    Köszi a kimerítő és részletes választ!
  • [NST]Cifu
    Az 1080p esetén a p azt jelenti, hogy progresszív, vagyis a teljes, 1920x1080 pixeles felbontást kapod minden egyes képkockánál.

Az 1080i esetén az i annyit tesz, interlaced, vagyis váltottsoros. A szemet úgy csapják be, hogy két képben kapod meg a teljes felbontást, tehát mondjuk először a páros sorokat látod, a következő képkockán meg a páratlanokat, ennek eredménye az, hogy az egy képkockára eső felbontás csak 1920x540, vagyis fele annyi az egy képkockához szükséges adatmennyiség, mint a teljes 1080p esetén. A CRT esetén ez csúnya vibrálást okozott (az Amigának volt pl. anno ilyen interlaced felbontása), az LCD esetén (ahol az adott képkockánál inaktív sorok az előző képkockát mutatják) ez kevésbé zavaró, de pl. gyors mozgásnál zavaró csikozódást lehet látni. Sokak szerint azonban az 1080i képe sem zavaró LCD-n és Plazmán.
  • dante3
    sziasztok! Lenne egy kérdésem lcd tv-vel kapcsolatban: mi a különbség az 1080i és 1080p felbontás között?
  • PyRex
    LOOOOOOOOL, én elismerem, hogy a Panasonic az egyik legjobb plazmatv-gyártó, de amit az alábbi kis ismertetőkben állítanak az LCD TV-kről, abban olyan szemét hazug sarkítások vannak, hogy hihetetlen :))

http://www.panasonic.hu/ugyfelszolgalat/katalogusok/plazma_2006.pdf
  • EmThor
    panashop.hu-n kapható a 42pv70, 349.900
  • Makee
    Ez a 100Hz-es lcd megint valami marketinges agymenés, vagy van is valami értelme?
  • FFX
    inkább monitor
  • Ray Z
    Hi all!
    Segítséget szeretnék kérni, mivel monitor vétele elött állok, és egy tv sem ártana. Ha monitort veszek akkor valószínűleg WS-eset. De eszembe jutott hogy akkor miért ne vennék lcd-t vagy plazmát. Filmnézésre , játékra, és intenetezésre kéne, olyan 120 000 Ft alatti tv. Szerintetek inkább monitort vegyek, vagy tudtok ajánlani egy ilyen tv-t?
  • Alien!
    Hi All!!

Személy szerint én is,most tervezem egy LCD vásárlását,csak nekem a 100hz-esek jönnek be igazán,de abból egyrészt nagyon kevés van,ráadásul tartják az árukat rendesen olyan 40" körül...Viszont osztom,miszerint,Saturnban és MM-ban csak körülnézni szabad,mert óriás átb¤szás van....Mammut Saturnba asszem a Samsung LE-40F71 499e(máshol 430-450körül mozog),úgy hogy rávan írva,hogy eredeti ár 699e,de régi TV-jét beszámítjuk 200e-ért....:) Óriási....:)
  • EmThor
    balkán ez gyerekek, ezek a multik óriásit húznak rajtunk, meg eladják a sok szar sangoo lcd-t és kiröhögnek. egy rohadt ps3-at nem tudtam kipróbálni, már csak a kontroller miatt! (még sosem volt konzolom)

kinn amúgy is olcsóbb és szebb a világ :D de témára vissza: azonos hd adás esetén lcd tekintetében full hd élesebb képet adott, mint a kishd társa... megnéztem 3om kábeles bemeneti jelet kaptak a tv-t, ezt hívják asszem komponensnek (?)... volt sok JVC is, meg ócsó eldzsí, ilyen fénykörülmények közt nem volt gond a feketékkel, mondom ezt WS lcd-hez szokott szemmel... az 50es pana plazma viszont elég gázos volt, vagy szellemképes volt az a 12es karika meg rtl logo vagy... :D amúgy ezzel a jellel sajna nem tetszett a plazmák képe, az lcd valahogy élesebbnek tűnt, lehet ráállt a szemem erre a "mesterségesebb" képre 9 év géming után? :D szóval én várok még olyan júni - júli magasságáig, de ha jön vmi bestbuy akkor hadd szóljon :D addig úgyis kijön az új samu plazma meg lcd generáció
  • [NST]Cifu
    Alapvető probléma, hogy az elérhetőárúbb fullHD-sek kevés helyen, vagy egyáltalán nem tekinthetőek meg, pláne nem úgy, ahogy te akarod. Lásd még mondjuk rákötni egy laptopot...
  • rinpocse
    "...értitek, egymás mellett egy 40" lcd + 42" plazma, mindkettő 1280*720-as anyaggal hajtva, otthoni körülmények közt és akkor azt mondom lehet dönteni..."

Igazad van.
  • PyRex
    Szerintem ha elhatározod, hogy veszel, akkor megkérheted simán, hogy a két általad kiválasztott modellt tegyék egymás mellé.
    Sok helyen elég segítőkészek, ahogy hallottam.
  • EmThor
    voltam mammut saturnban, lcd-k képe szép volt, digi összhatás jobban bejött valahogy mint plazmákon, pedig vízszintesen is csíkozott (szerintem tehát hibás) discovery hd anyaggal futottak. viszont full hd és sima hd lcd-n zongorázni lehet a különbséget előbbi javára. 50" böszme nagy volt, amúgy az árak az egekben, summong vagy milyen mindesarkonkitett lcd-vel meg hagyjatok! ilyen körülmények közt lcd-k képe nyerő volt a felbontás miatt, plazmákon valahogy "nem jött át" számomra, de otthon lenne a lényeg, egymás mellett... persze full hd-t szeretnék én is de kurv@ drágák...

értitek, egymás mellett egy 40" lcd + 42" plazma, mindkettő 1280*720-as anyaggal hajtva, otthoni körülmények közt és akkor azt mondom lehet dönteni...
  • PyRex
    Egyértelmű, hogy ha létezne 720p-s panellel, szerintem sokkal többen vennék meg. Ezt írtam én is.
  • guardian hero
    Ok, megértem, hogy nem mindenhez feltétlen fontos a HD felbontás... De akkor legyen benne sima 848x480-as panel, azt' csókolom. Ha viszont nagyfelbontású a panel, akkor minimum a 720p-t tudja már megjeleníteni... esetleg legyen 16:9-es a felbontás aránya... de hogy miért kellett azt a 2-300 sort lespórolni, fogalmam sincs. Illetve biztos az van, amit valaki írt: technológia akadályok voltak, de ez így akkor sem tűnik túl jó megoldásnak. Ha ezekben a 42"-os plazmákban nem 1024x768-as, hanem mondjuk 1280x720-as panel lenne, egy percig sem gondolkoznék, hogy olyat vegyek-e.