21171
LCD - Plazma
  • EmThor
    hazai panasonic termékbemutató

+ videointerjú
  • [NST]Cifu
    Bakker ezt így éhgyomorra ne... Megpusztulok a röhögéstől.
  • EmThor
  • Sir Quno Jedi
    Ámbár kicsit homályos, mer sok rajta a DNR, meg az AFK és a VIPER.
  • Sir Quno Jedi
    Őőőő, ezt most fényképeztem a löcödémről, becsszó! :DDD Na ugye, hogy milyen fáin minőség...
  • PyRex
    LOOOOOOL :)

De amúgy ezt én sem értem, most komolyan: egy ilyen 800x533-as képből mennyire derül ki, hogy a valóságban a 42 collos plazmán ez hogy mutat? Ne legyünk már ennyire lámák OMG :)))
  • Sir Quno Jedi
    Vót egy barátom, nevezzük Zolinak, aki egy 70milkós hifi hangját felrögzítette a nála található hordozható MP3 diktafonra, annak az ő picinke kis mikrofonjáról, majd felrakta netre, meg ekűdte ímélbe, hogy tőccsük le és okuljunk, hogy MENNYIRE überbrutál minőségi hangja van annak a profi hifinek... Hmmm... Okultunk.
  • Sir Quno Jedi
    De kajakra! :D
  • guardian hero
    LOL :D
  • Sir Quno Jedi
    Őőőő, neméteni! Az én Hyundai-omon ennek pont olyan képe van, mint az én Hyundai-omnak! :DDDDDD
  • EmThor
    ...
  • Sir Quno Jedi
    Te figyu! Ha a fényképezőgéppel készült képeket az én LCD TV-m képernyőjén nézem, akkor abból kiderül nekem, hogy mennyire überbrutál a plazma képe?!! :DDD
  • EmThor
    még mindig az új pana plazma :D és szvsz még mindig überbrutál képminőség

• bubi07
    Sony KDL-26S2030 vagy KDL-26P2530? Melyik a jobb és miben különböznek?
  • PyRex
    engem nem zavar, csak a modikat szokta :)
  • Decooy
    oké,bocsi,csak láttam sokan hirdetgetik,gondoltam belefér.....:)
  • PyRex
    ez nem apróhirdetés...
  • Decooy
    LG 42LC2RR 80 GB-os beépített merevlemezzel! 300000,-Ft.,új, garival....
    06-1-220-7002
  • Decooy
    Samsung LE32R76 230000,új 1 év garival....
  • Decooy
    Samsung LE26S81 ÚJ TIPUS !
    Képarány: 16:9
    Felbontás: 1366 x 768 pixeles
    Dinamikus kontrasztarány: 4000:1
    Fényerõ: 500 cd/m2
    Látószög: 170 fokos
    DNIe (Digital Natural Image Engine)
    1 tuneres PIP
    Movie+
    Teletext 1000 programhellyel
    1 analóg tuner és 1 DVB-T tuner
    2 x HDMI

Új,dobozában,garival 159000,-Ft.
    06-1-220-7002

• PyRex
    ez megint attól függ, hogy ki mire használja.
    én első sorban számítógépre kötném és arról néznék HD filmeket, illetve játszanék (már amikor éppen lenne időm).
  • EmThor
    jó lehet venni 2x ennyiért ilyen képminőségű full hd W vagy X sorozatú bravia-t, mert a 40F71 élőben nem volt annyira hűdeszép képű... hiába full hd, 3 méterről meg télleg majdnem mindegy, de alatn írtam is, és nézzetek meg élőben, ne csak képekről.

vagy ajánlom az 576 konzol tegnap megjelent április számának hardver rovatát, melyben a hd ready szabványról, plazmák 1024 vs játék + plazma és lcd ajánló is van
  • PyRex
    lol és rajta van a HD ready jelzés, milyen egy parasztvakítás... Egy HD felbontást nem tud megjeleníteni 1 az 1-ben, szal... Amúgy jó a kép.
  • [NST]Cifu
    Sajnos a Samsung 8-as szériájánál sem árt vigyázni, ugyanis a Samsung (szemben a brossurákban szereplő adatokkal) AUO és CMO panelekkel is szereli őket, nem csak a saját S-PVA paneljeivel. Az AVForumos tapasztalatok szerint legalábbis angliában a 32"-os R87/88 széria szinte kizárólag CMO paneles, a 40"-osok eddig általában S-PVA panelesek, bár ez sem garancia semmire, ugyanis a Samo az AUO és a CMO gyártóktól is vásárol 32" és 37" (AUO és CMO), 40"-os (AUO), 46"-os (AUO és CMO) és 52"-os (AUO) paneleket.

Szóval hurrá, a Samsung LCD TV vásárlás egyben lottóbiznisz is, hiszen majd otthon kiderül, hogy azt kaptad-e a pénzedért, amire számítottál...
  • EmThor
    akit érdekel: pana 37px70, 1024*720, ára 3 kiló körül

ps3, gthd

ps3 motorstorm

gyűrűk ura dvd

shrek 3 hd trailer (?)

pana hd demo
  • Csibe001
    Igen ezt tudom, csak remélem hogy elfogadható lesz komponens kábellel.
  • [NST]Cifu
    A Wii-vel pont az a probléma, hogy nem támogat semmiféle HD felbontást. Se 720p-t, se 1080i-t, se 1080p-t.
  • guardian hero
    480i az a sima NTSC, minden NTSC prevgen konzol tudja. A Wii ezt elvileg már alapból progresszív scannel adja elő, vagyis 480p-t minden játéknak tudnia kell. Azzal egy fokkal jobb a helyzet, meg mondom, a 16:9 támogatás is sokat számít. Szóval Wii-hez nem a legjobb, de elmegy. Én a helyedben azért megnézném valahol a GC képét LCD-n, nekem tényleg nagy csalódás volt. Persze lehet ez is egyénfüggő. PC-hez tökéletes lesz.
  • Csibe001
    Köszi a választ, eléggé mélyreható volt. :)
    PC-vel mindenképpen össze lesz kötve.Remélem azért ennyire nem lesz rossz a helyzet, de tudtommal 480i-t támogatni fogják a wii játékok, vagy rosszul tudom?S azzal már csak el lehet érni minőséget vagy tévedek ebben is?Meg gondolom ha DC-s grafot elviselhetőnek tartottam akkor az a néhány GC játék Resi remake, Resi0, Paper Mario, Mario Kart csak kibírom valahogy :P
  • guardian hero
    A paraméterei alapján jónak tűnik, és az LG név is garanciát jelent a minőségre, szerintem ennyi pénzért bőven korrekt választás.

Viszont: a nem HD konzoloknak szerintem eszméletlenül kijönnek HD lcd-ken a hibái, recés élek, homályos textúrák, stb... Én egy korrekt kis 55 centis Sony képcsöves TV után kötöttem rá egy 66 centis Bravia LCD-re a PS2-met és a Cube-ot. Előbbinél volt a legszörnyűbb a látvány, még komponens kábellel is, tiszta rece az egész, minden hiba előjött, amit a CRT elfedett. Cube-hoz már nem nagyon kapni komponenst, max aranyárban, így a progresszív scannek tudtommal lőttek. Maradt a SCART-os RGB kábel. A Windwaker a rajzfilmes grafika miatt még úgy-ahogy elment, persze a kép vagy szét lett húzva, vagy csak középen látszik, mert 16:9 nincs. A Metroid már elég kiábrándító volt a CRT-hez képest (azon gyönyörűnek láttam), a Rogue Leader pedig szinte telejsen elvesztette azt a varázsát, amit CRT-n a csodás grafika okozott.
    Ilyen HD LCD-t csak HD konzolhoz érdemes venni, ahhoz viszont nagyon. Ha esetleg gondolkodsz X360 vagy PS3 vásárlásban, esetleg PC-t is kötnél rá, akkor nagyon jó vétel, csak készülj fel, hogy GC-vel nagy csalódás lesz, és Wii-hez sem a legjobb. Ha nem tervezel nextgen konzolt, gondolkozz el, hogy biztosan erre van-e szükséged.
  • Csibe001
    Köszi a választ, de a GC miért néz ki szarul rajta?Hétvégén volt szerencsém egy philips lcd tv-n megnézni PS2 és Dreamcast játékokat s nem néztek ki szarul, s nem 4:3-ba mentek, jó a DC nem volt hűde szép de játszani éppen elég volt, s tekintve hogy régebbi mint a GC.S egyébként ez az LG jó TV-nek számít vagy ócska s azért ilyen olcsó?
    Köszi
  • guardian hero
    A Gamecube elég szarul fest rajta, az tuti. Meg bármilyen LCD-n. (én Bravián próbáltam). Wii egy fokkal jobb talán a 16:9 meg a progresszív scan miatt, de nem az igazi. DVD-hez is felesleges a HD felbontás. Szerintem ezekhez egy 480-as plazma jobban megfelel. Vagy egy jó CRT.
  • Csibe001
    Sziasztok!
    Tudom már rengetegszer volt, hogy most akarok lcd tv-t venni.De mégis most muszáj megkérdeznem, hogy miért ennyire olcsó az LG 32LE2R lcd tv (148.000-)?
    Mert ugyan nem értek annyira hozzá de én jónak találom az adatok alapján.Igaz látnom kéne "élőbe" is milyen a képe.De valaki meg tudná mondani nekem, hogy DVD filmek nézéséhez és Konzolozáshoz (Nintendo Wii, Game Cube) megfelelő választás lenne e nekem?
    Előre is köszönöm!!
  • EmThor
    vagy 42pv60
  • EmThor
    a húgodnak jó szeme van :D lg-nél jobb a samu plazmák képe, ezeket is láttam ma, a q7h dizájnosabb, de hátrafele vannak állítólag hangszórói ezért nem szól valami jól... de mondom, örs, sugár, ott szembe elöl bejárat előtt kinn van asszem egy e7h, nézzétek meg!
  • guardian hero
    A plazmákhoz én se értek túlzottan, de a panashop.hu-n van TH-42PV60EH 300-ért, az jó vételnek tűnik.
  • [NST]Cifu
    Viszont egy kérdés: a hugom belelkesült szintén (ie.: holnap délelőtt elrohanunk vásárlási szándékkal), viszont neki sima TV + DVD lejátszásra kellene. Én plazmát javasoltam, ám ezeknek nem jártam eddig igazán utána, csak karistolom a típusokat.

Olyan 250-300e Ft körül milyen plazmát érdemes venni? Én hirtelen az LG RZ-42PC3R-et javasoltam, a hugom szeme meg a Samsung PS-42E71H és a 42Q71 szérián akadt meg. Ami biztos, hogy 480-as tévét nem hagyom, hogy vegyen.
  • [NST]Cifu
    Szép kis összefoglaló.

Amit azért hozzátennék, hogy a Pana PV70P lenne akkor az új G10-es panel, nem? Az F71 pedig lassan egy éves tecnhológia, ami manapság itt egy generációt jelent minimum, inkább az M86/M87 lett volna illdomos ellenfél (no persze már az is szép, hogy egymás mellett kint volt az F71 is). Ez alapján mondjuk megint elgondolkoztam, hogy van-e létjogosultsága az 1080p-nek, de gyorsan elűztem ezt, visszaemlékezve, hogy milyen előrelépés volt anno az 1680x1050-es felbontás az 1280x1024-hezt képest. Mások az elvárások. :)

Kiváncsiságból én meg írtam egy mailt a Digitalmix-nek, mivel a rendelést ugyan nyugtázták, de semmi info, hogy most utaljak, várjak, táncoljak, vagy mégis merre hány méter. Fél óra múlva csögött a telefon, kedves hölgy tájékoztat, hogy a hazai forgalmazótól függ minden, és rögtön hívnak, ha bármi információ lesz a várható szállítási időről. A fene vigye el, kissé türelmetlen vagyok már.
  • EmThor
    Üdv,

no végül is mammutig nem jutottam el, mert ahogy beért a hévem, benéztem örsön a sugárban az Elektro Pontba és majdnem egy órára ottragadtam. Bejáratnál egy 300k alatti Samu 42E7h fogadott, I Robot ment rajta, az alagutas jelenet, nagyon szép képe volt kb. sima dvd minõség!

Volt még samu 42Q7h is, ez sem volt rossz, de ami a nagy szó, hogy múlt héten érkeztek és már kinn voltak 26"-ban a Samu R81BD + volt Samu 40R81BD is (ez csak tipp, de tuti R8-as sorozat volt, még ára sem volt, alján a zacsi a talpon...

Viszont amiért megérte: jobbra hátul van egy sötétebb terem és bár egy idõ után elég meleg volt, ez sem tartott vissza, hogy alaposan körbenézzek -> mint megtudtam az ott levõ tévékbe komponensen jött az anyag: 1366x768-as samu beauty of nature + toto koncert demózott + valami film.

Egymás mellett ott volt: Panasonic 42PV60EH, középen a múlt héten érkezett 42PV70P (létezik még 42PV70F is, de nem tudom a különbséget, bár mind2 kézikönyve megvan) és egy Samu 40F71 1920x1080-ban, utóbbi 600+ árban.

Ami érdekelt természetesen a 42PV70P, raktáron volt még egy bontatlan, 325.990.- szerintem talppal együtt de hülye voltam megkérdezni, 3k a szállítás pesten, vidékre 4k (nem messze pesttõl lakok direkt megkérdeztem). 2 év európai gari jár rá, ami nem tudom, hogy jó vagy rossz-e... nem tudom létezik-e mo.-i gari, ill. európai is ugyanolyan jó-e, csak nem szopás. Nem tudom milyen beszerzés, azért az elektropont elég nagy helynek tûnik... Odatettem kezem a hátul felül levõ szellõzõnyílásokhoz, nem volt vészesen meleg (a hõség inkább mintha magából a képernyõbõl jött volna :D)!

Kicsit odébb egy 50"-os (?) samu plazmán gyûrûk ura ment (50"-nak tûnt és szerintem plazma volt, mert 1:10000 kontrasztos matrica volt oldalán és nem egy új modell volt), az odavert (és full screen-en ment)!
    Az elõtéri plazmákon ice age 2 ment, most hétvégén nézegettem 1080p-ben, de ezen sem volt rossz a kép, bár szõrszálanként nem számoltam volna meg a mammut bundáját :D

Szóval visszatértve a hátsó szobára, a 42pv70P-t (1024x768) és a Samu 40F71-et (1920x1080) hasonlítottam össze. Való igaz, amiket a hardver rovatban olvastam, a valóságban jön ki igazán: 2 méterrõl jobban észre lehetett venni a különbségeket, de ennyire ne szaladjunk elõre.

Elsõ ránézésre szép készülék a pana, fehér képernyõnél láthatóan jóval alacsonyabb fényerõvel hajtották (irányító nem volt kirakva), mint a samu-t. Természetesebbek voltak a színek rajta (a házban játszódó demón jött ki ez igazán, mert itt voltak olyan színesebb képek, mint pl. amikor egy táblán vagy egy piros, zöld és kék ló asszem, na itt csak a zöld színben már látható volt a különbség a plazma javára) és a feketék is ütöttek, viszont néha a fekete részletek nem jöttek ki, tehát demózott pl. egy akciófilm és a samun látszódott a sötétben levõ pultnak a mintája, a panán nem, de hangsúlyozom ez csak beállításbeli kérdés. Zöld foszfor lagot a panán nem láttam.

Az emberek sokkal természetesebben festettek a panán, a samun valahogy teljesen fehérebb, megvilágítottabb (nem tudom megfogalmazni na) volt a cucc, lehet túlnyomták a fényerõt, vagy sötétebb helységben télleg ekkora para az lcd?). Tehát a nõci haja full világos volt, a panán látszódott a haja belsõbb részének árnyéka is.

A Beauty of Nature (tehát vegyük 720p-re) szépen mutatott mind a 2 tévén, a samun 2 méterrõl és ezen belülrõl részletesebb képet adott, színekben szebb volt a pana. 3 méterrõl (otthoni nézõtávolság) viszont változott a helyzet a különbségek nem jöttek ki annyira (fõleg ha fényerõt feljebb vehettem volna a panán) de bizonyos részleteknél látszódott. Tehát pl. egy oszlop rücskei a samun jobban kijöttek (vagy ismét a képbeállítások csaltak valamint megnéztem volna a panát 1080i-vel akár) vagy a vízalatti képnél mondjuk a hal szeme körüli akármi részletesebb volt a full hd lcd-n, viszont érdekes, hogy a kép többi részének részletessége megegyezett. Amikor a szobát a nõvel mutogatták, ahogy említettem a bõrnek sokkal természetesebb színe volt a plazmán és az epilálás + a hajszálak a 3 méteres távról ugyanolyan jól látszódtak! Ja persze vegyük figyelembe, hogy ez a komponensen érkezett adás még hány tv-re oszlik le!

Valami régi akciófilmet mutattak még (samuel l. jackson + derryl hannah?), különbséget nem láttam, kontrasztban plazma a nyerõ, a jel amúgy nem volt kristálytiszta. Itt néztem a betekintési szöget, felülrõl nézve a samun tûnt elfele a kontraszt, fakóbb lett a kép, viszont a betekintési szög azért nem volt olyan rossz. A panán ilyen szempontból rendben volt minden. Utánhúzást se nagyon láttam az lcd-n, bár egy jó éve asztali monitornak is widescreen lcd-t használok. Ez az akciófilmes kép számomra ugyanolyan volt mind a két technikájú tévén.

Toto koncerten figyelgettem az eltûnõ samu logó nyomát, plazmán, mint technika velejárója, egy pillanatra még látszik majd eltûnik és csak arra figyeltem akkor, tehát gyakorlatilag tényleg felejtõs a beégés-para, mint az újabb lcd-k utánhúzása bár focimeccset és gyors mozgás itt annyira nem láttam... Itt is 90%-ben megegyezett a kép minõsége, bár a sötét elõadóterem tartogatott megleptéseket vegyesen mind2 technika javára és hátrányára.

Hogy konzolra sem ajánlják a plazmát... hát nézzétek mi maradhat meg a képernyõn? Életerõ szám, csík avagy egy kilóméter óra. Nos mostanság, hogy ne zavarjon minket ez játék közben ezek is átlátszóak lettek + plazmáknak is így jobb. Sajna ezt nem tudtam megnézni, de nagy különbség nem lehet ahogy olvastam lcd és plazma között.

Elsõre a plazma képe valahogy nem tûnt annyira részletesnek mint full hd lcd-é, mintha recésebb lett volna, tudom hülyeség, de ahogy szokott a szemem a cucchoz, már ugyanolyannak láttam a kettõt, nem tudom miért tûnt elsõre furának.
    Messzebb állva + jobban megnézve a képet (a kicsit zajos jel jobban kijött a plazmán) már tehát más volt a véleményem: elég részletes képet nyújt a pana és mondjuk 10% veszett el, amit ha kezembe kapok egy irányítót, lehet elõvarázsolok (fényerõ, stb. állítás végett). Jó persze nem lesz olyan részletes soha mint az a bizonyos samu, de nem volt olyan para, mint elsõ ránézésre tûnt és mint amire számítottam.

Jó 45 perc nézegetés után végül is a tv adás meg a konzol maradt ki, de úgy gondolom nem rossz készülék ez a pana ennyiért. PV60-at nem igazán nézegettem. PC-re meg ahogy megtudtam lehet kötni 1280x768-al valahogy... Szóval nálam esélyes egy ilyen. Az a samu viszont nem ér 600-at de még a 400at is megfontolnám...

Amit gyorsan megnéztem: samu 40r72b, 40r71b, ezeken is demózott valami, hát háttérvilágítás kicsit gyanús volt egyik samun. Viszont tök pozitív, hogy kinn volt már a 40R81B, közvetlen a 40R72B felett, elõbbi újabb, nagyobb kontrasztja miatt (szerintem ezért) volt szebb képe, valami városi képek mentek, maszkokat mutattak, részleteiben megegyezett a két kép, csak a kontrasztot nyomhatták fel, ennyi jött le a demóból. Volt még kinn valami 40" körüli Sony, ezen is tökugyanolyannak tûnt a kép, mint a melettel levõ samu lcd-ken, de hát nem erre fókuszáltam :P

Még annyit megértettem most, hogy mekkora mókusvakítás ez az egész HD biznisz fõleg annak, aki nem játszik vagy nem pc-rõl néz valami hd anyagot, mert a 26"-os Samu R81BD-n olyan szar képe volt RTL Klubnak, hogy még... Mondjuk egy régebbi 26"-os samu lcd-n viszont saturnban láttam GoW-t, hát az überállat volt!!
    Jött egy házaspár "józsiéknak milyen van, lcd? akkor mi plazmát veszünk" szint, nekik a plazma képe jobban bejött bár szegények úgyis csak tévéznének rajta ahogy néztem úgy meg fölösleges venniük, elég lenne nekik egy jó minõségû síkképcsöves SD tévé is, de inkább azt magyaráztam mennyire új meg jó az új pana :D

Számomra ennyi elég volt a döntéshez, még kicsit körbenézek, de valószínû marad a 42PV70P.

Peace

u.i.: doboz tartalma a pán-európai garikártya, remélem akkor itthon is mûxik + pc-rõl a 42"-es példány fogajda az xga azaz 1024-es és wxga azaz 1366-os tömörített jelet
  • [NST]Cifu
    A Just Scan teszi lehetővé az 1:1 pixel mappingot a Samok esetén.