21171
LCD - Plazma
-
#2236 +még:
R81: transparente Leiste, blaues "candle light" vorn in der Mitte
R82 (nicht oder noch nicht in DE): silberne Leiste, runder Kreis / Knopf in der Mitte
R83 (nicht oder noch nicht in DE): wie 81, aber mit blau transparenter Dekorleiste
R84 (nicht oder noch nicht in DE): transparente Leiste (wie 81), Kreis in der Mitte (wie 82)
geht eindeutig so aus der .nl Seite hervor
in NL scheinen sie aber kein DVBT zu haben, da es scheinbar keine Modelle mit Receiver gibt.
R86: scheinbar wie 81 mit DVB-T
R87 (nicht oder noch nicht in DE): scheinbar wie R82 mit DVB-T (geht nicht 100%ig hervor)
R88: scheinbar wie 81 mit DVB-T
R89: scheinbar wie 84 mit DVB-T -
#2235 I have looked in two currys shops today and the 32inch display shop models have a C after the R so they are the CMO panel i spoke to the manager in one and we opened 3 boxes and they where all CMO panel the strage thing is that all the other size samsung R8 had a S after them,
I have a 37" R88 recieved this morning, after previously owning a R73. R88 blows it out the water, my R88 has the AM01 panel.
I too noticed the 32" R88 they had on display was a CMO. But comparing it to the Toshiba C3030 next to it I thought the R88 had a far better picture (although I guess that could've been down to the settings).
I would say that there is NO noticable difference in picture quality. Colours and sharpness looked pretty much exactly the same for all three panels.
However I did notice a slight difference when viewing the screen from an angle. The CMO panel lost some of its black quality and appeared slightly grey/dark blue. BUT ONLY SLIGHTLY!! And that was from a very accute angle, and I can't imagine a time when you'd ever want to watch TV from such a position.
Other than that, the only other difference I could notice was when looking at the screen from point blank range, so I could see the actual pixels. (I was getting weird looks from other shoppers whilst doing it!).
On a (R87/88) 40" you're bound to have a S-PVA or AMVA.
Az R8x széria tehát ismét legalább háromféle panellel szerelt:
S-PVA (Samu)
A-MVA (AUO)
S-MVA (CMO)
Állítólag a három panel között relative kicsi a minőségkülönbség, az új CMO panel is jobb, mint a régi R7x AUO panel. Más vélemények is voltak, mely szerint a CMO panel színei valamivel erősebbek, a feketéje pedig nem annyira jó. -
FFX #2234 költségcsökkentés ? -
tompka #2233 Miért vannak külön féle panelek a samunál? miért nem elég a samu panel? -
#2232 r8-nál igen? hát kuva anyjukat! -
#2231 Az M86/M87 szériánál még nem tüntek fel más gyártó paneljeivel szerelt változatok, de az R8x szériánál igen! -
#2230 Hát ha a jövő héten nem jön meg az LG, akkor én is inkább átnyergelek a Samu M86-ra. -
#2229 #2097
Cifu linkelt korábban AVForumos topikot ez alapján a Samsung panel a legjobb. Pontosan az ami tompkának is van. -
#2228 Perfect!!!
Ez a legjobb, tuti Samsung!
-
tompka #2227 S és SQ2 -
#2226 melyik mit jelent? melyik a "jó"? :) -
#2225 ilyesmit keress
-
#2224 Gratula!
Ugyanezt a TV-t néztem ki, én is tőlük venném, csak nem tudom itthon a samsung panelest árulják-e.
Elárulod mi van a hátulján a matricán a verziószámot követő (R) után?
S A vagy C?
Valamint az oldalán levő verzió kód is érdekelne SQ1 SQ2 vagy más?
Köszi a segítséget! -
#2223 már úgy értem pc-ről kirakom a képet 1920-ban és a múvi amit lejátszok az 720p-s... de csak nem rossz! -
tompka #2222 Szerintem sem szar én már megnéztem az összes felbontással! -
#2221 szerintem fullhd-n nem szar a 720p, ha a tv skálázza fel -
#2220 full hd tévén nagyon xar lehet a 720p-s múvi?
nekem csak filmezni meg netenzi kell... érdekes ez a 37m87 370ért :D -
#2219 Attól mert Te nem látod, más lehet, hogy látja... ;)
Meg nekem monitornak is kell :) -
#2218 persze de nem SD VS. HD, hanem HD VS. HD-ról beszélve :] -
tompka #2217 1,5-2m-ről nézem a tv-t DE már próbáltam 2,5m-ről is és azért a tv-m és a régi hagyományos tv-m közt még láttam különbséget! -
#2216 azt tudod, hogy csak akkor van értelme full hd-nak, ha 2 méteren belülről nézed, mert ettől följebb már nem látszik a különbség? :D
láttam élőben is, tényleg így van! -
#2215 R8-as sorozatnál volt hogy csak dvi-hdmi-vel ment a kép 1:1 a hdmi 2-es portban... -
tompka #2214 Megnéztem gyorsan és megy VGA-n is!
átalakítóval nézem a dvi-t!(ha nézem)inkább a hdmi!hdmi-n szebb a kép -
#2213 dvi-n? átalakítóval? és úgy megy? -
tompka #2212 Szerintem megy nem tudom!én csak DVI-n és HDMI-n néztem! DVB-T tuneren keresztül lehet frissíteni a szoftverét -
#2211 Istenkirály!! VGA bemenetről is megy rendesen a Full HD? -
tompka #2210 Amikor beraktam egy blu-ray filmet a 007-et majdnem lefordultam az ágyról! -
#2209 az biztos :D -
tompka #2208 Most már kihasználhatom a ps3-at! -
#2207 köszi és még egyszer grat, jó vétel volt nagyon! -
tompka #2206 2év magyar -
gari 1év, 2év? Európai, magyarországi? Köszi -
tompka #2204 Innen rendeltem 2nap alatt ki is hozták! tv adásnál szép képe van! én nem vettem észre minőség romlást!
csak ha 3cm-ről nézem a tv-t akkor! amúgy a kis felbontású képet felkonvertálja full hd-re! -
#2203 gratula, ha nincs "halott pixel" vagy "clouding" (nem homogén háttérvilágítás) akkor persze, nagyon jó kis tévé!
sd adásra (tv adásra) milyen a képe? hol vetted? -
tompka #2202 Az új tv-m!katt
szerintetek jó választás volt?Dinamikus kontrasztarány: 15.000:1!!
Full HD, távirányítóval lehet jobbra és balra forgatni a tv-t!! -
Decooy #2201 42pv60 285ért? az jó? valakit érdekel? -
#2200 Látszik lcd, a sarkok is világosabbak. -
#2199 ...talán majd pár év múlva :)) -
#2198 2500€ -
#2197 Egy 42 collos Full HD plazmára már szívesen beneveznék...