21171
LCD - Plazma
-
Szerintem nincs 100Hz-es 40"+ méretű M86... Legalábbis sehol sem találok erre vonatkozó infot... -
Köszi, s ezek az újak "új" áron is jönnek?Mert sokkal többet nem szívesen fizetnék, ezért is tetszett meg ez az LG, mert ár/tudás-ban nekem megfelelő.Bár én laikusnak számítok LCD tv terén, de mediaba tetszett amit láttam. -
Köszi!Köztük van az én boltom is s volt 1-2 panasz a lassúságra, hát akkor megvárom még ezt a hetet. -
Nem, az xVA panelek feketéje jobb, a legjobb színhűsége általában az S-IPS paneleknek van. -
Csak találgatok, de esetleg lehet, hogy kifutó típus, elvileg jön az új LG 32LC41 és 32LC51 típus. -
de izé, sehol sem jelölik? ez tök fura, meg árban sem különböznek? valami itt nem stimmel :)) -
http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/lg_32le2r/boltok.html -
Gyorsan visszanéztem három 40" és 46"-os M86 tesztet, egyikben sem említették a 100Hz-et, szvsz két változat van belőle, egy sima és egy 100Hz-es... -
Az MVA-s paneleknek nem jobb a színhűségük? -
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem hogy van annak valami különösebb oka, hogy sehol sem lehet kapni jelenleg LG 32LE2R típusú lcd tv-t?Már több mint két hete rendeltem s semmi.Mediaba láttam de ott 30 ezerrel drágábban szóval nem szeretném ott venni viszont már szükségem lenne rá.
Ötlet? -
Őszintén szólva pusztán az adatok alapján én inkább az LG-t venném, a kontrasztnál érdekesebb szvsz az, hogy a Samu-nak 170°-os a betekintési szöge (valószinüleg olcsóbb MVA panel), míg az LG-é 178° (valószinüleg LG-Philips S-IPS panel). De ha teheted, menj el, és nézd meg mindkettő képét, és te dönts! -
Deizé.. LOL, most valaki mondja már meg TUTIRA, hogy akkor a Samsung M86/M87 40 collos az 100Hz-es vagy sem? Mert Cifu szerint csak a 32 collos az, EmThor szerint meg pont, hogy csak 40 colltól fölfelé...
Ja meg itt volt egy emberke, akinek már M87-ese van (40-es) és ő azt mondja, hogy 100Hz-es :)
Szóval? :) -
Szerintem X360-hoz tökéletes lesz. -
De te véleményed szerint melyiket vegyem? Érdemes megvenni ezt az LG-t? Engem csak ez a kontraszt dolog érdekelt..
(amúgy az X-box 360 miatt veszem az LCD tv-t) -
Akkor a PH!-s hsz.-emet ide is bemásolom :)
Kontraszt arány: A kontraszt arány annyit tesz, hogy mekkora a kép sötét és világos pontja között a maximális fényerőeltérés. A valós kontraszt arány a legtöbb hagyományos CCFL háttérvilágítású panelek esetén ritkán van 1000:1, esetleg 1200:1 felett. Az 5000:1, sőt 15000:1 értékek már dinamikus kontraszt arányt takarnak, ami annyit tesz, hogy a háttérvilágítás fényerejét csökkentik ha sötét tónusú a kép egésze. Emiatt a 15000:1 kontrasztarány gyakorlatilag annyit tesz, hogy fogtak egy sötét képet (ahol a háttérvilágítás fényereje minimális) és egy világos képet (ahol meg maximális), és az e kettő közötti értéket adták meg. Az LCD TV-k esetén ezt a LED háttérvilágítással lehet valamennyire kiküszöbölni, ahol nem fénycsövek, hanem sok-sok kis LED adja a háttérvilágítást, és ezek fényereje külön-külön is szabályozható. A legjobb megoldás pedig majd az OLED lesz, ha egyszer az életben tényleg eljut a valós, teljesértékű sorozatgyártásra.
A titok a Kontraszt arány mögött: egy elsötétitt szobában fogod csak észrevenni a különbséget egy 1600:1 és egy 800:1 valós kontrasztarányú kijelző között, és a számok még ráadásul nem is megbízhatóak, ugye mindenki találkozott már a csodás adatokkal rendelkező TFT monitorok esetével, amelynél csúnya beszűrődések vannak a háttérvilágításból a széleken. Nesze neked kontrasztarány, ha nem homogén a fényerő...
A plazmák és a CRT-k adják a legjobb valós kontrasztarányt, illetve a független megvilágítású pixelek (OLED, SED, FED technológia), a hagyományos CCFL háttérvilágítús LCD TV-k esetén el kell fogadni, hogy ez a technológia velejárója, valamit valamiért elv...
Fényerő: ez annyira ne zavarjon, hogy most 450 vagy 600cd/m2, az különösebben nem fog befolyásolni semmit.
Felbontás: van a 720p (1280x720, ill. 1366x768) és a FullHD (1920x1080), gyorsan egy fontos részlet: az 1080i annyit tesz, hogy váltotsoros, vagyis Interlaced felbontás, ennél egyszerre csak vagy a páratlan, vagy a páros sorokat rajzolja ki (tehát a való felbontás 1920x540 pixel), ha valami valóban FullHD, akkor tudnia kell az 1080p felbontást!
A FullHD-nél annyit kell tudni, hogy egy 40'' vagy 42''-os képátló mellett olyan 2 méternél messzebbről nézve már nem igazán látható a nagyobb felbontásból adódó előny. Tehát ha távolról, fotelből elterpeszkedve akarod nézni, akkor ezt illik figyelembe venni. Ugyanakkor a FullHD kétségkívűl előnyösebb, ha számítógépet is rá akarsz kötni.
Digi tuner (DVB-T): A digitális adás vételéhez szükséges. Jelenleg itthon csak kísérleti jelleggel fut, három csatornával, korlátozott vételi körzettel. 2012-re viszont az analóg adást be kell szüntetni. KábelTV esetén ennek nincs túl sok jelentősége.
Csatlakozás: Amire illik figyelni, az az 1:1 pixel mapping, vagyis hogy a valós felbontást tud használni ha számítógépet akarsz rákötni, ezt sajnos sok neves gyártó nem teszi lehetővé (pl. a Sonyt sok kritika éri e téren), ezért csak a szabvány felbontások (általában 1280x720, 124x768, stb.) elérhető). A Samsung új, 8x szériája már tudja ezt, a 7x szériának még voltak gondjai (főleg kompozit bemeneteken), az LG talán a legjobb támogatást adja e téren.
A HDMI csatlakozók terén nemrég jött ki az 1.3-as szabvány, ezt csak a frissebb készülékek tudják.
100Hz vs. 50Hz(60Hz): A 100Hz a CRT-k esetén azért volt létfontosságú, mivel ott a fénypontok csak felvillantak, nem világítottak folyamatosan, ezért vibrált a kép. A 100Hz-es CRT esetén a vibrálás hatását úgy csökkentették, hogy sűrűbben villannak fel a képpontok, így már nem fárasztják annyira a szemek (ismét: monitorok esetén ezerszer tapasztalt eset, 60Hz vs. 75Hz vs. 100Hz-es képfrissités). LCD TV-k esetén a 100Hz-es technológia lényege az, hogy a képet sűrűbben frissitik, így a mozgás kevésbé lesz elmosódott, élesebb lesz a mozgó kép. A Samsung készülékei közül csak a 32"-os M86-osból van 100Hz-es (Lásd itt, illetve a korábbi M71-es széria volt még 100Hz-es). Az LG-Philips és a Samsung/Sony is igért idénre 100Hz-es LED háttérvilágítású modelleket (akár fullHD felbontásban is), de ezek csúsznak, a Samsung tavaly még nyárra igérte ezeket, most már az év második felére, a Philips nyárra igéri a saját verzióját. -
láttam media marktban egy lg plazma tv-t és gyönyörű volt a képe, pedig nekem az lg tv-ben nem nyerő.. -
És még egy kérdésem lenne: egy normál SDTV-nek(50Hz) milyen a kontratsz aránya amúgy? Csak, h tudjam viszonyitani egy LCDhez?! -
Szerintettek milyen ez az LG LCD ami most a Media Markt ba 100ezer?
Nagyon szar ez a 1000:1hez kontraszt arány?!
Sok jelentősége van ennek? Például ha vennék egy Samsungot
akkor meglátnám a 3000:1hez kontraszt arányt.. vagy ez nem olyan érdekes?
Mert én úgy tudom, h számít a kép minőségnél?
Felvilágosítanátok? Köszönöm! -
Megtévesztő, mert a reklámban szereplő weboldal még az előző, F71-es szériára mutat:
http://www.samsungtulip.hu/ -
tompka #2257 Elég kemény nézni a samu új full hd lcd reklámját az én full hd lcd tv-en látni!:D -
tompka #2256 #2252- nekem 40M87-es tv-m van és 100Hz-es! van vmilyen menüpont a tv-n (nem tudom fejből a nevét) ami kiírja hogy hány Hz-en megy a tv! van amikor kiírja hogy 100Hz! -
mondom hogy samsung.de :D
m86 meg m87 között meg amúgy sem vágom a különbséget... avforums-on nagyon megy a topik, viszont ott a 40"osat veszik halomra :)
van sok kép is lehet lapozni :D -
de térjünk vissza a samsung m86-ra. :) hol láttad, hogy a 40 és felettiek 100Hz-esek? -
hohó, az lg-nek van 42"-os 1366-os plazmája!! 1:15000 kontraszt :D -
Mármint úgy értettem, hogy az m87 40 collos már 100Hz-es? Én azt hittem, hogy majd csak a következő széria lesz 100Hz... -
hát nem láttam samsung.de-n a 37M87 mellett a 100hz logót :/
mai MediaMarkt katalógusban volt: 37M87 399k, de www.olcsobbat.hu-n rákeresel, és ott 369-ért is van... annyiért meg nem rossz 94cm, full hd :) viszont "csak" 1.2-es hdmi van rajta. gari passz.
ja most volt tv2-n samu lcd reklám, az új M86/7 sorozaté :D -
40+ tól 100Hz-esek? Biztos?? -
samsung.de :) 40"+-tól az m86-m87-esek ha jól tévedek 100hz-esek, full hd, 460k-tól.
a 37m87, 370k, full hd, de asszem nem 100hz.
lg passz -
Melyik a jobbik LCD Tv-ben az LG vagy a Samsung??
Itt főleg a képminőségre gondolok és a kontrasztra! A Samsung-nál ez a dinamikus kontraszt hagy némi kivánni valót... Az LG-nél is már dinamikus van, vagy ott valós 7000:1 kontraszt van??
És honnan lehet tudni, hogy melyek a már 100Hz-es új készülékek, mert ez sehol sincs oda írva?? -
De nem ám... De tényleg élőben KELL látni! -
nem szar! :) -
AT 3705-MGW képek -
Az ACER friss az LCD TV piacon, ha jól rémlik, éppen az AT 3705-MGW volt az első modelljük, amely végülis egy 37"-os FullHD LCD TV, egy digi tuner és egy médialejátszásra kondicionált laptop összeházasítása. Nincs kismillió rövidítés a képminőség javítására, éppen ezért állítlag a 3705 ugyan tökéletes volt HD videók lejátszására (akár hálózatban, más gépekről lejátszva), nagy felbontású fotók nézegetésére, meg X-Box360 rákötésére, de sima TV nézésre kevésbé.
A későbbi modellek már kevésbé radikálisak, inkább belépőszintű, egyszerű, sima LCD TV-k, AUO vagy CMO panelekkel, digitunerrel vagy a nélkül. Az AT 4250-DVT is ilyesminek tűnik. Nyilván nem lesz egy M86/87 szintű képminőség, és nincs benne DNIe, meg a többi varázsszó, de cserébe a legolcsóbb 40"/42" körüli FullHD LCD TV (a másik ugye a Mirai DTL-642E500, a Mirai ugye a CMO európai leányvállalata, és valószinüleg ugyanaz a panel figyel mindkettőben).
Ám ugyanaz a bajom, mint a Mirai-val: jó lenne megnézni, mert azért mégiscsak zsákbamacsek... -
Jé! Tényleg az is full HD, csöppet benéztem, sorry. Hogyhogy ilyen olcsók??
Nekem az lehet, hogy elég is lenne. 94 centis full HD, DVI bemenettel, +MGW, hmm... -
Az Acer AT 3705-MGW is FullHD, plusz abban kismillió dolog van még, ugyanis az MGW annyit tesz, hogy Media GateWay, és ennek megfelelően egy mini-PC van benne, amin Linux fut. Van benne továbbá kártyaolvasó, 100Mbites LAN és DVI-D csatlakozó is. Töccös kis szerkezet, anno megakadt rajta a szemem, ha lenne 40"-42"-os méretben, max. 400e Ft-ig, már rohannék is érte. ^^ -
hmm és még jól is néz ki... hol kerül ennyibe?
szerk: közben megvan: http://digitalmix.hu/
Bár ez szerintem elírás... Olcsóbb lenne, mint a 37 collos, nem full HD-s társa? Nemár... :) -
Sajnos az M8 szériában is van AUO Paneles -
ACER AT4250-DVT: 42", (feltehetően CMO) S-MVA panel (170°-170°, 1600:1, 500cd/m2), FullHD, DVB-T, 2x HDMI 1.3, mindez 347.884 Ft....
Hmm.... -
tompka #2238 Á már értem köszi.szerencsére az én igényeimet kitudta elégíteni! -
A kérdés felvetés inkább így helyes: nincs elég Samu panel?
A Samsung a Sony-val közösen gyárt LCD paneleket, de a vásárlói igényeket nem tudja kielégíteni, így az AUO-tól és a CMO-tól is vásárol paneleket. Ez még nem lenne gond, csak éppen az R7x és az R8x szériánál is azt állítja, hogy saját S-PVA paneljeivel szereli őket, közben pedig abból nem tud eleget gyártani, így AUO és CMO paneleket is szerelt ezekbe. Itt kezdődnek a gondok, mert a sima MVA paneles R7x-ek képminősége állítólag az S7x szériás samunál is rosszabb volt! Tehát több pénzért kevesebbet kaptál...
Oct 23, 2006
Samsung Electronics has allegedly landed an order for 40-inch panels with Taiwan's AU Optronics Corp. (AUO), the Chinese-language Commercial Times reports.
In addition to AUO, Taiwan's No. 2 and No. 2 panel manufactures, Chi Mei Optoelectronics Corp. (CMO) and Chunghwa Picture Tubes Ltd. (CPT), will also become suppliers to Samsung in 2007. Samsung is expected to ship over six million LCD TVs this year, paralleling Sony and Sharp to be one of the world's largest LCD TV brands.
The Korean company recently mapped out its 2007 LCD TV shipment goal of 10 million units, compared with the forecasted global demand of about 66 million units. Samsung is expected to outsource about 40% of the needed panels (mainly 32-inch to 40-inch) from outside suppliers in 2007, because the capacity at S-LCD Corp., a joint venture between Samsung and Sony, will be insufficient to support the production volume.
Forrás
November 8, 2006
South Korean electronics giant Samsung Electronics has placed an order with Chi Mei Optoelectronics (CMO) for 52" LCD TVs for delivery in Q1 2007.
The deal will make Taiwanese company CMO the world's top producer of 50"-range flat panel LCD TVs. Samsung has also placed orders for 32", 40", and 42" TVs, a deal that makes the company CMO's largest client.
Next year CMO aims to deliver 16 million units to attain growth of at least 60%, according to the Economic Daily News.
Samsung and CMO have already reached an agreement on the number orders and supply, according to EDN sources. CMO president Ho Chao-yang originally hinted at the deal at the 2006 FPD International exhibition in Yokohama in mid-October, where CMO unveiled its 52" second generation LCD TV -- the first of its kind by a Taiwanese company.
Samsung's yearly sales target has been adjusted to 6 million units, positioning the company to overtake competitor Phillips for the world's top position in flat panel TVs.
Samsung Vice President Jun H. Souk said at the FPD exhibition that Samsung plans to build 8th generation plants, which will focus on 52" screens. Samsung, Sharp, and CMO are currently the only producers of 52" screens.
The global market for LCD TVs is growing by a large margin, as shipments have totaled nearly 10 million units this year, and forecasts call for 16 million units next year, according to CMO.
50% of Samsung's LCD TVs and monitoring equipment flat panels are sold abroad. Except for its S-LCD-TFT screens, most of Samsung's products are procured in Taiwan, with CMO, AUO, and Chunghwa Picture Tubes serving as the main suppliers.
Forrás
És még egy csavar: a SONY sem marad ki ebből a buisness-ből:
Besides shipping 26- and 32-inch panels to Sony, AU Optronics (AUO) recently landed orders for 40-inch TV panels from the Japan-based company, with delivery to start in May, according to sources.
AU Optronics (AUO) declined to comment on partnerships it has with clients.
Although Sony and Samsung Electronics set up S-LCD with the seventh-generation (7G) LCD production at the venture already producing 40- and 46-inch panels, the quote level of the 40-inch panels is still higher than those from Taiwan-based panel makers, the sources said.
In addition, Samsung is earlier in purchasing large-size TV panels from Taiwan while its LCD TV shipment target of eleven million units for 2007 is higher than the ten million-unit target of Sony. With the rising competition, Sony has decided to give orders to AUO for 40-inch panels, the sources noted.
With the orders from Sony, along with shipment delivery of the segment to Samsung starting from the end of 2006, AUO may already be seeing profits from its 40/42-inch panels, the sources indicated.
During a recent visit to Taiwan, Katsumi Ihara, executive deputy president of Sony, said the purchase value and proportion of Taiwan LCD panels for Sony will continue to rise this year.
In related news, AUO will launch a new version of high-definition (HD) 42-inch panels with a more competitive pricing later this quarter, according to TV makers.
Forrás (2007 Április hír)