21171
LCD - Plazma
-
elmerfudd #2356 Én a helyedben nem vennék hátsó kivetitésű ptrojektort. Akkora mint egy szekrény. Csak egy szögböl látható a képe rendesen. Az árak meg harmadára estek, mert nem kell a kutyának sem. -
#2355 Hello! Szerintetek melyik a jobb 32"-os LCD; Samsung LE-32R32B vagy LG 32LE2R. Nagyjából egy árban vannak. A legnagyobb különbség, h a Samsungnak 2000:1-hez dinamikus kontrasztja van, az LGnek 1600:1-hez normál. Valahol azt hallottam, hogy a 2000:1-hez dinamikus kontraszt az kb 1000:1-hez normált jelent. -
tompka #2354 Itthon mikor lessz kapható samu fullhd-s plazma? -
tompka #2353 CSAK? hát akkor a Samsung-LE-40M87 mellé ez pont befér! -
#2352 2500€-t rebesgetnek -
tompka #2351 Nem lehet tudni hogy a pana TH-42PY700P plazmának mennyi lessz az induló ára? -
tompka #2350 #2347-akkor megnyugodtam de nincs vmilyen extra kon.növelő kütyü? -
#2349 sziasztok
szerintetek ez jó tv?:)
Panasonic TH-65PV600E ?? -
#2348 Ha erről a technológiáról van szó, akkor szvsz elég felesleges a 100Hz-ért plusz pénzt kifizetni. :\ -
#2347 Plazmánál NINCS dinamikus arány. Minden képpont saját fényt bocsát ki, következésképpen értelmetlen, valami hülyeséget írtak az Árgépen, ennyi. Hogy az 5000:1 kevés? Mihez képest? Az LCD TV-k legfeljebb 1200:1, esetleg 1600:1 körüli értéket tudnak. Bármelyik. A dinamikus kontraszt csak bizonyos helyzetekben jelent előnyt, például egy sötét háttérben robbanás esetén ugye értelmetlen. Szóval szvsz felesleges most ezen ennyit görcsölni... :) -
tompka #2346 A plazmánál is van dinamikus kon.arány? az egyik plazmánál azt írják hogy a dinamikus arány csak 5000:1. szerintem ez kevés.vannak olyan modellek is aminél 10000:1-es arány van. -
#2345 Sziasztok!
ehhez a 100hz-es dologhoz annyit hozzátennék(mivel énis ilyen lcd-t akarok venni),hogy a folyamatosabb mozgást úgy érik el,hogy kalkulált képkockákkal megduplázzák a másodpercenkénti frame-eket.Ezt a technológiát először a Philips fejlesztette ki(a neve Trimension Digital Natural Motion),már a drágább crt-kben is benne volt anno...Sokkal élesebbé és folyamatosabbá teszi a mozgást.Sokmindenkinek bejön,de sokmindenkinek nem,mivel főleg dvd-knél,olyan hatást kelt,mintha szappanopera lenne...gyakorlatilag elveszi a filmes hatást...Az animációs filmeket nagyon megdobja,de sok film hiteltelen lesz vele...Ha
vki megakarja nézni,az rakja fel PC-re a Windvd 8-at(lehetőleg xp-re),és kapcsolja be a TrimensionDNM opciót,és egyből vágni fogja a különbséget.
A Samsung féle M71b biztos ilyen,illetve az M86/87-es szériából a nem full Hd-sek..Bár Samsungnak a Full Hd-s tévéiben is van egy ilyen opció Movie Plus néven(és ahogy olvastam + a logo-jából ítélve hasonló elven működik)élőben tesztelve annyira nem teszi folyamatosabbá a képet mint a
100hz....
LG-nél a LB2R széria készült evvel(Truemotion),Panasonicnál az új LX70-es sorozat (100Hz Motion Picture Pro) bár ez élőben nem győzött meg.Toshibánál,pedig a WLT68-as széria (Active Vision m100)..
És még annyit,hogy sajnos a technologia korántsem tökéletes,mivel generált/becsült képkockákról van szó,ezért gyorsabb jeleneteknél hibázik néha,ami furcsa képhibákat eredményez.... -
#2344 Leszedtem az M86 / M87 kézikönyvét (12 megás PDF) említést sem tesznek benne 100Hz-ről :( -
#2343 Itthon vok!
Megnézztem. Nekem csak a felső(D-sub) és a középső van(s-video).
vmiért a dvi csati az hiányzik.. :O -
#2342 Nemtom, szerintem plazmánál értelmetlen a dinamikus szó, mivel ott nem homogén háttérvilágításról beszélünk. -
#2341 leszeded kézikönyvet... vagy bemész árkád MM-be és megnyomkodod a 37m87-et, van e benne 100hz... -
#2340 "40M86/7 100hz tuti..."
de miért tuti? Én a samsung.de-n sem olvastam sehol, hogy 100Hz-es lenne, a samsung.com-on meg az M szériánál DIREKTBEN ki van emelve az M87 100Hz - és CSAK 32 collos verzióról írnak. Szóval? -
tompka #2339 link
itt azt írják a legnagyobb pana plazmára hogy a kon.aránya 5000:1 ami dinamikus!! akkor nem is olyan jó a kon.aránya. a többi modelleknél van 8és 10ezres is. -
tompka #2338 Akkor az 5000:1-es kon. arány a plazmánál jobb mint az LCD-nél?
a pana plazmánál az 5000:1 valós de van ott is dinamikus érték??
már láttam sony lcd-nél a valós értéket és a dinamikusat és hát ég és föld. a valós 1300-1500:1 a dinamikus 8000:1. -
#2337 Ez is megteszi. A piaci részesedésen nincs mit csodálkozni, lassan csak ők maradnak a Pioneer-al kettesben. :)
A profit mondjuk meglepő, mivel a nagyképernyős TV-k piacán az elmúlt évben ugye gyilkos árverseny kezdődött meg, és ez alól a plazmák sem tudják kihúzni magukat. -
viizo #2336 "A plazmapanelek gyártói közül a Matsushita (Panasonic) egy negyedév alatt közel 10%-al növelte piaci részesedését, annak több mint 40%-át tudhatta magáénak Q4'06-ban. A cég szerint részben a síkpaneles TV-knek köszönhetik az utóbbi tíz év üzletileg legsikeresebb negyedévét, s az öt éve tartó nyereségességet. Eddig tehát bejött stratégiájuk. Annak ellenére, hogy már a plazma TV piac harmadát tudhatják magukénak, és alaposan elpáholták vetélytársaikat a versenyben - ráadásul a gyorsan csökkenő TV árak ellenére még szép profitot is bezsebelt"
forrás: hazi-mozi.hu
keresek neked holnap számszerűsített adatot is, most fáradtan erre futotta ;) -
#2335 Ki van téve, de kapható is-e? Az LG oldalán is kint van az új LC, LF és LY széria már lassan három hete, de még mindig nem kapható sehol... -
#2334 A biztonság kedvéért rákerestem a neten, hogy jól emlékszem-e, de bizony a Ti4200-on is már két kimenet volt, egy D-Sub és egy DVI...
Valami ilyesmid van, nem? A felső a D-Sub (ez megy most a monitorodba), a középső kerek az S-video, az alsó meg a DVI csati. Az alsóra kell raknod egy DVI-D-sub átalakítót, és voilá.
A D-subról kettéágazás azért nem nyerő, mert az csak egy felbontást tud kiadni így, és azt fogja megjeleníteni mindkettő. Namost akkor vagy az LCD TV-det fogod meghajtani alacsony felbontással (ráadásul nem is 16:9 képarány mellett), vagy az LCD TV felbontásával küldöd meg a monitorod, ami meg nagyon fog örülni neki (valószinüleg fekete kép). :) -
#2333 Mint lent írtam, a dinamikus kontraszt adattal csínján kell bánni. A 15.000:1-es kontraszt arányt a Samu M86 úgy tudja, hogy szinte lekapcsolt CCFL fénycső vs. teljes fényerőn működő fénycső. A plazmánál ugye minden pixel saját fényerőn van, tehát az 5000:1-es kontrasztarány az VALÓS kontrasztarány. Ennek a közelébe sincs jelenleg semmiféle CCFL háttérvilágítású LCD TV. Majd talán az OLED. Valamikor. Ha megéljük. :) -
#2332 Csak kiváncsiságból: hol olvashatok arról, hogy a Pana pénzügyi helyzete a plazma terén jövedelmező? Mert az LG-Philips és a Samu-Sony is húzza fel egymás után az új gyárait (az LG-Philips-é most nemrég nyilt meg Lengyelországban), de ők tudható, hogy veszteséget termeltek tavaly.
Ami a Plazma vs. LCD témát illeti, amíg nem lesz fullHD-s plazma legalábbis közel azonos árért, mint az LCD, addig a plazma erősen felejtős... -
tompka #2331 azok is 15ezres! -
tompka #2330 Nálunk mikor lessz kapható samu fullhd plazma? a külföldi oldalon már ki van téve. -
viizo #2329 talán mert nem mernek akkorát hazudni mint a Samsung? :D -
#2328 Eszembe jutott: ilyenem van: LG 575N -
tompka #2327 a samu legújabb modellei már full hd-s? mert az oldalukon még nem látni full hd-s plazmát. a panasonic az új full hd-s plazmáknál miért olyan kicsi a dinamikus kontraszt! max:5000:1. ha a samu bírt csinálni 15ezres lcd-t akkor a pana miért nem tud max egy 10ezres plazmát?? -
#2326 azért a samu meg az lg is most hozta ki az új modelljeit...
sony nem gyárt többet és slussz.
panasonic meg nemrég húzta fel legnagyobb plazma gyárát :) -
#2325 Geforce 4 4200Titánium video kártyám van(tudom régi, de én konzolos vagyok:)
És egy régi crt-s LG monitorom van(5-7 éves lehet). Pontosan nem tudom, h mi a neve mert nem otthon vok. -
tompka #2324 A sony és a samu miért hanyagolja a plazmát? nem éri meg nekik?
-
viizo #2323 a Sony boltos "szakértő" gondolhatod hogy nem fogja dicsérni a plazmát, mivel nem gyárt a Sony egy darabot sem... viszont LCD-t azt gyárt, és minő meglepő, az LCD a legjobb, legnagyszerűbb, legkifinomultabb, stb...
muhahaha :D
[NST]CIFU: amíg a panának több haszna (direkt nem bevételt írtam) származik a plazmapiacról, mint a legnagyobb 3 LCD gyártónak, addig nem kell aggódnunk nekünk plazmásoknak, azt hiszem :) -
#2322 EmThor ezekről áradozik már hetek óta. ;)
A Panasonic a plazmák mellett maradt, szemben a Sony-val, és a hírek szerint a Samu és az LG is már lassan hanyagolja a plazma piacot. Ha megnézed, nem sok Pana LCD TV-t láthatsz. ;)
A Pana szempontjából ez egy merész lépés volt, és úgy tünik nem valószinű, hogy ki fog fizetődni, hiszen az eladások jelenleg erősen az LCD-k fele hajlanak... -
#2321 Köszönöm a seggítséget.... Van utódja már, de az sajnos messze fél milla felett van, úgyhogy marad ez. Egyébként a múltkor bementem egy SONY kereskedésbe, és azt mondta egy "szakértő", hogy az LCD mindenképpen, a Plazma 75 százalék valószínűséggel zsákutca, le fognak állni a gyártásukkal....
Nos nem tudom, a JVC is Hybrid projektoros TV-ket fejleszt, jön az az élő amőbás technika... -
tompka #2320 Nem tud senki arról infót hogy a Samu mikor akar kiadni fullhd-s plazmát??
Vmiért a samuhoz jobban húz a szivem. -
tompka #2319 Úgy látszik a panasonic nem akar csinálni full hd-s lcd tv inkább rá áll a plazmára. a panasonic magyar oldalon van egy csomó ÚJ plazma tv ami full hd-s! megvan a másik szobára a tv!:) -
#2318 hát lehet van utódja, vagy lesz nemsokára, de nézd meg élőben, mert azért más technika, más képet ad, mint egy lcd vagy plazma (ha utóbbi szót ki lehet itt mondani :P) -
#2317 DANKE SEHR ! Én nem akarom kihagyni, csak az életem párja.... He-he