21171
LCD - Plazma
-
#2396 Na marha jó.. besétáltam a westend MM-be. Kérdezem a srácot, h van-e még a LG akciós LCD tv-ből. Elkezdi, h nyitás után 2 órával az összes elfogyott!!
Mondom nagyon jó.. Azt mondta, h helyette tudja ajánlani a SUNGOD nevezetű LCD tv-t az LG és a Philish gyártja. Tudtok erről vmit? Vagy inkább gyüjtögessek esetleg egy 82cm-re?!Ezzel az LG-vel ÉS Ezzel a Samsungal. Bár ahogy elnézzem megint csak az LG jobb.. látószög. Jól gondolom Cifu? -
#2395 Akkor amikor jóáron van a piacon az X-es Sony LCD, minek plazmát nézni????????? -
#2394 jaja + thx oda is :) a többit osszátok szét :D
ó igen: az új 8as sorozatú samunak is szép képe volt hd anyaggal, viszont láttam a 32" alatti modelleket tv adással -> -
#2393 Ja, HBT EmThor :)
Ami a kontraszt mizériát illeti, igen, tény, hogy az elsötétített szobában jönnek ki az igazán nagy kontraszt különbségek, nappali fény mellett, . Ami érdekesebb, az a fekete "mélysége", vagyis hogy mekkora fényerőt ad ki "fekete" esetén (avagy a mennyire "szürke" is az adott fekete). Ebben nagyon jók a plazmák, ez tény.
Viszont ahogy lent is említetitek, ami plazma már megérné képminőségbe és tudásban, az egyszerűen már nem éri meg árkategóriába esik. -
#2392 semmi sincs ingyen, kompromisszumot kell kötni... 4kiló felett nem is engedhetek meg magamnak tévét... ráadásul ennyiért szerintem fölös egy elektronikai eszközre áldozni... persze kinek a paplan :D -
#2391 Én is olvastam, háát meglátjuk. A 2500 Euro az kissé sok(k) :(( -
#2390 1:5000 kontrasztjuk lesz, de nem 3000 akármennyi, hanem 4k+ szürke színárnyalatot kezelnek -> 2500€ -
#2389 Akkor már Pana G10 full HD, csak nem tudom, hogy az mennyibe fog fájni... Szerintem milla fölötti lesz. És tartok tőle, hogy az első panelek sokkal rosszabb kontraszttal fognak rendelkezni, mint a nem HD-s társaik (NE LEGYEN IGAZAM!), úgyhogy a full HD-s plazmákkal még várnék emiatt. Akkor már inkább LED-es full HD LCD-k az év vége felé :) -
köszi!
nézd meg élőben mennyire veszik el a 720p részlete plazmán :) nem téríteni akarok, csak élőben nézzetek meg egy HD Ready LCD-t és egy Plazmát egymás mellett, szerintem Te sem fogod látni a különbséget... nekem nem sikerült legalább is 3 méterről 100cm+ méretben...
különben is jönnek a G8 Pio-k (saját tekintetben G8, pana most G10-nél tart), Full HD-ben, 42"-tól! -
#2387 Biztos, hogy rendben van a képe. Csak az 1024-es paneleken elveszik már a 720p-s adások részletgazdagsága is. Persze jóval szebb így is mintha sima DVD-t néznél, de rosszabb (értsd: nem annyira részletgazdag), mintha ugyanazt egy 1366-os LCD-n néznéd. OK: mondjuk cserébe a kontraszt kárpótol valamennyivel. Deén spec ezt a kontraszt mizériát is nagyon túlmisztifikáltnak tartom. Ha pl. anno egy CRT TV-re rásütött a nap, akkor - kontraszt ide vagy oda - ugyanúgy nem lehetett áltni, mint az LCD-t. Amúgy meg az LCD-t is simán látom, nappali világosságú szobában is. OK persze a feketéje nem a legjobb, de ez leginkább csak koromsötétben jön ki. -
#2386 Amúgy boldog szülinapot! :)) -
#2385 én nem értem ezt a plazma parát. most is megnéztem új 8as sorozatú lcd-t meg plazmát és utóbbi színvilága + képminősége HD adással is teljesen rendben volt (electroworld) -
#2384 A "Sima SDTV" alatt a CRT TV-ket érted? Azoknak elvileg optimális körülmények (tökéletesen sötét szoba) között szinte végtelen lehet a kontraszt aránya. Számszerűsítve akár 100.000:1 vagy 1.000.000:1 is lehet (forrástól függően). Természetesen a valóságban nem létező körülmények között, tesztlaborban mérve. A lényeg, hogy a (jobb) plazmák, a CRT-k és a független fényforrású pixelekkel operáló kijelzők (mint az OLED) adják a legjobb kontraszt arányt. -
tompka #2383 Amúgy a másik szobába kéne de akkor "első generációs full HD-s paneles plazmákból nem biztos, hogy vennék" inkább veszek még egy ilyen kva jó samu lcd-t! -
#2382 pl. mert nem raktak rá? -
#2381 Őőő, irigyellek.
Nem neked van 540 ezres Samu full HD-s lcd TV-d? Most már az szar, vennél egy full HD-s plazmát (ami szerintem 1 milla fölött van)? Vagyizé, nem értem. 2 hónapon belül 1,5 millát 2 tv-re? :))
Én amúgy az első generációs full HD-s paneles plazmákból nem biztos, hogy vennék... -
#2380 Amúgy még ehez annyit, h nekem nincs a video kártyámon dvi kimenet.. ez mitől lehet?
Pontosan Tornado GF4 TI4200 a video kártyám. -
tompka #2379 Egy pana TH-42PY700P-t néztem ki.fullhd. itt is lebutítaná a felbontást? -
#2378 Cifu amúgy milyen kontraszt aránya van egy sima SDTV-nek? -
#2377 Én múltkor az árkádba a medal of honort egy crt tévén láttam!:D:D Körülötte meg a box csak lcd samsung tv-en figyelt!:D -
#2376 Még egyszer mondom: NEM ROSSZ. De ismét a kérdés: mire? Ha TV-t vagy DVD-t akarsz nézni, arra perfektek a Pana PV60 és PV70 típusai. Ha HD videót (720p felbontás) akarsz nézni, akkor ott már a felbontás minősége probléma (nem az, hogy csúnya lesz a kép, hanem az, hogy a nagy felbontásból fakadó részletek egy (ha mégoly kis) része elveszik az underscan miatt, ahogy lebutítja a saját felbontására a TV a 720p-s jelet). Ettől függetlenül ezen sem néznek ki rosszul (bár én csak HD promó videókat láttam, az meg nem az igazi), ha ez nem zavar téged, akkor nyugodtan ruházz be rá. -
tompka #2375 De akkor a plazmán rossz a képe?? én egy 107-es pana-t vennék. -
#2374 Két kitétel, az egyik az, hogy milyen LCD TV-n is játszottál? A Saturn-ban pl. egy kb. kétéves 27"-os LG volt mögötte - ma már messze jobb képminőséget nyújtó modellek vannak a piacon. Persze volt ott egy cirka 60"-os plazma is, ám ott meg nagyon szétesett a kép ha közel mentél hozzám mivel azonban a gép egy méterre volt kirakva elé, más választás nem volt...
A másik kitétel, hogy egy agyonvilágított bevásárlóközpont nem azonos az otthoni körülményekkel. A Budaörsi Electro World-ben például a TV szekció kellemes félhomályba burkolódzik, ami tényleg megfelel valamennyire egy lakás fényviszonyainak, de a legtöbb helyen sajnos nem így van.
BTW ismét rávilágítanék a plazmák felbontásból fakadó problémájára, miszerint az 1024x768-as felbontású plazmák nem tudják még a 720p felbontást sem teljes valójában megmutatni... -
#2373 lcd ajánlott konzolokhoz?
hát én játszottam lcd tv-n ps3-al media markt-ban és háát nekem az lcd tv elég fura volt..
de mondjuk ki kellene próbálni plazma tv-n is :) -
#2372 Ez annyit tesz, hogy mostmár más véleményen lennél? :) -
tompka #2371 Konzolokhoz miért az lcd ajánlott?
plazmán rosszab a képe? -
#2370 akkor nem tudtam annyit, amennyit most és azóta láttam élőben a cuccot, ennyi. -
#2369 Bakker, elnézést kérek, maxima mea culpa, figyelmetlen voltam. -
#2368 A kérdést úgy tedd fel, hogy mire jobb?
SD adást meg DVD-t nézni egy 1024x768-os Plazma tökéletes.
HD (720p) videohóz, 1366x768-as felbontású plazma lenne a legjobb.
Nagy felbontású (1080p) plazmákkal az Blu-Ray és HD-DVD lejátszás se gond.
Konzolra vagy számítógépet rákötni viszont inkább LCD ajánlott.
Az sem elhanyagolható, hogy mi mennyibe kerül. Az LCD-k előnye itt kezd megmutatkozni. Először is plazmát nem nagyon kapsz 42" alatt, itt élből levágódik a piac legnagyobb része. 200e Ft körül már lehet plazmát venni, csak éppen enyhén megmosolyogtató 852x480 pixeles felbontással (a PAL szabvány függőleges felbontás 576 pixel, tehát még ezt is underscanelnie kell). Az a képminőség, amit már érdemes megvenni, mint a Pana PV60, PV70 sorozata, már 300 felett figyel, 42"-os méretben, de ez is csak 1024x768 pixel. Ennyiért már lehet kapni hasonló képátlójú jó minőségű LCD TV-ket is, de valós 720p megjelenítési képességgel.
Ami most nagy verseny lesz, az a FullHD plazmák megjelenése. A Samsung M86/87 szériájával, és az LG LF6x és LY95 szériája mellett az ezekben lévő panelekkel szerelt Sony és Philips készülékek az ellenfeleik. Az év második felében várhatóak a LED háttérvilágítású FullHD LCD Tv-k, amelyek ha versenyképes árakkal jönnek ki, nagyon csúnyán felboríthatják a piacot. -
#2367 Az az én reagálásom volt a linkelt PDF-re, nem EmThoré :) -
tompka #2366 De amúgy melyik jobb? melyiket érdemes venni?lcd vagy plazma? -
tompka #2365 Mindegy van egy lcd-m és lessz egy plazmám -
#2364 LoL!!!! Csak gratulálni tudok akkor, ha te ebből a zagyvalékból táplálkozol.
Először is a rövidke elemzés tökéletesen semilyen, ja, igen, a betekintési szög fontos, abban jobb a plazma, a kontraszt terén is jobb, és amúgy is csak a fogyasztás terén nem veszi fel a versenyt a plazma az LCD-vel. Felbontás? Az mi? Beégés jelensége? Olyan is van? Szóval igen, ez alapján kelljen döntenie mindenkinek. :)
Hogy a tudásszomjra éhezőket kielégítség, belinkelték a Panasonic reklámanyagát, amit korábban már EmThor belinkelte a #2129-es hsz.-ben, mégpedig ezzel a szöveggel:
LOOOOOOOOL, én elismerem, hogy a Panasonic az egyik legjobb plazmatv-gyártó, de amit az alábbi kis ismertetőkben állítanak az LCD TV-kről, abban olyan szemét hazug sarkítások vannak, hogy hihetetlen :))
Márpedig őt amúgy inkább a plazmák felé hajló embernek ismerem. ^^ -
tompka #2363 http://www.palfalva.hu/erdekes/lcdvsplazma.htm
ezen az oldalon leíják hogy miben jó az lcd és miben jó a plazma..stb
ezek alapján meggyőzött hogy a 2. tv-m egy szép plazma legyen.:D -
#2362 me xarnak rendesen üzemeltetni az oldalt :)
37px70 kritika -
#2361 elmerfudd csak két hsz.-el előbb válaszolt amúgy.
Azért én nem adnám le teljesen a HVTV-ket, de tény, hogy a betekintési szög sajnos messze a legnagyobb probléma ezeknél. Azt is tegyük hozzá persze, hogy ennyi pénzért ekkora kijelzőt nem nagyon kapni - ha nem vesszük a projektor plusz vetítővászon lehetőségét. -
#2360 sziasztok
a panasonic oldalán miért nem lehet megnézni az új plazma tv-k képeit?
nem tudja esetleg valaki?:)
-
#2359 talán mert már elavulóban van. Ki vesz manapság egy batárnagy tévét, ha kap szuper falra rakható plazmát? -
#2358 a projectoros tvk miért ilyen olcsók? samsung 127 cm-es 234 ezer. Ennyiért lcdben egy 94cm-est lehet kapni. A projectorosak felbontása rendben van, kontrasztja is.. akkor miért ilyen olcsók az lcdhez képest? -
elmerfudd #2357 Sztem valamilyen ujabb modelt nézzél magadnak. Mert már vannak új generációs cuccok is.
Pl ez itt:http://www.avplanet.hu/LE-32S81