21171
LCD - Plazma
-
#2436 szerintetek ez jó?:)
2 milla :)
Pana
-
#2435 Nemtom, nekem pl. a Philips hifi cuccai nagyon nem győztek meg. (Szarul szólnak egyszerűen, vagy csak nekem magasak az igényeim.) -
viizo #2434 pedig a philips általában minőségi termékeket gyárt.
hidd el, hogy nagy átlagban sokkal, de tényleg sokkal minőségibb, mint pl. a koreai gyártók ;)
-
#2433 nekem a Philips tv-i kinézetre nem tetszenek :)
hehe :) -
#2432 hát van akit LCD-ben zavart a pixelplus szolgáltatás, valaki agyondicséri.. vegyes. de ennyiért nem lehet xar :] -
#2431 Na de ezaz, hogy nekem a minőség meg a philips az valahogy nem hangzik jól egy mondatban :) -
#2430 a philips minőségi (!) készülékeinek az ára a bravia-kal versenyzik!
ha lcd: sony bravia -> csak mélyen be kell nyúlni a zsebbe érte :) -
#2429 Nekem a Philips mint cég nem szimpi. Szerintem nem igazán minőségi termékeket gyárt, de lehet, hogy ez csak az én baromságom. -
#2428 vagy a Philips sem jó?:)
mi baj vele?:) -
#2427 Philips? -
#2426 hát akkor ez tényleg csak vakítás, pedig szép volt nagyon, de nekem amúgy sem jön be az lg és a samsung..
csak panasonic vagy philips :) -
tompka #2425 Szép álom! -
#2424 No offense, de már kapható az utódja is, alig valamivel drágábban. ;) -
#2423 az én nagy álmom ,ami még egyenlöre az is marad... -
#2422 a leggagyibb pio 4 kilóról indul itthon, az még 7G, szóval kva drága lesz :] -
#2421 Az ára is nyilvánosságra került? :) -
#2420 Nézted a dátumot? 2005-ben készült a hír. Azt írták, hogy 2007 Januárjában indul a sorozatgyártás. Azóta annyi történt, hogy a 2006-ban a Toshiba már 2008-ra prognosztizálta a SED TV-k sorozatgyártását, de a várható magas ár miatt főleg a professzionális célú felhasználói piacot célozzák meg vele. Nem sokkal később a Canon megvette a Toshiba részét a SED gyártási konzorciumból, mivel egy komoly bírósági per volt folyamatban a technológia licencével kapcsoltban. A per idén februárban ért véget, a Canon 5.5 milliós kártérítést fizet a Nano-Proprietary Inc.-nek, és egyben a bíróság megsemmisítette a korábbi licencmegállapodást. A Nano-Proprietary kijelentette, hogy továbbra is elkötelezett híve a SED technológiának, ami az ő agyszüleményük, és természetesen szeretnék azt széles körben elterjeszteni, így keresek a lehetőségeket a Canonnal való új szerződés tető alá hozásával is, ám nem zárják ki más gyártókkal való együttműködést is. A Canon még év elején azt nyilatkozta, hogy 2007Q4 időintervallumban Japánban piacra szándékozzák dobni a SED TV-ket, ám a várható árról továbbra sincs információ.
Lehet, hogy jövő ilyenkor már az új SED TV-kről fogunk áradozni, de jelenleg még nagyon úgy néz ki, hogy még csak a ködös jövőben piheg e technológia... -
#2419 hidd el, a pio-nál nem minden reklámduma ;) -
#2418 Nanana, azért hogy a SED-nél is jobb... az szerintem kurvára túlzás :) -
#2417 KELL! :) -
#2416 hát mégsem :(
#517-es hozzászólás KATT
Pio (avx.hu)
"Nyolcadik generációs Pioneer plazma TV
Május nyolcadikától Rómában kezdi meg hódító útját a Pioneer új, nyolcadik generációs plazma televíziója. A gyártó szerint ezzel a forradalmi újítással teljesen meg fog változni a helyzet a síkképernyős készülékek piacán. A technikai újításoknak köszönhetően a Pioneer szerint a világ legszebb képpel rendelkező modelljét alkották meg, amely jobb az LCD-nél, a plazmánál sőt még az újdonságnak számító SED-nél is. Az „anti-glare” szűrő az igazán mély feketéről (függetlenül a környező fényviszonyoktól), az „ASIC” videó processzor pedig a tökéletes képminőségről gondoskodik. Továbbá három HDMI csatlakozó és beépített digitális tuner található a 42, 50 és 60 inch-es méretekben kapható 1080p-s, 8G-s plazma televíziókban." -
#2415 LE-40M91B - jéé erről nem is tudtam :) Ez amúgy egészen jónak tűnik, kár, hogy nem full HD :) -
#2414 Alig pár napja írtam róla a #2262-es hsz.-ben olvasható összefoglalómban.
A hagyományos LCD/TFT kijelzőkben CCFL fénycsövek adják a háttérvilágítást. A LED LCD/TFT kijelzőkben pedig sok száz vagy akár sok ezer kis LED. A LED előnyei:
-A LED-ek fényerejét külön-külön is lehet szabályozni, így ha nem is pixelenként, de a legalábbis a kép kisebb régiória lebontva lehet dinamikusan szabályozni a fényerejüket. A CCFL esetén a dinamikus fényerőszabályozás (dinamikus kontraszt) az egész képre vonatkozik, vagyis mindegyik fénycsőnek azonos lesz a fényereje.
-A LED-ek élettartama szinte korlátlan, fényerejük nem változik az idő előrehaladtával. A fénycsövek fényereje használatkor az idő előrehaladtával egyre csökken, ahogy öregszenek el, élettartamuk pedig 15.000-60.000 óra között mozog (de általában 30.000 órát adnak meg).
Egyébként a Samsungnak már tavaly év végén volt LED háttérvilágítású LCD Tv-je, a jelzése LE-40M91B. -
#2413 Ebben azért kételkedem. Azt elékpezlhetőnek tartom, hogy az LG-Philips által gyártott panelek vannak bennük... ám ez felettébb érdekes, hiszen ők S-IPS paneleket gyártanak, mégpedig nem is rosszakat... furi mindenestre... -
#2412 jaja egyetértek veled
én media martkban láttam lg plazmát és gyönyörű képe volt, mint pl egy lcd-nek :) -
tompka #2411 Mi az a LED LCD? egyre több oldal írja hogy a samu fog ilyet csinálni év végén. -
#2410 Na nekem erre azt mondta a srác, h ezt az LG és a Philips gyártja... -
#2409 az lesz:D -
#2408 saturn tele van velük (Mammut)... 42"-ban, 1366 HD adással elfogadható képet adott (simán jó), ára sem volt rossz, csak nagyon noname :D -
#2407 Így már ismerősebb. ^^
Kiváncsiságból rákerestem, meglepetésemre még magyar nyelvű oldala is van, igaz ott csak elég felületes információk vannak. Sajnos első körben semmi info nincs róla, hogy kiféle-miféle származásúak Tv-ik. A cég amúgy eredetileg gépgyártással foglalkozott, majd ahogy ment a szekerük, felvásároltak mindenféle céget, beolvasztva őket az anyaválalatba. Ami mondjuk érdekes, az az 5 éves garancia... -
#2406 Hú mit fogsz te ezért kapni cloud-tól... :)))
Le merted minősíteni az ISTENKIRÁLY, minden más LCD-t lealázó és plazmákat megszégyenítő kontrasztú IKSZ szériát?? Ejj :))) -
#2405 Bocsika, de egy Sony KDL-40X2000 áráért Samsung LE-46M87BD-t kapni, ami ugye barátok közt is 6"-el nagyobb képátló, és képminőség terén is minimum versenyképes, de megkockáztatom, hogy jobb. Ugye tudjuk, hogy a Samsung és a Sony közös gyárban gyártja paneljeiket. Azt is tudjuk, hogy mindkettő vásárol is kisebb gyártóktól (AUO és CMO) paneleket. Innentől kezdve max. az elektronikában van eltérés, amiben pedig a Samsung azért szintén nem kispályás... Szóval a névért fizessek cirka másfélszer annyit? -
#2404 szerintem sungoo-ra gondolt :D -
#2403 Őszinte leszek, erről a Sungod-ról még az életben nem hallottam.
Az általad belinkelt két típusból inkább az LG. Ha Samut nézel, akkor már szvsz minimum a 8-as szériánál kezd, akár S, akár R széria. -
#2402 azért mert X-es kva drága :)
Most jöttem csömöri auchanból, van kinn új 42PC51R LG, 289.-ért, 1:15000, fogad 1080p-t... majdnem elcsábultam :D -
viizo #2401 ha esetleg nem pont Sony LCD-ket árulnál, hanem mondjuk Pana, Samu, stb plazmákat, akkor is biztosan az LCD mellett kardoskodnál, ugye?
szal vicces :) -
#2400 aha, R7/8-ból vegyél szerintem -
#2399 Samsung? -
#2398 Jó-jó az X-es Sony, de kontrasztban még mindig elmarad (bőven) a Pana plazmáktól (habár más LCD-khez képest sokkal jobb is lehet).
-
#2397 r32-es elektronikája elég gyengus...