21171
LCD - Plazma
-
1. ilyen Samsung modell hivatalosan nincs az országban, tehát a "kétes eredetű" mittoménmilyen cégek által forgalmazott árat nem hasonlítanám a hivatalosan forgalmazott X-es Sony árához.........
Árgépes árakat vettem alapul, a fair play jegyében: Sony KDL-40X2000 és Samu LE-40M87.
na erre írtam, hogy honnan szedte???? Ezeketre a nagyon megalapozott állításokra szoktam ugrani..... Teszt emberek!!!!! TESZT!!!!!!! :)
Láttam a saját szememmel már jópár kiállított KDL-40X2000-et. Láttam már LE-40M86-et szintén. Mégha nem is egymás mellett, de azért szubjektív összehasonlításnak megteszi. Márpedig érzésre az M86-nak adnám inkább a babérkoszorút (mihez tartás végett: nem azt írtam, hogy az X2000-nek rossz a képe!).
De ez mostanában nem is így van, tehát a példa is csak érdekesség, hisz a mostani helyzet más. Ebben a gyárban legyártják hatalmas lapokban (sok méterszer sokméteresben) az LCD "papucsot" a félvezetőig. Onnantól mindegyik cég rápakolja a MAGA háttérvilágítását, megugye a maga elektronikáit..... ( méghogy a Samsung ottvan a TV elektronikában????? LOL). Így kialakul az LCD televízió.......
Akkor légyszives hazudtolj meg, hogy például a Sony KDL-40V2000-ben nem LTA400WT van. A saját szememnek se hiszek mostmár, mert láthatóan olyan biztos vagy az igazadban. ^^ -
Sőt, ha minden jól megy megyek is abba a bizonyos gyárba..... :))))))
(inkább Tokyo-ba vinnének a kameragyárba..... :) -
:))))))))
1. ilyen Samsung modell hivatalosan nincs az országban, tehát a "kétes eredetű" mittoménmilyen cégek által forgalmazott árat nem hasonlítanám a hivatalosan forgalmazott X-es Sony árához.........
2. idézem: "Bocsika, de egy Sony KDL-40X2000 áráért Samsung LE-46M87BD-t kapni, ami ugye barátok közt is 6"-el nagyobb képátló, és képminőség terén is minimum versenyképes, de megkockáztatom, hogy jobb."
na erre írtam, hogy honnan szedte???? Ezeketre a nagyon megalapozott állításokra szoktam ugrani..... Teszt emberek!!!!! TESZT!!!!!!! :)
3. aszem tisztába vagyok a panelgyártással kapcsolatba, igaz én naív nem a neten terjengő ökörségeket szoktam olvasgatni, hanem inkább ugye meghívnak a cégek és ott elmondják a HIVATALOS adatokat.....
vhol van egy prezentációm as S-LCD panelgyárról, ha kell szívesen elküldöm, akit érdekel. Az ilyen adatoknak hiszek, másnak nemigazán.....
A panelgyártásról annyit, hogy annó 2 éve kb volt egy Sony 42" plazma matsusita (panasonic) panellel és mellette egy Pana 42"-es modell a boltban (ugye kedves előítéletes barátom...). Nos az mér volt, hogy a Pana paneles Sony jóval szebb képet adott, mint a Pana???????? ha jól emléxem (de ha kell szívesen előveszem az akkori készletprogramot:) a Sony 799e volt, a Pana 749e.......
De ez mostanában nem is így van, tehát a példa is csak érdekesség, hisz a mostani helyzet más. Ebben a gyárban legyártják hatalmas lapokban (sok méterszer sokméteresben) az LCD "papucsot" a félvezetőig. Onnantól mindegyik cég rápakolja a MAGA háttérvilágítását, megugye a maga elektronikáit..... ( méghogy a Samsung ottvan a TV elektronikában????? LOL). Így kialakul az LCD televízió.......
Na de mindegy, hagyom is a dolgot..... van akinek hiába mondja az ember....... nem kell nekem hinni, higyjen mindenki a saját szemének. Csak addíg ne mondjon nekem senki semmi olyan okosságot, hogy ez vagy az jobb, amíg igazi TESZT-et el nem végzett. Aki megtette, azzal szívesen tapasztalatot cserélnék...
u.i.: de a teszt legalább odáig eljusson, hogy az a 2 szerencsétlen TV legalább egymás mellett legyen......... :))))))))) -
Tények ellen nehéz érveket felhozni, mi? :P -
Miért, mert neki van igaza? :) -
Imádom az ilyen okostojikat..... :) -
Mármint mit?
-Hogy a Sony KDL-40X2000 áráért Samu LE-46M87-et kapni? Nézz körül és meglátod. :)
-Hogy a Samu és a Sony közös leányvállalata, nevezetesen az S-LCD corp. gyárt paneleket a két cégnek? Bárhol rákeresel a neten, és megkapod a választ, de olvasható a Sony oldalán is.
-Hogy a Sony AUO és CMO paneleket vásárol, és ezekkel szereli részben a TV-it? Csak figyelni kell a híreket, mellesleg ide is bemásoltam pár héttel ezelőtt egy erre vonatkozót, de tessék, ne keresgélj, ide másolom neked a linket. Tessék, itt egy másik ezzel kapcsolatos hír. Ha egy kicsit keresgélsz, még akad jópár hasonló hír. -
Na ezt honnan szíttad?????? :) LOL -
Mivel hogy nem vagyok leszerződve semmilyen céggel sem, akik majd megmondják nekem, hogy mit áruljak (lásd multik) akkor valószínüleg azt árulom (vagy 13 éve) amit úgy tapasztalok hogy jó..... -
Az LG új C, F és Y széria képességeinek "piramisa":
[center]
-
Na, késő este már zagyvaságokat irkálók, szóval a 16:9 az a mozifilmekből jön, csak már pár évtizede a 2.39:1 képarány az általánosan használt mozifilmeknél. -
A WSXGA+ és a WUXGA felbontás a számítástechnikában használatos, ezért annak megfelelő képarány is - gyakorlatilag azért lett ennyi a képarány, mivel így fér el két teljes oldal egymás mellett a monitoron, tehát szöveg szerkesztés volt a forrás, nem a mozifilmek.
BTW egyébként a 16:9 sem a mozifilmekből jön, hiszen azok általában 2.39:1 képarányúak. -
Nade most ebben mi a logika? Ha minimalizálni akarják, akkor legyen 16:9
Most egy 16:10-es monitor nagyon fasza, mert SEMMILYEN film nem megy rajta fullscreen-en, fekete csíkok nélkül. Ergo kurvára SEMMI értelme ^^ -
Szerintem azért, mert a gyártók minimalizálni akarják az átfedést a monitorok és a tévék piaca között, ezért kitaláltak egy új képarány-szabványt a szélesképernyős monitorokra... -
16:10 amúgy miért van? -
tompka #2461 A 27"-os Samsung SyncMaster 275T monitornál is a szélesképernyőjű felbonátsokat nem írják le csak az 1920x1200-ast.a többi felbontás ugyan az mint a tv-m nél. szóval szerintem azért nem írják le a szélesk. felbontásokat mert ez egy szélesk. cucc ezért gondolja az ember hogy megy.
-
A felsorolásban az 1280x1024 nem 4:3-as, hanem 5:4-es képarány. A felsoroltak, leszámítva az 1920x1080-at a szabvány PC felbontások, de nem szerepelnek benne a 16:10-es képarányú felbontások sem. -
tompka #2459 Na ráküldtem az 1280x720-as képet és szépen kitette.szerintem csak azért írták a 4:3-as képeket mert ez egy szélesképernyőjű tv és hogy a 4:3-as felbonátst is tudja. -
hát 5kiló felett lesz, ahogy az 50"-osok is :( fogyasztása meg kurv@sok :) full hd kontrasztja 1:5000 -
Látom Emthor te vagy az én emberem :)
szerintem ha lesz pénzem én panasonic full hd plazma tv-t veszek :)) -
Nincs 1:1 pixel mapping benne DVI-HDMI-n és kompoziton keresztül, nincs 1.3-as HDMI (jövőállóság). :\ -
Akkor a számítógép felbontásról beszélsz, nem a TV felbontásról. :)
Nem árt tisztázni, hogy mégis mire gondolsz, ugyanis a fejedbe nem látok bele innenét. ;)
A szabvány PC felbontásokról van szó, azok pedig azok, amiket te felsoroltál. Mondjuk érdekes, hogy kihagyták a felsorolásból Wide felbontásokat (1440x800 és 1680x1050), és az is, hogy az 1280x720 sem szerepel benne. Mondjuk egy próbát megér, hogy ráküldöd az adott felbontást, aztán vagy elfogadja a TV, vagy kiköpi. -
40F71-et veszel 350ért pixmániánál :) -
tompka #2453 Ami a kézikönyvbe ban írva az mind 4:3-as kép! csak az 1920x1080 nem!
van 1024x768,1152x864,1280x960,1280x1024,1600x1200 és 1920x1080
de 1280x720-ast nem lehet kitenni?
-
Nem mondtam vissza még a megrendelést. Az új LG TV-k elkezdtek szállingózni, 37LY95, 42LC55, 47LF65, 47LY95 angliában már a boltokban, németországban állítólag már piacon a 37" és 42" LY95. Holnap rákérdezek a digitalmixnél, hogy tudnak-e már valamit mondani, vagy milyen alternatívákat tudnának szállítani a héten (Samu 40M86, LG 42LY95, ACER AT4250). Őszintén szólva nagyon nem szeretnék 400e felett rákölteni, de mostmár 3 hete várok, és kezd vége lenni a türelmemnek. Az MM-ben csak nézelődni voltam, igazából nemrég volt alaplapcserém, és az új deszkán csak egy IDE csati van, így az egyik IDE-s vinyómat le kell cseréljem SATA-ra (ofc egyetlen SATA vinyó volt az MM-ben, egy 80Gbyte méretű, ami kb. 2 éve ott porosodhat, szóval kénytelen voltam bemenni a városba, hogy vehessek egy rendes SATA vinyót :((). Közben megnéztem a kiállított TV-ket és erősítőket meg hangfalakat (a pénzmag egy részét ugyanis a hangzásvilágra szeretném költeni). TV-k terén az egyetlen komolyabb újdonság a Pana 50PV70-ese volt, FullHD terén a Samu 40F71-én kívűl csak a Sony X2000 és W2000 szériája volt, amit akkor se, ha fegyverrel kényszerítenek (nem azt mondom, hogy rossz, csak azt, hogy ennyi pénzből lehet jobbat is venni, a Sony logó nekem nem ér ennyit). -
viizo #2451 jah, és mondom ezt úgy, hogy nem szeretem a philipset egyébként, tehát nehogy elfogultságot sejtsen valaki is ;) -
viizo #2450 :)
valóban közös a panelgyár, viszont ők tudnak rendes elektronikát gyártani, nem úgy mint koreában ;)
elég pár szervízest megkérdezni egyébként, vajon miben vannak minőségibb alkatrészek, a hollandban vagy a koreaiakban, 10-ből 9 nem a koreait fogja mondani ;)
(és persze most nem csak a tv-kről van szó, hanem általában a szórakoztató / felhasználói elektronikai eszközeiről a gyártóknak ;)
-
Azt jelenti, hogy támogatja a kézikönyben felsorolt összes felbontást. NTSC (480i, 480p), PAL (576i, 576p), HD (720p, 1080i) és FullHD (1080p).
-
Akkor már megint belekeveredtem a plazma felbontásokba...
-
és vettél valamit? vagy rendelés vissza lett mondva? -
tompka #2446 A samu 40M87-es használati útmutatóban a képenyőmódoknál azt írják hogy "A támogatás határain belül minden felbontás támogatott". ez mit jelent?
1920x1080-ig minden felbonátást támogat?
-
jaja -
50"-ban 1366x768 a pana plazma -
Épp most jövök a Budaörsi MM-ből, nézegettem ezt is... hát... szóval annyira azért nem jó. Sajnos a körülmények nem voltak az igaziak, de összehasonlítva a többi kiálított plazmával és LCD-vel nem láttam olyan észveszejtően nagy különbséget. Árban meg ennyiért már Samu LE-46M86-ot kapni, ami szerintem képminőségben is versenyzik azért vele, és ráadásul 1920x1080-as felbontású (a pana PV60 és 70 széria csak 1024x768!!!).
Persze ha csak SD TV és DVD nézés van a repertoárban...
-
Ami azt illeti én sem vagyok oda a Philips-ért. Faxaival, háztartási eszközeivel futottam össze, azok általában kritikán alul teljesítenek, és ehhez képest nem is olcsók.
Hogy jobb, mint a koreai gyártók? Ezen azért vitatkoznék. Kezdve ott, hogy a Philips ugye az LG-vel közösen gyártja az LCD paneljeit... -
a sima 50pv60 ill. 50pv70 nagyon jó tévék! -
még azt akarom kérdezni utoljára, hogy ez milyen?:)
Panasonic TH-50PV600
-
nagyon kíváncsi lennék egy ilyenre, de még media markt-ban sem láttam :) -
viizo #2438 nagyon komoly tv, csak ár/érték tényezőben nincs igazán a toppon :) -
hát nem szar :) 1000W+ fogyasztással gondolom :) de ennyiért ne is legyen szar :D