21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Mér nem kaptál?
  • cloud.strife
    Nos...

Jelenlegi információm szerint lesz D2600, meg D3000. A D2600-ról semmi indóm nincs, ára sincs.
    A D3000 meg a V utódja, de erről sincs még hivatalos infóm. :(((((

A MorionFlow pedíg a Digital 100Hz DRC, Philips-nél Digital Motion nevű technológiák LCD-s verziója. Tehát kipótolja a képkockákat, ezáltal simább mozgást látunk a tv-n....
    (halkan megjegyzem én filmnél kikapcsoltam a régi Sony Wegámon ezt a funkciót, hisz a mozifilmet inkább eredeti képkockaszámmal (recegős svenkes képpel) szeretem nézni)

Viszont a 32V2500-as ára vmi brutális lesz..... :))))))))) És "elfogult" véleményem szerint ennél jobb 32" LCD nemigazán van a piacon a tervezett árkategóriában..... :)))))))))))))))))
  • viizo
    a Pana is tud LCD-t gyártani, LX700 teszt:

hdtv.org link

"The TX32LXD700 is the best 32in LCD on the market at the moment."
  • SubZero911
    És ugyanitt ez is elég olcsó.... LG 42PX5D
  • SubZero911
    És ha valakit még érdekel, találtam egy ilyet is :

LG 42 PC1 RR 260.000. alatt
  • SubZero911
    És ERRŐL mi a véleményetek. A MM-ban 250.000 alatt van még az ára. (Van belőle 1 db.)
  • EmThor
    állváyn és talp opcionális ezt írják. ez azért lehet gáz, mert tudtommal újabban a talp egybe van csomagolva a tévével... akkor hát felbontották?!

lényeg hogy 330ért megbízható helyről talppal együtt kapni ilyet
  • SubZero911
    Már egy hete rátaláltam erre, csak akkor még SONY Grand Wegában "éltem" :

KATT
  • EmThor
    www.panashop.hu 1+1 év gari, hivatalos, 330k + 3 ropi házhozszállítás
  • SubZero911
    Köszönöm a hasznos tanácsokat, érdemes ide benézni.... értelmes emberek közé. Már csak ezt a 13 bit-es jelfeldolgozást nem értem, meg a milliárd színek eltérését (bár setem, hogy a SAMUNÁL ez a szám csak duma) .... de majdnem mindegy.

Holnap megyek is a Debreceni MM-ba, megnézem ezt a PV70-et, ha van... Aztán jól megvárom, hogy lemennyen még jobban az ára......

• Nexxuss
    PV70. Ez egyértelmű :-) A Viera az Viera! Ráadásul abban 1080p felskálázás is van. Szal megengedem hogy megvedd:D
  • [NST]Cifu
    Van digitális adás, kísérleti jelleggel (DVB @ AntennaHungária). A DVB-T ettől függetlenül szerintem most legalábbis még nem igazán hasznos, főleg hogy a legtöbb ember kábelszolgáltatótól vagy műholdról kapja amúgy is a TV adást. A kísérleti adás továbbra is SD TV minőség, tehát az EPG-n (elektronikus TV-újság, kb. mint a Port.hu, csak a TV-den) túl semmi pluszt nem kapnál egy sima UPC vagy DigiTV műholdas, vagy a helyi kábelTV szolgáltató általi adáshoz képest. Pár év múlva már talán érdemes lesz elgondolkodni rajta, de én kétlem. A minőségi adás valószinüleg a jövőben is inkább műholdról vagy kábelen fog jönni, nem földi adás által.
  • SubZero911
    CIFU-hoz pedig a következő kérdésem lenne :

Mivel már jó alaposan beleástam én is magam ebbe a francos LCD - Plazma témába, végre elmondhatná valaki, hogy a beépített DVB-T tuner jelent-e valami plusszt, vagy csak hülyítés ? Gondolok itt arra egyrészt, hogy ugye szinte nincs digitlis jeladás MAgyarországon, másrészt hogy lehet külön venni DVB-T tunert is.

Vagy a kettő azért jelentősen éltérő ? Külső tunert nem lehet a TV-hez csatolni, illetve a jelfeldolgozás minősége eltérhet a beépített és a külső tuner között?

Bocsi a szó*ásért, de tényleg érdekelne...
  • EmThor
    42Q9X/es sorozat vagy 42PV70, ha teheted nézd meg élőben, van aki egyikre esküszik, van aki a másikra. De mind a 2 jó TV
  • SubZero911
    És ez : Duál 13 bites jelfeldolgozás .....
  • SubZero911
    Nna ! Most, hogy semmiképpen nem tudtam hozzájutni az imádott SONY KDF50E200-hez és amúgy is lebeszéltek néhányan róla, a következő dilemmám támadt :

SAMSUNG PS42C7H vagy Pana TH42PV70

Vélemények ??? Hmmmm ?? Pl. mi ez a nevetséges 549 milliárd szín VS 29 mill szín ???
  • Joe004
    Sziasztok nemrég vettem 1 x360-at, most tervezem HD TV vásárlását. Tanács kellene 200e Ft a max (részlet fizetés miatt) és 82 Cm körülire gondoltam! Az megkönyítené a dolgom ha innen tudnátok mondani 1et!
  • Nexxuss
    Felhő mi ez a D3000-es mizéria??? Drágább mind a V2500. Nincs benne WCG-CCFL csak a Live Colour Creation Pal 2D comb filter, meg MOtionflow. Ezek mire jók? Monnyá má valamit erről a TVről bazmeeeg!!! :D:D:DD
  • [NST]Cifu
    Igen, az új Samu M87 tudja a hírek szerint mind VGA-n, mind DVI-HDMI-n, mint YUV-on az 1:1-es pixel mappingot.

Amúgy ha PC-t kötsz rá, akkor a 37"-os sem rossz, legfeljebb nem 2-3 méterre ülsz tőle, hanem 1-1.2 méterre. ;)
  • jAsOn VoOrHeEs
    Köszi, egy kicsit sikerült megvilágosodnom. :)

Árban nekem ez a készülék az ami még beleférne Full-HD esetén, de így már elgondolkodtat a dolog, hogy inkább egy jobb HD-Readyst lenne-e érdemesebb vásárolni. Az 1920x1080-as felbontást úgy sem tudnám kihasználni rajta, mert fő szempont nálam a pc meg a konzol lenne. Nézegettem a 37M87-est is, de ha már veszek készüléket (pláne meg Full-HD-set) akkor az csak legyen 100cm felett, így ebből a szempontból kilőve. Egyébként 37M87 tudja ezt a pixel mappingot?
  • [NST]Cifu
    Na, közben nem tudtam bővebben kifejteni... :)

Szóval nem, nem arról van szó, hogy egy 720p-s videót nem tudsz megnézni teljes képernyőn. Hanem arról, hogy számítógápről nem tudod 1920x1080-as felbontásban meghajtani (az 1:1 pixel mapping annyit tesz, hogy a teljes felbontását kihajtod a TV-nek, sima HD Ready LCD TV-k esetén ez ugye 1366x768 pixelt jelent általában, FullHD esetén pedig 1920x1080-at).

Ha nem tudod 1:1-ben meghajtani, akkor általában csak szabvány PC felbontást használhatsz, pl. 1024x768 vagy 1280x1024, esetleg 1280x720 pixelel, de ettől még teljes képernyősen nézed.
  • [NST]Cifu
    Az LE-40F71 részemről pont ezért bukós. Tessék itt egy jó kis német nyelvű fórum a témában, a firmware update-el egyetemben.
  • jAsOn VoOrHeEs
    Ez azt jelenti, hogy akkor mondjuk egy 720p-s videoanyagot (pc-ről) ezen a 40F71-en nem fogok tudni nézni teljes képernyőn? (mármint úgy értem, hogy alul felül fekete csík mentesen) Xbox360 esetén is alul felül fekete csíkos lesz a kép? Vagy a TV szétrakja a képet teljes képernyőre, és ezáltal romlik a képminőség?

Úhh, elég sok a homályos folt ezekkel a felbontásokkal kapcsolatban, azt hiszem PH-n kicsit alaposabban utána olvasok a dolgoknak. :)
  • [NST]Cifu
    Ennek csak akkor van jelentősége, ha számítógépet vagy konzolt akarsz rákötni a TV-re (pl. XBox360-al kompozit bemeneten keresztül akarsz meghajtani 1080p-ben egy FullHD-s TV-t). Számítógép esetén az a probléma, hogy nem tudod a natív felbontást kihasználni, így például VGA vagy akár DVI-HDMI csatin keresztül is csak 1280x720, vagy 1024x768-as felbontásban tudod működésre bírni a TV-t, ha monitorként akarod használni.

Ha csak TV adást, DVD-t illetve asztali lejátszóról (esetleg PS3-ról) akarsz HD-DVD vagy Blu-Ray filmeket nézni, akkor ez abszolute nem érint téged. HTPC esetén már rezeg a léc, itt már érdemesebb natív felbontásban hajtani a TV-t.
  • [NST]Cifu
    Hát auuu....
  • jAsOn VoOrHeEs
    1:1 pixel mapping hiányának mi a hátránya?
  • EmThor
    habár...

• EmThor
    Toshiba 42X3030D

ez euróról átszámolva 350k-ért van. ennyiért 42'' full hd nem rossz. pc-vel meg dvi-hdmi-vel 5m kábel, 10 ropi, ha össze akarod kötni.

a toshiba-nak a sharp-al ellentétben (ahogy keresgéltem) van hivatalos mo.-i forgalmazása, 3 év garit hirdetnek.
    itt forgalmazzák -> toshibashop.hu

vki jár a lurdy ház fele, létezik még az üzlet és van ilyen tévé? ha van mennyi? nem volt email címük..
  • cloud.strife
    Ja és részemről befejeztem......

Priviben eddíg is segítettem jópárotoknak, ezután is fogok... :)
  • cloud.strife
    Teljesen egyetértek.....

Engem már az a tapasztalat is érdekel, amikor vki egymás mellé tesz 2 tv-t meghajtja ua a jellel és véleményt mond...

Az hogy mindenki mást lát, hall evidens, hisz voltam én már olyan űbermilliomos hifistánál, aki a mittomén hány millás hifi-jét mutogatta, hogy ez milyen komolyan szól... Én meg ott áltam és nem hallottam olyan különbséget, ami miatt nekem ennyiért kellene vennem hang cuccot.
    A szem is így működik, nálunk egy HD fal van, ahol majd az összes Sony, Samsung-ból, LG-ből pár modell. Egyazonos HD jellel, "egyazonos antennáról hajtva. Mindez egymás mellett.....
    Nemsok helyen van így megcsinálva a tvfal aszem, így van időm tapasztalatot gyűjteni, hogy melyik mennyire.
    Ezelé a fal elé áll a kedves vásárló és ha nagyon nem tudja, hogy mit akar, akkor a kérdésünk az, hogy a drágábbakat szebb képűnek látja-e? Ha nem, akkor már csomagoljuk is az olcsobbat. Ennyi.

Csakugye ez a gyakorlat, itt meg ugye elmélkedik pár emberke, hogy jobbnak hiszi az egyik, vagy másik tv-t...... :)

Ha pedíg sértegetésnek gondoltad a válaszaimat, úgy szíves elnézésedet kérem, de tartom magam a mondottakhoz.... :)
  • guardian hero
    Mindenképp képcsöves tévé kell neked, ha inkább tévét néznél rajta többet, akkor egy 72centis, 100Hz-es Panasonic-ot javasolnék, ha inkább DVD-t, akkor meg 82centis szélesképernyőst valami jobb márkából (Pana, Sony, meg nem tudom, mi van még jó képcsövesbe). A Samsung Slimfit modelljeit viszont nem javasolnám, bármennyire jónak tűnnek is elsőre. Meg valószínűleg a többi Slim modellt sem, nem kiforrott technológia.
  • Hixer
    Hello!

Szeretnék véleményt kérni azzal kapcsolatban, hogy milyen televíziót vásároljak, ugyanis a mostani 20 éves, és jól megvolt, csak mostanság elég sok képhibát produkál, illetve az NTSC szabványű DVD-ket csak fekete-fehérben tudja megjeleníteni, ergo nem tudja kezelni az NTSC szabvány színeket. Tudtommal az újabb típusú televíziók tudják.

Tulajdonképpen egy nem nagy nem kicsi Tv kellene a nappaliba(tökmindegy milyen CRT,LCD, plazma csak ne legyen olyan drága, kb 90 ezer alatt) ami le tudja játszani az NTSC DVD-imet, PAL DVD-imet, illetve megbízható jó képet ad. Jól lenne ha volna SCART csatlakozója, mert a VCR az még ezzel kapcsolódik.

Kisebb vásárlási tanácsokra lenne most szükségem, előre is köszi mindenkinek.
  • PyRex
    Egyetértek

1. A "teszteknél" is a pénz beszél.
    2. Nem érdekel, hogy mit mond a teszt, ha nekem a másik képe összhatásban jobban bejön... A saját szemem jobban számít, mint egy teszt :)

Mellesleg pont a sony X-es sorozatánál van az, hogy szerintem túlságosan "mű" a kép. Nem tudom jobban elmondani. Jók a színek, stb, de a kontraszt valahogy sok, vagy inkább furcsa. Sony szalonban láttam a készüléket, tehát nem valami MM -ban, ahol szarnak rá, hogy hogyan van beállítva. Próbáltam utánaállítgatni, de nem sikerült olyanra belőnöm, hogy azt mondjam rá: "hú igen, ez mennyivel sebb az összes többinél"...
  • [NST]Cifu
    Na nemond nekem, hogy egy nap megnézel egy tv-t kitudja milyen jellel, beállítással, utána megnézel egy másikat máshol, más jellel, beállítással és azt mered mondani hogy ez teszt!!!! LOL :)

A dolog ott kezdődik, hogy nem nagyon csinálnak VALÓDI összehasonlító teszteket, ráadásul személy szerint nem tartozom azok közé, aki egy-két teszt alapján alkot véleményt valamiről. Első sorban azért, mert a tesztelők nem feltétlenül arra figyelnek, amire mondjuk én figyelnék (arról ugye senkit sem kell meggyőznöm, hogy az emberek látása, hallása és véleménye nem uniformizált, tehát vannak, akik csodaszépnek látják egy bizonyos TV képét, míg mások csak fanyalognak rá). Mondjuk végigolvastam legalább másfél tucat Samu LE-40F71 tesztet, ebből talán három-négyben jegyezték meg, hogy nagyon nehéz színhelyesre belőni a beállításokat, és talán egy-kettő volt, aki említést tett az 1:1 Pixel mappinggal kapcsolatos problémákról. Többek között ezért is vallom azt, hogy minél több forrásból informálódni, ha lehetséges a saját szememmel megnézni, majd ezek után véleményt formálni. Tudnillik én sehol sem állítottam olyat, hogy TESZT-eket csinálok, ezt a zöldséget te próbálod a számba adni. Egy saját véleményem volt és van (idézem magam: "...képminőség terén is minimum versenyképes, de megkockáztatom, hogy jobb..."), amit továbbra is tartok. Ha neked ez kevés, az a te bajod, attól még, hogy sértegetsz, és megpróbálod a saját véleményedet az enyém fölé helyezni, még nem jelenti azt, hogy neked is lenne igazad...
  • PyRex
    mutass már egy iylen tesztet... ami az X-et meg a samu m86-ot hasonlítja össze. ^^
  • kovi01
    akkor jó mert tényleg csak akkor zavaró ha teljesen leveszem a hangot.am tx-26le60p
  • viizo
    attól függ, milyen a tv, típusszám esetleg?

valszeg a ventiket hallod, de ha erősebb a búgás, akkor a táp lehet a ludas.
    ha csak teljesen levett hangerőnél hallatszik a zaj, akkor ez normális, ha viszont normál hangerőn hallgatva a tv-t is hallatszik, akkor érdemes felhívni a szervizet.
  • guardian hero
    Nekem a Bravia LCD-m hátulja zúg, mint állat, szerencsére előre semmi nem hallatszik belőle.
  • kovi01
    hello!most vettem 1 panasonic viera típusú tv-t és megfigyeltem h érdekes, alig hallható zúgást lehet hallani a hátlapja mögül ,és ez eléggé zavar.azt szeretném megtudni tőletek h ez normális vagy sem?
  • cloud.strife
    Jajjjajjjj...... :)

Na nemond nekem, hogy egy nap megnézel egy tv-t kitudja milyen jellel, beállítással, utána megnézel egy másikat máshol, más jellel, beállítással és azt mered mondani hogy ez teszt!!!! LOL :)

"Akkor légyszives hazudtolj meg, hogy például a Sony KDL-40V2000-ben nem LTA400WT van. A saját szememnek se hiszek mostmár, mert láthatóan olyan biztos vagy az igazadban. ^^ "

Ha az a panel van a Sony-ba is meg a Samsungba akkor mér a Sony-kat hozzák ki sokkal jobb képunek a tesztek?
    Értsd már meg, hogy már a félvezeto is más a Sony-ban meg a Samsungban, stb,stb..... Csak a papucs egyforma (S-PVA, pl...)