21171
LCD - Plazma
-
#2556 Stimt, inkább maga a technika új mivolta a lényeg, valszeg javítanak rajta idővel. De legalább már van valami technológiai előrelépés!!! -
#2555 Maga az LCD panel ratyi benne, persze ez relatív.... ugye mihez képest.... :) -
#2554 2 is! :)
Nagyon köszi!
Reméltem hogy nem a vga kártya tvoutjával kell szarakodnom. -
#2553 Ha van DVI kimenet a videokártyádon, akkor egy DVI-HDMI kábellel. -
#2552 Van egy kérdésem. Tegnap vettem egy JVC LT-26A80ZU tv-t. A ki és be menetek között nincs vga bement... hogy tudom rákötni a pc-t?
2x HDMI,2x SCART,5xRCA(kompozit video,analog komponens) -
runner78 #2551 Volt már valakinek tapasztalata a SAMSUNG LE-32R32B LCD TV-vel?
1360x768 felbontás hogy néz ki rajta, mármint a PC képe?
Meg nincs oldalt csik a 1366 és 1360 különbség miatt?
köszi a válaszokat. -
#2550 ok de mi értelme, ha szar minőségű?
Nálunk pl. a UPC csillagpontos rendszerén olyan k*rva jó minőségben jön szinte az összes csati, hogy hihetetlen. Még egy PC-s szar gagyi TV tuneren (ami iszonyat érzékeny bármilyen kis jel romlásra) is profi a képe, hát még egy TV-n! -
#2549 Hozzávetőleg azonos képet ad, inkább a hangátvitel a kül... -
#2548 Ha csend van itthon és esetleg egy jobb hangminőségű film megy (bár legtöbbször a reklámok alatt hallom) egész érdekes hangok jönnek oldalról....... pedig nincs is bekapcsolva a házimozi... :)
Bár nekem nem 150k tv-m van... :) Ebben az olcsóbb kategóriában nem hiszem, hogy komoly hangproci lenne... :( -
#2547 őőőőőőőőőő..........
Azt olvastam ezen a vidanet oldalon, hogy van pesten is..... (na ezt is megfogalmaztam), szal nézzetek rá, bár győrben már nem egy vevőmnek kötöttem a friss új LCD tv-jéhez és nem voltam hanyatt esve a képétől. Szvsz nagyon gyenge set-top-box-ok ezek..... :(
Mindegy, ez is valami... :) -
#2546 Azt mondja meg valaki, mekkora a minőségi eltérés, komponens kábellel történő csatlakozás és HDMI csatlakozás között.
Kérdezem én ezt azért, mert példának okádék a MM-ban komponens kábelen nyomják a HD videot és a DVD DEMOKAT, de nem láttam igazi különbséget. -
#2545 Ez tetszik : 3D mozi hangzás . Szemből, 2 db. hangyaf***nyi hangszóróból. Miért kell ilyen idiótaságokat írni minden 200k-nál drágább TV-re ? -
#2544 ja ha Győrben van akkor mindenhol van! -
#2543 Hmm... ez mindenestre jó hír, kár, hogy a mifelénk szolgáltó cég szerelői még csak nem is hallottak a DVB-C-ről. -
Hivatalos Sony Márkaboltok
Ajánlom fogyelmetekbe, hátha.... :) -
#2541 Mindenben igazad van, csak hagyjuk már ezt az okoskodást..... :)
Nos, gyorben kb 2006 októbere óta lehet DVB-C-re elofizetni, www.vidanet.hu
:) Ráadásul a mocskok az HBO csomagot nemsokára csak így akarják szolgáltatni... -
#2540 video-part kft is 1+1 év garit ad pana plazmákra, pedig nem kis hely... és úgy tudom a panasonic változtatta így meg a garit, MM-ben is ezt mondta eladó srác (1+1-et) szal nem tom mi van -
#2539 Blah... azért akkor azt nem kellene 3 év garinak feltüntetni... Shame on you, Samu. -
#2538 Ha cserélgetni akarod őket, akkor nem kell a legdrágább csilivilit venni, hanem valami jó akciós, de még neked megfelelőt. Aztán azt jobban árában el is lehet adni. -
kék #2537 Köszi a választ. Most már jobban képben vagyok. -
#2536 Nekem ezt jött meg ma megyek érte :)
150K volt.
Képernyő méret: 26''-os, 66 cm képátmérő
Képfelbontás: 1366*768 pixel
Hangrendszer:
- 3D mozi hangzás
- A2/NICAM
Kimeneti teljesítmény: 12 W
Csatlakozók:
- 2 HDMI bemenet
- komponens bemenet
- 2db Scart
- S-video bemenet
- AV ki/bemenet
- RGB bemenet
További jellemzők:
- Dynapix képjavító áramkör
- HD ready / HD kompatibilitás
- szélesképernyős
- 16:9 képarány -
#2535 Mert az valójában egy év teljes körű gari. A másik 1+1 ilyen okoskodós, csalós faszkodás, mint a többi gyártónál is szokás. Mindenki ott csal ahol tud és ez nagyon undorító. -
#2534 Mer évente jön ki kb. az az új technológia, ami miatt már akár megéri váltani. Nemkülönben mindig egyre nagyobbra/nagyobb felbontásra váltok általában, mert a méret (is) a lényeg. Jót könnyű megszokni. Én monitornak (is) használom a LCD TV-t, mert rövidlátó vagyok és nem komálom a szemüveget játék közben (amúgy csak vezetéskor, meg moziban használom).
Eladni meg a gari+áresés miatt kell, ha jól akarsz kijönni és amúgy is vennél másikat. Ha nem akarsz másikat, jó az, nem kell parázni, maradhat a régi, bár mint mondtam szarok ezek még, nem tartósak. -
viizo #2533 ha évente eladja, nem bukik rajta százezreket, csak ennek felét ;D
a vestel tv-t én egyébként kb fél nap alatt eladtam volna :) -
kék #2532 Bocs, ezt most nem értem. Miért kell évente eladni a tv-t? Régen (kb. 5 éve) vettem egy Westel tv-t, és még most is azt nézem. Semmi baja. Most akarok LCD-t venni. -
#2531 Mit értesz az alatt, hogy az 1+1+1 év "lószar" a Samunál? -
#2530 Na én eddig évente, mostmár félévente fogom cserélni az LCD (vagy ami éppen akad) TV-imet. SZal. bármilyen majd pár év múlva elterjedős tuner nem jöhet szóba, mert egy fillért sem költök még halott technikára. Majd az aktuális modellben, akkor mikor már van értelme, akkor úgyis kötelezően benne lesz, ha meg nem, akkor ott a külső tuncsi, amit nem kell cserélgetni a TV-vel együtt.
Egy év garit adnak a cégek többnyire (a 3év kamu a samunál is, mert az 1+1+1 lószar), így kénytelen vagy bőven az 1 év letelte előtt eladni a TV-t, hogy ne bukjál rajta kúrva sokat. Nem beszélve a régebbi generáció áreséséről, mikor jönnek az újak. A technikájában meg nem bízok annyira senkinek sem, hogy gari nélkül használjam tovább a szemetüket! -
#2529 Mi lenne, ha egyszer az életben a szakmádban szerzett információk és tapasztalatok alapján irogatnál és nem folyton a net-rol kopizgatnál????
Meglepődnél, hogy mennyi fontos és korrekt info van a neten. Az én szakmámban is. Továbbá ha neked ez a szakmád (a szóhasználatból ezt veszem ki), akkor miért irkálsz olyasmiket, hogy például kétled azt, hogy DVB-T-n nem biztos, hogy lehet HDTV adást biztosítani? Itt van a szomszédban, Romániában. ProTv HD, 2006 decembere óta (igaz az is még csak beindulás fázisában van, erősen korlátozott területen, de már megy az adás).
Ha hülyeséget írok le, korrigáld, én sem vagyok tévedhetettlen, sose voltam az, és érvekkel meggyőzhető vagyok. De nem hiszem, hogy a #2322-ben bármi hülyeséget, a valóságnak nem megfelelőt írtam volna...
Arról még nem hallottál, hogy a net nemtom hány %-a téves infó??????
A net is csak egy információhalmaz. Mint ilyen, természetes, hogy ott is sok téves információ van. De ez igaz minden hasonló információforrásra. Kb. egy hónapja egy Euronicsban azt ecsetelte mellettem az egyik eladó az LCD TV-ket nézegető vásárlónak, hogy csak az LG és a Samsung gyárt LCD paneleket, és a többi gyártó ezeket a paneleket építi be a TV-ibe, éppen ezért vagy LG vagy Samu TV-t vegyen a T. ügyfél... Ott is nehezen bírtam a véremmel, hogy ugyan már ne vezesse ennyire meg akkor az embereket, de inkább letettem róla. Nyilván az eladónak hinne a vásárló, hiszen ez a szakmája, csak megfelelően van informálva...
u.i.: már létezik, mo-n is hamarosan kapható lesz a DVB-C és T tuneres Bravia, továbbá ui tunerekkel szerelt HDD DVD író is!
A kérdés az, hogy mikor térnek át a kábelszolgáltatók a DVB-C-re. Ha jól tudom ugyanis erre vonatkozólag nincs szabályozás jelenleg, tehát a kábelszolgáltatóktól függ, mikor és hogyan térnek át, vagy legalábbis teszik lehetővé a DVB-C szolgáltatást. Itt a dolog rákfenéje, miszerint hiába adott egy technológia, ha nem lehet kihasználni... :\ -
#2528 jól döntöttél -
#2527 No, ha valakit érdekel, megvettem EZT. PV70-re most nem tellett.
Nagyon jók az első tapasztalataim, és a DVB-T tuner-hiány ellenére k*a szép a TV adás (is). Igaz digi kábel TV szolgáltatóm van.
Na csak azt akartam, hogy ajánlom ezt a kimenő szériás TV-t mindenkinek, csak nem a linkben szereplő áron. Majdnem ugyanaz, mint a sima E7H. -
#2526 De most nem értelek mit vagy kiakadva. Egyértelmű, hogy 3-4-5 éven belül lesz csak jelentőssége a DVB tunernek, addig egy átlag földi halandó számára rohadtul felesleges. -
#2525 Mi lenne, ha egyszer az életben a szakmádban szerzett információk és tapasztalatok alapján irogatnál és nem folyton a net-rol kopizgatnál????
Vagy a modellezést is így tanultad? Net-rol?????
Arról még nem hallottál, hogy a net nemtom hány %-a téves infó??????
u.i.: már létezik, mo-n is hamarosan kapható lesz a DVB-C és T tuneres Bravia, továbbá ui tunerekkel szerelt HDD DVD író is!
Abban teljesen igazad van, hogy ez az egész a jovo zenéje..... -
#2524 oda írta hogy 2012:P amúgy jogszabályt hoztak a 2010ről:P -
kék #2523 Ilyet szeretnék venni.
Van valakinek tapasztalata már vele kapcsolatban?LG 37LC2RR 94 cm -
#2522 És még te szólsz le, piha, miközben még te írsz zöldségeket, az után, hogy ott van a #2505-ös hsz.-ben lévő linkben minden...
Akinek ilyen beépített DVB-T tuneres tv-je van, annak csak egy előfizetői kártyát kell a készülékbe helyeznie és egy (rádiómagnóhoz hasonló) kis antennát kell a tv-be dugnia és már élvezheti is a sok adót...
Mikor is? Jelenleg így néz kis a DVB-T lefedettség:
Budapest és Kabhegy környéke.
Idézet:
"...melyek alapján az ORTT 2007-ben meghirdetheti a 3 országos multiplexre szóló pályázatait."
A pályázat tehát idén lesz kiírva, és a jelenlegi ütemterv szerint 2009 Január elsején kezdhetik meg legjobb esetben a sugárzást. Addig, hacsak nem fog változtatni az Antenna Hungária, a három alap adó (MTV1, MTV2 és DunaTV) fogható kisérleti jelleggel.
Információim szerint a rendszer alkalmas HD adások sugárzására is, de szvsz ezt kétlem.... bár úgylegyen... :)
És ismét csak a linkelt oldalba kellett volna egy kicsit beleolvasnod:
"A felhasználható adatsebesség a csatorna-kapacitástól függ, ez 5 Mbit/s és 31 Mbit/s között lehet, így lehetőség van egy HDTV (21-28 Mbit/s) vagy hat (4.5 Mbit/s) SDTV program átvitelére."
Itt egy kicsit visszatérnék a fenti idézethet 3 országos multiplex van meghírdetve, egy multiplexben pedig 1 HDTV vagy 6 SD TV adás mehet. Namost ez a legfeljebb 18 SD TV csatorna elég messze van akár csak egy alapszintű kábelTV-hez képest is.
Most az itthoni DVB-T terén várakozás van, hogy miként is fogják megvalósítani. Első körben nagy kérdés, hogy a csatornák alapjában véve fizetősek lesz-e (ugyanis a tévhittel ellentétben nem mindenhol az, csak pl. Angliában), vagy csak egyes tematikus csatornák esetén kell-e majd fizetni.
A kérdésre tehát, hogy a DVB-T megéri-e, valóban korrekt választ olyan 3-4 év múlva kaphatunk. Valószinüleg a kábelTV szolgáltatók sem fogják tétlenül nézni, ha az AH beindítana egy HDTV adást, ők is lépni fognak elöbb-utóbb efelé. De szerintem (ahogy lent is írtam) most még kár ezen gondolkodni.
No ennyi, kicsit szakszerűbben.... :)
No komment... -
#2521 Háát igen, de számolj utána..... egy jó minőségű tunet úgy 30e körül van még kint is és én megbolondulnék, hogy megveszem az általam jónak gondolt tv-t és amikor bejön ez a szolgáltatás, akkor csak monitorként használom...... egy komolyabb tv-be nem csak a panel ér vmit..... -
#2520 Köszi a választ. Érdekesek ezek a DVB-T tunerek. Egy rakást találtam 15 ropiért, van köztük PIO is. Ezért nem értettem ezt a nagy felfordulást, hogy ilyen beépített DVB-T tnuner, meg olyan... -
#2519 900 fontért?????? :)
Maradok a 32V2500-nál... :) -
#2518 Naszóval:
A DVB-T verzió ugye a földfelszíni digitális televíziózást jelenti. Ezt a szolgáltatást a sógorok épp tavaly szeptemberben véglegesítették, azaz az analóg földfelszíni szolgáltatást megszüntették. Emiatt a mai napig kint még a zöldséges is DVB-T tunert árul, mármint annak, aki nem beépített tuneres tv-t vett. Eme szolgáltatás egy-az-egyben egy UPC-Direct szolgáltatásra hasonlít, tehát digitális, programújság, stb.....
Amiért kényelmetlen, az az, hogy a TV-t gyakorlatilag "monitorként" használod, tehát csak a képet adja, a többit a set-top-box csinálja, kitudja milyen minőségben. (egy angol teszben olvastam, hogy a Pioneer és a Sony szereli a legjobb minőségű DVB tunerrel a tv-it). Ami a set-top-box-okban a legrosszabb, a "bonyolultsága", hisz + egy doboz, + egy kábelezés, + egy install. De term lehet így is használni......
Magyarországon ezt a szolgáltatást 2012-ig kell teljesen kiépíteni, addígra mindennemű analóg adást meg kell szüntetni.
Eme cél gyorsításaként a parlament most tavasszal megszavazta az ehhez szükséges törvényeket, ősszel kiírják a pályázatot és jövő tavasszal elkezdik kiépíteni a rendszert.
Akinek ilyen beépített DVB-T tuneres tv-je van, annak csak egy előfizetői kártyát kell a készülékbe helyeznie és egy (rádiómagnóhoz hasonló) kis antennát kell a tv-be dugnia és már élvezheti is a sok adót...
Információim szerint a rendszer alkalmas HD adások sugárzására is, de szvsz ezt kétlem.... bár úgylegyen... :)
No ennyi, kicsit szakszerűbben.... :) -
#2517 Ejj de okos vagy már megint.......