21171
LCD - Plazma
-
#2596 ne szívass. most akartam indulni dvi-hdmi kábelért O_o -
#2595 Na ez szép. Egy sima DVI-HDMI-s rákötés képes hazavágni egy TV-t?
Azért ez némileg csalódás a JVC-vel kapcsolatban... -
Na hát a tv-mel a rákötés után a következő történt (#2580)
Szétküldte benne az epromot ami a menüt vezérelte, a szervízben azonnal mondták is :)
Telefonon bejelntettem a hibát hogy nem működik a menű, erre a kérdés:
HDMI-n kerszetűl volt rákötve a pc-re? mondom Igen
Előfordúl a hiba a pc beállításait kell megnézni majd.
(de ezt miért nem lehet mondjuk a users manuálban leírni hogy mit lehet és mit nem, nekem ezt honnan kéne kitalálnom) -
#2593 Szvsz meg lehetne próbálni egy olyan TV szerelőt keresni (neten, vagy tudakozótól pl.), aki ért a projektoros TV-hez. -
Multikiller #2592 Kössz a segítséget, megpróbálok 1et kersni valahol és letesztelni. -
Jissi #2591 Köszönöm szépen a segítséget. Valóban úgy néz ki ahogy leírtad, kocka alakú prizmaszerűség, három oldalán egy-egy ilyen áttetsző üveglap-szerűséggel.
Sikerült letöltenem egy későbbi generáció (sp50L7) robbantott rajzát, ott színkerékkel váltották ki az Általad is említett "kockát", és ott is szerepel egy ilyen ún.: "GLASS-UV, FILTER" nevű, BN64-00094A nevű valami, ami a samsungparts weblapján is fent van, többek között "Other TV" kategóriára is. Annyira nem vészes, talán $50 körül van.
Egyelőre valóban marad a samsung márkaszervíz, csak előtte szeretném körbejárni a témát, nehogy megvezessenek és a teljes blokkot cseréltesség ki velem a hibás darab helyett. Persze ahogy Te is mondtad, előfordulhat, hogy csak egy nagy blokkban kapható, akkor sajnos így jártam.
A bizodalmam akkor ingott meg a samsung márkaszervízben, amikor tavaly egy sima lámpacserénél megkértek, hogy csapjam a hónom alá a 127 centis dögöt, és csattogjak be vele az Oktogonra, majd hagyjam ott három hétig, mert nincs raktáron cserelámpa. Helyette megrendeltem a samsungpartstól, 5, azaz öt napra rá itt volt a kezemben a 10x10 centis lámpa, amit 10 percen belül beraktam a manual leírása alapján. -
#2590 Nem akarlak félrevezetni, de ez talán hasonlít a SONY KDF-E2000 TV-ben lévő 3LCD struktúrához. Tekintettel arra, hogy én se vagyok műszerész, de erről a TV-ről k* sokat olvastam, és valamelyik külföldi fórumon emlegettek ehhez hasonló hibát, ezért konyítok a témához valamicskét.
Szóval ezeken a lancséken vetítik át a lámpa fényét, majd sürítik össze a képernyúre vetítve. A SONY-nál ezt egy különleges eljárással teszik, a SAMU-nál jóval egyszerűbb. Elvileg a SONY-nál ez a központi lencse-elem (bocsi a hülye fogalmazásért) kockára hasonlít, oldalain a három speciális lencsével. Ez önálló egység, nem lehet semmivel sem helyettesíteni és tisztítani.
Konklúzió :
Semmiképpen ne próbáld a lencséket tisztítani, buherálni. Itt van egy oldal, talán itt találsz segítséget : KATT
Javaslatom :
A SAMU alkatrészek jóval drágábbak, mint a SONY-nál (projektoros TV-nél), így ha nincs garanciád legyél körültekintő. DE semmiképpen nem kezdenék bele privát szervízek és buherátorok keresgélésébe, egyetértek az előttem szólóval, mindenképpen kér ki egy SAMSUNG márkaszervízes véleményét. Azzal nem vesztesz semmit. Utána ráérsz még keresgélni.
Sajnos a projektoros TV alkatrészek drágák !!!!! -
Jissi #2589 Hát, ennél a résznél már nem sok reményem volt, hogy ma este Híradót nézzek..
http://www.sg.hu/galeria/1077891833/10778918331179658889.jpg
Összeraktam, működik, boldog vagyok. Videokártya cserénél bonyolultabbat még nem nagyon csináltam eddig.
Ezek szerint ha jól értelek, akkor ez egy szűrő? Kicserélni gondolom ki lehet, mert a fényképet is már a konyhaasztalon csináltam róla...
-
#2588 Melyik R71-el? :)
Lévén legalább 4 féle panelel szerelték, többek között egy CMO gyártmányú, sima MVA panelessel is, aminek biztos, hogy nem 178°-os a betekintési szöge :)
Már nem rémlik, pontosan hol is láttam az S81-et, talán az Alba plázában, de tény, hogy a betekintési szögei nem voltak túl meggyőzőek (szvsz ebben is valami olcsó CMO vagy AUO MVA panel lehet). Igaz persze, hogy ez egy belépő szintű model, tehát nem is vár(hat) az ember tőle sokat...
Én mondjuk az új LG 32LC51-est nézném meg, az az Argep.hu-n 167e Ft-ért van most kint. Látni még sajnos nem láttam személyesen, de a külföldi fórumvisszajelzések alapján nem lehet rossz. -
#2587 Nem semmi!
Szvsz roppant egyszerű, kihívod a szervizest, és megkérded, hogy mit mond rá. ha cserélhetőek a szűrők egyenként, akkor szerencséd van. -
Multikiller #2586 A kereső valamiért nem működik nálam! Sajnos még nem találtam 32s81-et egy boltban sem, ahol eddig néztm. El tudnád mondani, hogy miért rossz a betekintési szöge az s81-nek? Tudtommal egyforma az R71-el. 178/178° Esetleg 180-ig milyen 32es lcd tv-t érdemes megvenni? -
#2585 Bátor gyerek vagy. Én nem tríboltam vón szét. -
Jissi #2584 Sziasztok,
Samsung SP50 L2HX LCD projektors tévével van problémám, tudna esetleg segíteni valaki?
Egy pár hónapja a képernyő közepén a fehér szín kezdett egyre sárgább lenni, míg mostanra már szinte a teljes képernyőn átvette a hatalmat ez az árnyalat. Ha szervíz módra kapcsoltam, látszott, hogy a kék mező közepén egy nagy, sötét folt van, a képernyő 2/3-át eltakarva.
Ma szétkaptam a tévét, és megtaláltam a bűnös alkatrészt. Mivel nem sokat konyítok az elektronikához, így fogalmam sincs róla hogy mi lehet, de jó lenne tudnom, mielőtt a Samsung szervízben lehúznak egy százasra érte...
A projektor lencse előtti szekcióban volt egy nagy kristálykocka, a három oldalán egy-egy bélyeg nagyságú színezett lencseszerűség, Blue/Red/Green feliratokkal. Ezek közül a kék közepén egy nagy égésnyomot találtam, pont abban a méretben és formában, mint ahol a sötét folt jelentkezett.
Csináltam róla egy képet, tudna esetleg valaki segíteni beazonosítani?
http://www.sg.hu/galeria/1077891833/10778918331179658889.jpg
Szerintem csak ezt kellene kicserélni és nem akarom hogy a szervízben hülyére vegyenek.
Most megpróbálom összerakni a tévét, a világ nyolcadik csodája lesz ha sikerül... -
#2583 EMP bombát neki, a terminátor is újrabootolna tőle! -
#2582 Azt próbáld meg, hogy 3-4 óráig kihúzod a hálózatból, hátha... -
#2581 Hi all!
Kb 1 hete nekem is sikerült beruházni egy LCD-be...Sikerült 300e közeli áron hozzájutni egy LG42LB2R-hez..Kellemesen muzsikál,nagyon jó a kontrasztja,néha kicsit sok is...Némely filmnél tényleg sok a fekete...100hz parádésan működik,bár progressziv scan kell alá,különben sok a belassulás a horizontális mozgásoknál...Progresszivnél ez eltűnik(mondjuk ez a számítások miatt érthető is)...Az SD minőségében pozitívan csalódtam,kifejezetten kellemes a képe,a 100hz élesít rajta,persze ez is csatorna függő..A Pc képe hibátlan,sajnos csak RGB-n tudtam kipróbálni(VAIO notimon nincs DVI..:( )...DE majd egy HTPC megoldja a problémát...
Negatívumok:
a lakkfekete káva zabálja a port sajnos
és fűt a drágám nemiskicsit!!!!! a közelében érezhetően melegebb van...
éshát persze a ps2 képe...szegénykém nem erre lett kitalálva...bár a 24 the game belassulásai a trumotion-nek hála eltűnnek....:)
-
#2580 Na rákötöttem DVI-HDMI kábellel a JVC LT26-A80ZU-mat!
Valami eszméletlen szép képe van!! Gyönyörűen szépek rajta a HD videók és játékok!
A videokarim egy Nvidia 8800-as.
(már csak a szervíznek kell szólnom mert tök jó hogy rákötöttem meg minden de a tv menüje viszont elszált jól....csatornákat összekeverte és semmilyen hang illetve kép extra funkciót nem tudok elérni)
Sajna reset vagy valami hasonló dolog nincs a tv-n, szal marad a szervíz csatlakozó meg egy szervizes arc....
A hibára azért kiváncsi leszek hogy mitől jött elő -
#2579 köszi, amint lesz valami kábelem! -
#2578 A Samu S81 újabb model, de ebben sincs pl. HDMI 1.3 még, csak 1.2-es. A képe annyira nem szörnyű, de a betekintési szögei azok. Az R71 régebbi típus, és némileg kínos vele kapcsolatban a panel-lottó dolog (olvass egy kicsit vissza, már párszor szóba került a topicban). Szóval nehéz döntés. Ha teheted, menj el egy nagyobb boltba (MM, Elektroworld, Saturn), ahol ki van állítva mindkettő, és nézd meg melyik szimpatikusabb számodra... -
#2577 Gratula a TV-hez!
Arra megkérhetlek, hogy csinálsz majd egy képet valami szöveges oldalról (akár csak egy megnyitott böngészőről), ha összekötöd a számítógépeddel? Kiváncsiságból, tényleg mennyire "olyan" az 1024x768 wideban. -
#2576 Hüüü vazzeg!
Nagyon ütős lett hogy összekötöttem a tv-t a géppel! Valami isteni jó képe van 1080i-ben és 720p-ben!
Nagyon tetszik! Igazából még nemtudom hogy hogyan fogom használni :)
(1000 köszi a kábelért Cifu) -
#2575 "neked csak a HD adás kell (LOL, na persze :)"
Kereskedelmi tv-nél is dolgozom és 3 éve nincs itthon tv előfizum (nem is lesz) és általában amit lehet HD-ben töltök le és azt is a PC-ről nézem, tehát nekem KELL az 1:1 pixel mapping és nem kell az SD
"ne legyél olyan naív, hogy azt gondold, hogy a világ egyik legnagyobb cége nem tudja mit csinál.... "
Hát pedig a PS3-mal bebizonyították.
"PS3-ra meg aludj még egypárat... Annyira xar, ja, hogy már Bluray filmeket nézek rajta akár költsönzőből, mitnemondjak elég nagy élmény.....:)"
Ki nem szarik a Blu-Rayre? Maga a konzol egy kurva nagy csalódás. Eladások a béka segge alatt, utána lehet nézni, én nem fogok olyat bizonyítani, ami tény. Méghogy nextgen, szinte alig van rá játék, stb. Lehetne folytatni, de egyelőre egy rohadt nagy kudarc. Sajnos, pedig én is többet vártam volna tőle Kutaragi szánalmas fellángolásai után... :( -
Multikiller #2574 Sziasztok! Most szeretnék lcd tv-t venni és szeretném kikérni a véleményetek! Van valakinek tapasztalata Samsung LE-32S81BX vagy Samsung LE-32R71B tv-kkel kapcsolatban? A S81 kedvezőbb árú, és új modell, kérdés, hogy jobb-e mint a régebbi R sorozat. A segítségetek előre is köszönöm!
R71 S81 -
#2573 Stimt! :) -
#2572 Ahhjja.....
Szted aki kicsit is igényesebb és vesz egy X-es LCD-t (csak mi elég sokat eladunk) akkor az csak HD adást néz?????
Ponthogy a jobb SD kép miatt választák sokan.....
Abban remélem egyetérthetünk, hogy aki komolyabb tv vásárláson gondolkodik és van 4-500e ft-ja egy tv-re annak van 100-150e több is rá. Máraki értelmes és hosszabb távra gondolkodik....
A nagy átlag meg xarik nagy ívben a PC natív képfelbontásra.....
De minden relatív, minden embernek más az igénye, neked csak a HD adás kell (LOL, na persze :) másnak meg kell ez is-az is.... Utóbbinál szvsz jobb egy X-es, mint bármilyen Samu... hangsúlyozom SZVSZ!
u.i.: a Sony a mai napig értékben piacvezető, a Samsung a negyedik...... tehát a világpiac nagy része a minőségibb kategóriát veszi, abból is a Sony-kat, ne legyél olyan naív, hogy azt gondold, hogy a világ egyik legnagyobb cége nem tudja mit csinál.... Ezt se Te, se senki nem tudja.... hozzáteszem most húzzák fel Nyitrán az egyik legnagyobb LCD gyárukat... :) PS3-ra meg aludj még egypárat... Annyira xar, ja, hogy már Bluray filmeket nézek rajta akár költsönzőből, mitnemondjak elég nagy élmény.....:) -
#2571 köszönöm :)
hát, zöld lag van, de alig érzékelhető tudatosan. kicsit búg mikor használom, kikapcsolva nem, ilyen magas frekvenciájú hangot ad... néhány adás szellemképes, de ez meg a kábeltévé miatt ugye, ami műholdról jön az faja.
42", böszme nagy. nem. kurv@ nagy :) szép telt színek, sávosodás nincs. géppel akarom majd összekötni, onnan HD anyagokat nézni :) a beépített hangszórokkal minden egyes hangot kihallottam egy rock szám közben az MTV-ről!! könnyű, átlátható, magyar menüje van. ja meg új szaga :D
röviden ennyi -
viizo #2570 nagy gratula a tv-hez, gyönyörű a pv70-es! egy beszámolót azért remélem megejtesz róla nekünk :) -
tompka #2569 A soni-t én sem szeretem lcd-ben. láttam a soni-t és a samut pc-ről hajtva és a samunak jobb volt a képe. -
-
#2567 Ja még mielőtt lehurrognál, hogy hülyeségeket beszélek, meg támasszam alá tesztekkel (lol) elárulom, hogy ez pusztán az én véleményem (bocsánat: nem csak az enyém, sok más emberé is). -
#2566 egyszerűbb lenne, ha egyszer gbeírnád, hogy "Sony az Isten, minden más szarfos" és aztán azt copy+paste -elnéd...
X-es sorozat? Mennyibe is kerül a 40 collos? És a Samu m87? És ha valaki (pl. én) szarik az sdtv-re? Ja és azt valahogy mindig elfelejted, hogy a Sony TV-i nem igazán mennek valós felbontásban PC-ről hajtva...
200 ezerrel drágább a sony X 40 collos, mint a samu m87, 200 rugót szerinted megér az sdtv szebb minősége? LOL ne röhögtesd már ki magad. Aki ilyen tv-t vesz, az pont nem az sd adások miatt veszi, ugye elég logikus, mert akkor nem kéne neki a 1080p
200 rugóból valaki az egész tv-t megveszi... Nem, itt sajnos az a helyzet, hogy a Sony kurvára el van szállva az áraival. Én örülök, hogy itt a samu, ami simán felveszi most már a versenyt és jön az LG is a sajátjával...
Sonyval ha így folytatja, ugyanaz fog történni a TV-k piacán is, mint a konzoloknál. Ugye a napokban olvashattunk híreket a PS3 miatti kurvanagy veszteségekről, stb... -
#2565 kösz a segítséget
-
#2564 SZVSZ picit közelről nézed a TV-t!!!! :)
Úgy tapasztalom, mindez megszokás kérdése. Aki eddig 55cm-es tv-t nézett 2m-ről annakk nagyon zavaró a 82cm ugyanonnan, viszont fordítva is igaz, aki idáig 1m körüli projektoros tv-t nézett 2m-ről annak hiába a 82cm kicsi lesz.
Az SD-HD képek különböző távolságot kívánhatnak!, De nem feltétlenül. Nekem a kisszobában egy 66cm-es LCD van, azt 2.5m-ről ideális néznem NEKEM SD adás esetében, PS3-as játéknál és Blueray filmnél akár közelebb is ülhetnék, ugye akár 5cm-re is, akkor is jó a kép, csakugye megfájdulna a fejem tőle....
Nagyon személyfüggő a dolog........
FullHD tv-khez meg annyit, hogy az általatok lehurrogott X-es Bravia minden tekintetben verhetetlen SD tv adások megjelenítésében..... amit a Bravia Engine EX produkál, az tapasztalatom szerint egyedülálló...... a beállítások mennyisége pedig több a soknál... :)
A Csamcsung mostanában felkapott fekete mizériájához meg annyit, hogy a továbbfejlesztett Bravia Engine-ek egyik chipje már vagy egy éve tudja a "fekete korrekció" funkciót (ezzel lehet feketébbet csinálni), de ugyanúgy elfedi a fekete részleteit, mint a most újdonságnak durrogtatott Csamcsung TV esetében........ (na pont eme tulajdonsága miatt utáltam meg az utóbbi évek alatt a Samsung-ot, kamu hírek, kamu marketing, félrevezetések falhuggyozó dumával.....:( )
Uhh, bocsi, megnt filozofálok..... :) -
#2563 Hogy kinek milyen messziről kellemes nézni egy adott képátlójú TV-t, az részben emberfüggő (kezdve ott, hogy mennyire jó/rossz a látása). De egy 32"-os TV esetén az ideális nézési távolság valahol 1.5-2 méter körül van, egy 37"-os TV esetén pedig 2-2.5 méter.
Megjegyzem, hogy ez a 720p felbontásra igaz, az (1080p) FullHD-s felbontású TV és képanyag esetén más a tészta, lévén hogy a nagyobb felbontásból eredő plusz információt meg is tudja különböztetni a szemed és az agyad, ahhoz még ennél is közelebb kell, hogy legyél. Egy 37"-os FullHD TV esetén olyan 1.5 méter körül van az ideális nézési távolság.
Ez persze visszafele is igaz. A sima PAL adás adott képméret egy 37"-os TV még 4 méterről is bőven elegendő. Itt inkább probléma lehet az adás minősége és a képjavító technikák milyensége, hisz hiába tud a TV akár 1920x1080 pixeles felbontást, ha az SD TV-s sima 576p adás jön. Ez esetben lép fel a minimális nézési távolság, vagyis hogy bizonyos távolságon belül már túlságosan is zavaróak lesznek a látható képpontok. Ez a nagyképernyős TV-k egyik rákfenéje, hogy amíg egy 66cm-es (korábban "nagyképernyősnek" tekinthető) CRT TV-n még tökéletesnek tünt az adás, addig egy 94cm-es TV-n azonos nézési távolságból már kezdhet zavaró lenni a nagyobb (megjelenített) képpontméret. -
elmerfudd #2562 Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy egy 82cm-es és egy 94cm-es tv esetében mi az ideális nézési távolság? -
tompka #2561 Tetszik ahogy távirányítóval lehet forgatni a tv-t! -
tompka #2560 Pc-ről is nagyon szép az 1920-as kép.amúgy M87-em van! nekem a sötét árnyalatoknál nem látom hogy elvesznének. -
#2559 Köszi, átnézem tompi postjait. Meg a netet úgy általában. Egy jó tesztet találtam a hdtvtest-en egy M86-ról. Ott is azt írták, hogy a színhelyesség belövése nagyon nehéz és hogy nagyon jó a fekete és a kontraszt, de ennek ára, hogy a sötét árnyalatok részletei elvesznek. -
#2558 Igen, az 1:1 pixel mapping ezt jelenti, ami a külföldi és itthoni fórumviszajelzéseket illeti, általában az M86/M87 széria vásáróli nagyon elégedettek, általában csak azt emlegetik fel, hogy szinte lehetettlen színhelyesre belőni, a Samu mindent megtett, hogy minél harsányabb, látványosabb képminőséget produkáljon, de talán kicsit átestek a ló túloldalára. Amúgy itt a topicban irogatott tompika, neki 40"-os M86-osa van, ha jól rémlik. -
#2557 Valahol írtátok, hogy a Samsung M87-es szériája tudja az 1:1 pixel mappingot. Ez azt jelentené, hogy PC-t rákötve és azt lejátszóként használva egy 1080p-s filmet teljes valós felbontásában meg tud jeleníteni, azaz 1920x1080 felbontást tud fogadni PC felől? Mik az egyéb tapasztalatok az M87-es szériával kapcsolatban?