21171
LCD - Plazma
  • [NST]Cifu
    Eddig én csak DVI-HDMI csatit láttam, ami HDMI-vé alakít más kimenetről érkező jelet. Hogy mikor fog kelleni a HDMI? Jó kérdés. De mivel DVD felvevővel akarod összekötni, a probléma inkább az lesz, hogy a DVD felvevőbe hogy megy be a TV képe. Hogy aztán a TV-t és a felvevőt HDMI-HDMI vagy Komponens-Komponens (esetleg Scart) csatival kötöd össze, az már részletkérdés szerintem. Csak arra ügyelj, hogy ha pl. beltériről jön a TV adás, akkor a felvevőt és a beltérit össze tud kötni (ha a beltérin pl. csak kompozit kimenet van, akkor erre ügyelni pl.), illetve a TV-t és a felvevőt össze tud kötni (HDMI, Komponens vagy Scart, ebben a sorrendben).

Indítónak olvasd el pl. ezt: Video összekötés @ Házi-mozi.hu
  • Taibi
    Gondoltam hátha elég, ha a tv-be "belemegy a hdmi", aztán a tv-t meg a felvevőt valami más fajta csatlakozóval kötöm össze. :)

(Igazából fogalmatlan vagyok ebben a témában, szerencsére még van időm érdeklődni, arrébb van még a vásárlás.)
  • Nexxuss
    mindenre kell. különben hogy kötöd össze őket? :P
  • Taibi
    Szevasztok!

Van egy elméleti kérdésem.
    Ha a jövőben arra adom a fejem, hogy vegyek egy lcd tv-t és egy dvd felvevőt, akkor olyan vegyek amin van hdmi csatlakozó?
    Vagy még messze van nagyon az, hogy szükség legyen rá, és felesleges egyenlőre?

Ha már most is megéri venni ilyet, akkor elég ha csak a tv-n van ilyen csatlakozó vagy kell a dvd-felvevőre is mindenképpen?

Köszi előre a válaszokat!
  • PyRex
    te olvasgass én megnéztem ;)
  • EmThor
    mert az U sorozat képminősége egy kalap sz@r, amúgy is csak nevében bravia. minőségi sony-t ennyiért nem kapni, ennél nem sokkal olcsóbbért meg csak zsebtévé méretben van.

tudom, neked úgyis nagyobb, csak neked lehet igazad, hisz ebből élsz... vagy nem? :D
  • cloud.strife
    Azért a 330-350-es árért mééér is csak kicsi Bravia van? :)
  • cloud.strife
    :)))))))) olvasni, olvasni, olvasni........ :))))))))
  • pako00
    Ma szétnéztem mindenhol hd-vel demoznak szép kép stb. rádugattam az analóg tv-t rosszul lettem tudom ez mindenhol más a média nem is demozhat mással ere van szerződésük amúgy túl nagy különbséget nem észleltem 300000pénz körül egy kicsit szebbek talán a plazmák de lcd-ben is láttam nagyon szép képet meg minden tévé bealítás fügö-is na meg a szakképzetlen eladok kész gáz jó hogy van ez a fórúm:)
  • [NST]Cifu
    1.: Szvsz a Pixmaniat sűrgősen felejsd el.
    2.: Enyiért a hazai webboltokban LG 42LC3R-t kapsz, az szvsz jobb választás, de hogy ne vádoljon Cloud részlehajlással, a Sony KDL-40U2000 is kb. ilyen áron mozog. Ha Samut akarsz mindenképpen, akkor az újabb LE-40S81-est olcsóbban is megkaphatod, bár akkor már a fenti kettő közül inkább valamelyik.
  • EmThor
    bármelyik media makt-ban vagy elektropontban
  • SubZero911
    Köszönöm a válaszokat. Le vagyok kötelezve...
  • sb1
    Erről a tévéről szeretném kikérni a véleményeteket. Érdemes megvenni, vagy van jobb ebben az árkategóriában?
  • pako00
    jonak tünik ez a pana is kösz megnézem müködés közben
  • pako00
  • PyRex
    Te Cloud, most komolyan: azért mindennek van határa, egy 40 collos U sorozatú sony lcd hol van már a 42-es pana plazmához?
  • EmThor
    panasonic 42pv70, braviát ennyiért felejtsd el, csak zsebtévé kategóriát kapsz
  • cloud.strife
    40U2000 Sony 289e mostanság, de annak talán kicsit rosszabb a képe, mint egy plazmának, báááár ez se biztos..... :)
  • pako00
    tiz évet kibir már megérte addigra lessz megint 300000ezrem másikra remélem legalább is
  • pako00
    sok negativot olvastam plazmákkal kapcsolatban de ennek ellenére plazmát veszek ezt néztem ki 300000pénzbe kerül Samsung. PS42Q92HX. HD Ready, 1024x768, Prémium formatervezés, Ultra FilterBright™,több pénz nincs rá sajna de ha van jobb tipus szivesen venném az ajánlatot
  • cloud.strife
    Igaz-igaz, de egy plazmánál nem mernek 60000 óráról beszélni és inkább legyen kevesebb a fényerő, minthogy ott figyeljen a jobb felső sarokban a beégett pl spektrum tv logo..... :)
  • pako00
  • Sir Quno Jedi
    Legalább kevésbé bántja az ember szemét.
  • [NST]Cifu
    A közelmúltban ráadásul kiderült a plazmák egy nagy hátrá­nya: a haszná­lattal erő­sen romlik a képminőség

Azért tegyük hozzá szép csöndben, hogy a CCFL fénycsövek fényereje is folyamatosan csökken a használattal. Az LG pl. az új sorozatánál 60.000 órás élettartamot ad meg, ami nagyon szép és jó - de ott van megjegyezve, hogy ez az 50%-os fényerőre vonatkozik, tehát 60.000 óra után (mégha ez nem is kis idő) a fénycsövek fényereje már csak fele az új korukban nyújtotthoz képest.
  • pako00
    baker mai hirek http://www.metro.hu/techtud/it/cikk/93808 Az LG is ki­hátrál a plazmatévék egyre szűkülő piacáról. A laptelevíziók egykor vezető technológiájának hanyatlása tavaly teljesedett ki, amikor a nagy méretben rejlő utolsó előnyét, is elveszí­tette a konkurens LCD technológiával szemben.

A közelmúltban ráadásul kiderült a plazmák egy nagy hátrá­nya: a haszná­lattal erő­sen romlik a képminőség. Az LG most egy teljes gyárat szüntet meg, ami 30 millió dollár éves megtakarítást jelent. A közelmúltban már ki­szállt az üzletből a Sony, a Philips, és ezen a piacon már a Hitachi sem fog újabb fejlesztésbe. metro
  • [NST]Cifu
    1.: Egy 2m-es HDMI kábelért 3-4e Ft-nél többet kiadni vétek, de még ennyit is sok. Csak nézz szét a neten, 2e Ft körüli árért is kapni. (5 sec google)
    2.: Aranyozott csilli-vili nyakbavaló minek? Digitális adatátvitelről van szó, vagyis 0-ák és 1-esek rohangálnak oda és vissza. A kutyát nem érdekli, hogy milyen sikkes csúcsakármicsodán rohangálnak. Teszem hozzá én is aranyozott csatlakozós optikai (!!!!) audiokábelt vettem (Toslink) a Kácsától, mivel 10m-es Toslink kábelt az égen-földön nem találtam, a sima csatlakozósból meg a Kácsáék is csak 3m-esig csinálnak (meg kell hagyni, hogy értenek az üzlethez...).

Szóval ha a szerény véleményem érdekel, ne költs vagyonokat olyasmire, amire felesleges... (ha például egy másfél millás Sony KDL-52X2000-őt kötnék össze egy Panasonic DMP-BD10AEGK Blu-Ray lejátszóval, akkor mondjuk én is azt mondanám, hogy nehogy már egy 2e Ft-s spártai egyszerűségű madzaggal legyenek már összedugva, de gondolom a te esetedben sem áll fent ennek a veszélye... :))))
  • EmThor
    MM lehúz.

2 méteres aranyozott 6 ropi körül Kácsánál
  • SubZero911
    Sziasztok !

Nagyon nem értek valamit : HDMI és HDMI kábel között van különbség ? Számítógéphez egy 2m-es 4000 maki max, MM-ban 2m-es (igaz "aranyozott") 10 rugó. Akkor most mi van??? Nézem mindenfelé az árakat, hú vazze !

Egy HDMI-s DVD lejátszó olcsóbb, mint a kábel. Akkor most mi a szitu HDMI kábel téren ???
  • JohnnySmith
    Keresek eladó DVI-Komponens átalakítót. Esetleg akinek nem kell és szívesen megválna tőle az jelezze köszi!
    Lehet ez lesz a megoldás :) Remélem...
  • EmThor
    régebbi driverrel is van, meg mintha tv menüjéven is láttam volna. PH9-es panákkal is állítólag van ilyen jelenség + valaki új samuk kapcsán is írta.

ps3-al is ha előfordul majd akkor van para.

msi 7600gt, dual dvi kimenet, nincs hdcp támogatás
  • JohnnySmith
    "Megjavították" a tv-met.... Konkrétan egy tök más model kapcsolójával lépkedett a menüben plusz betudott lépni a rendszer menüjébe ahol átállítot egy karaktert aztán annyi...
    " a JVC dolgozik a problémán valszeg 1-2 hónap múlva lesz rá megoldás vagy legrosszabb esetben adnak egy új távírányítót"
    A gáz amúgy a DVI-HDMI kötésben van. Az alapból HDMI-s cuccokat (PS3,DVD lejátszók, stb) rálehet kötni minden további nélkül , csak PC-t nem hacsak nincs egy olyan távkapcsolóm. (nem lehet szerezni rákérdeztem )
    Szóval most minden nagyon szép minden nagyon jó , csak PC-t ne kössél rá DVI-HDMI kábellel....egyenlőre.....
  • kaposi1
    Hello!
    Nvideás a kártyád? Ha igen akkor pontosan milyen? Én LG 42PC1RR-t hajtok HDMI/DVI-n keresztül egy 7600GT-s kártyával és semmi gondom vele.
    Ha friss a drivered akkor már az uj control panellel kell rendelkeznie ami tudja a Clon ill Dual modot egyszerre kezelni.Igy játhatsz ill.filmet is nézhetsz ugyan annál a beállításnál,és nem kell az ablakokat húzkálni a monitorrol a tv-re.Bár igaz nálam a régebbi driverrel sem volt ilyen "utánhuzós szellemkép".
  • cloud.strife
    26S a jobb modell, sorban a szériák: U, P, S, V, D, W, X

Nos az S-ben lényegesen jobb a Bravia Engine, több a képjavító proci benne. A P inkább az U újított változata, maga a panel azonos az U-val, dinamikus kontraszt, 2 HDMI csati.
  • cloud.strife
    Hát ez szép mondhatom...... :(

Bocsi, de nincs nagy véleményem az elmult 6-7 évben a JVC-ről, ez is alátámasztja..... :(
  • bubi07
    Sony KDL-26S2030 vagy KDL-26P2530? Melyik a jobb és miben különböznek?
  • EmThor
    lehúztam tévét meg vissza, de nem az a gond
  • EmThor
    1280-as kép, 1024-es panelon, persze hogy kilóg, de lehet kompenzálni, van ilyen mód a beállítások közt.

pixel clock frekit kéne állítani? xp-m van amúgy. lehet a tv kábele zavar be?
  • [NST]Cifu
    Szvsz driver szinten orvosolható probléma, talán az Aero-val kapcsolatos (ha jól látom Vistáról nyomod). Nem hiszem, hogy a TV-vel kapcsolatos a probléma. Viszont az, hogy levágja a széleket már aggasztó. :S
  • EmThor
    dvi-hdmi-vel, 1024-es plazmára kitoltam pc képét. 5m-es kábel.

1280x720, 60hz. 5%-a a képnek körbe kilóg, nem vészes.
    filmek nagyon szépek, divx + hd anyag is. 60hz csak nem árt a tévének?!

viszont ha total commander, vagy bármilyen ablakot mozgatom egérrel, jobbra balra az ablakok fej és lábléce (ha utóbbi van) meghosszabbodik ilyen szellemkép effektel. igazából filmeknél nem látni, csak az asztalon, az ablakok mozgatásánál, pl. total commander fejléc sora jobbra balra meghosszabbodik képernyő széléig, ilyen világos cucc, nem igazi szellemkép, csak ahhoz hasonlít. mi lehet a gond? csak nem a tv hibája ?!

illusztráció: (tehát a szellemkép helyén csak egy világosabb vonalat képzeljetek el)
    ITT A KÉP
  • JohnnySmith
    Igazából tényleg azt leszámítva hogy a menüt nem tudom vezérelni , plusz az extra kép és hang beállításokat nagyon jó és szép képe van.
    De erre biztos hogy rákérdezek hogy akkor most milyen beállításokkal lehet vele szarakodni.
    Na mind1... lehet hogy én voltam a láma, de igazából ha nincs kikötve hogy hogy lehet és hogy nem magamtól nem jövök rá.
    Amúgy minden fajta beállítást szépen behozott semmi zavaró nem volt, vagy furcsaság....