21171
LCD - Plazma
-
#2676 Euronixxxxx :)))))) -
#2675 Sztem hülyeség, a film 24p élményét teszi tönkre..... :( -
#2674 milyen kéne?
-
#2673 Off:
Gondolhatod én akkor mit érzek, már csak a TV hiányzik a nappalimból... Egyre több webshopban tünik fel, de konkrét dátumot egyik sem tud mondani (kiírják, hogy 3 napon belül, meg 1 héten belül, de konkrét kérdésre már csak az üres igérgetés megy mindenhol.. :(()... -
OFF:
TV-del mi van Cifu? Megjött már? :))) Szívesen WII-znék már a nagy tv-n :) -
#2671 Majd a Blu-Ray / PS3 esetén azért nem lesz rossz, a hírek szerint az 1080p@24fps eléggé gázos 50Hz/60Hz esetén (érezhetően "ugrál" a mozgás), a külföldi fórumok tele vannak az ezzel kapcsolatos anyázásokkal... -
#2670 ja :)
tudom nálunk vesztegetik azt a gagyi 106-os plazmát 199k-ért ami nem is olyan gagyi ennyiért... (LG, de még a 852 * 480 felbontású) -
#2669 jön be az új széria ezért samu occsón kidobálja a maradék raktárkészletét...
igen,igen esnek az árak de előbb-utóbb stagnálni fognak, 100-80 alá nemhinnném hogy menni fognak a 32"-s árak mert már lassan elérjük a gyártási költséget (és ugye kerersni kell rajta a gyártónak meg a kereskedsőnek is)
72cm-es képcsövesbe se találni értelmeset 60 alatt a 100hz-esek meg még mindig 80-100 között vannak
szal ha ennyi lessz a 32"-os lcd is ki fogja megvenni a képcsöveset? :) -
Inquisitor #2668 Pfff. Esnek az árak rohadtul. Tesóék még valami 27"-osat vettek "akciósan" 189K-ért (akkoriban 230-240K volt egy ilyen "nagy" TV!), most meg 26"-os Thomson 90K alatt van, valami gagyi 106 centis plazmát meg 199K-ért vesztegetnek. Vajh mit kapni 80-100K között egy év múlva? :) -
#2667 melohelyről lessz :)
amugymeg 140 lessz eksönben 1-étől.... -
#2666 Ez már-már gyanusan jó ár érte... -
#2665 lehet hogy néked nem :) -
#2664 És okoz probkémákat a 60hz szerinted? -
#2663 most ez milyen kérdés volt? Nyilván a tv-n :) -
#2662 Szerinted min nézek filmeket (a kivetítőm most nincs nálam egy jó ideje)??? -
#2661 Ha Pc-t kötsz rá akkor nem is okozhat, de a filmeknél igen jótékony hatással tud lenni. -
#2660 halihó!
sztetek 130-ért ő? -
#2659 Én löcödö tévén jáccok évek óta és semmiféle gondot nem okozott még nekem a 60hz, sem pécén, sem konzolon, szal. ezzel a 100hz-vel aztán már tényleg kitörölhetik a seggemet! -
#2658 Itt jön a képbe a fejlődés. Az elmúlt fél év a FullHD-ről szólt, most jön a 100/120Hz, aztán jönni fog a következő technológiai lépés... Tiszta idegbaj... -
elmerfudd #2657 Elméletileg a héten egy Sharp érkezik a kis szobácskámba!! :))) -
#2656 2000:1 -hez valós kontraszt... és olcsóbb a sony-nál :D ráadásul jönnek a 100hz-es modellek is, na azok még durvábbak lesznek! -
#2655 Most az XD1E a csúcs, sokan imádják, mert tényleg nagyon szép képe van, épp ma láttam én is a Budaörszi MM-ben egy 46"-ost, hát tényleg lélegzetelálító... ;) -
#2654 Japánban a sharp igen komoly modelleket hoz forgalomba, szerintem azok mindent aláznak. régebben hozzánk is eljutott 1-1 darab (még az lcd láz elején) -
veresdaniel #2653 a Sharp képével ez alatt a rövid idő alatt mi is elégedettek vagyunk... -
elmerfudd #2652 Ezt a Sharp tv-t láttam ma a MM-ban. Nagyon jó áron adták. Elgondolkodtam rajta. Egy promóciós lemez ment komponens csatin keresztűl, zseniális volt a képe. Kértem az eladót, hogy egy kis tv müsort is mutasson. Az is szép volt. Szóval most favorit lett nálam!!!! -
#2651 A 32-es is :). Hűtés mellett a képernyő kb 40-45 fokos lehet.
Viszont mivel eleve gép mellett van (abba meg vagy 6-8 venti cicereg), csak annyi, hogy ezt még fújatom egy strandventillátorral (35 centi, semmi hangja :))) )
-
#2650 3 kilóéert most melyik az amelyiket érdemes választani?
Filmezésre, játékokra, netezésre lenne.. -
#2649 A 42 colos Lg is elmegy radiátornak télen. :) -
veresdaniel #2648 most, hogy olvasom a válaszod, gyors megnéztam, hogy mi a helyzet a Sharp-al. Kellemesen langyos. Sajna egy standard szekrénysor egyik üres elemében van csak neki hely, de mögötte így is vagy 50 cm szabad tér van. Remélem ez elég neki.
Az LG-t is nézegettem, az sokkal melegebb volt, akár rántottát is lehetett volna rajta sütni.;) Esetleg akinek LG-je van megnézegethetné, hogy az övével mi a helyzet. -
#2647 A riogatás nem baj, legalább tudja az ember hogy mire is kell figyelnie.
Én még annyit tennék hozzá, hogy az LCD TV-k is rendesen melegszenek (elöl is, hátul is), nem árt neki ha egy kis szél simogatja (elektronika is kevésbé sül be, képpont is).
Bizony, már nem csak a PC-t kell hűteni eszeveszetten, de a TV-t is :) -
veresdaniel #2646 köszi a választ. Ezért írtam az eredeti bejegyzésben, hogy mindenféle üzemmódban használjuk. Napi 4-6 órát mehetett az LG, kb. 60% 4:3 40% 16:9 megoszlásban - remélem nagyjából reálisan becsültem. Mindenesetre 6 hónap nem hosszú idő egy TV-nél. -
veresdaniel #2645 Nem riogatásnak szántam.. a típust sajna tényleg kifelejtettem: 32LC2R, a bejegyzést meg nem riogatásnak vagy fikázásnak szántam. Bár sokat moralizáltam, hogy írjak-e, mert nem szeretném ha a márka részvényei vészes zuhanásba kezdenének. :D
Mindenesetre jó fejlesztgetést és videózást.:)
ui.: Azért érdekes, hogy 1 hét alatt random módon 2 olyan emberrel is találkoztam, aki azaonos problémával küszködik. -
#2644 Ha már riogatod a népet, írjál típust is please.
Én LG 32LX2R-t 6 hónapja használom intenzíven (min napi 8-15 óra), monitor helyett fejlesztésre, videózásra (igaz mindent 16:9-ben), ilyesmi gonddal hál isten még nem találkoztam.
Igaz TV-t nem is nézek (se rajta, se máson :P )
-
#2643 A legtöbb LCD és Plazma TV esetén van figyelmezetés a kézikönyvben vagy a gyártó honlapján a beégésre való veszélyre. Itt jön be az, hogy a sok ember divatból megveszi a 16:9-es TV-t, majd folyamatosan sima SD TV adást néz rajta 4:3-as képarányal... Nem az a baj, hogy ilyennel használják, hanem az, hogy csak ebben a módban használják... -
#2642 Én pl már 2 éve csak "smart" módban nézem a 4:3-as adásokat.....
Ilyet amúgy még nem hallottam, bár nem sok LG-t adunk el..... :( :) -
veresdaniel #2641 ok- ;) Köszönöm a választ, ezek szerint ez teljesen normális... hm. Érdekes azért az LG. Azért én becseréltetném amíg még tart a gari, bár Ti tudjátok, ha rendeződött lehet, hogy jó is marad..
Mindenesetre érdekes kérdés, hogy minden LCD-nél gond-e a 4:3-as képarány használata. Ha meg törvényszerű, hogy beég, miért rakták rá ezt az üzemmódot?! -
#2640 Nekünk is van ithon egy LG, annak is ugyanez volt a problémája, kissé elhalványodott egy sor benne. De később 1-2 nap mulva el is tünt. -
Taibi #2639 Oké, köszi, elolvasom. -
veresdaniel #2638
Sharp LC-32SA1EA -
veresdaniel #2637 Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni lcd-tv kérdésben.
Múlt év novemberében vettünk egy LG lcd tv-t. Képével, funkcióival, használhatóságával elégedettek voltunk. Tv nézési szokásaink szerint a különböző adókat 4:3-as arányban néztük, a DVD-ket 16:9-ben, vagy teljes képernyőre nyújtva. Néhány hete lakásfelújítás eredményeképpen elérhetővé vált, hogy a PC-t és a tv-t összekössem. Az összekötés után - 1366x768-as felbontásban használtam - feltűnt, hogy az lcd panel jobb oldalán, kb. a képernyő 1/5-énél függőleges sávban kiégés van.
A szervízzel való konzultálás után bevittük a készüléket. A szervíz bejáratánál találkoztunk egy másik boldog lg lcd tulajjal, aki ugyanezzel a hibával ugyanakkor vitte vissza a - másik multiban vásárolt - készülékét. Mint később kiderült mindkettőnkét kérdés nélkül cserére engedték, de megfanyített a szervízes, mondván, hogy ez a hiba annak köszönhető, hogy a 4:3-as arányban nézés miatt kiégtek a kép szélén lévő pixelek.
Plazmánál hallottam, hogy beéghet a kép, ha nem vigyáz az ember, de az lcd technológiánál nem gondoltam volna, hogy ilyen lehet.
Normális az, hogy fél év után kiég a panel egy el nem hanyagolható része a 4:3-as üzemmód miatt???
Másik LG-t nem vettem, helyette egy szimpatikus Sharp-ot kértem a boltban.
Hogyan használjam ezt az új készüléket? Milyen tippetek van? Miként tudom minél jobban megóvni?
-----------------------
Na aki idáig elolvasta, az igazán türelmes, vagy sok ideje van. ;) Bocsi, hogy ilyen hosszadalmasra vettem...