21171
LCD - Plazma
  • Adi
    "adi: vga2dvi CSAK akkor megy, ha az adott DVI bemenet DVI-I, azaz vegyesen analog és digitális jelet is fogad. a tftken levő dvi az pontosan DVI-D, azaz analog (vga) jelent NEM fogad"
    Ezt írta arty(RT) a(z) X360 fórumon.
    Mert a kis átalakító dobozára ez van írva: "DVI socket adapter Analog"..
    Tehát kénne vennem egy DVI D átalakított? De akkor nem fogja a VGA-mat átalakítani nem?

• Adi
    "DVI DIGITAL SINGLE LINK DOUBLE FOIL SPACE SHUTTLE-D"
    Ez van rá írva a kábelra.
    VGA-at nem tudok beledugni az átalakítóba, csak DVI-t tudok.
    Szerinted akkor most mit csináljak?
  • Sophielight
    Köszi,megfogadom a tanácsodat és az újabbak közül válogatok.
  • mrzed001
    Fura egy problémád van, általában az ellenkezője szokott lenni :)

1) ha DVI kábellel viszed a moncsihoz a jelet:
    Nézd meg a kábeled DVI-I tipusú-e (az az analóg jelet is átviszi, míg a DVI-D csak a digitálisat)
    2) Tesztelted, hogy VGA kábellel viszed el a moncsiig a jelet, és abba dugod az átalakítót?
  • Adi
    OFF:
    Na vettem egy monitort: LG L203WT(idéglenesen míg nincs HDTV.
    Következő a gondom, h GF4 kártyám van azon van VGA kimenet(csak az van).. Erre vettem egy átalakított ami VGA-ból csinál dvi-t De
    úgy nem hajlandó megjeleníteni a moncsin a képet!:(
    Szerintettek mi lehet a gubanc?
  • [NST]Cifu
    Szigorúan szvsz, de ez vagy 2,5 éves TV, azóta már nem is egy generációváltás volt az LCD TV-k terén, ennyiért pedig már lehet rendesen válogatni az új LCD TV-k között, szóval ezt a típust inkább hanyagold.
  • Sophielight
    Sziasztok!
    Érdekelne a véleményetek a Philips 32PF9986 LCD-ről.Ez egy régebbi típus,akkor jónak számított.Érdemes érte 200ezret adni,vagy keresgéljek az újabbak között ebben az árban?Tv-zésre+dvd-re kellene.Kösz,ha valaki tud segíteni.
  • elmerfudd
    Toshiba mint lcd tv?? Szóba jöhet, mert nem nagyon olvastam itt róla. Vagy nincs tapasztalat?
  • [NST]Cifu
    Ezen az áron jó vétel lehet, de kicsivel drágábban már nevesebb gyártók készülékeit is megveheted. Őszintén szólva Funai-val pontosan nulla tapasztalatom van, fórumokban sem nagyon olvashatni róluk...
  • [NST]Cifu
    Az U széria a Sonynál a belépőszint. ;)
  • [NST]Cifu
    Nézd, ha korrekt tanácsot akarsz kapni a PS3-al kapcslatban, akkor a PS3 topicban biztos okosabbat tudnak mondani. Ha 200e Ft alatt akarsz 32"-osat, akkor azért elég szép választék van, LG 32LC41, Pana 32" LE7, de még Sony S széria is akad. Én mondjuk az 1.3-as HDMI miatt vagy az új LG-ket, vagy az új Panákat javasolnám.

Az Auchan ajánlattal amúgy mi a baj? Árban ott vannak a toppon, egyébként meg Argep.hu, Olcsobbat.hu, stb...
  • Kaszi46
    Sziasztok, akcióban lehet kapni 119eFt-ért 82cm-es 1000:1 kontrasztú, 550cd/m2 fényerejű funai lcd tv-t. Érdekelne a véleményetek hogy ezen az áron megéri-e, illetve az is hogy nem kevés e a kontrasztaránya.

egyéb adatok:
    1366x768, 8ms, 176°, HDMI bemenet, HD-Ready
  • veresdaniel
    Igen, minden rendben van. Jónak tűnik a Sharp. Egyetlen apróság zavar - bár ez lehet, hogy csak beleképzelés -, mégpedig az, hogy a képet teljes képernyőre nyújtva jobban torzítja szerintem, mint az LG tette.

Különben a Toshibát én is néztem, szép képe volt. Garira kérdezz rá, ha jól emlékszem a Toshibának talán 3 év a garija???

Mindenesetre én nem bíztam a MM-tos sorbakötött jel minőségében, az nem mond sokat. Ha lehet direktbe valami forrásra kötve nézd meg a Sharpot is. (ha eddig nem volt rá mód)

kellemes hétvégét mindenkinek!! :)
  • elmerfudd
    Sziasztok dilemma elé kerültem. Veresdani féle Sharpot néztem ki, de közben találkoztam egy Toshiba 32DL66-OS géppel is. A kettő között kellene választanom.
    Valami tanács esetleg?(A Toshiba szebb képet produkált)
    Veresdani azóta is minden rendben van a géppel??
  • HAF Rigel
    Igen én is szemezgettem az auchman katalogust . Bár ps3 topicban azt javasolták u sonyt ne vegyek ? Nem tudjátok miért ?
  • HAF Rigel
    Köszönöm a válaszodat , elég korrekt volt. Sajna lehetöségek adottak de majd rákeresek. Nekem is tetszett a Pana , ha jól láttam még nem is volt a magyar oldalon.

De ha tudnál ajánlani egy másfajtát máshol azt is megköszönöm olyan 200ezer körül kellene hdmi mindenképpen , mert az az előzöröl lemaradt ezért vagyok kénytelen venni egy másikat. Jót szeretnék venni , mert az előzővel kicsit befürödve érzem magam
  • [NST]Cifu
    Köszönöm szépen, nagyon rendes vagy, de mostmár megvárom mit mondanak a webshoposok. Amúgy a szóbeszédek szerint az Auchan felvásárolta az első szállítmányt, ma dobtak be hozzám is egy szokásos szórólapot, és szerepel benne a 42LF65, 499e Ft-ért. Ennyit azért nem akarok kiadni érte. ^^
  • cloud.strife
    Nem mondtam hogy hol ennyi..... :)))
  • Multikiller
    Igen, tényleg elég tré a szlogen. Minőség: pakolás közben az eladó úgy belevágta a tápkábelt egy lcd tv kijelzőjébe, hogy azt hittem elsírom magam. Olcsón: 36 ezerrel drágább az a tv náluk, amit kinéztem mint máshol. Szakértők: feltettem pár kérdést az eladónak az meg nézett rám mit bari az új kapura. Na mind1, hülye aki ennek örömére nem ünnepel!
  • EmThor
    meg a plazma is... nem akar neked egy jó nagy ban-t adni neked valaki a túl sok reklámért? :) <- ez itt egy szmájli
  • Guer
    ha gondolod utána tudok nézni hogy tudunk e rendelni és h mennyiért....
  • Guer
    valamiből élni kell....
  • cloud.strife
    PS3 HDMI-s, de most már minden valamire valo LCD tv rendelkezik ilyen csatival.....

u.i.: 32U2000 159e mostanság..... :)
  • cloud.strife
    Minoséget, olcsón, szakértoktol.....

Bocsi, nem téged akarlak megsérteni de annyira nevetséges ez a szlogen..... semmi sem igaz belole.... :( :)
  • tompka
    ja az más!
  • FFX
    a tied felsőkategóriás full hdtv az auchan-os meg egy belépőszintű 720 p-s TV, valószínűlwg van egy "kis" különbség képminőségben.
  • tompka
    Amúgy miért nem ajánlod a samut?nagyon jó nekem is az van.LE-40M87 ps3-al nagyon szép.
  • [NST]Cifu
    Lg 32lc2rr Ez a Lc2 mit jelent ?

Az LC a LG-nél kb. középkategóriát jelentet (LE = belépőszint, LB = felső szint), a szám pedig az adott sorozatból hanyadik. Az LC2 kifutó széria, az LC4x/LC5x veszi át a helyét, a 32LC41 olyan 165e Ft most a webboltokban. Az LC2RR egy "spéci" változat, egy merevlemez van beépítve, és képes arra, hogy felvegye a TV adást, majd azt visszajászd (a TV reklámokban már biztos láttad azt ezt propagáló spotot). Ha ezt nem használod ki, akkor szerintem felesleges az RR változatot megvásárolnod, inkább akkor költs még rá 20e Ft-t, és végy egy lépéssel nagyobb, 94cm-es LG 37LC2R-t, vagy 50e Ft-ért kevesebbért ott a sima 32LC2R.

A Pana egyébként szerintem nem lenne rossz választás, a Samuról inkább lebeszélnélek. A Sony még egy alternatíva, de a három megmaradt versenyző közül én inkább a Panára szavaznék.

A PS3-al való összekötésről inkább a PS3 topicban érdeklődj szerintem, ott több tapasztalata lesz az embereknek (itt asszem csak Cloud Strife-nek van PS3-a).
  • HAF Rigel
    Sziasztok lenne egy kérdésem a szakikhoz.

Szeretnék venni egy lcd 82 cm körül .
    Sajna a lehetöségek behatároltak (auchan kártyára szeretmén venni)
    Jun 1 től vannak akciók . Ezekre ha mondanátok valamit .

Panasonic TX32-LE7 es model. Ez állitolag új model .3000: 1 es valós kontrasz .

Lg 32lc2rr Ez a Lc2 mit jelent ?
    Akkor volt a sasung amit a valaki emlitett az elöbb LE32R71w vagy Sony kdl-32u2000k .

Tv nézésre kellene meg hdmi bemenet a ps3 hoz. Mert a régi lcd tv nem volt csak dvi , meg composit bemenet és hdmi ben szeretném kötni a tévére a ps3 mat.
  • kaposi1
    Sziasztok!
    Az hogy lehet hogy Az LCD monitoromat hetente legalább kétszer kell portalanítanom.A plazmám képernyőjén meg mióta megvan (nyolc hónap) egy porszem sem tapad meg.Mi a fenével van a panel bevonva?
  • Sir Quno Jedi
    Az ilyen portörlő kefe szerűség, mint egy tollseprű, de nem karcol és vonzza a port. Lehet, hogy nem ez a neve, de erre emléxem, majd megnézem otthon. Nekem egy dupla szettem van belőle, ajándékba kaptam.
  • Adi
    Pronto porstop? Az "vegyszer"? Vagy kednő? Bocs a láma kérdésért de nem tom.
  • Sir Quno Jedi
    - először pronto porstop-pal le kell törölgetni, legyezgetni a port (ez így nem karcol)
    - másodszor enyhén nedves mikroszálas törlőkendővel (hideg vízel kell benedvesíteni éskicsvarni) lágyan letörölni (nem rányomni, nem dörgölni, egy irányban)
    - harmadszor szárazra törölni szintén mikroszálassal

Ezt addig ismételni, míg tiszta nem lesz.
  • [NST]Cifu
    Én ablaktisztítóval takarítom az LCD monitorom már lassan két éve, és eddig semmi baja nem lett tőle.
  • Adi
    Hi!
    Lcd tv-t mivel ajánlot takarítani??
    Mert halottam, olyat, h nedves törlökendőtől bekrepál a kép.
  • [NST]Cifu
    Lent már erről értekeztünk. Miután jelenleg nem tudni, hogy pontosan miként és hogyan lesz a DVB-T adás (hány csatorna, milyen felbontásban/minőségben), ezért kérdéses a dolog. HA lesz belátható időn belül 720p / 1080i / 1080p adás, és azt fogni is lehet a lakhelyeden, akkor megéri a DVB-T. Ha viszont rövid időn belül ez nem várható, illetve a kábel és/vagy a műholdszolgáltatás elébe vág a DVB-T-nek, akkor felesleges. A gond az, hogy a DVB-T-n nem lesz soha akkora csatornaválaszték, mint műholdon vagy kábelTV-n, tehát ha lesz is DVB-T fogásra lehetőséged, akkor is ott lesz mellette a műholdas/kábel box a TV mellett...

Már van digitális műholdas és kábelszolgáltatás, csak az a kérdés, hogy mikor kezdik el a HD felbontású TV adások sugárzását, és az otthonodba hogy lesz az elérhető. Ha van a kinézett TV-be, akkor végülis enni nem kér. De ha ugyanabból a típusból van DVB-T nélküli és DVB-T-vel rendelkező, akkor szsvsz (szigorúan saját véleményem szerint) most még felesleges a drágább DVB-T-set venni.
  • Inquisitor
    Ha az ember nem cseréli a TV-t féléventem akkor most már csak olyat érdemes venni, amiben van digitális tuner, nem?
  • [NST]Cifu
    LG 42LF65 v. LY95, amit kinéztem. Állítólag a jövő hétre várható a szállítás (hiszem, ha látom ^^).
  • Guer
    direkt nem akartam :)
  • cloud.strife
    Ezért teccik nekem még mindig a 3LCD, inkább az SXRD.......

De attól függetlenül nem szeretnék homevideo simaságú svenkes képeket látni egy mozifilmben...... :(