21171
LCD - Plazma
-
ptxwux #2756 üdv,segítséget kérnék:lg 32lc2rr tv-t szeretném összekötni pc-vel 2.lagos moncsiként.svideo-svideo kábellel,illetve már összekötöttem,de 1024x768-ban 1-2mp-enként ugrál a kép.mi lehet az oka?(kipróbáltam rgb-ként 1legesen,úgy müxik faján.köszi előre is. -
#2755 GT HD az igazán nem nextgen, csak a felbontása jó. Majd azokat kell megnézni, amik full durva grafikával 1080p felbontásban futnak. -
#2754 NEM TÚL NAGY. Én év eleje óta 32"-en moncsizok, előtte meg egy évig 26"-en és JOBB a 32". -
Inquisitor #2753 Jó kérdés, sokak szerint 43" alatt értelmetlen ergonómiai okokból a full HD, de sokan inkább 47-50" vagy a fölött ajálják csak. Szvsz kisebb méretben a jelenlegi áron nem igazán érdemes, monitornak meg túl nagy a 32"-37". -
#2752 Én is csak ebbe látnék fantáziát.... :) -
#2751 Egyenlore a GT HD játék 1080p, azon nincs lassulás...
SZVSZ ez egyenlore rémhír... :) -
#2750 Hát hogy értelme legyen, szvsz legfeljebb 1 méterről kell nézni... szóval nem tudom, talán ilyen asztali TV-nek, monitornak tudom elképzelni. -
#2749 ha hosszu távra tervezel és a pénzed megengedi akkor mindenképp fullHD-s Bravia . 32" Bravia-nál arra ügyelj , hogy U jelzésüt kerüld . V/S a jó választás , az igazi Bravia Engine (digit. képjavito ) abba található . -
#2748 ..közelebbről,annyira látni a különbséget??
..1ébként más forumokon azt irták,hogy Full-HD -s felbontásnál belassúl picit a PS3, mindenesetre pl. 720p-n folyamatasabb egy játék.
..sztetek mennyi igaz ebből? -
#2747 Minden Lg lcd Tvnek van ilyen ?
Mert az lenne a problémám hogy nem tudom a kép helyét és méretét véltoztatni , mint a monitoron , igy néha lelog egy kicsit a széle. -
#2746 Nem értem hogy 32"-ba minek a fullHD..... lehet, hogy az én szememmel van a baj, de pl a PS3-on nézett BD filmet ha kicsit távolabbról nézem (vagy a játékot), szinte, hangsúlyozom szinte észre sem lehet venni a HD-t, viszont ha közelebb megyek akkor bexarás......
Vagy a 1080p a kulcsa? -
#2745 SZVSZ a pénztárcád dönt..... :))))) -
#2744 háát ezeket néztem ki:
KDL-40W2000 vagy KDL-32v2500 -
#2743 Van 32" fullHD TV, például a Samu M86/87-ből ha jól tudom. LE-32M87BD @ Samu.hu
Szerk.: pardon, Braviából (lévén erről volt szó) lehet, hogy tényleg nincs, sorry. :) -
#2742 Megtaláltam az LG rejtett menüjét. Vicces emberek ezek az LG fejlesztők (7 mp-ig kell nyomni a 2 menü gombot, és aztán amikor 0,2 mp-re felugrik a menü, akkor elengedni)
Mindenesetre most már fekete és nem az a ránda szürke a keret, ha nagyritkán 4:3-ban nézek valamit a TV-n :) -
#2741 Méghacsak 200k lenne a diffi..... :(
Ha extra igényes 1080p Blueray HD mozizás az elsődleges cél és megvan a rávaló, akkor lehet a 40" FullHD-t választani, ha nem a legfontosabb, de jó minőségű kábeltv nézés és néha HD film, PS3 game, akkor lehet egy 32" HD Ready-t választani.... nekem utóbbi kellett, így választottam a 32V2500-at. Mostanság irtó jó lett az ára... -
baxxter8 #2740 Ilyen kérdéseket sztem felesleges feltenned, ezt neked kell eldönteni. A bravia egy nagyon jó választás. Nem tom milyen modelleket néztél ki, de a 200k különbség a legjobb 32"-os 720p-s és a 'legrosszabb' 40"-os 1080p-s között van. -
#2739 Sziasztok!
Vmi Sony Bravia-ba gondolkodom (bár nem tulnagy a szobám),
sztetek: 32"-os HD Ready (ugy ebbe a méretbe nincs FULL HDs), avagy 40" FULL HD-s??
..igazábol PS3-hoz, Blue-Ray mozihoz kéne ,csakhátugye van vagy 200k HUF differencia a 2között
..köszi a válaszokat -
#2738 Egészen pontosan a mo-i piac első plazma tv tipusát (vmilyen Philips volt) 4.499.990.-ért árultuk.....
húúúúú vazzz, a végén pocsék fényerővel, beégett logókkal egy vevő 2.000.000.-ért megvette...... :)
pedig tisztába volt a tv állapotával... buktunk rajta mint rottembiller... :( -
#2737 én meg arra emléxem , h anno az egyik hírdetési újságban egy alap plazma 3 milla volt , amihez adtak ajándékba egy kocsit(Swift) -
viizo #2736 a napokban lapozgattam egy 2000-es évjáratú CHIP magazint, benne monitorteszt: a legolcsóbb 17"-os LCD (egy LG modell) 750.000 Ft volt,
míg a legdrágább egy Samsung monitor volt 1.170.000-ért :) -
Inquisitor #2735 Nehogy már ezen vitázzatok. :D
Azért nem úgy van TV-nél mint bármi másnál, hogy minnél többet gyártanak, annál olcsóbb a darab előállítás plsuz közben fejlesztenek olcsóbb gyártástechnológiát?
Az első 17"-os TFT monitorok 200K körül indultak itthon (kint még drágábbról anno), most meg egy vacak kínai 40K-s TFT többet tud. -
#2734 igen de inquisitor éppen ezért reagált bolti árral, mert előtte azt írták, hogy 100e a gyártási költség - innen indult az egész. ez viszont baromság. -
elmerfudd #2733 Toshiba 32dl 66. -
#2732 Ez igaz, de Inquisitor gyakorlati példával, bolti árral állt elő, Guer pedig erre reagált. ;) -
#2731 de az eredeti felvetésben a gyártási költségről volt szó, én erre reagáltam. -
#2730 Pontosan erről van szó. A bolt számára ezek az árak már minuszosak... -
#2729 bocs de a nagyker ár nagyon nem egyenlő az előállítási árral... -
addor #2728 Melyik típus mellet döntöttél? -
#2727 Khmm... a bolt vette meg 1,5-2 éve, az akkori nagyker áron. Ami valószinüleg messze 100e Ft felett volt... -
#2726 ha szerinted egy 1,5-2 éves 32 collos lcd-t legyártani 100 ezer forintnál többe kerül, akkor igen komoly tévedésben vagy :) -
#2725 én meg tudom... :) -
#2724 azért ezt nem hinném. -
elmerfudd #2723 Megvettem a Toshiba LCD tv-t ma. Hááát zseniális a képe hdmi-n kersesztűl.
A kábel tv-n is jól teljesít. A képjavító áramkörök nagyon jók.
Eddig 10pont!!! -
#2722 lehet de ezek már minuszos árak... -
Inquisitor #2721 Nem járnál jobban egy komponens HDTV vagy HDMI kábellel? -
Inquisitor #2720 "100-80 alá nemhinnném hogy menni fognak a 32"-s árak mert már lassan elérjük a gyártási költséget "
Most láttam valahol 99.990-ért valami kifutó típúsú Thompson(?) 32"-os TV-t. Azért nem gyenge, nég ha valami régi típús is. -
#2719 Köszi, közben megnéztem, inkább kihagyom, elég rosz a képminősége. -
#2718 okké köszönöm.. akkor veszek vmi olcsó VGA-t.. én úgy se játszok számítogépen. Csak box:)..
-
#2717 Hát az megeshet, hogy a moncsin a DVI-ból csak a digitális rész van lekezelve.
Nos akkor a problémád megoldása csak az új VGA kártya, olyan átalakítóról én ugyanis nem tudok ami az analógból digitális jelet kovácsolna ócsón.