21171
LCD - Plazma
-
elmerfudd #2796 Sajna nem csináltam róla képet. De ha eljössz megnézheted. -
#2795 Mekkora méretben gondolkodik?
Ha jól rémlik az X-Box 360 Komponens vagy VGA csatival tud csatlakozni. Én személy szerint az LG 37LC41/LC51, Samsung 37R81, Toshiba 37WL68 TV-ket ajánlom arra, hogy megnézze őket. -
#2794 A 10 bites színmélységhez nem kell semmiféle jelátvitel, a TV-nek kell támogatnia, és szebb szineket jelent. Ilyen a Samu M86/87, az LG LY95 és az új Sony D3000, W3000 és X3000. -
luckyboi #2793 Hali!
XB360-hoz szeretne haver tv-t venni, plazma vagy lcd-e vagy? 280k a vége, ennyi van max rá. Forintban.
A haver nevében is köszi a válaszokat - már ha lesznek - de mivel itt igen segítőkészek, remélem lesz 1-2 tipp.
Köszöntem, még1x -
#2792 R széria nem a legjobb.... (panel lottó stb) -
kutjus #2791 Sziasztok!
Kineztem a Samsung LE32R72 tipusu TV-t.
Kivancsi lennek a velemenyetekre.
Keves Tv bir a 10 bites szinmegjelenitessel es jelatvitellel. Ki tudja az ember azt hasznalni egyaltalan?
Koszi! -
#2790 Kiprobaltam.Sajnos hiaba ugy nez ki a szervizmenu a Plazmanal nem mukodik. -
#2789 Kepet tudsz felrakni rola? -
#2788 Üdv TV-Guruk,
vettem egy Xboxot és az a problémám vele, hogy a normál TV-n nagyon hamar (1 órán belül) megfájdítja a fejemet a képfrissítési freki (ami eddig, normál TV adásokat vagy filmeket nézve nem zavart). Most egy TV vásárlásán gondolkodom, ami az alábbi feladatokat látná el:
-50%-ban normál analóg TV adás nézése (fő funkció)
-30%-ban XBOX játék
-20%-ban DVD nézés (Divx filmek nagyrészt)
A készüléknél fontos szempotok lennének:
-Legyen nagy (min 1m átmérő)
-Legyen elfogadható rajta a normál analóg TV adás is
-Ne legyen vibrálás
-Tudja natívan az Xbox 720-as felbontását
-Férjen bele 250e Ft-ba
Én a Sony KDF-50E2010 és Sony KDF-50E2000 tipusokat néztem ki. Valamelyiküket már láttam egy Sony szalonban és tetszett, hogy egy kicsit "mosott" a kép, olyan rajta a TV adás, mintha a moziban a 8. sorból nézném a vásznat. A technológia projektoros TFT, ami szintén tetszene, hiszen itt nincs a szó klasszikus értelmében vett képfrissítésről (nem fájna a fejem tőle).
A kérdéseim minden TV szakértőhöz (Cloud, Sony szakiként kérlek Te is válaszolj) a következők lennének az fenti tipusokkal kapcsolatban:
-Mi a különbség a kettő között? (Melyik az ajánlottabb?)
-Hány üzemórát bír ki a lámpa? (Ahány szalon, annyi félét mondtak telefonon)
-Ajánlható-e az általam megfogalmazott kritériumrendszer alapján a két típus, vagy alaposan eltájoltam magam)
-Milyen alternatívák léteznek (hasonló tudással és árral)?
Előre is köszönöm a segítséget:
Andrew -
elmerfudd #2787 Kedvet kaptam én is az élménybeszámolóhoz.
Tehát Toshiba 32dl66 a tv.
Kicsomagolás után gyönyörűen viritott a helyén. Bekapcsolás után Magyar nyelv kiválasztása, majd autómatikus hangolás---Találat 53csatorna. UPC kábel tv van otthon, nem sokat vártam tőlle, de kellemesen csalodtam. Gyönyörűek a csatornák, 1-2kivétellel. A képjavitó áramkör nagyon zsííír.
Dvd-ről hdmi-n kersztűl nagyon szép. Ezt látni kell. Régi filmjeim új életre kaptak. 720p és 1080i között látható a külömbség. Rengeteg beállitási lehetőség van. Summa summárum 10pont!!! Jól választottam.
Egyetlen negativum: Néhány irt dvd lemez képe elkezd ugrálni egy idő után. Ez mitől lehet??? -
#2786 Én nemrég vettem új tevét, eddig évente cseréltem, most félévente fogok, de azér 2-3 havonta nem fogok, bármekkora volumenű is a fejlődés és ez betudható az anyegiaknak! -
viizo #2785 én pedig 480-ért egy szürkeimportos fincsi 50"-es plazmát -
#2784 Mire vársz még? Épp te mondtad nem rég - teljesen jogosan -, hogy iszonyatos a fejlődés e téren. Tehát várni és várni és várni fogsz mindig csak újabb és újabb technológiákra. -
#2783 Én meg 480-ért a Samu-t vettem volna, dehát ízlések és pofonok :) -
#2782 Én még azért vártam volna vele, igaz nekem van másik. -
#2781 Köcce! ;)
Sajnos többet (480e Ft). Azt gyanítom, hogy hivatalosan nincs is még forgalmazva itthon, egyedül az Auchanban kapható a típus. De már túl sokat vártam rá, lenyeltem a békát, és fizettem, mint a katonatiszt. Ha valaki három hónapja azt mondja, hogy ennyit fogok kiadni egy TV-ért, körberöhögtem volna... -
#2780 420-at kifizettél érte???
amúgy grat! -
#2779 Na, rövid élménybeszámoló az LG 42LF65-ről:
A 42'' nagyon nagy, ha TV-nek használod, de éppen ezért brutálisan jó is. ^^
Az analóg kábelTV képe katasztrófa, a csatornák elsöprő többsége kásás, zavaros. Apró előny, hogy itt 4:3-as képaránynál a két oldalsó sáv nem szűrke már, hanem alapból fekete. A CRT-n a kép még jónak tünt, de hiába, ha ilyen méretben és felbontásban már nincs mi elfedje a hiányosságokat.
A DVD képe perfekt, nincs mit ragoni rajta, de persze igazán szuperlatívuszokban a HD és főleg a FullHD az, amiről beszélni lehet. Egyszerűen brutális.
Képminőség: Kezdjük a feketével... ami átlagos. Nem rossz, de nem is kiemelkedő, mint az átlagos mai LCD TV-k többsége, kb. Samu R8x szint. A Samu M86/87 ezen téren kiüti az LF65-öt, ez nem is kérdéses. A színek esete mókás, az alaphelyzetben lévő beállítások kellemes, nem túlvezérelt, nem túl harsány, de nem is fakó színeket nyújtanak, az emberek bőre egészséges rózsaszín. A betekintési szög brutálisan jó, még akár 45°-ból ránézve is tökéletes a kép, nem látni kontrasztváltozást, sőt, 60°-nál is alig észrevehetően kezd kicsit sötétebb tónust kapni a kép, ami nagyon jó eredmény! Szemben a Samu M86/87-el, amelynek érezhetően tükröződött a képe, itt elég jól viseli a megvilágítást a kép, nekem a TV-vel átellenben van egy ablak, de nem kell lehúznom a rólót, alig észrevehető a fénytükröződés.
A színek, a kontraszt, fényerő és egyebek beállítása viszont komoly munka volt, vagy két órán át szórakoztam vele, míg sikerült a számomra ideálisnak tűnő beállítást összehozni.
PC-vel való összekötés: 10/10, DVI-HDMI, csakis. Gyakorlatilag semmi dolgod nincs. Rádugod a TV-t, a videókártya driverében felismerteted, és utána Voilá, minden támogatott felbontás és képfrissitési lehetőség ott van orrod előtt, nem kell semmit kézzel beállítanod, próbálgatnod, hogy megy-e vagy nem megy-e. Lásd
Gyakorlatilag 30 centiről nézve is alig lehet észrevenni a pixeleket, ami brutális. Gyönyörű képe van játékok alatt, egészen új élmény így játszani.
De nézzük a hátrányt: per pillanat durván 2 méterről nézem a TV-t, és az alaphelyzet katasztrófa volt. Oda kellett hajolnom olyan 1 méterre a Tv-hez, hogy elolvassam a szöveget, ami kissé morbidan hatott. A betüméretet 120DPI-re felhúzva 2 méterről már rendben van, ám mindenhol feljebb kell állítani a betüméretet, ha valahol nem sikerült (pl. játékokban), ott hunyorítanom kell, hogy elolvassam a szöveget. Olyan 1.2-1.5 méterről nézve már rendben lenne minden, de a hatalmas kép viszont már zavaró, szinte a fejemet kell mozgassam, ha az egyik szélétől a másikat. Szubjektív véleményem, hogy aki ekkora TV-n akar netezni, az inkább használja az 1360x768-as felbontást. Aki FullHD-s, 1920x1080-as felbontásban akar TV-t monitornak használni, annak úgy 52''-ban kellene gondolkoznia.
Hozzáteszem megszokás kérdése is, de most jelenleg bizony kényelmetlen még így használni.
Menü: Mivel két napja a hugom LG plazmáját lőttem be, azzal jól össze tudom hasonlítani a menüket. A menü jól átlátható, gyorsan lehet benne mozogni, és a beállítások többsége magától értetődik. Megjegyzés: noha a menüt magyar nyelvre is be lehet állítani (én is így használom), a TV ''ország'' beállításánál nincs Magyarország. Csak Finnország, Franciaország, Németország, Anglia, Spanyolország, Svédország és Olaszország van. Lehet, hogy ennek is köze van ahhoz, hogy itthon nincs amúgy, és azh Auchan franciaországból hozatta esetleg ezt a típust?
Cons/Pros:
Pozitív:
+Jó képminőség
+1:1 Pixelmapping DVI-HDMI-n keresztül, overscanmentesen
+Nagyon jó számítógéppel való összeköthetőség (rengeteg támogatott felbontás, olyan egzotikusak is, mint az 1768x992)
+Jó kezelhetőség
+Jó csatlakoztatási lehetőségek (HDMI 1.3)
+Nincs észlelhető clouding jelenség
+A képernyő csak nagyon minilmálisan tükrőzödik
+Esztétikus megjelenés
Negatív:
-Analóg TV adáshoz katasztrófa
-Nincs PIP / PAP/ stb.
-Ugyan a kategóriájában jelenleg szerintem Best Buy, de még így is nagyon drága...
Végszó: Nagyon elégedett vagyok az LG 42LF65-el, azt nem mondom, hogy rosszul jártam volna egy Samu LE-40M86-al, de nem bántam meg a sok várakozást. Ám őszintén szólva ennyi pénzért épelmével rendelkező ember nem vesz TV-t. Én sem vagyok normális. :)
Egyéb: A számítógépet a szomszédos számítógép szobában hagytam, egy 10m-es DVI-HDMI kábelel kötöttem össze a TV-vel, a hangtovábbításról egy 10m-es TOSLINK optikai kábel gondoskodik az erősítő felé, a külső perifériákhoz pedig 4db USB kábelt vezettem át (mivel 10m-eset sehol sem sikerült kapnom, ezért 2x5m-essekkel oldottam meg).
Képek: Sajnos a többség nem sikerült túl jól, de pár képet felraktam ide. -
elmerfudd #2778 Sztem ennyi pénzért kaptál volna jobbat is, ha körűlnézel. De amit kaposi mond az a frankó, ha tetszik neked akkor o.k. Én a héten vettem tévét, de lőtte jó sokat teszteltem és nézegettem. Teljesen meg vagyok elégedve vele és nem érdekel ha bárki is fikázná. A képe önmagáért beszél!!! -
#2777 Az a kontraszt tényleg nem valami sok.De tudod mit ne foglalkozz vele .Amennyiben neked tetszik amit látsz akkor felejtsd el a számokat. -
#2776 helló! erröl mi a véleményetek??
http://www.videotontv.hu/product.php?id=23
ezt vettem Xbox360 hoz!
azt mondták nekem h a kontraszt miatt nem jo...
szerintetek 200.000sok volt érte? vagy hülyeséget csináltam?
:S
köszi -
ptxwux #2775 ok,thx -
#2774 Asztal/ Tulajdonságok/ Ha látja mind kettö megjelenítőt akkor a csúszkán beállitod a monitor felbontását( nálam 1280x1024) majd rákattintasz jobb gommbal a másodlagosra. Aktiválod (1024x768 ez lesz a Plazma.) majd az uj beállítások érvényesítéséhez ujra indítod a gépet.
De ha Nvidea kártyád van akkor az Nvidea control panelben be tudsz állítani mindent mind két megjelenítőre külön-külön.
Lehet hogy kicsit zavaros de nincs előttem mert nem otthonrol írok. -
ptxwux #2773 mert összekötöttem svideoval,de 1024x768 60hzen ugrál a kép(2 mpenként kimozdul jobbra aztán vissza)
-
ptxwux #2772 és a felbontást+képfrissítést hogyan állítottad be? -
#2771 Ha rám hallgatsz DVI-vel kötöd össze.Szerintem sokkal jobb mint az Svideo. 5m-es jó minőségü kábelt 6500FT-ért vettem,és nem bántam meg. -
ptxwux #2770 van a vid.karimon dvi és rgb is +svideo is,ezek közül szeretném svideoval megoldani,mert olcsóbba kábel(5-10 m kellene)ötlet? -
#2769 Szerencsére ilyet még nem tapasztaltam.
Viszont szoftver frissítésen már esett átt mert csatornaváltásoknál apro gyors halk pattogások hallatszottak a hangszórobol.
Meg volt egy olyan hogy mivel nyolc hónapos még nem volt bent a magyar menü.Ezért felhívtam az illetékes szervízt hogy nem-e lehetne belerakatni utólag. Szónélkül kijöttek és laptopon keresztül feltöltötték dijmentesen.Ilyen is van.Kellemesen csalódtam az LG-ben.
-
#2768 Az szép.
Egyébként LG plazma nem fagyott még meg?
Az LCDTV-m már eddig vagy 3x (power kábel ki-be).
Ja, meg 2x az infartust hozta rám, hogy miután bedugtam 220-ba nem akart bekapcsolni ... azonnal, csak vagy 30-60 mp múlva -
#2767 Használt 9600 videókarit már 6-8 ezer forintért kapsz, azon van 1 DVI + 1 analóg kimenet és szép képe lesz mindkét helyen. -
#2766 Nem csak számodra.De szervízmenübe csak ésszel turkálni.
Egy "kollégának" olyan módon sikerült belenyulnia hogy csak ugy tudtuk visszaállítani a beállításait, hogy menüpontrol menüpontra kifényképeztem az én beállításaimat és elküldtem email-ben.Szóval csak óvatosan. -
#2765 Egyrésze egyértelmű, még a soros portját is át lehet a TV-nek konfigurálni ... egy részénél meg csak lestem hogy ez mégis mi akar lenni, és mivel LG hajlamos a lefagyásra, ezért inkább nem kezdtem el tesztelni :) -
#2764 :) naja...kibirnám mosolygás nélkül,he letiltana...bár aztis jólenne tudni,hogy mit jelentenek a menüpontok....merhát számomra elég kínai..
-
ptxwux #2763 vid karim ati 9000,amin van 1 dvi, 1 svideo,1 rgb is(arra crt van kötve) szóval ezért kellene valamit kitalálni -
#2762 Sziasztok!
A problémám a következő lenne.Van egy 19'' tft monitorom ami összevan kötve egy plazma tv-vel DVI kábellel. Idáig nem volt semmi gondom vele.Clonban tudtam Filmet nézni ill jatszani.De most sajnos ujra kellett telepítenem a Windows és ezzel együtt az Nvidea drivert is. Galaxy 7600Gt zalman kártyám van és a 10109-xp32bit drivert tettem fel,mert ennek már az új Nvidea control panelja van ami tudja egyszerre a Clon illetve Dualt is kezelni.Telepítés előtt is ez volt fent és tudom hogy képes egyszerre egy beállítással kezelni csak nem jövök rá hogy akkor hogy csináltam.Most játék után ha filmet akarok nézni akkor a plazmán ugyan megjelenik a Power DVD kezelö ablaka de a monitorral ellentétben az ablakban csak feketeség van. Szóval nem ad képet.
Tudom hogy ez zavarosan hangzik ,de aki találkozott már ilyennel az tudja miröl van szó.
Ha valaki tud segíteni annak nagyon megköszönném.
-
#2761 Pontosan igy működik. -
#2760 Ami passt állítólag senki sem tud ... legalábbis a neten hiába kutakodtam, sokan keresték de senki sem tudta (és ki meri próbálgatni? Mi van ha a 3. után letilt a "játékgép" ;) ) -
#2759 nálam is bevált a módszer....A tv + a táv menu gombot nyomva kell tartani,és beugrik a service menü....De ha a távon lévő menu gombot 5 másodpercig nyomvatartjátok akkor is előjön,csak 4 jegyű password-öt kér... -
#2758 Azon nincs DVI ha jól tévedek, de sima analóg tutira van, szóval miért nem azon kötöd a gépre? (normálisabb VGA kártyáknak ugyebár 2 kimenete van)
-
#2757 Szerintem minden LG-nek van. Írt egy srác, és neki még a plazmában is ugyanolyan rejtett menü van.
Próbálkozz, és ha elkapod azt a 0,2 mp-et, akkor meg tudod nézni