21171
LCD - Plazma
  • kaposi1
    Legalabb is ok megadjak az illetekes teruleti szakszervizt akivel szerzodesuk van, aztan hogy onnan mi tortenik az a szerviz hozzaallasan mulik. Tudok rola hogy Debrecenben egy Plazma Tv javitasa botranyosra sikerult. Nekem Gyori tapasztalatom van. Ott korrektek.
  • PyRex
    örül / nem örül, de kötelező nekik :)
  • kaposi1
    En ugy tudom hogy az LG Magyarorszag nem orul az EW-bol megvasarolt Tv-k javitasanak.
  • LordAndrew
    Ez bíztatóan hangzik. Megyek és megkukkantom az EW-ben ma délután, ha tetszik a TV-kép, akkor megveszem.
  • LordAndrew
    Nocsak, nocsak... Ez a "saját garancia" mit jelent? Meg lehet szívni a garanciális problémák esetén? (LG, Samsung, izébizé Hungária nem vállal garit az ilyen tévékre?).
  • Alien!
    ezt osztom énis....a tv képe szép,azmár más kérdés,hogy sose nézem...:)
  • cloud.strife
    LG LCD-knek egész jó az antennásról a képük, inkább látószögben rosszabbak az átlagnál, viszont nincs az embereknek púder fejük, bőrük... :)

A "nézz szét a net-en" dologhoz csak annyit, hogy ha jobban figyeled mostanában a hiradót sorra tartóztatnak le embereket, cégeket zárnak, akik kapcsolatban (beszállító) állnak jópár webáruházzal, konkrétan áfa csalás stb, saját garancia, miegymás......... elég veszélyes víz ez mostanában...
  • LordAndrew
    Köszi a választ. Ma megyek Electroworld-be megnézni egy pár TV-t, megnézem a plazmákat is... Elég érzékeny vagyok a vibrálásra, közelebbről nézve egész biztosan észreveszem.

Jut eszembe, érdemes nagyon szétnézni a neten árakat illetően.

Van egy LG 42LE2R TV, ami a paraméterei alapján tetszik, az EW honlapján webáruházban 300k körül van az ára, az EW áruházában 370k (!), más webáruházban meg 240k... Szóval nagyon nem mindegy, nem gondoltam volna, hogy ekkora differencia lehet az árakban.

Van valakinek tapasztalata LG tipusú LCD tévékkel? (Mennyire jó az analóg adás képe?)

Andrew
  • PyRex
    amikor nagyol világos kép van a tv-n, akkor nézz fölé kb. 2-3 méterről és észreveszed, hogy hasonlóan villódzik, mint a régi képcsöves tv-k. persze nem ugyanaz a kető, de mégis a jelenség sok plazmánál hasonló sajnos. van aki ezt megszokta és fel sem tűnik neki. nekem viszont nagyon :( és zavar.
  • kaposi1
    Hello!
    Nem akarok tudalekos lenni de mi az hogy vibral?
    Nekem 42PC1RR-es plazmam van es HDMI-vel van osszekotve a pc-vel.Soha semilyen vibralast nem tapasztaltam. Foleg nem olyat ami megfajditana a fejemet. Persze hangsulyozom ez PC. Xbox 360-ra nincs tapasztalatom.
  • PyRex
    vagy a hdmi kábel.
  • elmerfudd
    Ne legyél akkor az! Az a kérdés hogy a tv lehet a hibás ha hdmi-n keresztül néha vibrál a kép vagy a lejátszó. Ennyi lett volna.
  • elmerfudd
    Erre gondoltam.
  • elmerfudd
    Ez nem igaz.
  • guardian hero
    Sajnos ma még nincs olyan technológia, ami ne járna a többihez képest jelentős kompromisszumokkal.
  • PyRex
    sony legújabb bravia-i. azon úgy ahogy jók.
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem a nap híre itt az SG-n:
    "Philips LCD tévéket fognak gyártani Székesfehérváron"
    Lesz 32" modelljük is itt, szal. eelsz ócsóér kilopott/kamionról leesett Philips az országban dögivel. A többi gyártó felkötheti a gatyáját! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Azon is szar. A sima mezei adást fos CRT-kre tervezték. Majd jó lesz 1x.
  • LordAndrew
    Hát ez tök jó

-CRT nem jó, mert vibrál (megfájdul a fejem)
    -Plazma nem jó, mert vibrál
    -TFT nem jó, mert szar rajta az analóg adás képe

Nincs más megoldás tehát, csak egy 42 inches LCD projektoros TV ezek szerint? (Azon ugyanis nem rossz a TV képe)

Andrew
  • guardian hero
    Azt passzolom... én még nem láttam olyat, amin szívesen néztem volna tévét vagy DVDt.
  • LordAndrew
    De melyiken a legkevésbé fos? Melyiken a legelfogadhatóbb?
  • LordAndrew
    Urak,

a Yakumo 106J -ről mit tudtok? Óccó' és full HD felbontás a doksi szerint. Van vele valakinek tapasztalata?

Andrew
  • guardian hero
    Az analóg tévéadás képe minden LCD-n fos.
  • LordAndrew
    Köszönöm szépen a választ. Marad tehát a TFT...

Tudtok ajánlani olyan TFT-t, ami 42 inches, 250e alatt van és az analóg TV adás képe elfogadható rajta (és persze jó DVD-nézésre és XBOX360-ra)?

Körbenéztem picit és az alábbiakat találtam (tehcnikai paraméterek rendben, TV-képről f1ngom sincs):

-LG 42LE2R
    -Acer AT4220
    -ViewSonic N4060w
    -Samsung LE-40S71B
    -Samsung LE-40R51B
    -Samsung LE-40R51BX

A fenti tipusok közül melyiket ajánljátok? (Fontos az analóg adás képe)

Andrew
  • [NST]Cifu
    Őszintén szólva nem nagyon láttam olyat az utóbbi időben, hogy egy Tv-n van fejhalgató kimenet, csak optikai kimenet, de az sem mindegyiken... :(

Esetleg olyat csinálhatsz, hogy ha van erősítőd, vagy olyan hangfalszetted, amin van Optikai bement és fejhalgató kimenet, akkor rákötöd TOSLINK kábelelel a TV-re, és rádugsz egy fejhalgatót.
  • [NST]Cifu
    Szvsz akkor csak a projektoros TV-k maradnak, Samsung-oknál nézz körül.
  • PyRex
    Csatlakozom, a plazma vibrál. Az én TFT monitorhoz szokott szememmel még az 1,2 millás Panasonic plazma képe sem tűnt nyugodtnak, szóval a plazma emiatt nálam is kilőve :(
  • PyRex
    nem akarok paraszt lenni, de ennek mi köze a tv-khez?
  • HAF Rigel
    Sziasztok segitséget kérnék 200ezer körül keresnék egy Lcd tv.
    Ps3 ,Tv ,dvd nézésre.
    Ami egyik kritérium hogy legyen rajta fejhalgató bemenet , mert sajna néha 2 tv menne egy szobában és a másikon nincs.

Elöre is köszi a segitséget és a válaszokat
  • LordAndrew
    Köszönöm szépen a gyors választ. Sajna ezek szerint a plazmát kilőhetem. A vibrálás nem játszik nálam...

Megnéztem ezt az U sorozatot: sajna a 40 inches változat nem fér bele 250e-be, átlépi a lélektani határt

Van valami olyan megoldás (és ezt most mindenkitől kérdezem), ami normál analóg TV képnél is szép képet nyújt, nem vibrál és belefér 250e-be? (és min 40 colos)
  • cloud.strife
    Szia!

Nos egy olcsó plazma véleményem szerint a megjelenített képtől függően vibrál, de úgy, hogy soxor nem tudok megmaradni elötte...

A KDF-E42A11 egyel korábbi modell, nem is lehet már kapni.... legalábbis már nem rendelhető, elvétve lehet, hogy találsz vhol egy beragadt készletet.

Torzulni nem fog a kép, max közelről nézve lesz érdekes a képe, bár inkább fullhd jelről az szvsz...

Sokan választották nálunk a Bravia U sorozatot pont az eccerűbb Bravia engine miatt, hisz ez kicsit mosottabb képet ad emiatt, viszont X-box/PS3 képpel nem a legjobb választás.
  • LordAndrew
    Üdv újra,

méricskéltem egyet és sajna az a helyzet, hogy sokat akar a szarka... Az 50 inches pojektoros TV beférne ugyan a szekrénybe, de egy része valószínűleg ki lenne takarva... Szóval elszámoltam magam és csak egy kisebb megjelenítő férne el kényelmesen.

Mit tanácsoltok. Érdemes megnézni a Sony KDF-E42A11E tipust? Megértésem szerint szinte megegyezik a KDF-50E2000 -el, csak kisebb. Jól értem?

Ha viszont kisebb TV jöhet csak szóba és a megalomán elképzeléseimről le kell mondanom, akkor elvileg szóba jöhetne Plazma TV is - sajna a plazma techológiát egyáltalán nem ismerem és sok kérdésem lenne. Mivel a TV-re max 250e Ft-ot szánok, ezért 1024*768 -as felbontású plazmák jöhetnének szóba. A kérdéseim:

-Plazmánál beszélünk-e képfrissítésről a szó hagyományos értelmében? (Azaz vibrál-e?) Ha igen, akkor kilőve, mert a játékok alatti vibrálás miatt szeretném lecserélni hagyományos CRT tévénket.
    -Az 1024*768-as felbontás hagyományos 4:3-as felbontás, amit egy 16:9-es panela építenek, azaz megértésem szerint a képpontok valamelyest torzítottak. Rontaná-e ez az XBOX képének arányát? Torzulna-e a kép?
    -Nem jelent-e gondot, hogy fél HDMI felbontást (720p) nem natív 720-as panelen, hanem 1024*768-ra interpolálva nézném?
    -Ajánlható-e a plazma Xbox360-hoz egyáltalán?

(Mielőtt TFT-ket ajánlotok, szeretném mondani, hogy a TV-n a használati idejének 50%-ban normál analóg adást néznénk, amire megítélésem szerint a TFT kevésbé alkalmas (csúnyább a képe). Kivéve a projektoros TV-n, ugye, ahol a vetítés miatt mosottabb és ezért "moziszerűbb" a kép egy picit )

Szóval a lényeg: projektoros 42 colos TFT vagy 42 colos plazma? És milynen típus? (mindkettő max 250e)

Elnézést a szófosásért.

Előre is köszönöm mindenki segítségét:
    Andrew
  • elmerfudd
    Sziasztok. Egy kérdésem lenne. HDMI és HDMI között mi lehet a külömbség a lejátszókban? Jelenleg egy Pioneer dv-490esem van. Egy Denon jobb lenne? Sajna sok filmnél elkezd kockázodni a kép, eddig mindenki a lejátszócserét ajánlotta. Szerintetek?
    Előre is köszi.
  • LordAndrew
    Köszi a választ. Monduk az 5 éves TV csere nálunk nem érvényes. Nem vagyunk nagy TV bubusok. Van kb 1 sorozat, amit nézünk + híradó és slusz. Ha nem fájna a fejem 1 óra Xboxozás után, nem cserélnénk le a TV-t most sem, pedig 10 éves.
  • elmerfudd
    Szia. Mielött megvettem a Toshibát nézegettem én is a Sharpot, szerintem jó vétel 100ért, dvd-ről nagyon szép a képe, tv adás pedig nem mérvadó a fukarban sem. A sharp most kezd terjeszkedni itthon, sztem egy nagyon jó márka, és megbízható.
  • diegoam
    Sziasztok,

Ismeri valaki ezt a tv-t, megéri 100k-ért, ma még megvehető ennyiért "fukaréknál", erősen gondolkozom rajta de nem sok mindent találok a Sharp tévékről, mindenhonnan a Samsung meg az LG "folyik".
    tévézésre és dvdézésre használnám csak.
    http://www.sharp.hu/index.php?id=858&L=12&tx_ttnews[tt_news]=1428&tx_ttnews[backPid]=857&cHash=de3668f579

előre is köszi a véleményeket
  • cloud.strife
    Igen, kb 50e-ből megvan.
    Ha napi 3h a használat, akkor sanszos az a 7 év, de tapasztalatból mondom, hogy max 4-5 év. szvsz ennyi idő után az ember lecseréli a tv-jét... :)
  • LordAndrew
    Köszönöm szépen a választ. Még egy kérdésem lenne: ez a 4 évenkénti izzócsere és "vászon" takarítás mennyibe fáj nekem? (Úgy tudom, hogy 50e-ből megvan. Jól tudom?)

A másik kérdés: muszáj 4-5 évente cserélni, akkor is, ha az üzemórában megadott (egy helyen 8000 órát olvastam) élettartamát még nem érte el az izzó? (Napi max 3 órát használnánk, azaz 8000 órával számolva ~ 7 év, amit ki kéne bírnia)
  • cloud.strife
    Szia!

Nos a 2 modell között a káva színe a difi, a 2000-es az antracit, ezüst kerettel, a 2010 az papíron kékes fekete, inkább sötét szürke, kicsi kékes beütéssel.

Ez a modell jó választás, főleg, hogy szvsz mind lcd-nél mind plazmánál szebb, lágyabb képet ad, márakinek ez fontos. Mivel hogy nagyon nagy méretről van szó, így általában ez a szempont. Ahogy te is írod, kissé mosott, moziszerű képe van. Hátránya, hogy tökéletesen felmagasságban, és lehetőleg max 60 fokos szögben ajánlott nézni. Másik hátránya az izzó, bár sokkal többet bír mint a régi projektoros tv-k, de akkor is előbb-utóbb kiég... kb 3-4-5 év és ajánlott az izzócsere, mivelhogy tompul is a képe, bár ha pl 4 év múlva izzócsere, "vászon" takarítás és vadiúj tv-d van... :)
    Hatalmas előnye viszont az ára, hisz 270-300e-ért kapsz 50"-t...

Más alternatíva ebben az árban, max 40" LCD, vagy egy 42" jobb plazma, de egyik sem fog ilyen minőségű, fajtájú képet adni, sem SD adásról, sem mozifilmről. Vhogy más karaktere van a képnek, szinekben pedig szvsz nagyon rendben van, sokkal természetesebb szinei vannak, mint bármelyik LCD, vagy plazma tv-nek... Nagyonnagy kedvencem mostanság az SXRD tv..... Messze kenterbe veri az összes többit SZVSZ... :)
  • luckyboi
    köszi, az lg és a samsung jól hangzik

Amúgy a hőn áhított 94 cm-es átló a cél.