21171
LCD - Plazma
  • [NST]Cifu
    Az S8x széria újabb technológiákkal van felszerelve -> jobb képminőséget nyújt. Az LCD TV-k esetén nagyon gyors a fejlődés jelenleg, egy két éves LCD TV-t nem lehet egy lapon emlegetni a mai típusokkal semmilyen téren.
  • Arnoux
    És az miért baj, hogy régi fajta? Hiányzik belőle valami ami a 8asban megvan?
  • HAF Rigel
    Én a multhéten le-32s86 os. samsug tévét vettem 187ezer áron az Elektro Storban az izabella utcában. Szerintem jobban megéri mint a LE-37S62B mert a 62es panel elég régi fajta .
  • cloud.strife
    Változó, néhány esetben 5-el osztható, de szvsz ez a véletlen műve... :)

A régebbi Samsung modellekből kiindulva kb 5-600 lehet a normál kontrasztaránya...
  • Arnoux
    Nem tudjátok, h 3000:1 dinamikus kontraszt arány mennyi norm kontraszt aránynak számít ha kikapcsolom ezt a dinamikust? Spec erre a tvre gondolok: Samsung LE-37S62B, ez 187 ezer egyik internetes áruházban. Van egy másik tv, Acer AT3720 ennek 1200:1 valós kontrasztja van, ez csak 160 ezerbe kerül. Melyik a jobb választás?
  • cloud.strife
    A Te döntésed.... :)
  • PyRex
    inkáb HTPC... :\
  • cloud.strife
    Ja és AVCHD lemezes kamerát is lehet már elfogadható áron venni... és akkor lesz csak a seggre ülés, ha az eccerű ember a gyerek szülinapi homevideóját mingyárt HD-be vetíti a családnak... :)
  • cloud.strife
    Háát a nagy luxus ember és pénztárca kérdése én azért egész jól elvagyok a share funkciójával (is) :)
    h.264 film megosztás és nézés..... :)

Bluray filmet meg már lassan egész sokat lehet kölcsönözni!!! :)
  • kaposi1
    Úgy látszik naív vagyok.
  • [NST]Cifu
    Nem nagyon kell komolyan venni az ilyen beszólásokat. Havonta 1-2 ember mindig roppant mókásnak tartja magát azzal, hogy az argep, az olcsobbat.hu vagy hasonló oldalakról belinkeli a legdrágább TV modellt, és benyögi, hogy szerintetek jó vétel lenne ez a TV? Ha valóban ilyen TV-t akarna venni, akkor azért kicsivel több figyelmet fordítana a megfelelő kérdés megfogalmazására...
  • kaposi1
    Mielott megvenned ezt a Panasonicot nezd meg a Pio uj tipusait.Dobbenet!!!
  • PyRex
    hát ps3-at szvsz nagy luxus emiatt venni (mivel játékok egyelőre kalap szarok rá, bluray lemezt (film) meg vegyen annyi pénzért akinek 2 anyja van :)
  • cloud.strife
    PS3
  • [NST]Cifu
    Nekem az a bajom az asztali lejátszókkal, hogy kijön egy újabb DivX, MKV vagy akármiből új változat (lásd h254, x254, stb.), akkor lehet vadászni új firmware után, azt felszenvedni, stb... Ha meg nincs, akkor szívás..

De ez egyéni szocproblem. ^^
  • LordAndrew
    Köszi A HTPC-vel az a probléma, hogy nem tudnám hova tenni, egyszerűen nincs hely már a két DVD és a konzol mellett. Nameg az ára, ami alsó hangon 100e. Annyit nem ér meg, amikor (IMHO) fél éven belül lesz 20-30e Forintos Yamada, ami tudni fogja a HD felbontást, Matrjoska fájlokat meg mindent. (Már most is van olyan, ami 15e ft és HDMI kimenetre felskálázza a DVD képét, bár ez inkább csak mókusvakítás kategória)
  • [NST]Cifu
    Gratula a TV-dhez. ^^

Szerintem ha ilyen elvárásaid vannak, inkább építs egy HTPC-t. ;)
  • LordAndrew
    Hali,

nos, megvettem a Philips-et. Szigorúan szubjektív szempont alapján - Ennek tetszett a kettő közül jobban a képe normál analóg adás esetén. HD képnél nem láttam jelentős differenciát. Úgyhogy most boldogan konzolozom HD-ben és ezerrel várom az olyan olcsó DivX playerek érkezését, melyek képesek lesznek HD felbontású videoanyagok és matrjoska fájlok lejátszására HDMI kimenettel. Egyelőre még nincsenek ilyenek... (vagy én legalábbis nem tudok róluk)

Andrew

Ps: ha valaki tud ilyen lejátszót, dobjon egy privi üzenetet. Köszi.
  • SIDE76
    Főként TV és Film/DVD,DivX/ nézésre lenne a TV...később talán majd konzol. A Samsungból azért néztem ki ezt a két típust, mert engem nem győz meg a mostani S és R széria, főként a kijelzők miatt. Nem mindegy hogy milyen kijelző van benne CMO vagy AUO és ez most nagyon lutri. Ezért inkább kicsivel több pénz és jobb minőség az M és N széria. Az M-ről valóban csak jót olvasni, de az N-ről még nem igazán lehet hallani. Valaki látta már esetleg az N-es képét? Lehet már nálunk kapni?
    A Sony D3000-ről meg most olvastam egy tesztet...hát ott igazán jónak találják most ezt a Sonyt. Mondhatni szinte nincs is hibája. Az hogy nem FullHD hát az szerintem annyira nem gond. Xbox360 vagy PS3 játékoknál 720p és 1080p között van látható különbség?
    Utánhúzás előfordulhat a Samsung M8-nál foci vagy valamilyen gyors filmjeleneteknél?
    Előre is köszi minden hozzászólást!
  • Bucser
    Szerintem 2015-ig nem is fognak átállni minden műsorral csak mondjuk a híradóval. Most azt várják, hogy terjedjen a HD/HD ready őrület.
  • [NST]Cifu
    Honnan tudod, hogy mennyi csatornát paszíroznak bele egy-egy multiplexbe? Szerintem nem sok csatorna fizetne azért, hogy egy egész multiplexet (esetleg egy felet) kibéreljen magának, hogy 1080i vagy 1080p minőségben, AC3 hangal lehessen fogható. Az RTL és a TV2 is jelezte, hogy nem szándékoznak túl hamar áttérni a digitális adásra, hiszen most lett meghosszabítva velük az analóg országos sugárzásra szóló szerződés 2012-ig. Miért fizessenek plusz pénzt, amíg nincs megfelelő mértékű nézőkör az új szolgáltatásra? Aligha fog valaki előfizetési díjat adni azért, hogy FullHD-ben élvezhesse a reklámblokkokat a kereskedelmi csatornákon. Tehát az ingyenes szolgáltatás marad a nagy TV-knek. Ők pedig a fentiek miatt ezt nem fogják elsietni.

Az HBO és hasonló mozicsatornák az esélyesek mondjuk még, de kérdés mennyiért...
  • boomerangtv
    Amúgy a jobb csatornák kódolva lesznek. De legalább lesz elegendő sávszélesség, nem 1-2 MBPS lesz mind a Digi meg a UPC Direct
  • [NST]Cifu
    OFF

Aligha tudnak visszaszoktatni a TV-zésre, nekem nem hiányzik a balázssó meg a baráttokközöt, mégha fullHD felbontásban is próbálják letolni a torkomon. Hogy a reklámokról már ne is beszéljek...

Mondjuk egy DiscoveryHD-t még el tudnék viselni, de azt aligha az Antenna Hungária fogja szolgáltatni. :)
  • desigo
    egy kis off

Öt év múlva digitális átalakító nélkül már nem tévézhetnek Magyarországon azok, akik most antennával fogják a csatornákat. A parlament ugyanis hétfőn döntött a digitális műsorszolgáltatásra történő átállásról. A digitális átalakító csak a rászorultaknak lesz ingyenes, a többieknek meg kell venniük.

Éles kép, kitűnő minőség. Ilyen a földi sugárzású digitális televízióadás. Ilyen már ma is van Magyarországon. Igaz, csak kísérleti jelleggel.

Öt év múlva azonban átalakító nélkül már senki sem tévézhet azok közül, aki eddig antennával vette a jeleket. A háztartások harmada ilyen. Közülük valószínűleg csak a rászorultak kapnak ingyen a digitális tévézéshez szükséges átalakítót, a többieknek meg kell venniük. Cserébe azonban új élményeket kapnak.

„Ez a műsorszolgáltatás megteremti az interaktivitás lehetőségét, lényegében szerkeszthetik a műsort, beavatkozhatnak, letölthetnek” – mondta Sarkady Ildikó, a Miniszterelnöki Hivatal médiapolitikai főtanácsadója.

A legszembetűnőbb változás mégis a kínálat lesz.

„Az eddigi három helyett legalább kilenc csatornát lehet fogni” – mondta Bánkúti Erzsébet, az Antenna Hungária Zrt. igazgatója.

A kilenc induló csatorna között lesznek közszolgálati, hír- és kereskedelmi csatornák is. Később pedig a digitális csatornák száma megsokszorozódik.
  • M313R
    Szia,

Én az itteni és külföldi fórumos hozzászólásokat olvasva célirányosan a 40M8x szériát szemeltem ki ár/érték aránya miatt, miután élőben is meggyőző volt ezért meg is vásároltam:

Előnyök:
    - PS3 1080p filmek játékok állelesősök
    - Ehhez kapcsolódóan a HDMI már 1.3-as szabvány
    - 15000-es dinamikus kontraszt a 37-es kistestvér 8000-vel szemben
    - UPC kábeladással semmi gond miután a jelerősséget VISSZAVETETTEM (elötte függőlegesen csíkozott egyes csatornáknál)
    - PC is simán ráköthető és nagyon jó képe van vele

Hátrányok:
    - Új modell ezért gondok lehetnek a korábbi firmwarekkel:
    Xbox360 ma lesz kipróbálva rajta de nem mindenkénel tudja az 1080p-t
    Movieplus bug (visszaáll magától)

Ugyan szívtam a fogam az ára miatt, de ez elött a modell elött álmodni se mertem, hogy full HD-s TV-t veszek. Amint rákötöttem a PS3-mat és játszottam - moziztam vele egyből éreztem, hogy jól döntöttem!
  • [NST]Cifu
    Mire akarod használni? A felsorolásod egyébként kissé fura, mert a két Samu fullHD (1920x1080), a Sony pedig csak sima HD (1366x768) felbontású készülék.

Samsung 40M87 - A Samu felső-közép kategóriás fullHD modellje
    Samsung 40N87 - A Samu alsó kategóriás fullHD modellje, a panel egy kicsivel gyengébb, mint az M87 esetében, de minden más téren megegyezik a "nagy" testvérével.
    Sony 40D3000 - A Sony vadonatúj felső kategóriás HD modellje.
  • SIDE76
    Sziasztok!!!!

Szerintetek melyik érné meg a legjobban? Találkoztatok már valamelyik típussal személyesen?

Samsung 40M87
    Samsung 40N87
    Sony 40D3000
  • [NST]Cifu
    Már elnézést, de ez marhaság. A panelméretnek nem sok köze van a minőséghez, hacsak nem az az indok, hogy a Samu-Sony konszern 26, 32 és 40"-os LCD-ket gyárt. Például a Sharp, meg az LG.Philips (ők gyártanak pl. 42"-os LCD TV-ket, meg a CMO és az AUO), nyilván gyengébb minőségű paneleket gyárt szerinted, mint a Sony-Samu?
  • cloud.strife
    Jó......

Nézz rá a KDS-70R2000-re is szvsz, olcsóbb, nagyobb és nem vibrálja szét a fejed..... :)

SXRD
  • sungsam
    Only Panasonic Plazma My big screen tv also PANASONIC42" viera
  • PyRex
    mások ennyiért autót vesznek :)
    de amúgy fasza nagyon!
  • Yrda
    sziasztok
    ezt a tv-t néztem ki: szerintetk jó?

Panasonic
  • cloud.strife
    Majd minden komolyabb márkának vagy World Wide Garantie, vagy EU garanciája van, de azok nem egyenlőek a mo-i garanciális és szavatossági jogszabályokkal. Ha teszemazt egy csereutalványt kapsz az eu-s garanciádhoz és a termék pl spanyolországból származik, akkor ott kell érvényesítened a jogaidat, jobb esetben megoldja az "importáló" cég, csakhát egy cégen belül-kívül "körözött" gyáriszámú készüléket élből visszadobnak... :(

A gond mindíg az ezzel, hogy a termék hivatalosan már az EU-n kívül van.... (áfa csalás)
  • cloud.strife
    Képminőségben...... :(

Oldalnézetben elég fakó a fekete, de nem is csoda, hisz 42" panelről van szó. A minőségi panelek ebben a szegmensben a 26-32-40", sem a 27-37-42" nem az igazi.....
  • PyRex
    A komolyabb márkáknál nincs olyan, hogy nemzetközi garancia?
  • LordAndrew
    Mi miatt nem jó? (A bemenetek, a felbontása, a TFT válaszideje megfelel az elvárásoknak, amiket én támasztok) Miben gyenge ez a modell?
  • cloud.strife
    Philips jó, de szvsz ez a modell nem... :( elég alap... :(
  • cloud.strife
    Azért, mert az EW nagyrészt az eu-s anyacégtől szállít termékeket és nem az LG Magyarországtól, ebben az esetben a lentebb írtak érvényesek.

Sok hátránya lehet egy ilyen vásárlásnak, hisz mi van a szavatossági jogokkal??? Pl az EW majd jók lexarja és nincs akivel el lehet intézni a dolgot....
  • cloud.strife
    Mivel nem a XY cég magyarországi képviseletén keresztül jön be az országba, így a képviselet által biztosított garanciaviselő hálózatba (Gelka, Serelco, stb..) noncs befizetve, vagy utólag fizetve a garanciális szervizelés díja, így egy nem hivatalos garanciajeggyel rendelkezőnek nem jár a magyarországi képviselő által nyújtott garanciális szolgáltatás. Marad az EU-s, rosszabb esetben a saját garancia, amit pár bolt csinál, ott el kell olvasni a garanciális feltételeket.....
  • LordAndrew
    Sziasztok,

Philips LCD tévékről mi az általános vélemény? Tegnap nagyon meggyőztek az EW-ben. Az analóg TV adás képe a Philipseken tetszett a legjobban. Van akcióban a media markt-nál Philips 42PFL5322 tipusú TV 250e ért. Megvenni vagy nem venni?

Andrew