21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Mi baj a saturn.hu-val?
  • Inquisitor
    Hát akkor a Saturn.hu nagyon rossz márkakereskedés lehet, mert rájuk gondoltam.
  • Inquisitor
    Akkor még nem nagyon vásárolt senki Webshopban, tán még a németek se :)
    Másrészt már akkor is divat volt itthon, hogy olcsóbban adták Sony M.O. garlevél helyett Sony Europ garancialevélel, amire hivatalosan nem, de nem hivatalosan (érdekes módon) még is csak volt garancia, ráadásul talán még több szervizben.
  • [NST]Cifu
    Pardon, de a hasonlatodban szerintem nem hivatalos Sony kereskedőtől, hanem valamilyen elektronikai diszkontból vagy webshopból rendelte németországból. Azok árai nyugaton is jóval alacsonyabbak, mint egy valódi bolté. Ez persze érthető is, nem kell a bolt területéért bérleti díjat fizetni, nem kell raktárkészletet tartania, nem kell eladókat fizetnie, stb.

Egy valódi, fizikai bolt, és egy webshop lehetőségei nem igazán azonosak. A bolt előnye, hogy tényleg megnézheted, kipróbálhatod a terméket, amit meg akarsz venni, a (jó esetben) szakképzet, tájékozott eladók meg segíthetnek a döntésben. A webshop előnye, hogy a kisebb költségek miatt alacsonyabb haszonkulcs mellett is rentábilis tud lenni.
  • cloud.strife
    Videoton
  • Winz
    Az oroszok nem csinálnak lcd tv-t? :)
    Valszeg csak egy satupad bírná azt a félmázsás szörnyszülöttet
  • cloud.strife
    Nemhiszem, hogy csak 300e -ért árulna Sony-t, elég, ha megnézed pl az aktuális magazint:
    www.sonycentrum.hu

bocsi a reklámért, nem magamat reklámozom...
  • Winz
    Pécsi Sony márkaboltban a Kereskedőházban,ha ismerős ugorj be és nézz árakat:P
  • Winz
    Lehet inkább a Médiamárktban veszek tv-t,ott elég jó árak vannak Samsung,Panasonic már megteszi,PS3-at tolni rajta bőnyállal.
    Nagymuternek meg odaadom a plazmát,hadd szolizzon előtte.
  • cloud.strife
    Melyikben is jártál?
  • cloud.strife
    Aszem ezt kikérem magamnak az összes Sony Márkabolt (mostmár némelyik Sony Centrum) nevében.....

Valamit nagyon elnéztetek, vagy neagyisten nem is hivatalos Sony boltban nézegettetek, bolthálózatokhoz képest (MM, Saturn, EW, Euronics, stb) a Sony boltokban vannak a legjobb árak. Egy-egy kivétel lehet a nagyonalja, nagyonakciós modellekből, de azokra is 1hét eltéréssel megadja a Sony az árat.

Semmi valóságalapja nincs ezeknek a hozzászólásoknak, inkább urbánlegenda.....
  • Inquisitor
    "Egy hete pont egy Sony márkaboltban néztem a szemeimmel,és ott nem igen voltak 300 alatt."

Itt a hiba, Sony "márkaboltok" árait néha 1.5-el ek lehet simán osztani, vagy akár 2-vel is ... Ez itthoni sajátosság, mondjuk tőlünk nyugatra eleve annyival olcsóbbak még ott is. Pl. egyik márkaboltban annyiért adják most is a Sony PSP-t, mint megjelenéskor, közben 2/3-ért kapsz már jobb csomagot máshol. Egy ismerős annó Németországból hozatott be egy Wega nagyképernyős 16:9-es (CRT) TV-t, akkor megúszta 340.000-ből miközben itthoni márkakereskedő 720-730.000-ért adta.
  • PyRex
    Háát én az U Sony-t lehet, hogy nem erőltetném annyira :|
  • Sir Quno Jedi
    Ha nem nézel ALAPOSAN körül, mielőtt vásárolsz, akkor könnyen legombolhatnak rólad 2x annyi dellát, mint amit ér a cucc!
  • Winz
    Rvaszájukat!
    Egy hete pont egy Sony márkaboltban néztem a szemeimmel,és ott nem igen voltak 300 alatt.
    Kösz a tippet,lehet rendelek egy 80-ast....ha nyerek a lottón,mer a PS3 elvitte a pénzem : /
  • Sir Quno Jedi
    Csak egy példa a sok közül.
  • Sir Quno Jedi
    Köhhh, akkor nem nézel aktuális árakat szvsz.
  • Winz
    Biztos a Kínai Sonyora gondolsz :)
    Egy 80 cm-es Sony 3 kiló,legalább.
  • Sir Quno Jedi
    Na a sanyi sincs 2k felett, sőt bőven alatta van, ha nem vagy tökhülye.
  • Winz
    Jah,rittyót azért nem vennék.
    Sony vagy Samsung,esetleg Pana....de Eldzsít má inkább nem erőltetném
  • viizo
    de az kb olyan is...
  • Sir Quno Jedi
    82cm-es LCD már 100k körül van, sőt néha alatta.
  • Winz
    Ezzel azt akartam mondani,hogy 2 éve még a méret számított nálam,nem a minőség.
    Rá-e basztam.
    Én egy 68-80 cm-es LCD-vel is megelégednék,az kijönne 300 rugóból kb,de ezt a monstrumot nem tom hova tenni,meg ki venné meg?:senki
  • viizo
    106-os LCD-t te sehol nem kaptál volna két éve 400-ért, de még 97 centiset sem...
  • Winz
    Én 2 éve vettem egy 106 cm-es LG plazmát,600 rugó volt.
    Már rájöttem hogy egy baromállatvok,inkább vettem volna meg valamelyik LCD-t 400-ért,azon már tudnám nyomni a PS3-at.
  • PyRex
    Az új Pio lehet, hogy jobb (ízlések és pofonok), de nekem a régebbiek egyértelműen gyengébbnek tűntek. Lehet, hogy az én szememmel volt a baj. Meg nem tudom, engem nagyon tudnak idegesíteni a 16:9 arányú 1024x768-as panelek - szerintem a létező legnagyobb baromság egy 4:+-as felbontásból 16:9-es panelt csinálni, hiába van szép képe, de engem ez akkor is zavar. Lehet, hogy hülyeség.
  • viizo
    mármint LG - avgy Pana frontra értem ezt :)

Pio vs Pana fronton viszont hiába vagyok Pana hívő, meghajlok a Pio-k előtt, jobbak mint a Pana.
  • viizo
    valóban, ha csak 20-30e különbség van köztük, akkor egyértelműen megéri a Pana, ugyanis minőségre annyival alsó hangon is jobb
  • PyRex
    nekem a panasonic a favorit :)
  • kaposi1
    Szerintem a mostani plazmákra ez már nem igaz.
    Viszont a topfavoritnak tartott Pioneer plazmákbol/ a képe alapján jogosan/ tavaly láttam négyet egymás után cserélni beégés miatt Szlovákiában egy nagykernél.
  • viizo
    + az LG-k hajlamosabbak a beégésre
  • kaposi1
    Szerintem boven megeri.
    En nyolc honapja vettem 400-ert a 42PC1RR-t, es megsem szivom a fogamat most, hogy mar 230-ért is meg lehet venni.Nekem nagyon bevalt. Az teny hogy a Pananak erosebb a feketeje de azonkivul szamomra semmivel sem jobb. A plus szolgaltatasok pedig nagyon kihasznalhatok, es vegtelenul egyszeru a funkciok kezelese. De hangsúlyozom ez a plazmára vonatkozik.
    LCD-vel kapcsolatban nincs tapasztalatom. De én úgy hallottam mas forumokrol hogy a tv képe jobb a plazmákon.
  • Wicked Belzebub
    A MM-ban múltkor ki volt rakva, mellette egy Pana? plazmával. Persze minden tv-n HD adás ment. Megkértem az eladót, hogy tegyen rá normál tv adást. De összességében tetszett a képe.
  • FFX
    nézd meg a képét valahol és meglátod hogy bejön -e neked.
  • Wicked Belzebub
    Sziasztok
    Szeretnék kérni egy kis segítséget.
    Régóta figyelem (követem) az árát az LG 42LC2RR tip. tv-nek. Mostanra szépen lecsökkent, szinte már "best buy" kategória.
    Tulképpen ebből is van a para a részemről. Miért ilyen olcsó? Tudom, hallottam, hogy voltak simlizések az árakkal, de ez még a saját kategóriáján belül, sőt az LG-k közül is a legolcsóbb. Pedig két tuner, HD felvevő, ez azért ming plusz pénz.
    Régi a panelja, vagy összességében ennyire "szar" a tv? Mert akkor inkább veszek egy mezei LCD, inkább ne tudjon semmit, csak legyen szép képe. Igazából még azt sem tudom, hogy LCD legyen vagy plazma. :(
    Csak azt, hogy min. 107 centi kéne.
  • [NST]Cifu
    Mire akarod használni? Ez az első kérdés, lévén mennyire fontos az, hogy tud-e felvenni, vagy sem. Ebben az árkategóriában van több-kevésbé a Samu 37R81 is, a kettő között van méretben, minőségre sem rossz választás.
  • Kraptor
    Én Samsungot választanám. 32" nagyon kicsi 16:9 arányba és azért az m61ne is nagyon szép képe van ám vagy nézd meg még az N7-es sorozatot az is egy árban van. Ez egy kicsit gyengébb panel mint az M-es de mivel fiatalabb sorozat ezért lehet, hogy szebb képet ad.
  • FFX
    hát igen nekem már a 42 colos TV-k is kezdenek kicsik lenni, egy 46 colossal már ki lennék békülve (csak ne lennének olyan drágák)
  • Guer
    nekem 32 es samsungom van egy bajom vele hogy kicsi :)
  • kutjus
    Sziasztok!

Nagy dillemaban vagyok LCD TV vasarlas elott..
    Ket jelentkezo lenne:

Panasonic 32LX700:
    Ami jo:
    -Gyonyoru kep
    -100Hz
    -Felvesz memorikartyara
    Ami nem jo:
    -viszonylag kis meret

Samsung Le40m61
    Ami jo:
    -101 cm
    -M es panel
    Ami nem jo
    -tavalyi modell
    -nincs felvetel

Korulbelul egyarban vannak most es nehez a valasztas, sajnos egymas mellett nem lattam oket :( Sajnalom, hogy a Pana nem gyart 32-esnel nagyobb LCD-t. Ti melyiket valasztanatok? Vagy tudtok-e valamlyikrol kizaro tenyezot?
    Koszi!