21171
LCD - Plazma
-
qper #2956 köszi!
Sajna 199-et már nem tudokk kiadni, de most néztem az általad említett Sharpokat az electroworld.hu oldalon, illetve még pár márkát.
kb. ezek szimpik.
melyik éri meg a legjobban szerintetek?
megjegyzem a 369.000-es tévére nagyon emlékszem mert mellbeb*szott az árcetli. Akkor lehet hogy az rossz árcetli volt helyre téve, de tuti annyi volt mellérakva
Samsung LE-32S81B LCD
Samsung LE32R32BX
Sharp LC32GD8
Sharp LC32AD5E
Samsung LE32S86BDX
Az utóbbi két modellnél megéri esetleg a 170-es határt kitolnom 180.000-ra? -
#2955 199e-ért kapsz 32S25. szériát a Sony-ból, szvsz az egy elég jó választás, de ha nem tucc eddig elmenni az árban, akkor nézz körül a komolyabb Sharp-ok között, esetleg ott a Sony 32U sorozat. 165e most. -
#2954 369e-ért nincs is 32" Sony LCD..... LOL :))))))) -
qper #2953 SZiasztok!
Úgy gondoltam, hogy a következő hetekben nyugdíjba küldöm jó öreg katódsugárcsöves roncs, 55 cm-s Sonymat, és veszek egy 32-es LCD-t. Rendje és módja szerint elmentem az MM-be, oszt' csak néztem, csak néztem. Kérdeztem az eladót hogy akkor most mindengyik a legszebb arcát (képét) mutatja-e felém (eszméletlen nagy volt a különbség a képminőség között), de mondta a fószer hogy a vásárlók általában mindig elállítják őket. Kértem mutassa hogy melyik a legjobb 32-es ár/érték arányban, erre odanavigált egy 369.000-es Sonyhoz, hogy ez éri meg a legjobban (anyád!)
Szóval okosabb nem lettem melyiknek szép a képe, és melyik éri meg a legjobban.
Gondoltam Titeket megkérdezlek (gondolom 1001-szerre teszi a személyemben ezt itt vakaki valaki, de sajnos a tévék világa ismeretlen területet képez nálam ), de milyen 32-es TV-t tanácsolnéátok max. 170.000-ig? Melyik a best buy? (persze amit előtte meg lehet nézni a fizikai valójában, ki lehet próbálni, körül lehet járni, mert az ilyen kép megnézhetős kosárbaberakós - majd külföldről csomagküldőszolgálattal rendelgetős cégekben nem nagyon bízom)
Használatát tekintve multifunkcionális lenne. Elsősorban TV/DVD, de az sem nagy gond ha örül egy X 360/PS3 társaságának.
Photo Hall-ban vannak ilyenek amik szimpik, ezek közül mondható valamelyikre hogy megéri az árát? Ha igen melyik?
photohall
Előre is köszönöm a segítségetekett! -
#2952 Nekem pont ez a Sonym van és teljesen meg vagyok vele elégedve... -
#2951 szvsz samu -
#2950 Szerintetek melyik a legjobb választás? Javarészt Xbox360hoz és filmezéshez kéne, átlagban 3-4 méterről nézném.
Panasonic TX-32LE7P (Termékek/Televiziók és kijelzők/LCD)
Sony KDL-32U2000
Samsung LE32S81B -
Kalozoner #2949 jól van... bár még csak samsungot láttam(figyeltem, jácottam rajta) a többit nem tom de mindenképp még átgondolom... THX!!!! -
#2948 Ha van HDMI kimenete, akkor term igen. Ha nincs, akkor marad a component csati. -
#2947 Monitorként nem tudom melyik a jobb...... :( -
#2946 Na ez sokkal jobban hangzik szvsz :) -
#2945 Nem zavaró a 600-as kontraszt. Szvsz jó választás lehet a Samu is, bár én nem venném meg.
Inkább egy LG, leginkább egy Sharp sztem. Hidd el szebb képe van, de gyakorlatilag a Samu R32-es sorozatnál minden márkásabb LCD-nek szebb képe van hasonló árakban. -
Kalozoner #2944 HD Ready LCD televízió
Méret: 27" (68 cm) képátló
Képarány: 16:9
Felbontás: 1366 x 768 pixeles
Kontrasztarány: 3000:1
még valami a hdmi "lyukba" a hd-s cuccot be lehet dugni gond nélkül,ugye?
Hát igy gondolkoztam (már vagy egy hónapja) és sztem veszek kisebbet pl ezt a samsungot... 110 és sztem korrekt..
a segítségedet meg köszönöm szépen,, -
Kalozoner #2943 LG - RZ-32LE2R most ezt néztem 134-ért, 1600:1-hez.... -
Kalozoner #2942 mondjuk nekem pc monitorként is szolgálna, arra is jó lenne? meg nem tom mennyire vagy otthon az x360-ban, hogy annak is jó lenne-e ez? egyébként a kontraszt pl 600:1 az nagyon zavaró? -
#2941 A dinamikus kontraszt gyengébb a valódi kontrasztnál. Röviden. :) -
#2940 Hááát a nagyon szép képe van az relatíve, ennyi pénzért monnyuk hogy szép képe van. -
Kalozoner #2939 ár az igy is max. sajnos, de ránézek a sharpra is, lg-t már néztem, de a samsungok megtetszettek... a dinamikus kontraszt akkor mit takar nagyvonalakban? -
Kalozoner #2938 82cm LCD televízió, HD Ready
1366 x 768 pixeles felbontás
2000:1 dinamikus kontraszt
HDMI, PC, PIP(1 tuner)
Képernyõ:
HD Ready LCD televízió
Méret: 32” (82 cm) képátló
Képarány: 16:9
Felbontás: 1366 x 768 pixeles
Kontrasztarány: 2000:1
Fényerõ: 500 cd/m2
Látószög: 170 fokos
Válaszidõ: 8ms
hát ezt néztem igy konkrétan ez 130K,SAMSUNG LE-32R32B, havernak is ilyen van csak kisebb és nagyon szép képe van... szted? -
#2937 Jobbfajta tv-t 130e-ért nemigazán tucc venni, max 66 centiset. A 2000:1 kontraszt alapvetően ebben a kategóriában édeskevés, mivel az valószínüleg dinamikus (ált. a normál kontraszt ilyenkor 600 körül van).
Szvsz érdemes kicsit feljebb menni árban és akkor már lényegesen jobb tv-t tusz venni. 200e körül már kifogástalan és új modellek közül választhatsz. Ha nem tudsz feljebb menni árban, akkor javaslom a Sharp tv-ket, esetleg az LG-ket. -
Kalozoner #2936 Sziasztok most készülök venni hd tv-t... 130K-ig max... lenne pár kérdésem: ha hdmi-s csati van rajta attól még sima hd-és cuccot rá lehet kötni?(x360), a kontraszt 2000:1 már jónak számít vagy mennyítől jó ez az arány?, a másik pedig hogy honnan tudom hogy 1080i stb (vagy nem tom mik vannak), mit tud megjeleníteni?
és ha valaki tud esetleg boltot pesten vagy akár vidéken, akiknél 130K-ig vannak jobb tv-ék,
Előre is köszi a válaszokat!!! -
#2935 Akkor meg ne konkrét típusok után érdeklődj, ha még semmit sem döntöttél el, hanem először is állíts fel egy listát, hogy mit vársz el a leendőbeli TV-dtől, mire szeretnéd használni, és ez alapján kérj tanácsot. Egyszer előrukkolsz egy fullHD-s LCD TV-vel, egy hónap múlva egy sima HD felbontású régebbi típusú plazmával, majd újabb egy hónap múlva ismét fullHD LCD TV-ket nézegetsz...
Amúgy meg ajánlom figyelmedbe Cloud megjegyzését a fél éves TV-je és a jelenlegi újdonság, a D3000-es kapcsolatáról. A "lapos" TV-k technológiája jelenleg robbanásszerűen fejlődik, a generációváltások cirka fél évente következnek be, egy egy éves típus már elavultnak számít jelenleg. -
#2934 Akkor meg szerintem akkor érdeklődj, hogy ha meglesz a pénz, mivel kb. havonta jönnek ki új modellek... ^^ -
#2933 bocs jav:
veszel -
#2932 mert miért nem vesel komolyan?
én csak érdeklődök, hogy amikorra összegyűjtöm a pénzem milyen tv-t érdemes venni!!
mert bennem még mindig nem dőlt el, hogy lcd-t vagy plazmát érdemes-e venni... -
#2931 Igen. Annakidején a Sony megcsinálta a DRC-t, a Philips meg a Natural Motion-t, most ugyanezt csinálják az LCD-kel. Nekem akkor se tetszett igazán (lévén a focit max 4 évente nézem). Vannak olyan tv adások (hiradó, stúdióműsorok, sorozatok, stb) amiknél egész jó dolog.
Mindegy na, nekem sem olyan egetverően nagy áttörés, egyébként a 32D3000-nél nem is a 100hz, ami döntő szempont, kikapcsolt 100hz-el is döbbenetesen jó (csak még enyhén drága... :( Megaztán mit csinálok a fél éves 32V2500-ammal????? :) -
#2930 :)
Uhh nem is figyeltem hogy ki kérdezi, megaztán nem jegyeztem meg a nevét.... :)
Legközelebb jobban figyelek.... :) -
#2929 Ez a 100/120Hz érdekes dolog. Már több olyan emberrel is találkoztam, akik szerint musthave dolog, sokkal szebbé teszi a képet. De amikor boltokban, vagy az ismerős 100Hz-es Philips-ét nézem... hát szóval elbugyan belőlem, hogy ez azért nem olyan rendkívűli dolog. Oké, talán kicsivel folyamatosabbnak tűnik a mozgás, hurrá, de egyáltalán nem veszek észre átütő változásokat. Mutogattak mindenféle felvett focimeccseket, hogy lám, milyen éles is a labda mozgás körben is, de őszintén szólva nem vagyok biztos benne, hogy ez egy olyan nagy előrelépés azért... -
#2928 Nem tudom feltünt-e, de Yrda már lassan fél éve, havonta átlag egyszer beír ide olyan roppant magasröptű hsz.-t, hogy kinézet egy XY típus TV-t, ami X millió forint, és hogy ez jó-e. Ha kap is választ, többet nem reagál rá, csak egy hónap múlva egy teljesen más típust megemlítve ugyanezt eljátsza. Innentől kezdve én legalábbis nem igazán tudom komolyan venni.... -
#2927 Az a 37" -os nekem pont jó lesz következő méretnek.
Első lcdtvm egy 32U2000-es.Szinte sose tvzek rajta digitvről max forma-1 et.Gépről filmeket,sorozatokat nézni teljesen jó csak lehetne pár collal nagyobb... -
#2926 Más...
Kipróbálgattam az új Sony 32D3000-et.
Gyorsteszt volt, így rövid leszek (egyenlőre):
SD adásról kimagasló teljesítmény, HD adás tökéletes. A DVB-C és T tuerből a C-t ki tudtam próbálni a győri kábeltv jóvoltából működik többek között: RTL Klub, TV2, M1, ATV, HirTv, Eurosport, stb... sajnos a kártyaolvasóba helyezett előfizetői kártya nem működött, de szvsz az átalakító kártya nem volt jó hozzá.
A 100Hz techológia (ahogy vártam) nemigazán győzött meg, SD adásnál szinte minimálisan "javított" a képen, DVD filmről, Bluray-es James Bond-ról már szinte tökéletesen sima képet adott, a mellette felakasztott S-es Bravia mellett nagyon jól látható a különbség (HD elosztóval mindegyiken ugyanaz a jel megy). Az én szememnek filmnél a Cinema 24p mód sokkal jobban bejött, hisz a homevideo simaságúvá (szaggatásmentes) alakított mozifilm elveszti a "moziélményt".
Röviden ennyi....
u.i.: nagyon sokféle új Bravia-ról kaptam ma hírt, pl lesz 37"..... :) :( -
#2925 SXRD Sony-kat nem nézted? 55" jóval olcsóbb... -
#2924 Sajnos a Samsung-ról se jót se rosszat nem tudok mondani, mert még nem sikerült letesztelni....
A Sony X sorozat (sokak véleményével ellentétben) a Bravia Engine EX miatt kiemelkedő képet nyújt a hagyományos antennáról, sima kábeltévéről is.... HD-be meg.....hihetetlen :) -
#2923 LG ... én ezt választottam. Valahol lentebb írtam is róla minden jót és rosszat, amit csak tapasztaltam. PC monitornak ideális. -
#2922 sziasztok
nézegettem ezeket az lcd tv-ket
mi a véleményetek erről a Samsung LE-52M87B full hd lcd tv-ről
és a Sony KDL-52X2000 tv-ről?
a saminak 15000:1, a sonynak meg 1300:1 -hez a kontraszt.. mi a különbség a kettő között? az a jó, ha nagy szóval 15ezer, vagy az, ha kicsi, ahogy a sonynál 1300? valaki el tudná nekem mondani?
köszönöm szépen. -
#2921 Az LG 32LE2R-t, de hozzáteszem, hogy mindkettő kifutott típus már. -
#2920 a kettő közül melyiket érdemesebb választani szerintetek?
LG 32LE2R
v.
Samsung LE-32S62B -
#2919 Mér PSP 48e, PS2 28e, MP3 meg 7e, épp most (ha olvastad a linket 2Gb-os excusive modell van 15e-ért
Igazad van télleg röhejes árak..... :( -
Inquisitor #2918 Náluk láttam röhejes árakat PSP, PS2, MP3 és egyébb ügyekben. Amúgy semmi. -
#2917 Korrekt... :)