21171
LCD - Plazma
  • [NST]Cifu
    Sajnos az ilyen eszközök vásárlása esetén bölcsebb nem is olyan kis időt eltöltetni a különféle ismertetők és fórumok tanulmányozásával, hogy le tudja szűrni az ember, hogy mire is van szüksége. BTW ha 2 éve vetted a TV-d, akkor lehet, hogy a tied valami első szériás lehet, pár éve még elég elterjedtek voltak a DVI csatis LCD és Plazma TV-k, azóta a HDMI szinte teljesen kiszorította már őket.

BTW milyen TV adásról beszélünk? Az LCD és a Plazma TV-ket is sokan azért anyázzák, mert hát milyen rossz rajta a TV képe. Azért nem mellékes, hogy mégis milyen minőségű TV adás is jön a TV-hez, mert biza ezek a TV-k csodákat azért nem tudnak művelni.
  • [NST]Cifu
    Semmiféle átalakító nem szükséges, mint említettem nálam is 18 tűs, egy csatornás DVI-D -> HDMI kábel van a VGA kártya és a TV között, 1920x1080 pixeles felbontás, 60Hz, és semmi probléma. :)
  • Winz
    Jah..
    Sztem még össze is pacsiztak a hátam mögött:még egy balek aki plazmát vett
  • Yrda
    Helló Cloud!
    te melyik tv-t ajánlod? lcd vagy plazma? melyikről jobb a tapasztalatod?
    és melyik márka szerinted a legmegbízhatóbb? szerintem a Sony a jó..nem?
  • athlon7
    Nem, mennyivel van visszább?? Amúgy melyik fajta Tv lenne a jobb nekem?
  • desigo
    Mindenesetre az eladó jól végezte a dolgát...
  • Winz
    Jelzem ezen a tv-n télleg mindenféle bemenet van,biztos már nem volt hely a HDMI-nek...rvaszájukat.
    De mit várjak egy 2 éves plazmától,a képminőség is fosch ha tv-t nézek,de a DVD penge rajta,ez az egyetlen pozitívum.
    Ha visszamehetnék az időbe bofánb@sznám az eladót aki rábeszélt erre a xarra,és vennék egy LCD-t,és most örömömben itt matyizhatnék végkimerülésig.
  • Demeter
    Opss...ezt nem tudtam. Azért mondtam, hogy 24-es kellene mert a vidi kártya kimenetén ilyen csati van. Azt nem tudtam, hogy ugyan úgy lehet használni rajta a 18 tűset. Vagy rosszul értettem és kell hozzá vmi átalakító??
  • [NST]Cifu
    Hogy nem kap jelet? HDMI-DVI átalakítóval?
  • Inquisitor
    Elolvastad Cloud mit írt a 100Hz-ről lentebb mint tapasztalat?
  • athlon7
    Üdv Mindenkinek!!!

Hogyha én a Tv-t csak is kizárólag 50-50% film nézésre és játékra használom, akkor melyik lenne a jobb, LCD vagy Plazma??

Film nézés: csak is DVD, majd később Blu Ray és HD DVD. Asztali lejátszót használnék, HDMI csatival. Este is, nappal is - full világosban és full sötétben is!

Játék: PS3 és XBox360 Konzol, szintén HDMI csatival.

A tv adás minősége és nézési aránya egyáltalán nem érdekel, ez nem szempont!

A Tv legyen HD ready, min 1366x768p felbontású ( 720p ). Ha LCD Tv lesz számomra a jobb, akkor az már lehetőleg 100Hz-es legyen! Min. 40-42" Tv-t szeretnék, ha nem túl drága, akkor 50" is lehet. És az ára 400.000 Ft-nál nem lehet több, de jobb lenne egy 300.000 Ft-os kategória!

As'szem ennyi, de ha valami info kell még kérdezzetek! :)

Köszönöm előre is!!! :D
  • Winz
    Be dugni be lehet,de a PS3-ból nem kap jelet,így sajna csak a sima euroscart csatlakozón keresztül tudom tolni a gamét,ami azért is gáz mert késöbb reagál a joyra,ez elég szopacs focis vagy tenis játékoknál.
  • kaposi1
    Bocs, csak a kerdes a rad vonatkozo!
    A tobbi " Demeternek" cimezve.
  • kaposi1
    Milyen tipusu az LG plazmad hogy igy kiakadtal ra?
    Nekem 42PC1RR-es,es semmi gondom nem volt a plazma es a PC osszekotesevel.Bementem egy szamtech.boltba rendeltem egy 5m-es HDMI/DVI kabelt es siman csatlakoztattam oket. Azota sincs semmi gondom.Tokeletesen muxik.
  • [NST]Cifu
    Elárulok egy apróságot: a DVI-I bemenetbe simán be lehet dugni a DVI-D csatit....
    Itt biza nem a TV gyártó a hülye... :P
  • Winz
    Az még semmi...az én plazmámnak DVI-I bemenete van (24pöcök+5 pöcök)nah és ennek a másik végére kéne a HDMI,az országban nem találni ilyet....ezért is köszönet az LG-nek:kapják-bé
    Asszem beáztatom gázolajba hadd szokja,azt majd Aug.20.-án rágyujtom.
  • [NST]Cifu
    Miért is kell neked 24 tűs DVI csati? Még a Single channel DVI-D is lazán megbírja a sima HD felbontást 60Hz-en. A Double channel (24 tűs) DVI-D akkor illik, ha FullHD-ben gondolkodsz már, de ott sem kötelező (60Hz-et az is megbírja). Nekem is 18 tűs single channeles DVI-HDMI kábelem van.
  • cloud.strife
    Olyat árulunk, hogy HDMI-t bedugod és DVI lesz belőle, dehogyaztán az most 24 tűs lenne, azt megmondom őszintén nem is néztem... :( az egész olyan, mint a fejhallgató kisjack-nagyjack áralakítója.. :)
  • Demeter
    Néztem ezt a HDMI+DVI kábel "kombót" de én nem igazán találtam olyat ami nekem kellene. Értem ezalatt, hogy nekem nem 18 tűs kéne hanem 24 tűs DVI csati. Olyat láttam, hogy 18 tűs + HDMI (nem is vászes árban) de az nekem nem nyerő. Valamiféle átalakító kéne netán, vagy létezik 24 tűs DVI + HDMI kábel?
  • cloud.strife
    :)))))))))))))))))))))))))
  • desigo
    Én itt vettem 10 méteres kábelt + átalakító csatit és hibátlanul működik.
  • [NST]Cifu
    Ez esetben szerintem menjen DVI-HDMI kábelel az összekötés.

Ha az erőlködőn van még 1 optikai bemenet, akkor egyszerűen elég a még egy TOSLINK kábelt venned, ez nem egy nagy wasistdas, olyan 2-3e Ft-ért már lehet kapni 5m-eset is (az aranyozott csatlakozós csodakábeleknek optikai kábel esetén ne dőlj be!!!).
  • Inquisitor
    Például itt ...
    Bár nem túl nagy a választék. Úgy tudom elvileg akár 15 méter is lehetne a hossza, de úgy 3 méter fölött már kezd drága lenni.
  • Demeter
    Nagyon köszönöm a segítséget! Már csak az a kérdés, hogy DVI-HDMI kábelt hol kapok illetve az, hogy ennek a kábelnek vajon mekkora a max hossza?? Amúgy a hangfalak igen a TV mellett vannak mivel ott mutat jól (házimozi feeling) viszont az erölködő meg a TV össze van kötve optikai kábellel. Ami sajna nem ér el a gépig. :( Most akkor vennem kellene egy hosszabb kábelt? Sajna nem volt olcsó. De mivel nincs mit tenni ha hangot is akarok a TV-n akkor ez lesz a megoldás. DVD lejátszó proginak meg ott a CyberLink Power DVD sztem ez megteszi.

Mégegyszer thx!
  • [NST]Cifu
    Attól tartok a te esetedben a probléma kicsit összetettebb lesz. Alaphangon azt mondanám, hogy DVI-HDMI kábelel kösd össze a kettőt, mivel ez adja a legjobb eredményt, illetve valószinüleg azért 1280x720-ban fog menni. A gond az, hogy viszont a hangot is el kellene juttatni a TV-hez, ha DVD-t akarsz nézni (felteszem a hangfalaid nem a TV mellett vannak :)). Ha erősítőről megy ki a hang, akkor optikai kábel (TOSLINK) a megoldás, ezzel kösd össze a hangkártyát és az erősítőt. Alternatíva, ha a TV mellé rakod a hangfalaidat arra az időre, amíg DVD-t nézel. :)

Ha csak a TV-ről menne a hang, akkor kissé kellemetlenebb a dolog, mert ez esetben a DVI-D-Sub kábel (DVI-VGA, más néven) kell, és egy jack-jack kábel, amivel a hangot átviheted a TV-re. A jack dugót a front hangfal kimenetre dugd be (a hangfalak/fülhalgató helyére).

A számítógépet pedig úgy lődd be, hogy a rákötöd mindkettő kijelzőt, aktiválod a második, a képernyő beállításainal "az asztal kiterjesztése erre a képernyőre" kockát kipipálod, a felbontást beállítod (DVI-VGA-n valószinüleg csak 1024x768 (de ezt a kézikönyvben leírják), ha DVI-HDMI-n kötötted össze, akkor pedig 1280x720-ast), és voilá. A lejátszásnál használj valami normális lejátszóprogramot, vagy legalább Windows Media Player Classicot, azt áthúzod a második képernyőre, és ott full screenre állítod.
  • Winz
    Erről van szó,aki meg akarja venni a minőséget az túrjon mélyebben a zsebébe,de cserébe a "garanciát" is megvette.
    Én magam is a Sonyban hiszek,mindig is Sony tv-m volt,kivétel a mostani LG plazma,amit ha lehetőségem lenne rá bébasznám a Mariana árok legaljára,nézzék a mélytengeri dögök.
    Monjuk én kizárólag a konzol végett erőltetem a HD-t,azon jól fut a game,rámegyek egy 80-as Sony-ra e,a Samsung meg kinyalhassajazössesseggem.
  • cloud.strife
    Neeem, a Sony direkt rossz FullHD tv-ket csinál a PS3-hoz......... :))))))
  • Sir Quno Jedi
    Hát nekem a barátaim is arra használják. Én meg konzolok, TV és PC.
  • Yrda
    szerinted egy Sony full lcd tv jó ps3-hoz?
    én csak inkább ahhoz használnám..
  • Yrda
    nem tudom én nem vettem észre vibrálást..
    vagy lehet akkor lenne , ha hazavinném és bekapcsolnám, akkor vibrálna :))
  • cloud.strife
    Tiszta sor, nem megy natívba.....

Egyébként mindettől függetlenül érdekes, hogy pl 50 Bravia vásárlóból egy se akarja PC-vel hajtani..... ???? Nálam ez a tapasztalat..... ?
  • Sir Quno Jedi
    Banyek én szívesen vennék SONY-t (már árban sem dúva), de azok nem jók monitornak, én meg VGA-hoz használom. Ezzel ki is esett a választásból.
  • desigo
    Kb egy éve vittem vissza a főnököm két millás pár hónapos Samsung tvjét a szervízbe ami épphogy befért egy Vivaroba.
    Adtak a szervízelés idejére egy fullos képcsöves tvt.

Szánalom...
  • cloud.strife
    :)

Nem ezért írtam le mindezt...... csak van a másik oldal is.... :)))))))
  • desigo
    Nah a következő Sonymat már nálad veszem :)

(ha nem lesz a mostanival gond)
  • cloud.strife
    Jó is!

Monnyuk az az óriási felületű vibrálás nem hánytatott meg? :)
  • cloud.strife
    Pl a Sony ezt nem engedi meg magának, mondjuk a meghibásodási arány nagyon alacsony.

Egy konkrét vevőmnek volt baja Bravia-val, mégpedig egy 32V2000-el. Előjött egy db pixelhiba a képernyőre, bejött hozzánk, hogy mi a teendő. Ugye mi mondtuk neki, hogy sajna 1 pixelhiba nem pixelhiba, így hiába viszi szervizbe, nem fogják átvenni. Mondtam neki, hogy írjon a Sony-nak, hogy van-e megoldás a problémára. Az úr írt egy teljesen normális, intelligens levelet, amiben ecsetelte a problémát...... 3 nap mulva jöt postán a csereutalvány és vett egy 32V2500-at, azóta is boldog tulajdonosa és visszajáró vásárló.

Az is gond mo-n, hogy az emberek már olyan szinten vannak, hogy sok apró dologban egyből anyázzák a másikat, a szervizt meg nem kell félteni, naprakészen ismerik a szabályokat és ha buta az ügyfél, ugyanúgy állnak hozzá. A világ butul, én pl sok esetben a jogszabály ellenére is megoldom pár vevő problémáját, akár + munka árán is, hisz nekem mint márkabolt nem jó az, hogy a balfék szerviz tönkretegye a márka hirnevét.
  • Demeter
    Üdv srácok!

Inquisitor volt olyan rendes és a kérdésemre válaszolt is, de azért nektek is feltenném hátha így mégtöbbet megtudok a kérdésemmel kapcsolatosan.

Éspediglen:

Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől a PC+LCD összekötését illetően. Adott egy pc melyben egy GeForce 7600GT van illeve egy Sony Bravia LCD továbbá egy ViewSonic VX924-es LCD. Namármost szeretném valami módon megoldani, hogy a PC-ről DVD-t lehessen néznin a Sony LCD keresztül.
    Mivel az asztali DVD olvasóm elromlott gondoltam míg nem veszek másikat addíg kipróbálom milyen a képe a Sony LCD-n. A TV-n van HDMI kimenet illetve sima VGA. Hogy tudnám megoldani, hogy mind a ViewSonic-on mind pedig a Sony LCD-n tudjam használni a PC-t egyidőben? Milyen kábelt volna érdemes venni hozzá, illetve mit kéne beállítani, hogy ez működjön is...

Előre is köszönöm a segítséget!

Thx!

• Inquisitor
    De most komolyan, mit tegyen az emberfia? Vásároljon nyugatabbra lévő országban, ahol NEM így értelmezik a törvényt és/vagy szeretik megtartani a fizetővendéget? :(
    AMi itthon folyik általában, de műszaki kereskedés terén duplán, az egy vicc, az ex-szovjet országok tőlünk északra kereskedelmi kúltúrában, banki dolgokban és hitelkártya kezelésben, internetes vásárlásban, stb. évtizednyire lehagytak mindekt. Egy-két év és a balti államok vagy románia is jobb hely lesz ilyen szempontból? Hát ez kész ...

(Megjegyzés: Nagybátyám tévéje dögrováson van, de lebeszélték LCD vagy Plazma vásárlásáról, arra hivatkozva, hogy atomdrága a szerviz. Na de ha még ilyen lassú is ...?)
  • Yrda
    sziasztok
    ma voltam a media markt-ban és láttam egy Panasonic TH-65PV600 -at és hát nagyon brutál ez a tv.. csak lestem :)