21171
LCD - Plazma
-
Mogab #3076 Hello!
Mostanában szeretnék LCD tv-t venni. Ki is néztem a Samsung M8 szériáját, elég jó áron hozzá tudok most jutni. Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy mi a különbség az M86 az M87 és az M87BD között illetve, hogy tudják ezek a tv-k a 1080p\24Hz-t? Én eddig úgy tudtam, hogy nem de nézegettem külföldi webáruházakat és elég sok helyen fel van tüntetve általában így: 1080/24p (via Movie Plus)??? Köszi előre is a válaszokat
-
Demeter #3075 Utánanéztem egy kcisit a dolognak és valószínű, hogy a probléma forrása a felbontás "hiányában" keresendő. Értem ezealatt, hogy valószínű azért nincs jel a TV-n mivel nem kapja meg azt a felbontást ami szükséges volna neki. Gondolnék itt az 1368*768-ra ami meg tudná jeleníteni a képet a TV. De ezt a felbontást egyszerűen nem tudom kicsikarni a vidi kártyából. Próbaképp feltettem a 162.18-as drivert de sajna így sem megy. Egyszerűen nem vágom ilyenkor mi a teendő.... -
Demeter #3074 Igen akkor sem jön át a jel a TV-re. Próbáltam úgy is (vki tanácsolta) hogy csak szimplán a TV-t kötöttem rá a VGA-ra (mondván zavarhatják egymást) de így sem jött át a jel a TV-re. Gondolom biztos én nem csinálok vmit jól, csak tudnám, hogy mit....
-
#3073 Tehát beállítod a HDMI bemenetet, és akkor is no signal üzenet? Hmmm, hát ez érdekes. Ki kellene próbálni a kábelt esetleg más valakinél, de nagyon csodálkoznék, ha azzal lenne a probléma. -
rinpocse #3072 CLOUD!
Van olyan Sony LCD TV amiben van PIP? -
rinpocse #3071 CLOUD!
Mit tudsz arról, hogy mikor kezdik forgalmazni a W-3000-at? -
Demeter #3070 Ne kérdezd mitől de megjavult a bill. Amúgy USB-s a cucc de eddíg ilyet nem csinált max akkor ha lemerült az elem benne. Viszont vissza az eredeti problémához. A TV bemenettel nincs gond, mivel kipróbáltam VGA-n keresztül és úgy meg megy rendesen, kap jelet a TV. Viszont ugyan ez HDMi-n keresztül már nem mondható el. :( -
#3069 Egyenlőre nem találtam olyan nőt, akinek tartósan sikerült elviseli az én viselt dolgaimat, és én is elviseltem az övéit, így legalábbis per pillanat a TV-met egyedül birtoklom. ^^ -
#3068 ÉS az asszony nem akarja néha rendeltetésszerűen használni a tévét?:) -
#3067 Uhhh... hát nálad valami nagyon nem stimmel. A bootmenű esetén én is a billentyűzetre gyanakodnék (USB-s, rádiós bill. esetén előfordul).
Ami viszont a kijelzőt illeti, ott valami nem kóser. A jelek alapján a számítógép látja, felismeri a TV-t, nem igazán értem, hogy a TV viszont miért nem ad képet. A TV bemenet rendesen ki van választva? -
#3066 Milyen szempontból? :)
Egy ideje LCD TV-t használok monitorként, ha erre gondolsz :) -
#3065 Nagyon köszi, találtam pár helyet ahol lehet kapni... -
#3064 26U2000, de az hivatalos helyről olyan 160r-ért van..... :( :) -
#3063 Ajj pedig antikváriumban akartam vásárolni:D. Akkor tudnál ehelyett ajánlani egy olyan 150 e Ft alatti, 66cm-es képátlójú lcd tv-t, főként ps3-hoz meg házimozizáshoz? -
#3062 Úgy 2 évvel fiatalabb LCD-ket kellene kinézned...... :) -
#3061 A billentyűzeted usb-s, vagy ps2-es csatlakozós? Mert ha usb-s, akkor próbáld ki egy ps2-es csatlakozós bill.-el, hátha úgy jó lesz... -
Demeter #3060 Amúgy a kérdéseder a válasz nincs bedugva az S-videoba semmi kábel. -
Demeter #3059 Hát srácok valamit igencsak el*tam mivel próbaképp beállítottam azt, hogy a single display a Sony TV legyen és annyi. Értem ezalatt, hogy mostmár se kép se hang smelyiken sem. Mind a TV mind pediga monitor hót sötét. Szép volt. :) Mondom nem gond majd safe módban átkonfigurálom illetve ha nem megy akkor leszedem a drivert és majd újból felrakom. Na itt jött az igazi fekete leves! Mikor bootol a win és feljön az a képernyő ahol ki lehet választani, hogy mit is akarok (csökkentett mód, régi jól működő konfig, stb..) nem enged semmit változtatni, azaz nem tudok a nyilakkal se le se fel menni. Oppss!! Viszont ami fura az egészben az az, hogy a bios-ban simán lehet matatni ott engedi. Hogy is van akkor ez??
Pls srácok mert már ezt is a csajom gépén vagyok kénytelen megírni!
Ti vagytok az utolsó reményem! :) -
#3058 Tán csak nem átnyergeltél a TV szegmensbe?:) -
#3057 Véletlenül nincs bedugva az S-Video kimenetbe valami (ha van ilyen a kártyádon)? Ha igen, akkor gyorsan húzd ki. :)
Amúgy a ViewSonic VX924 + Sony TV lenne az ideális szerintem így látatlanban. -
#3056 60Hz vagy 59Hz kéne, semmiképp sem 50. -
Demeter #3055 Igen látja is a felbontását a TV-nek és be is állítja 1280*720/50 Hertz-re (max 1920*1080). Tehát ezel nincs gond, viszont azt mondod dualview? Ok, de azon belül is lehet 6 féle variáció közül választani mint pl.:
- Sony TV + HDTV
- HDTV + Sony TV
- Sony Tv + ViewSonic VX924
- ViewSonic VX924 + Sony TV
- HDTV + ViewSonic VX924
- ViewSonic VX924 + HDTV
Driverként a 93.71-et használom.
-
#3054 Hmm... ez igencsak érdekes.
A 2.-es esetében elvileg látnia kellene a TV felbontási képességeit, ott pedig minimum az 1280x720-at, esetleg az 1366x768-at. A display settingsnél a Dualview kell neked, ekkor a két kijelző egymástül függetlenül van kezelve.
Nem vágom viszont miért nem látja a TV-t rendesen, elvileg ugyanis így a TV-nek kapnia kell a jelet. Tippre vagy a TV és a számítógép közötti kapcsolatnál van valami gubanc, vagy esetleg a drivert kellene frissiteni. -
Demeter #3053 Úgy csináltam, hogy a vidikártya DVI csatijára kötöttem a TV HDMI csatiját. Illetve a szintén vidikártya VGA csatiját a monitorra. Namármost
a megjelenítés tulajdonságainál jelzi a két monitort 1, 2 számmal. Az 1-es a monitor melynél be van pipálva, hogy ez legyen a elsődleges monitor, a 2-es pedig az alapértelmezett monitor melynél be van pipálva a kiterjesztés erre a monitorra. A felbontás 1024*768-ra van állítva (ez itt a max). Az Nvidia settingsben jelzi a Display 1 analog illetve a Display 2 TV. Ezen belül van olyan opció, hogy "nView dispaly settings" azon belül pedig olyanok, hogy: dualview, vertical span, horisontal span, clone, single display. Itt lehet nagyon sokféle variációban megadni a parosításokat TV ill Monitort illetően.
Lehet, hogy itt állítottam el valamit (vagy épp semmit sem állítottam itt be) de valahogy nem igazán műkszik a dolog a TV-n.
Miért? -
#3052 Először is hogy kötötted össze? A monitor helyett rádugtad a DVI-HDMI kábelt? Vagy a másik DVI csatira dugtad rá.
Ha a monitor helyére kötötted, akkor valószinüleg olyan felbontáson volt a monitorod, amit a TV nem tud lekezelni. Kösd vissza a monitort, állísd be a felbontást 1024x768-ra, és úgy próbáld meg.
Ha a másik kimenetre kötötted rá, akkor képernyő beállításainál nézd meg, hogy látja-e a TV-t a driver (elvileg két képernyő lesz egymás mellett). Pipáld be alul az "asztal kiterjesztése erre a kijelzőre" kockát, és állísd be a felbontást. -
Demeter #3051 Na a helyzet az, hogy megvettem a kábelt össze is kötöttem a PC-t a TV-vel
de nekem a TV-n se kép se hang! Úgy állítottam be ahogy mondtad de nekem a
TV-n a "nincs jel" című felirat jelenik csak meg. Valószínű, hogy én rontottam el vmit, csak nem tudom mit kéne csinálnom, hogy működjön. A videókártyánál igen sok beállítási lehetőség van amit nem nagyon vágok. Segítenél abban, hogy mit kéne beállítanom, hogy legyen jel a TV-n?
Thx! -
Demeter #3050 Okés köszönöm a helyreigazítást. Akkor megyek és nézek is ilyen kábelt. :)
Thx! -
#3049 hát ennél már újabbat is kapsz :-) 26S2000 vagy 26S2500.
De ezt Felhő majd elmondja :-) amúgy télleg jó vétel.ekkora méretben meg pláne. -
#3048 Akkor lehet LG lesz inkább, bár a samsung is jó vétel lenne.
Jövőhét hétfőn visszaviszem JVC-t aztán amikor visszakaptam a pénzt veszek valami jót, de addig úgy is értekezünk szvsz :) -
#3047 Őőőőő.... Minimum 140k? És mennyi a maximum? :)
Ajánlatom, figyelembe véve azt a tényt, hogy számítógépre is rá akarod kötni:
LG 32LC41/LC51 (~155e Ft):
+ PC-re és Konzolokra is nagyon korrekt, 24p támogatás (PS3-hoz is tökéletes)
- Nincs PiP (TV-t nézel, miközben számítógép vagy konzol van rákötve), a fekete nem olyan mellbevágó
Samsung LE-32R81B (~175e Ft):
+ Jó fekete, szép kép, TV-re talán egy fokkal jobb, mint az LG LC41/51, van PiP, számítógépre és konzolra majdnem tökéletes.
- De csak majdnem, mivel nincs 24p támogatás (ettől még mondjuk sokan használják PS3-al)
Őszintén szólva mást nem merek tiszta szívvel ajánlani, mert a Toshiba és a Sharp is szép és jó, de számítógépre való rákötésre vegyes tapasztalatokat olvasni vele kapcsolatban. LG-k közül ott van az LC25R még esetleg. -
#3046 Jóreggelt!:D
Ahogy így olvasgattam a fórumot azt a következtetést vontam le hogy a sony lcd tv-k jók!
Namármost én lcd-t keresek házimozizáshoz és ps3-hoz.
Kinéztem ezt a tv-t. Szerintetek képminőségre milyen? -
#3045 Egyenlőre a 32D3000-et láttam, próbáltam, azt lentebb írtam, eszeveszett jó tv... :) -
#3044 A W3000 az fullHD, a V3000 nem az, amúgy még egyik modell sincs az országban hivatalosan.... :( -
#3043 köszi Cloud, hogy megerősítettél :) -
rinpocse #3042 CLOUD!
Szeptemberben szeretnék vásárolni egy új TV-t. Minimum 10 évre.
A dilemmám: Panasonic TH-42PY700 vagy Sony 40" LCD full HD TV. (X3000-W3000-V3000).
Mi a különbség a Sony W-3000 és a V-3000 között? Mikor lesz kapható Magyarországon bármelyik Sony termék is? -
#3041 Felhő dobtam privit meg minden. -
#3040 Mi a vélemény a Sony KDL-40D3000 LCD Tv-ről?? Most ezt néztem ki magamnak! :D -
#3039 Mostmár LCD szvsz. Márkára tudjátok jól melyiket nem ajánlom.... :)
Sony, Pioneer, Sharp, Pana, utána a koreaiak. Kb nálam ez a sorrend. -
#3038 Na Cifu ezekután tudod milyen kérdésem van... (van rá minimum 140K-m) -
#3037 Fából vaskarikát akarsz. Szerintem egy Samsung LE-40R81 TV környékén nézz szét, ha márkásat akarsz, akkor esetleg az új Sharpok és esetleg az új Sony-k.
Én a plazmáról lebeszélnélek, inkább LCD TV.