21171
LCD - Plazma
  • Mogab
    Hello!
    Mostanában szeretnék LCD tv-t venni. Ki is néztem a Samsung M8 szériáját, elég jó áron hozzá tudok most jutni. Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy mi a különbség az M86 az M87 és az M87BD között illetve, hogy tudják ezek a tv-k a 1080p\24Hz-t? Én eddig úgy tudtam, hogy nem de nézegettem külföldi webáruházakat és elég sok helyen fel van tüntetve általában így: 1080/24p (via Movie Plus)??? Köszi előre is a válaszokat
  • Demeter
    Utánanéztem egy kcisit a dolognak és valószínű, hogy a probléma forrása a felbontás "hiányában" keresendő. Értem ezealatt, hogy valószínű azért nincs jel a TV-n mivel nem kapja meg azt a felbontást ami szükséges volna neki. Gondolnék itt az 1368*768-ra ami meg tudná jeleníteni a képet a TV. De ezt a felbontást egyszerűen nem tudom kicsikarni a vidi kártyából. Próbaképp feltettem a 162.18-as drivert de sajna így sem megy. Egyszerűen nem vágom ilyenkor mi a teendő....
  • Demeter
    Igen akkor sem jön át a jel a TV-re. Próbáltam úgy is (vki tanácsolta) hogy csak szimplán a TV-t kötöttem rá a VGA-ra (mondván zavarhatják egymást) de így sem jött át a jel a TV-re. Gondolom biztos én nem csinálok vmit jól, csak tudnám, hogy mit....
  • [NST]Cifu
    Tehát beállítod a HDMI bemenetet, és akkor is no signal üzenet? Hmmm, hát ez érdekes. Ki kellene próbálni a kábelt esetleg más valakinél, de nagyon csodálkoznék, ha azzal lenne a probléma.
  • rinpocse
    CLOUD!

Van olyan Sony LCD TV amiben van PIP?
  • rinpocse
    CLOUD!

Mit tudsz arról, hogy mikor kezdik forgalmazni a W-3000-at?
  • Demeter
    Ne kérdezd mitől de megjavult a bill. Amúgy USB-s a cucc de eddíg ilyet nem csinált max akkor ha lemerült az elem benne. Viszont vissza az eredeti problémához. A TV bemenettel nincs gond, mivel kipróbáltam VGA-n keresztül és úgy meg megy rendesen, kap jelet a TV. Viszont ugyan ez HDMi-n keresztül már nem mondható el. :(
  • [NST]Cifu
    Egyenlőre nem találtam olyan nőt, akinek tartósan sikerült elviseli az én viselt dolgaimat, és én is elviseltem az övéit, így legalábbis per pillanat a TV-met egyedül birtoklom. ^^
  • Bucser
    ÉS az asszony nem akarja néha rendeltetésszerűen használni a tévét?:)
  • [NST]Cifu
    Uhhh... hát nálad valami nagyon nem stimmel. A bootmenű esetén én is a billentyűzetre gyanakodnék (USB-s, rádiós bill. esetén előfordul).

Ami viszont a kijelzőt illeti, ott valami nem kóser. A jelek alapján a számítógép látja, felismeri a TV-t, nem igazán értem, hogy a TV viszont miért nem ad képet. A TV bemenet rendesen ki van választva?
  • [NST]Cifu
    Milyen szempontból? :)
    Egy ideje LCD TV-t használok monitorként, ha erre gondolsz :)
  • Ray Z
    Nagyon köszi, találtam pár helyet ahol lehet kapni...
  • cloud.strife
    26U2000, de az hivatalos helyről olyan 160r-ért van..... :( :)
  • Ray Z
    Ajj pedig antikváriumban akartam vásárolni:D. Akkor tudnál ehelyett ajánlani egy olyan 150 e Ft alatti, 66cm-es képátlójú lcd tv-t, főként ps3-hoz meg házimozizáshoz?
  • cloud.strife
    Úgy 2 évvel fiatalabb LCD-ket kellene kinézned...... :)
  • Ray Z
    A billentyűzeted usb-s, vagy ps2-es csatlakozós? Mert ha usb-s, akkor próbáld ki egy ps2-es csatlakozós bill.-el, hátha úgy jó lesz...
  • Demeter
    Amúgy a kérdéseder a válasz nincs bedugva az S-videoba semmi kábel.
  • Demeter
    Hát srácok valamit igencsak el*tam mivel próbaképp beállítottam azt, hogy a single display a Sony TV legyen és annyi. Értem ezalatt, hogy mostmár se kép se hang smelyiken sem. Mind a TV mind pediga monitor hót sötét. Szép volt. :) Mondom nem gond majd safe módban átkonfigurálom illetve ha nem megy akkor leszedem a drivert és majd újból felrakom. Na itt jött az igazi fekete leves! Mikor bootol a win és feljön az a képernyő ahol ki lehet választani, hogy mit is akarok (csökkentett mód, régi jól működő konfig, stb..) nem enged semmit változtatni, azaz nem tudok a nyilakkal se le se fel menni. Oppss!! Viszont ami fura az egészben az az, hogy a bios-ban simán lehet matatni ott engedi. Hogy is van akkor ez??

Pls srácok mert már ezt is a csajom gépén vagyok kénytelen megírni!

Ti vagytok az utolsó reményem! :)
  • Bucser
    Tán csak nem átnyergeltél a TV szegmensbe?:)
  • [NST]Cifu
    Véletlenül nincs bedugva az S-Video kimenetbe valami (ha van ilyen a kártyádon)? Ha igen, akkor gyorsan húzd ki. :)

Amúgy a ViewSonic VX924 + Sony TV lenne az ideális szerintem így látatlanban.
  • guardian hero
    60Hz vagy 59Hz kéne, semmiképp sem 50.
  • Demeter
    Igen látja is a felbontását a TV-nek és be is állítja 1280*720/50 Hertz-re (max 1920*1080). Tehát ezel nincs gond, viszont azt mondod dualview? Ok, de azon belül is lehet 6 féle variáció közül választani mint pl.:

- Sony TV + HDTV
    - HDTV + Sony TV
    - Sony Tv + ViewSonic VX924
    - ViewSonic VX924 + Sony TV
    - HDTV + ViewSonic VX924
    - ViewSonic VX924 + HDTV

Driverként a 93.71-et használom.

• [NST]Cifu
    Hmm... ez igencsak érdekes.

A 2.-es esetében elvileg látnia kellene a TV felbontási képességeit, ott pedig minimum az 1280x720-at, esetleg az 1366x768-at. A display settingsnél a Dualview kell neked, ekkor a két kijelző egymástül függetlenül van kezelve.

Nem vágom viszont miért nem látja a TV-t rendesen, elvileg ugyanis így a TV-nek kapnia kell a jelet. Tippre vagy a TV és a számítógép közötti kapcsolatnál van valami gubanc, vagy esetleg a drivert kellene frissiteni.
  • Demeter
    Úgy csináltam, hogy a vidikártya DVI csatijára kötöttem a TV HDMI csatiját. Illetve a szintén vidikártya VGA csatiját a monitorra. Namármost
    a megjelenítés tulajdonságainál jelzi a két monitort 1, 2 számmal. Az 1-es a monitor melynél be van pipálva, hogy ez legyen a elsődleges monitor, a 2-es pedig az alapértelmezett monitor melynél be van pipálva a kiterjesztés erre a monitorra. A felbontás 1024*768-ra van állítva (ez itt a max). Az Nvidia settingsben jelzi a Display 1 analog illetve a Display 2 TV. Ezen belül van olyan opció, hogy "nView dispaly settings" azon belül pedig olyanok, hogy: dualview, vertical span, horisontal span, clone, single display. Itt lehet nagyon sokféle variációban megadni a parosításokat TV ill Monitort illetően.
    Lehet, hogy itt állítottam el valamit (vagy épp semmit sem állítottam itt be) de valahogy nem igazán műkszik a dolog a TV-n.

Miért?
  • [NST]Cifu
    Először is hogy kötötted össze? A monitor helyett rádugtad a DVI-HDMI kábelt? Vagy a másik DVI csatira dugtad rá.

Ha a monitor helyére kötötted, akkor valószinüleg olyan felbontáson volt a monitorod, amit a TV nem tud lekezelni. Kösd vissza a monitort, állísd be a felbontást 1024x768-ra, és úgy próbáld meg.

Ha a másik kimenetre kötötted rá, akkor képernyő beállításainál nézd meg, hogy látja-e a TV-t a driver (elvileg két képernyő lesz egymás mellett). Pipáld be alul az "asztal kiterjesztése erre a kijelzőre" kockát, és állísd be a felbontást.
  • Demeter
    Na a helyzet az, hogy megvettem a kábelt össze is kötöttem a PC-t a TV-vel
    de nekem a TV-n se kép se hang! Úgy állítottam be ahogy mondtad de nekem a
    TV-n a "nincs jel" című felirat jelenik csak meg. Valószínű, hogy én rontottam el vmit, csak nem tudom mit kéne csinálnom, hogy működjön. A videókártyánál igen sok beállítási lehetőség van amit nem nagyon vágok. Segítenél abban, hogy mit kéne beállítanom, hogy legyen jel a TV-n?

Thx!
  • Demeter
    Okés köszönöm a helyreigazítást. Akkor megyek és nézek is ilyen kábelt. :)

Thx!
  • Nexxuss
    hát ennél már újabbat is kapsz :-) 26S2000 vagy 26S2500.
    De ezt Felhő majd elmondja :-) amúgy télleg jó vétel.ekkora méretben meg pláne.
  • JohnnySmith
    Akkor lehet LG lesz inkább, bár a samsung is jó vétel lenne.
    Jövőhét hétfőn visszaviszem JVC-t aztán amikor visszakaptam a pénzt veszek valami jót, de addig úgy is értekezünk szvsz :)
  • [NST]Cifu
    Őőőőő.... Minimum 140k? És mennyi a maximum? :)

Ajánlatom, figyelembe véve azt a tényt, hogy számítógépre is rá akarod kötni:

LG 32LC41/LC51 (~155e Ft):

+ PC-re és Konzolokra is nagyon korrekt, 24p támogatás (PS3-hoz is tökéletes)

- Nincs PiP (TV-t nézel, miközben számítógép vagy konzol van rákötve), a fekete nem olyan mellbevágó

Samsung LE-32R81B (~175e Ft):

+ Jó fekete, szép kép, TV-re talán egy fokkal jobb, mint az LG LC41/51, van PiP, számítógépre és konzolra majdnem tökéletes.

- De csak majdnem, mivel nincs 24p támogatás (ettől még mondjuk sokan használják PS3-al)

Őszintén szólva mást nem merek tiszta szívvel ajánlani, mert a Toshiba és a Sharp is szép és jó, de számítógépre való rákötésre vegyes tapasztalatokat olvasni vele kapcsolatban. LG-k közül ott van az LC25R még esetleg.
  • Ray Z
    Jóreggelt!:D

Ahogy így olvasgattam a fórumot azt a következtetést vontam le hogy a sony lcd tv-k jók!
    Namármost én lcd-t keresek házimozizáshoz és ps3-hoz.
    Kinéztem ezt a tv-t. Szerintetek képminőségre milyen?
  • cloud.strife
    Egyenlőre a 32D3000-et láttam, próbáltam, azt lentebb írtam, eszeveszett jó tv... :)
  • cloud.strife
    A W3000 az fullHD, a V3000 nem az, amúgy még egyik modell sincs az országban hivatalosan.... :(
  • Yrda
    köszi Cloud, hogy megerősítettél :)
  • rinpocse
    CLOUD!

Szeptemberben szeretnék vásárolni egy új TV-t. Minimum 10 évre.
    A dilemmám: Panasonic TH-42PY700 vagy Sony 40" LCD full HD TV. (X3000-W3000-V3000).
    Mi a különbség a Sony W-3000 és a V-3000 között? Mikor lesz kapható Magyarországon bármelyik Sony termék is?
  • Nexxuss
    Felhő dobtam privit meg minden.
  • athlon7
    Mi a vélemény a Sony KDL-40D3000 LCD Tv-ről?? Most ezt néztem ki magamnak! :D
  • cloud.strife
    Mostmár LCD szvsz. Márkára tudjátok jól melyiket nem ajánlom.... :)
    Sony, Pioneer, Sharp, Pana, utána a koreaiak. Kb nálam ez a sorrend.
  • JohnnySmith
    Na Cifu ezekután tudod milyen kérdésem van... (van rá minimum 140K-m)
  • [NST]Cifu
    Fából vaskarikát akarsz. Szerintem egy Samsung LE-40R81 TV környékén nézz szét, ha márkásat akarsz, akkor esetleg az új Sharpok és esetleg az új Sony-k.

Én a plazmáról lebeszélnélek, inkább LCD TV.