21171
LCD - Plazma
-
micilacko #3196 Sziasztok
Látom itt kezd vita kialakulni.. Úgy látom itt a sony név kezd csak névként lenni.. :-) Bocsi.. 4 éve vettem hosszas nézelődáés után egy Samsung (síkképcsöves) TV-t.. A sony és a samu közt ment a vita, de a samu olcsóbb volt és több volt rá a gari.. Másnap reggel a bolt nyitására ott áltam a visszacsomagolt samuval, mert nem volt értékelhető se a hangja, se a képe.. Otthon volt a 20 éves sony, amit le akartam váltani, s aznap este inkább a 20 évest néztem!!! Elvittem (ráfizetéssel) a sony-t, s a mai napig itt van a szobámban, s EZ EGY TV! Láttam és hallottam már ugyan ekkora 100Hz-es (az enyém 50) full extrás 2 tuneres samu-t.. Na az enyémet nem cserélném el vele.. SŐT...
Most TV-t akarok venni TV-t.(LCD) Voltam boltokban, stb. Már elnézést, de aki szerint az S81 -es széria összevethető a sony u2000-es, az nézze és halgassa meg először mindkettőt... Bocsi, de nem ugyan arról beszélünk.. PL a hang nem egy szint a sony-é középszar... A samsung-ét meg sajna a moderátor miatt nem akarom jelzőzni.. A képben sem ugyan az (főleg TV tunerről).. S drága a sony??????? Hmm Az 40u2000 248 eFt brutto... A sony márkaboltban 254 3 év garival fél év ingyen digi kábel ajándékkal.. Ha jól tudom a 40S81 több, s abban még digi tuner sincs!! S nekem jobban is jön, hogy hdmi-n keresztül nincs 1:1, mert így nem kell új, dual DVI-s vga kártyát vennem. :-). Ha minden igaz holnap megyek, s veszek egy 40P2530-ast :-) De még alszom rá egyet.. 190-ért kaptam volna 40S vagy 40R-es samu-t, de nem.... megnéztem, s meghalgattam őket... Viszont a sony márkabolt is bekaphatja.. Ma voltam érdeklődni.. Semmiről se volt fogalmuk.. Se arról, hogy melyikben milyen panel van, se arról, hogy megy-e VGA-ról vagy hdmi-ről natívba, semmiről.. Kicsit ez elszomorított, s természetesen analog antenna jelük se volt.. Ez egy kicsit szánalmas... Bent volt 10-15 TV, értéke több milla, de kábelTV-re nem tellik :-( Vagy nem akarják elszomorítani a lelkes vásárlót az LCD-n lévő szar analog adás miatt :-) S persze hdmi-n keresztül minden tökéletes... Olyan mint az amerikai filmek, "ahol minden nő tökéletes, s minden férfi izmos" :-) Az LG jó.. mondjuk, bár a boltokban, ahol voltam a samu és a sony képe jobb volt az LG-nél.. És a 40"-os LG sem olcsóbb a SONY- nál.. Természetesen alapmodellekről beszélek.. Ti meg összahsonlítjátok a samu alapmodellárát a sony közép és csúcsmodell árával.. Amúgy meg a BMW is drágább a skodánál, s mindkettő autó, s mégis van aki a BMW-t veszi. (nekem skodám van)...
s a sony 20-30 éve gyárt TV-t, s nem is roszatt.. -
#3195 Az S általában az olcsóbb, szarabb model a Csamunál. -
duwy #3194 Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy megrendelem a Samsung LE-40R81-et, a boltban viszont azt mondták, hogy ennél van egy újabb széria, a Samsung LE-40S81. Ennek ugyan kisebb a kontrasztaránya (7000:1), más különbséget azonban nem láttam, és olcsóbb is. A gond az, hogy erről nem tudom, hogy tudja egy az 1:1 pixel mapping-ot, ami nekem fontos lenne. Létezhet az, hogy az újabb szériából ezt kihagyták? Akinek esetleg van véleménye erről az S szériáról, az légyszi ossza meg. -
#3193 100ért a Media Marktban láttam Braviat és az milyen gép??? Nagyon szar??????? -
patiang #3192 De mindent félretéve igazad van. -
patiang #3191 Mivel a fejlődést megállítani nem lehet / nuku fekete-fehér TV /, majdan mindenki rá lesz kényszerülve az új kütyüre. -
elmerfudd #3190 Én ezt ajánlom Toshiba 42WL66.
Több ismerősnek van, és maximálisan elégedettek vele.
Vagy a 3000-es sorozat.
-
duwy #3189 Kösz a választ, akkor körülnézek az LG-k közöztt! -
#3188 Na ezaz, de ötpercentént találnak ki új szabványokat, beltériket és kábel, műhód, földi sugárzás, anmyámkínja, ezért nem érdemes a beépített cumókban gondolkodni. Nagyon nem. Abban igazad van, hogy Biri bácsinak és Bori néninek ez is sok... :D (igaz azok ált. nem vesznek 42"-es FullHD-s LCD-ket) -
#3187 Jók a Samuk én elégedett voltam az enyémmel, de PC-hez inkább LG, ez igaz sajna. Többek között ezért van most nekem is az. -
boomerangtv #3186 A DVB-C hasonló.Csak akkor a kábeltévé csatlakozón kapja a jelet a tuner. Csak a csatornák kódoltak ezért kell egy CA modul amibe az előfizetői kártyát teszed, ha a szolgálató nem kényszerit arra hogy vedd meg a set-top-box ot mert csak abba működik a kártya. (Lásd Digi Tv, ahol szintén nem használhatsz saját vevőt.) -
#3185 por és hamu lesz ha belecsap a villám.....lol szerinted mi lesz belőle fogalmazd át picit a kérdést szvsz -
#3184 Hello! Meg tudná valaki mondani,hogy mi történik az LCD-TV-vel ha belecsap a villám? Kép lesz benne? Mit kell kicserélni utána? Előre is köszi! -
#3183 szvsz pc-re,konzolra LG mondom úgy hogy volt 3hónapig JVC-m :) -
patiang #3182 spec nekem a samsung no haver
de izlése válogatja
sony,panasonic,pioneer(drága),lg -
patiang #3181 Rendben. Tökre igazad van. Annyit tennék még hozzá, hogy én is az elektronikában ügyeskedek ( money )
Abban is igazad van, hogy aki ért hozzá az sokkal olcsóbban meg tudja oldani. De gondolod, hogy nincsenek Pista nénik, és Mariska bácsik. Ez nem lekicsinylés, ez a tény. Ők még azt sem tudják, mi az hogy analóg, digitális. Megnéznek egy szórólapot, amin mindenféle marhaság fel van tüntetve, és fogalmuk sincs mi az, csak minél több legyen, s már veszik is.
Tehát gondolj ezekre is, akik a lakosság kb 80%-t teszik ki.
S én azt sem mondtam, hogy le kell cserélni, csak, hogy érdemes elgondolkodni. Egy belső digi-tuneres, és egy STP-s készülék képminősége között nem számottevő a különbség. Modern készülék esetén. -
duwy #3180 Sziasztok!
Venni akarok egy LCD TV-t, de előtte ki akarom kérni a hozzáértő emberek véleményét. Szóval, ezt néztem ki: Samsung LE-40R81B
Mi a véleményetek róla? Ha tudtok ebben az árkategóriában jobbat ajánlani, akkor hajrá! A PC-t is rá szeretném majd kötni.
A segítséget előre is köszönöm!
duwy -
#3179 Jelzem, szerintem az a problémád, hogy azt hiszed, hogy a külső digi tuner analog jelet küld át a TV-nek. Azonban HDMI-n (vagy DVI-on, esetleg az új displayport szabványon) ez már nagyon nem így van. DE még ha analog elet is küldene, komponensen, avagy D-SUB-on, akkor sem igazán fogod észrevennni a különbséget, mert ezek is már annyira jól védettek a zajok ellen, hogy TV-zés közben nem fogsz különbséget látni, ez maximum PC-ről meghajtva adhat különbséget, bár sokan azt sem veszik észre (én azért általában igen, ezért használok inkább DVI-D-t). -
#3178 Rendi vagy, de igazándiból villamosmérnök volnék, szal. kapisgálnék valamit talán... :DDD Nem erről beszéltem, hanem arról, hogy egy külső digi tunerrel ugyanazt az eredményt lehet elérni, mint egy belsővel. Ugyebár. EZÉRT tehát baromság TV-t cserélni, vagy egy lényegesen drágább modellt megvenni.
Igazából elég, ha egy TV jó monitor, mert külső tunert kismillió félét lehet hozzá kapni és ha beüt idehaza is a HD korszak (jó sokára lesz), akkor ahány féle szolgáltató, annyiféle megoldás és set top box.
Én pl. jó minőségű külső tunerral LCD monitort meghajtva kaptam eddig a legjobb eredményt és a tuner ment 1280x1024-ben az LCD natívján, így egész tűrhető volt. Az még analog volt, de van már digi verziója is (azaz kombinált). -
patiang #3177 a digitális TV közvetlenül a digitális jelet dolgozza fel, míg az analóg TV-nél D-A átalakító szükséges, bár mind a kettő a sinus hullámon alapul.
Csak míg az analógnál a teljes sprektum átvitele megtörténik, addig a digi-nél un mintavételezés alapján csak a szükségesek. Így sokkal könnyebb a zajok kiszűrése. Minél sűrűbb a mintavételezés annál inkább közelít a sinus-hoz. -
patiang #3176 igazad van, de a lényeg marad -
patiang #3175 a sony nem gyárt plazmát -
patiang #3174 nem vagyok gyökött panás, de a verseny a piacon a pana és a sony között megy, azzal a különbséggel, hogy a sony kicsit el van szállva
a következő trónkövetelő az LG -
patiang #3173 hát nem egészen -
#3172 amúgy a V2000 :-P hehe :-) -
FFX #3171 "Jah és mégcsak nem is kerül drágábba, mint a többi" - Ez is túlzás, kissé- -
elmerfudd #3170 Bocsánat "hogy a neve miatt mos le minden más LCD tv-t a piacon". Igy pontos.
A Sonyn kivűl is van élet és nem akármílyen. -
elmerfudd #3169 Ez a "lemos minden márkát" erős tulzás.
-
#3168 Majdnem. A Bravia-kban egy felsőkategóriás DVB-T tuner van, olyan 30-40e körüli. A DVB-C tunerről még nem láttam az infót.... pedig Győrben már a D Bravia-kban az is dolgozik, jelenleg vagy 50 tv és 20 rádióadó működik vele. (nálunk megy...:)))) -
#3167 Az meg pontosan Set Top Box. :))) -
#3166 "Sony is jó, csak az a baj, hogy ott az ár 20%-a a név."
Nem akarok nagyon Sony-zni itt, mert a végén megint megszólnak, de az EISA LCD szekciót meg a Sony 32V2500 (nekem is ez van) vitte el. Annak meg kifejezetten örülök, hogy a neve miatt mos le minden más LCD tv-t a piacon. Jah és mégcsak nem is kerül drágábba, mint a többi..... :))))))))) -
#3165 Natehát, a P modell egy ráncfelvarrása az U-nak, a Bravia Engine-ből csak a dinamikus kontraszt van benne, nem teljes Engine, illetve a P modellnek 2db HDMI csatija van. Ja meg az U a csak antracit színben van, a P meg korom fekete és tökezüst... :) -
#3164 Milyen "jelátalakítás" ??? Miért, mit gondoslza a digit tuneres TV mit csinál??? Párezer froncsiér kapsz digit tunert és azt összedugva normális csatival a TV-vel, ugyanazt kapod... -
#3163 Egy merevlemezes tévére,hogyan lehet feltölteni filmeket?
Milyen csatlakozóval lehet a számítógépre kötni,hogy akár meghajtóként lássam a TV vinyóját?
Milyen formátumot lehet rárakni amit le is játszik?
Mappákba rendszerezve lehet a filmeket rápakolni? -
patiang #3162 Lassan éredemes azon is filózni, hogy benne legyen a digitális tuner. Ugyanis 2012-re MINDEN adó átáll digitálisra. Persze tovább lehet fogni az analóg TV-kel is a digit adásokat, de ahhoz meg kell venni a TSP-t ( Top Set Box ), ami azonban, mivel jelátalakítás történik veszteséget okoz. -
patiang #3161 Ez sem rossz: LG Electronics 42PC1RR
LG -
patiang #3160 Bár én a felbontást kevésnek találom. Nem HD-ready.
Elég régi gyártmány. -
patiang #3159 Itt találsz valamit. Ha rakttintassz a linkekre, tovább is léphetsz.pana -
spencer #3158 Sziasztok!
A fórumot olvasgatva úgy láttam, hogy igazán naprakészek vagytok a TV-k világában, ezért személyes véleményt kérnék tőletek egy bizonyos Panasonic TH 42PA60-as készülékről. Segítséget előre is köszi !!
-
patiang #3157 Mindenkinek ajánlom a német tesztmagazinokat, mert azok szokatlanul objektívek.