21171
LCD - Plazma
  • Adi
    És még egy kérdésem lenne: mi a különbség???:
    LG 32LC41 és LG RZ 32LC41 között??
    szerk: és láttok olyat, h LG RZ 32LC41R
    Ezek a tipus jelzések jelentenek vmit vagy csak vhol kiírják a teljes modell nevet?!
    Cifu: Köszönöm.. igen az argep.hu nézzelödtem.. Sztem egy ezresel drágábban veszem meg a digital szalonba.. ott van a kerületbe ahol lakok.!:D
  • james69holden
    ezt ajánlották egy másik portálon, szerintetek?

DVI-I - YUV adapter

+

YUV összekötő kábel 3 RCA-3 RCA 10 m

vagy tudna esteleg valaki más alternatívát?
  • james69holden
    nem tudom itt ki mennyire ért a TV és PC összekötésekhez.. de azért megkérdem

TV-men ilyen ki/bemenetek vannak:

össze kéne kötni PC-mmel (8500GT TV/HDTV-out, DVI-I, Dual VGA)
    milyen kábelt kell vennem a legjobb képminőségért? 9m(!)-es kábel kéne ;)
    sajnos(?) nagy a szobám és ellentétes sarkokban van a PC ill. a TV
    nem tudom 9m-en mennyi lenne a minőségromlás...

wikipedia szerint, DVI kábel maximálva van 15 lábra (~4,5méter)
    tehát az kilőve
  • boomerangtv
    amíg az Antenna hungária osztotta el addig jó volt. ott jutott rá akár 5 mbit meg rendes felbontás is
  • Bucser
    A CoolTV képminősége hagyományos sdtv-n is okádék...
  • boomerangtv
    A Viasat3 pl. egész nézhető meg a sport csatik. De a Cooltv meg egykét csati hányadék. azok a csatornák szépek amelyeket nem a UPC oszt el. info az adásokról hogy hány Mbites itt http://www.satcodx.com
  • Adi
    Amúgy az electrostore-nál van olcsobb bolt?? Mert ahogy elnézztem nagyon nincs, illetve egy árkategoria. digital plaza van még asszem meg még vmi..
  • zsolt1019
    Lehet hogy nem ide illik de kinek mi a véleménye lcd tv-n a digi tv adásáról?
    Megfelelő vagy esetleg van vele vmi probléma?
  • guardian hero
    Ronda a képe tévének rajta :) Amúgy XBox 360-hoz HD komponens kábellel tökéletes, meg gondolom HDMI-ről hajtva is, és lehet, hogy normális minőségű digitális tévéadással se lenne rossz... de SCART-ról vagy coaxról hajtva kisfelbontású bemenettel nem tud mit kezdeni, normális képjavító elektronika híjján.
  • boomerangtv
    Nekem a képjavítóval az a tapasztalatom hogy túlságosan elmossa a képet ezért max fokozatra sose állítom. Viszont a tükröződésmentes bevonat nagyon bevált nálam.
  • [NST]Cifu
    Az U sorozat a belépőszint a Sony-nál, a legegyszerűbb elektronikát és panelt teszik bele. Emiatt azok az extrákról nem is álmodjunk az esetében, ami a drágább sorozatokat elismerté tette, lásd még különféle képjavító technológiák és egyéb nyalámságok.

Ettől függetlenül nem azt mondom, hogy inkább egy Sungoo vagy ACER (nem azért, mert ezek rosszak lennének, csak egyszerűen nem nagyon hallottam bármilyen komolyabb tapasztalatott velük kapcsolatban), mint egy U2000-es LCD TV, de azért nem is várnék tőle csodákat...
  • [NST]Cifu
    A válasz egy határozott esetleg. :)

Miután a forrás általában 24, 25, 30, 50 vagy 60 képkockát küld másodpercenként, a 100/120Hz-es TV esetén ezért az elektronikának kell a hiányzó képkockákat létrehozni. Ez egy többé-kevésbé becslés alapú megoldás, az esetek nagyobb hányadában segít azon, hogy a gyorsan mozgó képek élesebbek legyenek, egy kisebb részében csak zajossá teszi a képet. Én személy szerint nem vagyok nagy híve a 100/120Hz-es LCD TV-knek.
  • boomerangtv
    De miért olyan rossz az U sorozat????
  • thoomas26
    Sziasztok! Nemrég vettem egy panasonic lcd tv-t. Nagyon szuper a képe is, meg minden, csak, mint utólag megtudtam, 50hz-es. Nemrég tudtam meg, hogy már kapható, igaz, egy százassal drágábért, 100 hz-es modell is ugyanebből az lcd tv-ből...
    Nos, a következő lenne a kérdésem: tényleg jobb a képe egy 100hz-es lcd tv-nek, mint egy 50 hz-esnek? Úgy értem, mivel egy adott idő alatt kétszer annyi képet jelenít meg, ezáltal a szemnek folyamatosabb és nyugtatóbb képfolyamot biztosítva, tényleg nyugtatóbb is, kevésbé fárasztóbb a szemnek egy 100 hz-es tv-t nézni?
  • [NST]Cifu
    Igen, az LG a legújabb szériájából (LC4x/5x, LF6x és LY95) egész egyszerűen kihagyta a PiP-et.
  • Adi
    PIP ez mi? kép a kép be?? Mert ha az az pont nem érdekel.. amúgy dvd-nék és x-boxnék..
  • [NST]Cifu
    Az LE2R, LC2R, LC3R szériát szerintem felejsd el, az LC41/51 széria veri minden téren, egyetlen kivétel a PIP teljes hiánya. Johanitó barátomnak kb. egy hónapja van 32LC51-e, teljesen meg van elégedve vele (TV, DVD, Számítógép és XBox360).
  • Adi
    Na Sziasztok!
    Eljött az idő tudok tv-t venni.:)
    Itt a szülinapom aztán kipotolják;)
    Kérdésem akkor milyet vegyek?
    Én spec LG parti vok.
    mutatom a versenyzőket:
    1 versenyzönk.

2. versenyzönk.
    3. versenyzönk.
    Kérdésem melyik a legjobb? gondolom az első. Illetve 150 ezer forintig tudtuk-e ennél jobb tv-t? És esetleg olcsobb helyet ennél?
  • [NST]Cifu
    Én személy szerint a Samut venném, főleg ha XBox360-hoz való kötés is fontos (nem tudom, hogy a Toshiba tudja-e komponensen az 1080p-t, de legalábbis a fórumvisszajelzések alapján a Samu biztosan tudja).
  • [NST]Cifu
    Pedig a Philips LCD TV-i tényleg felső kategóriásak, az egyetlen "apró" problémájuk a feketéjük, mivel az S-IPS paneljeik, amiket az LG-vel közösen gyártanak, e téren bizony nem tündökölnek. Annyit tennék még hozzá, hogy ha jól tudom, csak a legújabb, Pixel Plus HD-s TV-k képesek az 1:1 pixel mappingra.
  • elmerfudd
    Nézd meg mind a kettöt ugyan azzal az anyaggal, meg tv adással, vagy pedig amivel használni szeretnéd. A Samsungot nem ismerem, de a Toshibárol csak jót mondhatok.
    Nem tudom van-e értelme full hd tv-t venni 37collosban?
    Látni lehet-e majd difit a sima hd-vel?
    Neked kell eldönteni, ne halgass senkire!!!!
    HI!NEM TOK DÖNTENI."Toshiba 37X3030" V."Samsung LE-37M87B"
  • Attila8805
    Lehet hogy nem ide illik de inek mi a véleménye lcd tv-n a digi tv adásáról?
    Megfelelő vagy esetleg van vele vmi probléma?
  • PyRex
    érdekes, nekem a philips, mint cég, rohadtul nem jön be, audio vonalon olyan szinten gagyikat tudtak alkotni, hogy ez ember sírt, amikor szólni hallotta a philips cuccait. a tv-kről mondjuk nem tudok nyilatkozni, csak mivel az emlékezetemben van csomó gagyi philips cucc, ezért beskatulyáztam őket a tv-k terén is oda :) tévedtem.
  • cloud.strife
    Csodák csodája, csak megerősíteni tudom:
    az U-s Sony nem a leg, szvsz a felső-közép és csúcskategóriában a Sony, Sharp, Philips gyártja a legjobb LCD-ket.
  • duwy
    Kösz!
  • [NST]Cifu
    Csak a külcsíny, a bele ugyanaz.
  • duwy
    Sűrgős válasz kéne: mi a különbség a Samsung LE-40R84 és Samsung LE-40R81 között?

Előre is köszönöm!
  • PyRex
    Jajjmár, hagyjuk ezt... A Sony U szériát kár eröltetni. Elismerem, hogy ha a csúcs termékeket összevetjük akkor a Sony a legjobb, de az U-s Sony-t kiröhögöm...

Meg a másik: aki ekkora tv-t vesz annak van egy valamirevaló házimozi rendszere és úgyis arra köti. Kb. szarok nagy ívben a hangra, amikor egyszer ráköltöttem 3x-4x annyit házimozira és hifire, mint amennyibe egy ilyen tv kerül... ^^ De ha csak egy gagyi 40 ezres házimozi szettem lenne, akkor sem érdekelne a tv hangja mert akkor meg arra kötném.

A másik dolog pedig: a Sharp-pal tökéletesen egyetértek! Kevesen tudják, de a Sharp gyártja a legjobb LCD TV-ket, persze Európába nem nagyon jutnak el a csúcsminőségű készülékeik. Igaz, hogy azok is Sony áron vannak, sőt :)
  • guardian hero
    Tévézésre, DVD nézésre U-s Bravia tökéletesen alkalmatlan.
  • [NST]Cifu
    Erre azt tudom mondani, hogy pro és kontra lehet érveket hozni és felhozni. De ez a "nekem volt egy samsungom/LG-m/Sony-m és 10 perc után kénköves tüzet fújt" dolog nagyon relative. Éppen Sony videokamerával szívtuk mi meg, bevittük, kicserélték, az ugyanolyan cserekészülék meg tökéletes volt. Ennyi.

Az U2000 szériát én személy szerint nem eröltetném. Ha valaki főleg TV nézésre használja, esetleg még rendben, elfogadom, hogy annyira nem rossz vétel ennyiért. Talán nem véletlen, hogy ennyire leesett az ára, nem gondolod? Hajdanában-danában a Samsung R71-el volt többé-kevésbé egy pariban, akkoriban nézegettem, nos engem ennyiért nem győzött meg.

A 40"-os LG közül melyik nem olcsóbb? 255e Ft-ért LG 42LC25R-t kapsz (az LG/Philips ugye 42"-ban, a Samsung/Sony 40"-ban jár), ami szigorúan szerény véleményem szerint veri minden téren a Sony 40U2000-et. Bár én akkor már inkább 290e Ft-ért LG 40LC51-et vennék.

A Digi tunert én továbbra is érdekességnek tartom csak, nem létszükségletnek. Kiváncsiságból: van egyáltalán valaki, aki a TV-jének DVB-T tunerjét használja?
  • Sir Quno Jedi
    Banyek, annyiér kapsz 37" LG-t is 2 HDMI-vel az extremdigitalnal...
  • elmerfudd
    Ezt én cáfolnám meg, A Sharp megfizethető, persze ott is van egy kategoria, ami már 120hz-es és horror ára van, de mindenhol igy van.
  • micilacko
    Csatlakozom-.. A drága nem igaz.. A Sharp az viszont drága.. A toshiba az OK, s még szép is, csak nem sok helyen kapni felénk :-( Valaki látott már Acer 3720 v 4220-at működni?? MOst tök olcsó, a 4220 is 198 eFT 2 HDMI-vel.. Valaki?? Nincs benne zajszűrő.. Az mekkora gáz??
  • Nexxuss
    felejtsük már el a legdrágább a Sony dolgot helló. Jelenleg szerintem a V2500-el nekik van a legjobb ár érték arányú TVjük a piacon. És igen nem maxon kell nézni semmit :-) Hanem ahogy szeretnéd :-)
    amúgy meg tény, hogy meg kell másokat is nézni.
  • elmerfudd
    A legnagyobb probléma hogy mindenki csak azt a bizonyos 4 márkát nézi meg(Pana, Sony, Lg, Samsung), miközben ott vannak azok a cégek akik a legtöbb és legjobb paneleket gyártják.
    Akinek üzlete van ott érthető az elfogultság, persze nem ennyire, de ez már más kérdés.
    A Sony valóban jó tv-ben, de még mindig a nevet kell megfizetni, a Pana már rájött, hogy az árait hogyan alakitsa. Az Lg és a Samsung pedig olyan szinten túltermel, hogy az már nevetséges.

Szvsz a Sharp és a Toshiba simán felveszi a versenyt a 4 névvel. Nem azért mert nekem Toshiba van, de a véleményem szerint egy LCD tv-nek nem akkor kell a legszebb képet mutatnia amikor minden 100%-on megy!
    Háttérfény, telitettség, kontraszt, stb.
    Sajna sok helyen amikor megkértem az eladókat mutassa meg hogy milyen beállításokal megy a tv, kiderült hogy minden a maximumon volt. Csilli-villi.
    Na bocs a szofósásért de ez most kijött. :)
  • cloud.strife
    Köszi.
  • micilacko
    Szeged sony centrum...
  • cloud.strife
    Dejó, hogy nem én írtam mindezt.... :)))))

Amúgy melyik Sony boltban voltál?
  • desigo
    Nekem sajna csak rossz tapasztalatom van a régebbi Sony termékekkel.

kb 4-5 év lett véve egy 100 Hz-es 72 centis Sony tv kb 250 ezerért.
    Szép volt jó volt amíg le nem járt a gari.Utánna behalt benne egy panel.
    50 ezer + javítási költség.Mondjuk azóta megy.
    Ugyanakkor lett véve egy 6 fejes Videó is az kb 3X kellett visszavinni mert szoftveresen mindig behalt.
    Amikor működnek akkor jók csak a gond ne lett volna velük...