21171
LCD - Plazma
  • Adi
    Zugás csak akkor van ha set top box-zok.
    X-box alatt nincs zugás pl.
  • cloud.strife
    Jav: amelyikben lesz DVB-C, abba mpeg4-es. :)
  • cloud.strife
    Ilyen prototipusokról már rengeteg hírt láthattunk, a világ legnagyobb, legkisebb, legkönnyebb, stb......
    Csakhogy ezek presztizs harcok és abban is biztosak lehetünk, hogy nem mostanában láthatjuk őket viszont a boltok polcain, nagy valószínüség szerint sohasem.... :(

A világ most nagyon beállt az LCD technológiába és a gyártók ezeket finomítgatják, javítják, módosítják a lehető legtökéletesebbre. Ha minden ilyen prototipus után lebontanák a gyárakat és ezeket kezdenék el gyártani, valszeg 2millió lenne egy 82cm-es tv, hisz elöbb meg kell keresni a befeccölt összeget. :)
  • cloud.strife
    A D-s Sony-ban ( meg az összes új Bravia-ban) Mpeg4-es HD-re is alkalmas a DVB-C ......

Ez az egész T-csoport hadd ne mondja hova menjen..... LOL :(
  • PyRex
    Sharp.... DURVA!

De ezt most megint nem értem... 2010-re ez egy elavult szar lesz, ha ilyen ütemben halad a fejlődés. Most nagyon durván tudnának vele robbantani még akkor is ha arany árba kerülne, de könyörgöm 2,5 év múlva már egyáltalán nem lesz nagy szám. Ráadásul a valós 3000:1-hez kontrasztarány mondjuk igen jó, de ugye itt is csak néphülyítés a 100 ezer : 1-hez, mivel ugye az a dinamikus. A többi gyártó is fog 2 év múlva ilyen paneleket / tv-ket gyártan, szóval megint itt egy rohadt jó dolog, aminek semmi értelme lol...
  • [NST]Cifu
    Cifu én még azt nem értem hogy ami Samu és nem S széria, az miért nem olyan jó? Hosszú távon nem érné meg?

Olvasd el még 1x mit írtam. Éppen azt, hogy ha mindenképpen Samu, akkor inkább R8x szériás legyen. Az S széria két téren gyengébb, az egyik a panel, ami TN panel (az R szériában MVA/PVA), a másik, hogy az R széria jobb képjavító elektronikát kapott. Nem véletlenül kerül 40e Ft-vel többe...

alahogy az egészből az jön le hogy mindig mindig új tévék jönnek és állandóan a jobbik kell.

Az első fele igaz, mindig jobb és jobb típusok jönnek. Egy tavalyi model már semmilyen téren nem versenyképes a piacon, ezért is árazzák le őket szokszor a sárga földig, hogy meg tudjanak szabadulni tőle. Hogy állandóan a jobbik kell, az nem igaz. Be kell lőni, hogy az anyagi lehetőségekhez képest milyen TV elégiti ki legjobban az igényeidet, és adja a legjobb ár/érték arányt.

Csak jók már a kicsit régebbiek vagy gyengébb panelok is nem?

Itt nem csak a panelokról van szó. Új technológiák, szabványok jönnek és mennek, egyre jobb képjavító technológiák tünnek fel, hogy aztán a következő generációváltásnál egy még jobb vegye át a helyét. Négy ével ezelőtt sok LCD TV még csak a 720p-s felbontású jelet tudta csak lekezelni, az 1080i-t nem. Most már ott tartunk, hogy a 720p-s felbontásra képes TV-k is képesek megenni akár az 1080p-s jelet is. Tavaly ha valaki azt mondja, hogy 24Hz-es támogatás kell neki a BluRay miatt, alig talált volna a piacon olyan TV-t, ami erre képes. A mostanában kijövő TV modellek többsége már lekezeli ezeket is.

agy mondjuk az említett TN panel már olyan kiforrott hogy évek múlva is szép képnek számítanak majd???

A TN paneles TV-k egyik nagy rákfenéje a betekintési szög, vagyis oldalirányból már 30°-os szögnél is látható lesz a kontrasztváltozás (Világosabb vagy sötétebb lesz a kép, kifakulnak a színek, stb.), ha van LCD monitorod, akkor ismered a jelenséget. A technológiák ilyen sorrendben állnak e téren: TN < MVA/PVA < S-IPS. Vagyis a legjobb megoldást erre az S-IPS paneles TV-k nyújtják. A TN panel másik baja, hogy általában átengedik a háttérfény egy részét, ez a fényszivárgás, vagyis ha teljesen fekete képet látsz rajta, az bizony nem lesz fekete, és rosszabb esetben a széleken fényesebb szürke foltok lesznek. Ez persze függ az adott panel minőségétől is. A TN panelek azonban nem véletlenül vannak a legolcsóbb monitorok és TV-kben, és a drágább típusokban nem véletlenül raknak MVA/PVA illetve S-IPS paneleket. Ha tudod, menj el egy bevásárló központba, és nézd meg az S81-es Samu képét (én pl. a Mamut béli Saturnban láttam legutóbb). Ott meg tudod nézni, számodra zavaró-e a kis betekintési szög, és a kép minősége. Ha tetszik, illetve elfogadhatónak tartod, vedd meg. Én csak a technikai háttér miatt javasoltam inkább a PVA/MVA és S-IPS panelekes TV-ket, mivel ezek általában jobb minőséget nyújtanak.
  • [NST]Cifu
    Ezen egy kicsit meglepődtem, azon meg méginkább, hogy letöltve a T-Kábel oldaláról a Set Top Box kézikönyvét azzal szembesültem, hogy csak RCA és Euroscart kimenet van rajta. Nesze neked DVB-C, kapsz a pofádba egy olyan boxot, ami csak SD felbontást képes kikódolni, így aztán előrevetíti a sötét jövőt, hogy mikor is fognak HDTV adást szolgáltatni...

A zúgás akkor is fentáll, ha DVD-t játszol le? MErt akkor a TV hangszóróinál lehet a gond. Ha ilyenkor nem búg, akkor valószinüleg a Set Top Box-ban vagy a kábeleknél kell keresned a hiba okát. Ez utóbbi esetén első körben a kábelek cseréjét próbáld ki szerintem.
  • [NST]Cifu
    Az adott típus a Philip oldalán. Szerintem nem lehet rossz választás, mivel felteszem a számítógépre nem akarod rákötni, ezért az nem fog hátrányosan érinteni, hogy nincs 1:1 pixel mapping (ezt amúgy az U2000 sem tudja). A Philips elég jó kis TV-ket szokot gyártani.
  • SlickAdam
    Sziasztok!
    Lcd tv vásárlás előtt állok, és két készüléket néztem ki, amiknek megfelelőnek találtam az árát és a képét alap beállítás mellett az üzletben.
    Az egyik az LG 32LER2
    A másik a Philips 32PF3302
    Esetleg valaki hozzáértő leírhatná, hogy szerinte melyiket lenne érdemes megvenni, mert én sajnos nem igazán értek így ezekhez, például, hogy melyik a jobb márka LCD-ben, meg ilyesmi.
    Előre is köszi!!!
  • Animefox
    Azt Budaörsön én is láttam, de akkor jó kis Philips-es filmek mentek rajta és eléggé jó képet mutatott.

Na hát komolyan be tud halni egy lcd tévé?????

Cifu én még azt nem értem hogy ami Samu és nem S széria, az miért nem olyan jó? Hosszú távon nem érné meg?

Valahogy az egészből az jön le hogy mindig mindig új tévék jönnek és állandóan a jobbik kell. Csak jók már a kicsit régebbiek vagy gyengébb panelok is nem? Vagy mondjuk az említett TN panel már olyan kiforrott hogy évek múlva is szép képnek számítanak majd??? Én azért hosszú távon gondolkodnék....
  • Adi
    Na meg van a TV. LG32LC51.
    Viszont van nekem a t-kábeltől egy ilyen set boxom. Na már most ha bekapcsolom és akármire kötörm ha sima rca ha scart akkor is van egy ilyen alap bugása a hangnak. Szerintettek az mi lehet? Mondjuk ha RCA-kat dugom simán a tv oldalába úgy hallkabb a bugás, scarton iszonyat hangos.
    Olyan mintha vmi gerjedne!:D
  • cloud.strife
    Mennyiért vetted?

A Philips az nem 32PF5332??

Visszakérheted az árát.
  • lolka0
    Sziasztok!
    Szeretném a segítségeteket kérni. Pár nappal ezelőtt szereztük be a sony 32u2000-es lcd tvt a mediában , de sajna a kép már most felmondta a szolgálatot:((. Felajánlották, hogy kicserélik valami más tvre is. Ajánlottak egy philips 32pfl5322 –es modellt, mert állítólag jobb a kép minősége (hát ezt nem lehetett ott eldönteni, mert rossz volt az adás :/ ), azonban erről a tvről még nem hallottam semmit. Szerintetek érdemesebb lenne arra cserélni, vagy maradjak a sonynál? Előre is köszi :)!

• cloud.strife
    :)))))))))))))))))

Nézd meg a Click filmet, az még BD-n is szemcsés...... :(
    Mivel filmezek tudok egy-két dolgot. Nos elég sok effektem van Final Cut alá, ami azt teszi lehetővé, hogy a vágott filmnek milyen hangulata, színvilága legyen és sajna (vagy épp nem sajna) egy-egy "régies filmesítős, szépiásítós, szemcsésítős" effekt HD kiemelkedőbben láccik.

DE!

Egy Click, 300, stb szemcsésítése 100% hogy direkt effekt, nem adnak ki hálivúdban olyan lemezt ami rossz lenne. Sokaknak feltűnik, főleg HDTV-n ez. Pl. egy Ryan közlegény.... filmet sem tudnék elképzelni homevideós, szines kivitelben... hangulattalan xar lenne. :)))))
  • cloud.strife
    Teljes káosz van az új modellek körül, tehát nem tudom.... :(
  • [NST]Cifu
    A Samsunál az S széria a belépőszint, TN panelekkel. Ennyiért nem olyan rossz választás, de őszintén szólva tiszta szívvel nem ajánlanám, inkább olyan 25e Ft-vel többért az LG 32LC41-t, vagy ha mindenképpen Samu, akkor R81-est, ami viszont már 179e Ft. :(
    De még mindig inkább az S81, mint a már kifutott, és ezért "akciós" T51 vagy az R61 széria.
  • Animefox
    129-ért láttam egy webshopban, szerinted jó gép??? Ps3-val össze szuperál, vagy tudsz jobbat ajánlani??? Nem járok vele rosszul ha megveszem?
  • Nexxuss
    de az az érdekes, hogy nagyon sok DVD-nek tökéletes a képe! Ghost Raider, Ryan közlegény, Hellboy stb. lelép a képről annyira szép, és még fel sincs skálázva! Majd ma este! :-) De ez a 300 nagyon gáz! Teljesen szemcsés a kép. Nem is tudom mikor láttam ilyen szar képet.
  • [NST]Cifu
    Láttam már kint 1080p verziót torrent oldalakon.
  • Sir Quno Jedi
    Egy iylen TV-n már kénytelen az ember mindent HD-ben nézni. Én megveszem DVD-n is, me minek kalózkodjak (ezzel megvettem a jogot hogy a szellemi terméket megtekintsem,a formátum lényegtelen), de pl. az X-Men-eket is inkább HD-ben nézem.
  • Sir Quno Jedi
    Azé kell majd a HD RIP-et nézni belőle szvsz. amíg megérkezik a ríl HD, vagy BR verzió...
  • Nexxuss
    Újabb piros pont Cloud tesónak! Páratlan kiszolgálás és logisztika :-) Így kell egy üzletnek működnie! (ez nem fizetett reklám, csak elegem volt már az olyan végekből, ahol a pénzemért csak terméket és nem szolgáltatást kapok. Itt minden flott! Szal aki teheti menjen le nyugodtan Gyrőbe vásárloni :-) Én nem bántam meg :D
    Amúgy Cloud amit a menüről mondtam még mindig érdekel, de kiderült, hogy a 300nak trágya képe! Aszittem összesírom magamat! CRT-n is ronda....ehhh. Szal a 300 DVD-t ne vegyétek meg! NE!
  • rinpocse
    CLOUD!

Mit tudsz arról, hogy mikor lesz kapható nálunk a Sony KDL-40W3000?
  • [NST]Cifu
    Nem első kézbeli tapasztalat, csak fórumos forrás, de viszonylag sokan panaszkodtak az XD1-re, főleg a hangos zúgása illetve a pixelhibák miatt az AVForumon anno. Viszonylag régi model, kifutóban, hamarosan jön ha jól tudom a váltása. Ha jó áron (<400e Ft a 42" verzióra) meg tudod szerezni, akkor nem lehet rossz vétel, de ennél többet szvsz nem ér, jobb tudású modellek is vannak már olyan áron a piacon.
  • Adi
    Köszönöm a hozzáértő válaszokat.
  • Adi
    köszönöm szépen!:)
  • kutjus
    Valakinek nincs veletlenul tapasztalat a Sharp LCD-kel. Foleg Ful HD-s erdekelne. Eleg sok helyen olvastam, hogy a LC42XD1e best buy...
  • Sir Quno Jedi
    Már nagyon 100k körül mennek az ócsóbb 32"-esek. De amúgy tény, hogy baszomnagy TV-n még az Oblivion-tól is lepetézel, olyan dúúúrva feeling! Mintha ott lennél kint a mezőn, wide-ban!!! :DDD

Én mostanában Archlordsozok és bizony az is visszatéve 19" moncsira OLYAN szar volt, hogy menten dugtam vissza 37"-be és elégedett sóhaj...
  • [NST]Cifu
    Bocsánat, de jó nagy tökkelütött volt az, aki azt mondta, hogy jobb egy monitor, mint egy TV. Kezdjük azzal, hogy egy monitor sem támogatja alaphangon az Xbox360 felbontásait (1280x720 és 1920x1080), lévén ezek 16:9-es képarányok, míg a monitorok 4:3, 5:4 vagy 16:10-es képarányúak. Folytassuk ott, hogy egy 20"-os monitornak a képmérete sehol sincs egy 26"-os vagy 32"-os TV-hez képest (igaz már 60-70e Ft-ért is lehet 20"-os moncsit kapni, míg egy 26"-os TV valahol 100e Ft, egy 32" meg 140-150e Ft körül mozog). A nagyon képátló pedig jobb. Szóval én személy szerint azt mondom, hogy inkább egy LCD TV, mint egy monitor, ha konzolról van szó...
  • [NST]Cifu
    Azért nyomatja "mindenki" az LG-t és a Samsungot, mert ezekről van főleg info, visszajelzés. Aki fórumokat olvas, az nem szivesen dob ki pénzt egy olyan modellre, ami nem biztos, hogy jó. Saját példám: majdnem beleugrottam a Mirai féle fullHD TV-be, aztán kiderült egy skandináv oldalról (!), hogy a teljes értékű 1080p-s felbontásoz firmware frissités kell, amit itthon nem tudnak megcsinálni. Johán kálváriája a JVC-vel is jól példázza, hogy nem bölcs dolog vakon megvenni valamit, csak a jó márkanévre való támaszkodással (nála ugye konkrétan arról volt szó, hogy a JVC-jének az elektronikája egész egyszerűen fejreált, ha a PC-t DVI-HDMI-n keresztül kötötte rá).

Az LG-ket és a 8x-es Samukat azért merem én is tiszta szívvel ajánlani, mert sok a pozitív visszajelzés velük kapcsolatban. Mintha itt is lett volna egy olvtárs, aki Toshiba tulaj lett volna, de ő is csak annyit írt, hogy jól működik neki - azt nem, hogy mivel kötötte össze, megy-e az 1:1 pixel mapping, stb.

Sok "egzotikus" TV van a piacon, Sungoo, ACER, Viewsonic, stb. Nagyon kiváncsi lennék a velük kapcsolatos tapasztalatokra, de ehhez német és angol nyelvű fórumokat kell túrni. Amíg a saját TV-met vadásztam, naponta néztem ezen fórumokat. Mostanában már alig nézek rájuk, érthetően.
  • [NST]Cifu
    Igen, a Samsung 8x-es széria idei.
  • JohnnySmith
    Én tv-n xboxolok :)) Azon tökéletes 1080i aztán hello :)
  • desigo
    HBD!
  • Adi
    Amúgy melyiken jobb játszani majd szerintettek: TFT monitor vagy TV?
    egy LG Flatron L203WT-n monitor vagy majd a 32LC51-es LG TV-n?
    Mert még anno mondtak olyat az xbox360 forumba, h a 60-100ezres tft monitoroknak olyan a képe mint egy 200 ezres lcd TV-nek.
    amúgy gondolom a tv. Annak jobbak az adatai!:)
  • patiang
    plazma?
  • patiang
    Kösz!
    Szerintem minden benne van.
  • Animefox
    őőőőő a Samsung LE-26S81 idei model???????????
  • Adi
    Kicsit félek a toshibatol. Nem tom.. Itt szinte mindenki az LG-t és a Samsungot nyomatja.
    És az LG tudja az 1:1 a pc-vel való feldolgozást vagy mit.
  • desigo
    Szerintem a KDL-32U2000 is megér 155.000 Ftot

Én meg vagyok vele elégedve.
    Gépről nézek filmeket meg néha digiTVt.
  • desigo
    Miről beszélsz?

A TOSHIBA 32W300-est mondják neked ami 2007-es és 144.990 Ft

82cm-es képátló, 16:9-es képarány, HD-Ready,
    1366x768-as felbontás, képformátum állítás,
    Kontraszt: 1.200:1, fényerő: 450cd/m2,
    Real Digital Picture, Pixel Processing,
    2x 20W-os Space Surround hangrendszer,