21171
LCD - Plazma
  • micilacko
    Sziasztok..
    Megint feljött bennem, hogy csak kéne venni egy tv-t :-)
    Most épp van 1-2 jó ajánlatom.. Véleményetek?? Sima TV-zésre kellene 90%-ban, s 10% PC..
    Samsung 40R81B
    LG 37LC55
    LG 37LZ55
    LG 37LB1DB
    LG 37LC3R

Az LG-k között mi a különbség?? Minden LG feketéje rosz??? A samu nem érdekes hogy nagyobb, ne ezt írjátok, annyival drágább is, és a hangja annyira szar, hogy amiatt sajna nekem nagyon negatív..

Köszi
  • PyRex
    Valaki tud infót adni a Sharp 46XD1E típusú TV-ről? Elég jó áron van, a normál kontrasztját 2000-nek írják ami szintén nem szar (dinamikus: 12000, de az kit érdekel), full HD.... és gyönyörű a design
  • PyRex
    tudd meg a pontos típusát.
  • JohnnySmith
    Ha van VGA bemenet a tv-n akkor semmi akadálya.
  • akyyy
    ismerősünknek van nagyképernyős tv-je. h pontosan milyen, az passz, egy biztos: nagyon nagy:D

nemtom milyen a kábelezhetősége...szal van most egy notebookom. ebben van egy sima monitor kimenet, de úgy tudom projektorhoz is jó. nos, nem lehet vhogy összekötni a tv-vel? mert azért mégiscsak jobb lenne egy olyan tv-n nézni a nagyfelbontású filmeket, mint egy 17"os monitorokon:\
  • PyRex
    Hmm, itt is azt írják, hogy tudja...
  • PyRex
    Tehát elvben hdmi-n keresztül pc-ről is megy az 1:1 pixel mapping (bár azért jó enne kipróbálni valahol, hogy tuti legyen...), ami elég jónak tűnik... Nálatok mennnyi most a KDL-40W2000?
  • PyRex
    Hát ezt találtam:

"The best feature of the 40W is that, like the premium X-Series, 1080i and 1080p images can have the overscan completely disabled. Sony calls this option "Full Pixel", which is an odd name, but rest assured this is exactly what the option does. This means that you can hook up a 1080-line device like an HD DVD player, Sky HD box, or a computer (although Sony don't officially support this) up to the HDMI input and see the pixels from the video signal represented exactly on your screen - one pixel from the video signal will correspond to one pixel on the screen grid for the ultimate clarity, and a remarkably untampered-with image. I'm extremely glad that Sony have allowed W-Series owners to have this option, rather than keeping it as a Premium feature on the X-Series."
  • PyRex
    egyelőre gondoltam első kézből tőled kérdezem, de megpróbálok utánanézni.
    mert ha megoldható, hogy mondjuk dvi - hdmi-n összekötöm a pc-vel, amin a másodlagos kijelzőnek - tehát a tv-nek - 1920x1080-as jelet állítok be és adna képet, akkor végülis teljesen jó vétel lenne, ugyanis a 40 collos most annyiba kerül mint a samsung 40-es m87-ese és annál csöppet jobb a sony W-s széria, csak az a fránya pc-s felbontás mizéria tart vissza tőle...
  • cloud.strife
    külföldi fórumon nincs semmi??
  • cloud.strife
    Uhh, sajna ezt még nem próbáltam..... amint lehet kipróbálom..... csak épp 2 hét szabira megyek... :)))))
  • [NST]Cifu
    Nem hiszem, hogy az adott helyzetben hátrányod lenne abból, hogy Komponenssel kötöd össze.
  • Sheltem
    Sziasztok!

Remélem jó helyre jövök a kérdésemmel. Szóval. Adott egy elég jó asztali lejátszó(Sony dvp-ns930 progresszív pásztázás stb) viszont nincs rajta hdmi "csak" komponens kimenet.
    Venni szeretnék a közeljövőben egy 106cm plazmát(Panasonic TH-42PV70P).
    Kérdésem a következő:
    Mindenképpen le kellene cserélnem az asztalim, vagy nincs jelentős képminőségbeli különbség a HDMIn átvitt digitális illetve a komponens kimeneten(egy elég jó profigold 10000ft os kábelt néztem hozzá) progresszív pásztázással átvitt jel között?

Szóval röviden: sokkal szarabbul néz ki a komponens jel mint a hdmi egy jófajta asztalival is?
  • FFX
    köszi
  • [NST]Cifu
    Az LC41 és LC51 között két különbség van: egyfelől a desingja kicsit más (az egyiknél kifele, a másiknál bele dől az alsó szegély), másfelől az LC51-ben elvileg jobb hangszórók találhatóak.
  • PyRex
    Cloud: a W-s full HD Sony modelleknek, hogyha VGA-n keresztül a pc-ről 1920x1080 felbontást tolok, akkor lesz kép? Vagy csak ha direkt ilyen progresszív videojelet kap. Tehát magyarul PC-ről elérhető ez a felbontás mondjuk egy windows desktopot megjelenítve a TV-n 1:1 pixel mappinggal?
  • FFX
    Sziasztok!
    Észrevettem hogy az LG 32LC41 és az LG 32LC51 között van kb 10000 forint árkülönbség. E két modell között mi a fő különbség, képminőségben rosszabb a 41 -es modell mint az 51 -es ?
  • JohnnySmith
    Nekem is ez van :)
    X360 volt alatta, és tökéletes! Pc-re is nagyon jó.
  • Kandurex
    hm, meggyőztél :p

LG 32LC51 lesz, htx
  • Kandurex
    de annak gyengébb a kontraszt / fényerő aránya,..vagy az mennyire számít?
  • [NST]Cifu
    Én egy LG 32LC51-et vennék ebben az árkategóriában.
  • Kandurex
    hm, a felét nem értettem :D szal, ..160k ár kategóriában mit ajánlanál?
  • [NST]Cifu
    Ha szabad javasolnom, inkább ezt, vagy ha mindenképpen Samsungot akarsz, akkor ezt.

A Samunál az S széria a belépőosztály, TN panellel szerelve, az LG S-IPS panelt használ, az R szériás Samu pedig MVA/PVA panelt. Az LG-nek a feketéje nem olyan jó (de azért az S81-el vetekszik), a színei és betekintési szögei viszont hülyére verik a TN paneleket, és versenyben van az MVA/PVA panelekkel. Az MVA/PVA panel feketéje a legjobb, ha a technológiát nézzük.

Röviden: ha olcsón akarod megúszni, és nem baj, ha nem a legjobb a fekete, akkor LG 32LC41/32LC51. Ha kicsit még tudsz rá áldozni, akkor Samu 32R81. Szerintem.
  • Kandurex
    üdv,

xbox360 vennék új TV, erről mi a véleményetek?

htx
  • Adi
    De ez a catalyst controlba?:O
  • Inquisitor
    Elvileg a driverben van Overlay menü füll. (Minek hívják ezt magyar Windowsban?) És ott lehet állítani. Feltéve ha nem csak félig meddig van felrakva a driver.
  • tep
    sg.hu/cikkek
  • Adi
    Na de ez a theatre mod pontosan hol van?(most nem otthon vok és itt nvidia kari van)
  • Inquisitor
    AZ első Radeon óta van egy olyan opció a driverben, hogy Theatre mód. Külön állítható Clone módban és extended desktop módban, ráadásul mindkét helyen megadható, hogy 4:3, 16:9 vagy originál képarányt használja. És most már szinte összes lejátszóval megy, még a nyomi QuikTime-al is.
    Ilyenkor a monitortól teljesen függetlenül a második kijelzőn (jelen esetben tévé) fullscreenben nyomja a videót. Max. ha be van lőve az overscan, akkor lecsípi a kép széleit.
  • JohnnySmith
    jaaaa sorry :) Nem akartam okoskodni :)
    Csak megerősíteni tudlak :)
  • [NST]Cifu
    Számítógéppel való összekötésről volt szó Johán testvér. ^^

A legjobb a DVI-HDMI lenne, de mivel felteszem neked egy DVI és egy D-Sub van a videokártyán, ezért próbáld ki akkor a D-Sub-ot.
  • JohnnySmith
    komponens (red, blu, green ) nekem ezen van az X360 és a DVD is
  • Adi
    Melyik lenne a legjobb? Melyik kábelal. Azt tudom, h a monitorom DVI-re van kötve.
  • [NST]Cifu
    Az S-Video és a Kompozit (egy RCA csatin megy a video jel) csak a PAL felbontásokat tudja közvetíteni (576p), akkor már inkább D-Subon keresztül legalább, egy plusz VGA kábeled csak akad. ;)
  • Adi
    Azonoss a felbontás. Viszont van egy olyan gondom, h s-videoval van összekötve, s-vdeo a pc-be van kötve és a sima kis sárga rca meg a tv-be, de rohadt csíkos. Ilyen kis csikok futnak lefele! IDegesítő. Gondolom DVI-HDMI kábelal kénne összekötnöm.
  • [NST]Cifu
    Illetve, h létezik olyan kábel aminek két s-video kábelje van??

Mármint olyan kábel, aminek mindkét vége S-Video? Persze hogy létezik. :)

Gondom az ha klonozom a két képernyőt Ati catalyst alatt, akkor láttom az asztalt, de ha a Windows media playert elinditom akkor már nem láttom a benne megjelenő képet(filmet).

Javíts ki, ha tévednék, de a clone módban mindkét kijelzőnek elvileg azonos felbontással kell bírnia, tehát akkor a TV és a Monitor azonos felbontásra van beállítva? A TV DVI-HDMI kábelel van rákötve a videókártyádra?

A clone módban filmet nézek dolog számomra abszurdumnak tűnik, hiszen egyszerre úgysem fogod mindkét kijelzőn ugyanazt a filmet nézni.
  • Adi
    Tudom nem ide tartozik de:
    VAn nekem egy Ati radeon 9250. Van egy S-video kábelem. Aminek van ügye egy RCA csatija ami sárga(video) és van egy másik vége ami belemegy a tv out-ba a pc-nél. Na egyszer észrevettem, h a tv-nél is van s-video bemenet... Ez nem tudom mire jó. Illetve, h létezik olyan kábel aminek két s-video kábelje van??
    Mindegy.
    Gondom az ha klonozom a két képernyőt Ati catalyst alatt, akkor láttom az asztalt, de ha a Windows media playert elinditom akkor már nem láttom a benne megjelenő képet(filmet).
    Viszont ha csinálok egy olyat, h kiterjesztem a rendszert a TV-re. Akkor lesz úgy mond két képernyőm. Az egyik a pc asztalal és minden ikonal és lesz egy második(TV)amin csak egy háttérelem van, amire áttudok "menni"[fogom az egeret és ahogy huzzom jobbra ahelyett, h megállna megjelenik a tv:)].
    Viszont ebben az üzemmodban ha elinditok vmi filmet a WMP segítségével és áthuzzom a wmp-t akkor ott láttom a filmet!
    Kérdésem ti milyen kébelel oldotáttok meg ezt és ti nektek is így van megoldva vagy ti klon mod ba látjátok a filmet??
    Monitorom: LG L203WT, tv: LG32LC51 Grafkari: ATI RADEON 9250
  • duwy
    Próbáltam a lejátszónál is állítani a képarányt de nem használt. Kb. 20 filmet kipróbáltam, nem valószínű, hogy mind 4:3-as, bár lehet. Mindegy, annyira nem zavaró, csak gondoltam megkérdezem. Azért kösz a segítséget!
  • [NST]Cifu
    A DVD lejátszóknál is lehet általában állítani a képarányt, esetleg annak a menüjében is megnézheted a képarányt.

Az is lehet, hogy annak a DVD-nek, amit nézni akarsz, a képaránya 4:3, nem?
  • duwy
    Próbáltam a zoom-ot, de úgy is torz (elnyújtott) a kép, csak fel van minden nagyítva.