21171
LCD - Plazma
  • [NST]Cifu
    Én eddig két LC51-et láttam, észrevehető szintű cloudingot egyiknél sem vettem észre.
  • [NST]Cifu
    Elvileg VGA-n támogatja az 1:1-et, DVI-HDMI-n nem. Tehát VGA-val kellene összekötni mindenképpen.
  • Scapolite
    Teljesen profi a rovat.Grat
    Eltekintek a fekete problémától azthiszem.
    Viszont rákérdeznék a Clouding gondra:LG tv-ben ez ki van küszöbölve?
  • james69holden
    "Számítógéppel való összekötés: ...Amire illik figyelni, az az 1:1 pixel mapping, vagyis hogy a TV-det natív felbontásban tud használni. Ezt sajnos sok neves gyártó nem teszi lehetővé, ezért csak a szabvány felbontások (általában 1280x720, 1024x768, stb.) elérhetőek. A Samsung új, 8x szériája (pl.: S81, R81, M86, stb.) már tudja ezt DVI-HDMI-n keresztül is, a 7x szériának (S71, R71, stb.) csak VGA-n keresztül, az LG LCD TV-k tudják a DVI-HDMI-n keresztül az 1:1-et..."

Mostanság szeretném összeköttetni a TV-met a PC-mel, akkor az enyém pl. nem támogatja a 1:1 pixel mappingot? Samsung LE32S62B
    Ergo nekem jobb választás lenne VGA kábellel az összeköttetés?
    (videókártyám amúgy egy 8600GT)
  • desigo
    ja,hogy ezt te írtad
    jó kis leírás...
  • [NST]Cifu
    Tessék, itt írtam egy kis összefoglalást az alapdolgokról.
  • Scapolite
    Értem.Azthiszem LG vásárlás lesz.
    Mire hat ki az,hogy rosszabb a fekete szín rajta?Sajna mint laikus kérdezgetek erről az lcd tv témárol mivel még nem volt szerencsém hozzá:)
  • [NST]Cifu
    Azt írtad nem sok különbség van köztük ezért hát csak a szebbik kellene

Nem írtam ilyet.

Az LG-knek az S-IPS panel miatt rosszabb a feketéjük, cserébe jobbak a betekintési szögei és (szerintem) a színei, mint a vele egy kategóriás PVA/MVA paneleknek. A Panasonic szerintem valamilyen PVA/MVA paneles lehet. Amit az LG esetén biztos tudok, hogy megy DVI-HDMI összekötés esetén az 1:1 pixel mapping, ha számítógéppel kötöd össze. Persze ha nem akarod a számítógépet rákötni, akkor ez lényegtelen.

De ha egy kicsit visszaolvasol, akkor már többször írtunk ezekről.
  • Scapolite
    Azt írtad nem sok különbség van köztük ezért hát csak a szebbik kellene,lol:)Sokat számít nekem,hogy mutatós legyen de szerintem ebben a Samsung nyerő.
    Sajna ahoz nekem utazni kell,hogy ezeket a fajta tv-ket élőben lássam.
    Egyébként találtam videokat eme tv-kről,úgyhogy téma Off:)
    Azért thx:)
  • [NST]Cifu
    Fogod magad, és körbenézel a MediaMarkt/ElektroWorld/Saturn/stb. boltokban...

BTW az már régen rossz, hogy a döntésedben az motivál, hogy melyik a "mutatósabb"... :)
  • Scapolite
    Mintha az LG mutatósabb lenne?
    Video kellene róluk
  • PyRex
    google...

Pana VS LG
  • Scapolite
    Design-ra melyik a szebb?Panasonic 32LE7 vagy az LG 32LC41?
    Nincs valami vidi róluk vagy normális képek?
  • zzoli69
    a pana tényleg jo és korrekt az ára.az 50hz és a 100hzközti külümbség miben jelentkezik?észrevehetö a külömbség, vagy csak egy dolog ez a "hz"
  • [NST]Cifu
    Lent már írtam: LG 32LC41 v. LC51, esetleg Panasonic 32LE7. Az elöbbiről bizonyosan tudom mondani, hogy jó választás, az utóbbiról csak annyit, hogy mostanában sokan érdeklődnek utána, mivel jó technikai paramétereket igér korrekt áron.
  • Scapolite
    Nézegetem én is de kicsit drága:(
    Nem L3 hanem LE a tv nevében az előtag!
    De mind1,jók az adatok(valós nem valós az a kontrasztarány azt nemtudom)róla és profin is néz ki.Ha van many rá akkor szerintem jó vétel lehet.
    Engem kevesebb pénzért érdekelne 1 tv.
    Az lcd tv-k keretei mind fényesek mint pl.ezé a Samsung-é vagy vannak matt-ok is?
  • zzoli69
    Sziasztok!egy samsung L3-32S86B-ben gondolkodom. mi a véleményetek rola.ez lenne az elsö lcd-m.
  • Scapolite
    Sziasztok.
    Kérném kicsit a segítségeteket mert LCD tv vásárlás előtt állok.
    150e.ft-ot szándékozom rá költeni(max 160).De ha van már valami olcsóbb tv az sem lenne baj.
    Mit tudtok ajánlani ezért a pénzért?X360-hoz is használnám.
    Köszönöm
  • Ceko
    Már megtaláltam!Köszi
  • Ceko
    Lehet én nem csinálok valamit jól,de nekem nem jön be az oldal.
  • [NST]Cifu
    Olvass vissza, Emthornak van ugyanilyenje.
  • [NST]Cifu
    Tessék.
  • [NST]Cifu
    LG 37LC41 v. LC51, illetve Samsung 37R81.
    Sziasztok.A jövöhéten veszek egy TV-t a 32"BRAVA-m helyett és érdekelne,hogy esetleg van e ilyen mér vkinek.Pana
  • desigo
    jaja
    ez egy jó bolt csak 10 méteresben nem tudtak kábet adni...
  • james69holden
    http://www.alkatreszeladas.hu/pici-sini-shop.html

őket pl. sokan dícsérik

jó minőségű kábelek/csatlakozók, jó ár, egyedi kábelméretek (ergo bármilyen hosszúságban kérheted)

most fogok tőlük rendelni HDMI-DVI kábelt 5m-es 3936Ft
    (héten kaptam tőlük "árajánlatot")

ha nem pesti vagy, jön még rá 1200Ft utánvételi díj
  • Ceko
    Sziasztok!Segítsetek légyszi,hogy hol és milyen HDMI kábelt érdemes venni ami árban nem annyira húzos,de jó minőségű!Netán van-e valami internetes áruház ahol lehet rendelni!
  • reccyhun
    Hali . Segítség kellene ! Olyan tv kellen amit Pc-re kötve is jól szuperál
    (játék, film). Főként játék ! Olyan 300e-ig . Nagyon nem értek hozzá !!! Előre is köszi !
  • PyRex
    beleszerettem a sharp-ba :(
  • [NST]Cifu
    Végy egy LG 42LF65-öt te is (már csak ~370e Ft), oszt jó van. ^^
  • PyRex
    nem érted a problémámat: alapvetően az a pgondom, hogy a samsungnál nagyságrendekkel jobb lenne a sharp, de nem tudom, hogy tudja-e az 1:1 pixel mappingot vga-n 1080p-ben. nem azzal van a bajom, hogy fél év múlva nem az lesza csúcsmodell, mert az q-ra nem érdekel, ha arra, amire nekem kell, tökéletesen megfelel amúgy.
  • Sir Quno Jedi
    Most mit szenvedsz?! Az LCD tévéket fél, de may. egy éven belül cserélgetni kell, hogy mindig jó áron kapjál aktuálisan jó minőséget és technikát. ÉS akkor még garid is van rá, jól el tudod adni őket, mivel ezek valljuk be nem túl tartós masinériák!

Én is ezt csinálom 3 generáció óta. Ez van.
  • JohnnySmith
    Nincs benne PIP. (nekem LC51-em van abban sincs)
  • patyidori
    Még egy kérdés az LG 32LC41-hez jól látom hogy nincs benne pip vagy csak én nem figyeltem meg jól?
  • patyidori
    Köszönöm!!

Akkor LG lesz.
  • [NST]Cifu
    Az LG. Újabb modell, jobb a PC-re való rákötés terén, és a Samu R71 esetén a panellottó is ott van...
  • [NST]Cifu
    Ismerős érzés. :)

Egyáltalán ezt a 24p-t melyik 1080p-s TV támogatja? Samsung M86 elvben igen...

Az AVForum szerint gyakorlatilag nem. :)

Meg mi a különbség az M86 és az M87 között???

Csak a külcsín.
  • patyidori
    Hello!!

Lenne egy kérdésem LCD Tv vásárlás előtt álok és két versenyző maradt bent : LG 32LC41 és a SAMSUNG LE-32R71.

Szerintetek melyik a jobb választás. Teljesen álltalános felhasználásra kellene.(TV nézés, dvd esetleg egy pc-t rákötni)

A válszokat előre is köszönöm.
  • PyRex
    Árrgh, tököm televan... Egyszerűen nem lehet választani :)
    Most meg itt ez az új szabvány, a 24p és még ezt is követni kellene...

Komolyan mondom, kb. most már nem is érdekel semmi, csak legyen egy TV :)

Egyáltalán ezt a 24p-t melyik 1080p-s TV támogatja? Samsung M86 elvben igen...

Meg mi a különbség az M86 és az M87 között???
  • PyRex
    mennyi pénzt szánsz rá kb?