21171
LCD - Plazma
  • james69holden
    3 mm vékony OLED TV akár karácsonyra
  • Animefox
    Köszi a linket már rendelem is meg a tévét....
  • james69holden
    akkor már inkább EZ
    árba kb ugyanannyi
  • Animefox
    Oké.... még egy uccsó kérdés, mert basszus rohadtul nincs pénzem mégcsak szar tévére se a ps3 mellé, szóval azért nem akarok hülyén kinézni...
    khm...
    Videoton L26w10av elmegy a ps3 mellé rövid távon? 1-2 évig??? Hogy nézne ki ezen a játék? Siralmasan, vagy inkább maradjak a képcsöves tévénél míg nincs kellő dohány? Pénzkidobás lenne ez a Videoton? Nem tudok dönteni... :(
  • Guer
    Hogy tudom minimalizálni a vibrálást ha vga kábellel van összekötve a gép és a tv?
    vettem jofajta hama kábelt direkt erre a célra, jo nagy árnyékolók is vannak rajta de még mindig nagyon zavaróan vibrál a kép....
  • [NST]Cifu
    A válasz határozott nem. Mégpedig:

1.: A monitorodnak csak D-Sub bemenete van.
    2.: A PS3-nak HDMI kimenete van, vásárolható hozzá S-Video és Komponens kábel.
    3.: A PS3 tudomásom szerint csak az NTSC, PAL, HD és FullHD felbontásokat támogatja. A monitorod ezek közül egyiket sem.
  • [NST]Cifu
    A 8-as széria már DVI-HDMI-n is kezeli az 1:1-es pixel mappingot, a válasz tehát igen.
  • Animefox
    Lehet nem ide kéne irnom, de azért mégis merészkedek.
    Szóval van egy SyncMaster940n monitorom, és hogy ps3-val össze tudom e úgy kötni hogy max monitor felbontásban fusson a játék és teljes képernyőben????
  • PyRex
    ismerősmél VGA kábelen volt hajtva egy samu és semmi baj nem volt a képével úgy sem... ;)
  • Scapolite
    Számítógépről mentek a tv-k ha erre céloztál.Vagy?
  • Inquisitor
    Jó, de kezeli pl. számítógépet HDMI-n az a Samu, csak mert mostanában sokan szívták meg a témában?
  • Scapolite
    Sikerült eljutnom 1 üzletbe ahol láttam a két kiszemelt TV-t egymás mellett.Samsung LE-32S81BX és LG 32LC52 készülékeket.Egy elég hozzáértő eladó volt ott.
    HDMI képpel néztem őket kis ideig és az LG-nél láttam,hogy nem folyamatos a kép tehát mintha Pixelesedne néha.Samsungnál ez nem volt észrevehető.
    Sams. nálam nyerő.Azt választom.Gyönyörü a feketéje és a többi színnél sem volt jobb az LG.
    Az eladó mondta is,hogy szerintük a legjobb kép és szín beállítással mutatják be a tv-ket.
    LG sem rossz!Az is nagyon szép de szerintem Samsung jobb választás.
    Mindkettő 2hdmi bemenetes és majdnem ua adatokkal bírnak.
    Jah Samsung még 10e.ft-al olcsóbb;-)
  • Munch
    Ez kb. akkor ha max fényerőn nézed.
    De még a fele is sok. PV70-nél meg főleg.
  • [NST]Cifu
    Johán barátomnak volt. Alapvetően semmi probléma nem volt vele, szép képe volt, mély feketéje, jó a menüje, stb. Csak éppen fejreállt a szoftvere attól, ha DVI-HDMI kábelen számítógépre kötötték (a csatornabeállítások összekavarodtak, és nem lehetett elérni a TV OSD menüjét, ergo gyakorlatilag használni nem lehetett). Tehát hacsak számítógépre nem akarod kötni, akkor tökéletes volt.

Ettől függetlenül tényleg bulváros a cikk címe, mivel az új TV-k semmi olyat nem tudnak felmutatni, amit más gyártók már nem mutattak volna fel (FullHD, 100/120Hz, 10bit...) hónapokkal, évekkel ezelőtt.
  • Scapolite
    A HD-szintű igencsak jó képfelbontás csábítónak hangzik.380e.ft egy 92-es atméröjü tv-ért sem rossz ár.
    De én nem várok:)LG-t veszek.Azaz vennék ha találnák legalább 1-et a CL sorozatból Városomban(gari miatt).
  • PyRex
    jajj hagyjuk már ezt, eddig szinte sehol nem hallottam semmit a jvc-ről - ergo nem egy jelentős gyártó - legalábbis lcd fronton. Nem hinném, hogy most kijön egy új modell és akkor ők lesznek a megváltók :)
  • desigo
    Érdemes várni az LCD-tévé vásárlásával

van valakinek egyáltalán JVC LCD tvje?
  • Inquisitor
    Szerintem meg simán gyártástechnológia, amíg valamit drága előállítani és luxuscikk (Hajdú hűtő/mosógép, Videoton TV, stb.) addig azok mennek is 15-20 évig, hiszen egy fél autó árába kerültek. De amikor nekiállunk olcsósítani (lsád pl. CD/DVD írók vagy 5-10K-s eldobhatós DVD lejátszók), beletesszük a gagyi műanyag fogaskereke, a felébe se kerülő alkatrészeket, stb., akkor azzal be van biztosítva, hogy az élettartam ne legyen valami hosszú. Meg ezekből nagyságrendekkel több a garanciális és gyári hibás.
  • lerboy
    Ez nem (csak) globalizmus, hanem maga a kapitalizmus.

Minek gyártani valamit 20 évre, ha gyárthatom 5 évre is, olcsóbban. Aztán adok rá 4 éves garit, hogy lássák milyen fasza a termékem. Ugyanez van a szervíznél is. Kit érdekel, ha 5 év után sokba kerül a javítás/alaktrész-csere? Ne javíttasson, hanem vegyen újat...
  • viizo
    a ma vásárolt műszaki cikkek sosem fognak megélni hosszú éveket (7-8), nemhogy évtized(ek)et... 1-2 fehér holló persze nyilván akad, ami valóban tartós és megbízható, de nem ez a jellemző, és a jövőben ugye ez egyre csak rosszabb lesz :/
    lassan már annak is örülni kell, ha az eddig legmegbízhatóbb japán cuccok kibírják hiba nélkül a gari-idő végét :/

globalizmus kérem, globalizmus :/
  • PyRex
    szerintem meg igaz. 20 évvel ezelőtt még teljesen más volt a helyzet. nekem pl. mosógépből van otthon egy ősrégi hajdu - még mindig simán működik. közben az elmúlt 5 évben 4 ismerősöm is vett új mosógépet - mind a 4 azóta megint újabbat vett, mert szarrámentek...
  • [NST]Cifu
    Ez így nem igaz, inkább újabb megoldásokat vezetnek be. Van a családban 20 éves CRT TV, 15 éves VHS video, stb. Csak persze megfelelő gyártótól kell vásárolni. ;)
  • PyRex
    no ez meg a másik
  • guardian hero
    Tökmindegy, úgyis meg van oldva, hogy 5 éven belül tönkremenjen. Ha húsz évre gyártanának fogyasztási cikkeket, összaomlana a piacgazdaság.
  • PyRex
    most nem kötekedésképpen: de ha napi 8 órát néznél tv-t (úgysem teszed) és "csak" 7 évig bírná így, akkor nem vennéd meg?
  • Sheltem
    Sziasztok!

Lassan szilárdult mostmár bennem a tvvásárlás gondolata és ugye a th-42pv70 et néztem ki viszont elbizonytalanodtam, mert állítólag hiába igér 60000 órát a panasonic a plazmáira ez csak "parasztvakítás".
    Létezik szakvélemény a plazmák élettartamát illetően amit nem a pana adott ki?
    Nektek mi a véleményetek, el lehet hinni ezt a 60000 órát ?
    Ha napi 8 órával(extrém) számolom ez akkoris 20 év lenne és ez már bőven elég. De vajon ez mennyire hihető adat?
  • Scapolite
    Kello honlapon meg is találtam ezt a tipust.Köszi!
    Azt nemtudom,hogy foglalkoznak e vidékre szállítással de most írok nekik és megkérdezem.
    Sajna még nincs meg a tv-m de rajtavagyok már a beszerzésén:)
    A faliakasztót mindenesetre most megrendelem mert tuti 82-es tv-m lesz és nem fogja ütni a 75kg-os határt.
    Hogy biztos legyek benne:ehez a tévéhez kellene LG 32LC41
  • james69holden
    10"-30"-as neked amúgy nemhiszem h jó lesz, hisz a te tv-d 32-es...

előszöris nézd meg a tv-det milyen szabványú vesa falikonzolra tudod felszerelni!
    a tied valszeg 100x200 v. 200x200-as szabványú lesz
    (ezek a méretek a csavarok rögzítési pontjai közti távolságot jelölik a tv-d hátulján; miliméterben...)
    ha pl. 200x200-as a tied (mint ez enyém is) akkor elég drága mulatság lesz...
    ha csak nem vagy olyan leleményes mint én
    (bár nem tudom te mennyi áldoznál rá)
    én egy ilyet vettem 4ezerért az elektropontban...
    mivel ugye ez 200x100-as így alapjában véve nem volt jó a tv-mhez! súlyra simán el kell hogy bírja mivel 25kg-t bír; az én tv-m meg 16kg
    meg hát azért is döntöttem e megoldás mellett mert ez a falikonzol dönthető föl/le, jobbra/balra, előre/hátra...
    na szal miután megvettem elvittem a lakatos ismerősömhöz, aki rakott rá még egy saválló acéllapot, majd azon kifúrta a 200x200-as lyukakat
    így simán fel tudtuk rakni a falra és spóroltam jópárezer forintot

ha nem így akarod megoldani ill. nem akarod döntögetni a tv-det akkor ezt válaszd majd:

Kello PSW 119 S 8500Ft postával együtt
  • Scapolite
    Tehát ha rendelek 10" - 30"-os képátmérőig megfelelő falitartót és persze olyant amihez a súly is stimmel akkor az passzolni fog hozzá(82-es lcd-hez)?
    Mást nem kell figyelembe venni?
    Egyszerüen kis falfúrással és tv ráakasztással összehozható a dolog?
  • Inquisitor
    Biztató, de mennyiért fogják ezt adni?
  • james69holden
    teljes mértékben megbízhatóak
    a hama ill. kello fali konzoljai pl.nagyon jók (erős anyagból készülnek ill. elég hosszú jófajta tipliket, csavarokat mellékelnek hozzá)
    enyém is amúgy falon van!
    a lényeg a vásárlás előtt, hogy meg kell nézni elbírja e konzol a tv súlyát...

http://www.kellonet.hu/

http://www.hama.hu/

én tv-m:

• PyRex
    jó kérdés... Nem, nem analóg volt! De a képen több helyen (értsd: kb. egyszerre 100 pixel legalább) kékes és egyéb színekben villant fel tök random, elég izgalmas volt :D
  • rinpocse
    CLOUD!

Mostanában merre jársz? Nem tudod a Sony X-W-V 3000 LCD árakat? Mikortól lehet kapni őket?
  • Inquisitor
    Hogy a francba lehet zajos egy DVI kábel? Csak nem DVI-A-n analógban nyomta át a jelet?
  • PyRex
    Mondjuk én a falra akarom rögzíteni...

szerintetek megbízhatóak ezek a fali VESA szabvány rögzítők? Vagy tényleg csak attól függ, hogy jól legyen felfúrva?
  • PyRex
    Azt hiszem, hogy közben megtaláltam a TV-met :)
    A legújabb Sharp modell (X20E széria) - mivel jövő tavaszra tervezem a vásárlást, addigra talán elérhető lesz nálunk is és talán nem is horribilis áron (bár szerintem simán megéri kimenni érte Bécsbe...)

Így néz ki a drágám:

Tudása pedig (a teljesség igénye nélkül):

- 1080p
    - 100Hz
    - 4ms
    - 2000:1 VALÓS kontraszt
    - 24p támogatás!

42 vagy 46 collos lesz, az ártól is függ (de lehet, hogy XL2 - 46-os lesz)

Rövid hír a készülékekről: http://www.hifipiac.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=280&Itemid=1
  • PyRex
    nyilván 16:9-es képarányról van szó, tehát arra gondolok, hogy mondjuk ha 1280x720-ban futtatom a játékot a 1080p-s tv-n (ugye 1920x1080-ban még az igen izmos grafikus kártyák is szenvednének 1-2 játékkal, pláne a jövőben), szóval akkor simán full képernyőre kiteszi nekem a 720p-s jelet, vagy 1:1 mappingolja és középen lesz egy kisebb kép, netán meg sem jeleníti (bár ezt nem hiszem)...

nekem amúgy egy 10m-es 26 ezer forintos dvi-dvi kábelen is olyan zajos volt a kép az lcd monitoromon, hogy cserélnem kellett egy 5m-es kábelre (lehet, hogy a 10m-es kábel hibás volt, nem tudom) - szerencsére a rövidebb is épphogy elegendő volt.
  • Bucser

Sikítana mint Kevin hogy milyen ronda torz arca lett:D
  • [NST]Cifu
    Nálam 10 méterre van egymástól a gép és a TV. A VGA kábelel érezhető volt némi zaj, nem volt olyan éles, mint DVI-HDMI esetén, pedig a VGA kábel sem olcsó gagyi cucc volt.

Ha a játék csak kisebb felbontásban fut, akkor a kérdés oda tevődik át, hogy a játékot milyen felbontásban futtatod. 1024x768, 800x600 és a többi felbontás mind torz, tökéletes képarány csak az 1920x1080 és az 1366x768 esetén lesz. Így hirtelen nem tudom, hogy az én TV-m mit csinálna mondjuk egy 1680x1050-es felbontással, de otthon majd kipróbálom...
  • PyRex
    amúgy dvi-hdmi -n érezhetően szebb a kép, mint VGA-n?

meg mi van akkor, ha mondjuk egy full HD tv dvi-hdmi-n is megeszi az 1:1 pixel mappingot, de mondjuk egy játék csak kisebb felbontásban fut, akkor azzal mi történik dvi-hdmi-n ugyanennél a tv-nél?