21171
LCD - Plazma
  • Guer
    kábel nemihnném 1,5 méteres jofajta hama ,tv-n nemsokat lehet variálni a felbontás meg a képfrissiés meg ugye adott...

lehet h vidkari esetleg táp miatt?
  • Kandurex
    Az enyém megoldva, no meg, nálam csak és kizárólag DIVX filmnél jött elő, minden máshol, nagyon szép, tiszta és éles képet ad, de mint említettem már ez is fixálva, csak le kell disable -zni a laptop LCD -jét ...:(
  • rinpocse
    Köszi. Nagyon kiváncsi vagyok az árakra
  • [NST]Cifu
    Arra kéne rájönni, hogy mi miatt vibrál a kép. A forrás miatt (mint a jelek szerint pl. KandurEX-nél), a kábel miatt, vagy a TV-n valami beállításból fakadóan.

Ki lehetne próbálni, hogy különféle felbontásoknál, képfrissitési beállításoknál jelentezik-e a probléma, kipróbálni másik kábelel (minél rövidebbel, lehetőleg).
  • Guer
    #3472 - re vki?
  • Kandurex
    nah, sikerült megoldani úgy tűnik,...szal az van, hogy a laptop, ha a saját LCD monitora be van lőve, akkor halvány csíkok vihácolnak DIVX lejátszás közben a TV -n...viszont, ha disable laptop monitor, akkor alapvetően jól hozza a filmeket....viszont sajnos meglátszik a 420, 720 filmek és a normális DIVX -es közti különbség, méghozzá hatványozottan...alig várom, h a tékákba megjelenjenek a HD filmek.
  • Alien!
    mondjuk egy jó hdmi-s lejátszóval némelyik dvd zavarbaejtően szép...a Madagaszkár ilyen...Illetve a most megjelent Fedőneve:Pipő,ez viszont tesztlemez,sehol egy tömöritési hiba,brutális színek,közel HD minőség(100hz-es LG-n)..szal szájtátós...kár hogy maga a film okádék...
  • PyRex
    DVD felbontás: 720 x valamennyi (függ a PAL / NTSC módtól vagy attól, hogy szélesvásznú-e a film)

Egy 720p DivX felbontása 1280x720 ;)
  • Scapolite
    Nem tudom csak gondoltam.
    Ugyanaz
  • PyRex
    miért szerinted a dvd-nek jobb minősége van, mint egy 720p divx-nek?????
  • Scapolite
    Miért nem DVD minőségü filmeket nézel??
    Ha lenne már végre 1 ilyen szép TV-m akkor tuti nem Divx-eket használnák.
  • Kandurex
    csak a filmnél van gond...azon belül is az alacsonyabb felbontásúakkal, nézegettem egy 420p és ott majdnem tökéltes illetve nehezebben észrevehető,...nem is tudom.., majd megpróbálk róla valami képet csinálni
  • [NST]Cifu
    A "vibrálgat" alatt mit értesz? Hogy például ha egy sötét képről vált világosra, akkor mintha a háttér fényereje változna? Ez a dinamikus kontraszt (ha sötétebb tónusú az egész képernyő, akkor lejjebb veszi a háttérvilágítás fényerejét, ha világosabb, felerősíti), a jelenlegi LCD TV-knek sajátja, sajnos meg kell szokni.

Ha arról van szó, hogy a kép néha megtörik egy vízszintes síkban, akkor az tipikus VSync probléma, elvileg a VSync on orvosolja.
  • cloud.strife
    Dejó kérdés..... :)

10bit panel, Bravia Engine EX, x.v.Colour, 3 HDMI, Voice Zoom, konraszt difiről nincs hírem, de a W ugye 16000:1 dka, mpeg4 hdtv tuner is, hirtelen ennyivel több a W. konkrétan holnap fogok hivatalos árakat és mennyiségeket kapni...
  • Kandurex
    na kiprószáltam vga kábellel,....a képe 1360 X 768 tökéletes, annyi van, hogy divx -es filmek alatt enyhén vibrálgat a háttérben, ezen lehet javítani? (sima PC képe tű élés faxa)
  • rinpocse
    Sony KDL-40W3000 vagy KDL-40D3500? Ez itt a kérdés!
  • [NST]Cifu
    Pardon, a fotexnetnél 4e Ft, az edigitalban 3.3e Ft.
  • [NST]Cifu
    ez így pontos, de nem feltétlenül erősítőbe, hanem pl. az RCA piros - fehér kábel egy egyszerű RCA - Jack átalakítóval egyszerű fülessel is háttér zaj van :(, de csak akkor, ha a komponens többi része a TV -be be van dugva

Érdekes jelenség, sajnos több magyarázat is van rá (földhurok, elektromos zajt szed össze valahogy a kábel valahol, az RCA->jack átalakító gyengélkedik, stb.), szerintem járd körbe a dolgot, kipróbálni másik fülessel, másik átalakítóval, hátha...

Kábel mizéria: 3e Ft-ért vehetsz 3 métereset, pl.: fotexnetnél. Ettől függetlenül ha VGA-val megy rendesen 1360x768-ban vagy 1366x768-ban, akkor ne aggódj emiatt.
  • Kandurex
    thx
  • Kandurex
    "Naszóval, ha jól értem, akkor a boxod a HD kábelel bemegy a TV-be (a box végébe csatlakozó részénél a kapcsolót áthúztad a HD-hez?), a hang meg megy az erősítőbe, de az erősítőn recseg, ha viszont a TV-be dugod, akkor nem recseg?"

ez így pontos, de nem feltétlenül erősítőbe, hanem pl. az RCA piros - fehér kábel egy egyszerű RCA - Jack átalakítóval egyszerű fülessel is háttér zaj van :(, de csak akkor, ha a komponens többi része a TV -be be van dugva :( ha viszont az piros - fehér RCA közvetlenül a TV -be megy, ott nincs zaj, legalább is nem vettem észre, lehet, az lesz, hogy akkor a TV RCA audió kimenetét kötöm az erősítőre :).-....hülye megoldás, de lehet beváll.

a másik kérdésre vonatkozólag: szóval az XBOX -ot jelenleg lágy beállítások mellett használom, mert a gyári és dinamikus nagyon felerősíti a kék színt, de ez csak Boxon észrevehető...hm ...asszem,...a felhasználói 2 és a lágy ad jó képet. Majd megpróbálom még buherálni ma, este kevés időm volt rá....

a másik néztem HDMI - DVI kábelt...hát szíven ütött az 5k ár, és ami a legjobb nem is kapható Kisvárdán, a fene egye meg :( szóval egy darabig kénytelen leszek DVI - PC RGB -n használni :(
  • Sir Quno Jedi
    Ha pc-ről használod D-SUB-on, akkor be kell állítani, hogy mi az XGA felbontás (esetünkben általában 1360*768, amit a videókarin beállítottál) a TV-n és utána auto beállítások.
  • Kandurex
    Jedi & Cifu köszi a választ!

most rohanok megveszem a kábelt, aztán vissza melóba,.

Este írok kérdést Cifu,

hxt, by

• jboones
    Volt egy 300k-s Philips hirdetve az említett típusszámmal /új, 1 év gari/, és azért gondolkodtam a dolgon. Mint márkát a hi-fi és lcd piacon én is be tudom határolni, csak plazmájukat még nem láttam... A Pana 50PV70 ár/érték aránya, de inkább csak egyszerűen ára, szóval az már nekem durva, és a C vagy a Q szériás 50-es Samuk sztem ugyanúgy hozzák azt a minőséget, persze ez szubjektív vélemény, és hát ugye lényegesen olcsóbban...
  • [NST]Cifu
    Nagyon örülök, hogy elégedett vagy a TV-ddel, használd egészséggel! :)

Ha egy mód van rá, én inkább a DVI-HDMI kábellel való összekötést javaslom (az első HDMI portba dugd majd a kábelt a TV-be). A VGA-val szemben egyfelől előnyös, hogy a TV egyből közli a videókarival, hogy milyen felbontásokat és képfrissitést ismer, ezért nem kell kézzel beállítgatni ezeket. A másik, hogy képminőségre is stabilabb.

a másik, komponensen rajta van az XBOX360, viszont, ha nem a TV -be csatlakozik, hanem az erősítőre némi háttér zajt vélek felfedezni, ha a TV -re megy az RCA audió, természetesen semmi gond,...de így,..valami tipp? :((

Őőőőő...
    Naszóval, ha jól értem, akkor a boxod a HD kábelel bemegy a TV-be (a box végébe csatlakozó részénél a kapcsolót áthúztad a HD-hez?), a hang meg megy az erősítőbe, de az erősítőn recseg, ha viszont a TV-be dugod, akkor nem recseg?

Eddig hogy volt összekötve? Sima TV-re állítva, a Video dugó a TV-be, vagy Euroscartra és az audió L/R pedig az erősítőbe, és így nem recseget?

Vagy az erősítőbe megy minden (componens video, audio L/R), és onnan tovább a TV-be?

Mert elég érdekesnek tűnik. Az erősítődnek nincs optikai bemenete?

illetve még egy kérdés, akinek hasonló TV -je van, az mit használ? Gyári, dinamikus, lágy, vagy felhasználó?

Én felhasználóit, és az nVidia driverben a digital vibrance-ot felhúztam a második fokig.
  • Sheltem
    "Nyugodt szívvel lehet állítani, hogy magasabb kategóriában a Pioneer nyerő olcsóbb kategóriában a Panasonic-ok."

Plazmáknál természetesen, lcdkre ez nem vonatkozik.
  • Sheltem
    Ne haragudj de nagyon szubjektív leszek(flame off pls nem kérek leoltást).

Szóval Philips 50PFP5532D ha jól látom 450k körül van árban, akkor már miért nem egy panasonic ot veszel? Pl. TH-50PV70P.

Nyugodt szívvel lehet állítani, hogy magasabb kategóriában a Pioneer nyerő olcsóbb kategóriában a Panasonic-ok.

Én mindenképpen meggondolnám a helyedben. Az is igaz, hogy nekem a philips mint márka...hááát...(bocsi nagyon szubjektív tolam).
  • Sir Quno Jedi
    Gyári mindig, dinamikus torzítja a spektrumot, nézd meg, elünteti a részleteket, átmeneteket (mivel túlvezérli a színeket).
  • Kandurex
    illetve még egy kérdés, akinek hasonló TV -je van, az mit használ? Gyári, dinamikus, lágy, vagy felhasználó?

(csak azért kérdem, mert szvsz a dinamikus és gyári túlzottan kékit, nagyjából a lágy és a felhasználó 2 ad szép képet)
  • Kandurex
    Nos, Cifu koma ajánlásának megfelelően megvettem az LG 32LC41 TV -t.

2 kérdés merült fel bennem,

az első HDMI, vagy PC RGB kössem rá a laptopom?

a másik, komponensen rajta van az XBOX360, viszont, ha nem a TV -be csatlakozik, hanem az erősítőre némi háttér zajt vélek felfedezni, ha a TV -re megy az RCA audió, természetesen semmi gond,...de így,..valami tipp? :((

Egyébként, KÖSZI CIFU!! Lenyűgöző képe van!!! Köszönöm a tipppet! BEVÁLT! :))
  • examinee
    Köszönöm!
  • jboones
    tud vki vmi okosságot mondani a Philips 50PFP5532D plazmáról? a gyári specifikációi megvannak, csak sehol nem találok revjút vagy egy szubjektív véleményt... azt se tudom, hogy ez már kifutó modell-e, illetve mennyire jó a Phlips plazmapanelekben?
  • [NST]Cifu
    Mire szeretnéd használni a TV-d? Csak TV-nézés, meg DVD? Ez esetben szerintem nézz körül a Philips TV-k körül. Az LG sem rossz TV amúgy, nekem személy szerint vonzóbb lenne, mint egy S-osztályos samu, de ez egyéni vélemény.

A Samsung jelölése:

LE-XX Y ZZ A (pl. LE-40R81B)

Az első két szám (itt most XX-el jelölve) a képátló inchben megadva, az LE-32R71 32''-os TV-t jelöl, az LE-40M86 pedig egy 40''-osat.

Az utána következő betü a szériát jelöli:

S-széria: olcsó belépőszint, általában gyengébb panelel szerelve.
    R-széria: középszintű széria
    M-széria: felső kategória, a 8-as szériában már FullHD (kivéve a 32"-os M8x).
    F-széria: A legfelső kategória, az a Samu legfejlettebb modelljei.
    N-széria: Az M széria alatt valamivel található osztály, az N81 például egy olyan FullHD modell, amely elvileg csak a gyengébb minőségű panelben különbözik az M86/M87-től.

A következő két szám közül az első adott szérián belüli sorozatot jelöli, jelenleg a 8-as széria fut (LE-32R81, LE-40S86, stb.), A második szám arra utal, hogy milyen desing-ot kapott a TV, illetve van-e benne digitális Tuner, az LE-40R81 és az LE-40R86 között az a külömbség, hogy az utóbbiban van például DVB-T tuner.

A legutolsó betüt sokszor lehagyják, ez a káva színét mutatja, B = Black = Fekete, W = White = Fehér.

Az X pontosan nem tudom mit jelöl ez esetben. :S
  • Kandurex
    Típus függő, de nem értek hozzá :(
  • examinee
    17.-étől lesz az összesbe ugy tudom. Electroworldös akcio van és sztem az az összesre érvényes.
    Amugy jobb az LG mint a Samsung?
  • Kandurex
    Az LG32CL41 melyik electrowordbe van?
  • examinee
    2.-nál(középső) Le-26s81B B lemaradt.
  • examinee
    Na eljutottam odáig hogy Samsung Le-26s81BX!
    De látok itt olyat hogy sima Le-26s81 és Le-26s81. Le-26s81bx/XEC
    Ezek között mi a különbség?
  • examinee
    illetve mit jelöl Samsungnál az s és a b,x ?
  • examinee
    Szisztok, szretnék tv-t venni. Gyors segítségre lenne szükség mert ma romlott el a tv-nk.
    Szoval választásom Samsung Le-32s81bx. Hd Ready LCD.
    Mi a vélemyényetek rolla?
    Illletve lenne a kistesója: Le-26s81bx
    Valamint Electrowordbe van most 130 ezerért LG 32LC41.
    Jok ezek illetve melyiket ajánlanátok?
    Köszi szépen elére is a választ, válaszokat:D
  • [NST]Cifu
    Az élettartamáról még mindig nem nagyon írkálnak...